-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Αυτό είναι ευλογία.
Ο λαός είναι ανίκανος να επιλέξει το σωστό.@manosk
με αυτήν την έννοια λεφτά δεν υπάρχουν πουθενά, γιατί δεν υπάρχει χώρα(πλην Κίνας) που να μη δανείζεται. Όλες έχουν έλλειμα. Κι όμως, τα λεφτά υπάρχουν. Υπάρχουν στα χέρια των ιδιωτών, που τους έχει επιτραπεί να έχουν περιουσία μεγαλύτερη από τα Α.Ε.Π. κρατών. Όταν τα χρήματα των 50 πλουσιοτέρων ανθρώπων στον κόσμο(και μιλάω μόνο για την ιδιωτική περιουσία τους) αρκούν για να λυθεί το παγκόσμιο πρόβλημα της φτώχιας, καταλαβαίνεις ότι κάτι στο σύστημα δεν πάει καθόλου, μα καθόλου καλά.Ύψιστη ηθική δικαίωση του καπιταλισμού είναι τα χρήματα που κερδίζονται από τη δουλειά.Κι όμως: ποιός είναι αυτός που καθορίζει ότι η δουλειά της καθαρίστριας τιμάται προς 300 ευρώ το μήνα ενώ η δουλειά του super wow οικονομικού συμβούλου τιμάται προς 100000 ευρώ το μήνα; Ποιός έχει το δικάιωμα να κάνει τετοιες ρατσιστικές διακρίσεις με βάση το επάγγελμα;
Είδες που έχω δίκιο για την επεξεργασία των λεγομένων μου; Τα διαστρεβλώνεις κιόλας...
-
@faflas
Γιατί, δεν τα παρέχει τα βασικά;
Παιδεία, υγεία, ασφάλεια, προνοιακά επιδοματα, ΛΑΦΚΑ; Ως το 2009, ας πούμε, δεν τα παρείχε;
Τώρα που χρεωκοπήσαμε πέφτει ξύλο.
Να πει το κράτος 'όχι πάνω από 1500 ευρώ κανείς για να σωθούν οι ασθενέστεροι', δεν θα γεμίσει όχι με μούτζες, αλλά με καραμπίνες το Σύνταγμα;Εδώ καθόμαστε και κλαίμε για το ότι δεν μπορούμε να έχουμε δίλιτρο αυτοκίνητο, όταν άλλοι δεν έχουν ούτε 2 ευρώ να πάρουν ψωμί. Καθένας για την πάρτη του κι ύστερα λέμε γιατί η καθαρίστρια δεν κονομάει 2000 αντί 500 ευρώ;
Εσυ που ζεις και οι καθαριστριες ζουν αξιοπρεπεστατα?
Ζω στον κόσμο.
Άλλοι στις εφημερίδες, στις εμπειρίες φίλων τους (ο 10χρονος γιός μου λέει συνέχεια για φίλους του, αν του πεις οτδπτ θ' αρχίσει με 'εμένα ένας φίλος μου' κ θα συνεχίσει με ακατάσχετη φλυαρία) και σε ντοκιμαντέρ.@ manosk
Υποπίπτεις σε τρία λάθη:- Η προσωπική εμπειρία ως αντικείμενο δημόσιας συζήτησης
- Όλοι οι Έλληνες μένουν σε πολυκατοικία
- Όλοι οι Έλληνες έχουν καθαρίστρια.
Προσωπική εμπειρία είναι το πόσα πληρώνει ο άλλος την καθαρίστριά του;
Οι περισσότεροι σε πολυκατοικία μένουν.
Όσοι μένουν σε πολυκατοικία, πληρώνουν καθαρίστρια, εκτός αν καθαρίζουν τους κοινόχρηστους χώρους μόνοι τους εκ περιτροπής (ποτέ δεν το έχω συναντήσει αυτό).
Κι αν δεν είναι η 'καθαρίστρια', θα είναι κάτι άλλο. Η νταντά των παιδιών ας πούμε. Ή ο Πακιστανός μπογιατζής, που θα μας ζητήσει 100 ευρώ για ένα δωμάτιο Χ τμ, αντί για 200 που θα ζητήσει ο Έλληνας και σταδιακά θα ρίξει την ταρίφα του γιατί έτσι μας συμφέρει. -
Κι όμως: ποιός είναι αυτός που καθορίζει ότι η δουλειά της καθαρίστριας τιμάται προς 300 ευρώ το μήνα ενώ η δουλειά του super wow οικονομικού συμβούλου τιμάται προς 100000 ευρώ το μήνα;[/b] Ποιός έχει το δικάιωμα να κάνει τετοιες ρατσιστικές διακρίσεις με βάση το επάγγελμα;
Είδες που έχω δίκιο για την επεξεργασία των λεγομένων μου; Τα διαστρεβλώνεις κιόλας...Ρε φιλε τωρα πλακα κανεις? Μηπως να σου εξηγησουν τα παιδια και την προπαιδεια?
'Προσφορα/ζητηση' σου λεει κατι? Το ποσο ευκολα/δυσκολα ειναι καποιος αντικαταστασιμος στη δουλια του, μηπως??Το 'αντικαταστασιμος' ισως στα αυτια σου ειναι παρεξηγησιμος ορος. Πες το 'χρησιμος' αν σου αρεσει καλυτερα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
@faflas
Παιδεία, υγεία, ασφάλεια, προνοιακά επιδοματα, ΛΑΦΚΑ; Ως το 2009, ας πούμε, δεν τα παρείχε;
Να πει το κράτος 'όχι πάνω από 1500 ευρώ κανείς για να σωθούν οι ασθενέστεροι', δεν θα γεμίσει όχι με μούτζες, αλλά με καραμπίνες το Σύνταγμα;Εδώ καθόμαστε και κλαίμε για το ότι δεν μπορούμε να έχουμε δίλιτρο αυτοκίνητο, όταν άλλοι δεν έχουν ούτε 2 ευρώ να πάρουν ψωμί. Καθένας για την πάρτη του κι ύστερα λέμε γιατί η καθαρίστρια δεν κονομάει 2000 αντί 500 ευρώ;
Ζω στον κόσμο.
Άλλοι στις εφημερίδες, στις εμπειρίες φίλων τους (ο 10χρονος γιός μου λέει συνέχεια για φίλους του, αν του πεις οτδπτ θ' αρχίσει με 'εμένα ένας φίλος μου' κ θα συνεχίσει με ακατάσχετη φλυαρία) και σε ντοκιμαντέρ.@ manosk
Υποπίπτεις σε τρία λάθη:- Η προσωπική εμπειρία ως αντικείμενο δημόσιας συζήτησης
Όσοι μένουν σε πολυκατοικία, πληρώνουν καθαρίστρια, εκτός αν καθαρίζουν τους κοινόχρηστους χώρους μόνοι τους εκ περιτροπής (ποτέ δεν το έχω συναντήσει αυτό).
Κι αν δεν είναι η 'καθαρίστρια', θα είναι κάτι άλλο. Η νταντά των παιδιών ας πούμε. Ή ο Πακιστανός μπογιατζής, που θα μας ζητήσει 100 ευρώ για ένα δωμάτιο Χ τμ, αντί για 200 που θα ζητήσει ο Έλληνας και σταδιακά θα ρίξει την ταρίφα του γιατί έτσι μας συμφέρει.Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Και ναι, είναι προσωπική εμπειρία.
-
Ο χρήστης nikos_pap έγραψε:
Κι όμως: ποιός είναι αυτός που καθορίζει ότι η δουλειά της καθαρίστριας τιμάται προς 300 ευρώ το μήνα ενώ η δουλειά του super wow οικονομικού συμβούλου τιμάται προς 100000 ευρώ το μήνα;[/b] Ποιός έχει το δικάιωμα να κάνει τετοιες ρατσιστικές διακρίσεις με βάση το επάγγελμα;
Είδες που έχω δίκιο για την επεξεργασία των λεγομένων μου; Τα διαστρεβλώνεις κιόλας...Ρε φιλε τωρα πλακα κανεις? Μηπως να σου εξηγησουν τα παιδια και την προπαιδεια?
'Προσφορα/ζητηση' σου λεει κατι? Το ποσο ευκολα/δυσκολα ειναι καποιος αντικαταστασιμος στη δουλια του, μηπως??Το 'αντικαταστασιμος' ισως στα αυτια σου ειναι παρεξηγησιμος ορος. Πες το 'χρησιμος' αν σου αρεσει καλυτερα.
Ναι, αν μπορείς.
έχω κολλήσει στο 4*5. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
@faflas
Ζω στον κόσμο.
Κι αν δεν είναι η 'καθαρίστρια', θα είναι κάτι άλλο. Η νταντά των παιδιών ας πούμε. Ή ο Πακιστανός μπογιατζής, που θα μας ζητήσει 100 ευρώ για ένα δωμάτιο Χ τμ, αντί για 200 που θα ζητήσει ο Έλληνας και σταδιακά θα ρίξει την ταρίφα του γιατί έτσι μας συμφέρει.Eνταξει enough said..Θελω και γω να ζησω ανασφαλιστος με 500 ευρω..Δουλεια καθαριστριας..ΑΠολυση αν δεν κανω τα χατηρια του ''γραφειου''..Βιτριολι η χαντακι(προσφερομενα απο μπραβους) αν διεκδικησω τα εργασιακα μου δικαιωματα και τελος αν εχω εργατικο ατυχημα αποζημιωση μηδεν γιατι ετσι ειναι αυτα τα επαγγελματα.Δεν θα αργησουμε πολλοι να ζουμε ετσι βεβαια και οι καθαριστριες δεν θα μας φαινονται τοσο ξενο παραδειγμα..
-Τωρα θα μπει καποιος και θα πει ας μην γινοταν καθαριστρια-
-
Αυτά είναι παθογένειες, όχι αποδεκτά πράγματα (πλην του χαμηλού μισθού, που οφείλεται στο ότι φάγαμε τα πάντα χωρίς σχέδιο για το μέλλον).
-
Πολιτικες επιλογες ειναι και οχι παθογενειες αλλα τελος παντων..
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Προτείνεις η καθαρίστρια να παίρνει ίδιο μισθό με τον οικονομικό σύμβουλο? Και με τον χειρούργο, και με τον δικαστή και με τον ερευνητή και με όλους?
Ονειρεύεσαι έναν κόσμο γεμάτο καθαριστές κ καθαρίστριες?Η εξελιξη της τεχνολογιας , της ιατρικης και γενικοτερα ολων των τομεων που συμβαλουν στη ανοδο του επιπεδου της ζωης μας υπαρχει , κυριως , γιατι υπαρχουν τα geek. Και για καθε geek που εβγαλε χοντρα φραγκα υπαρχουν τουλαχιστον 50000 geek που δεν εβγαλαν. Το παραμυθακι της επιτυχιας συμβαινει μονο στα εργα.
Αυτα τα geek , λοιπον, που θα φτιαξουν/ανακαλυψουν κατι που θα συμβαλει στη ανοδο του επιπεδου της ποιοτητα της ζωης μας, σε αναγνωριση του εργου τους , θα παιρνουν το ετησιο εισοδημα και θα την αραζουν για ενα χρονο κατω απο κοκκοφοινικες παρεα με γκομενες/ους (και κανα μπαφο αν θελουν). Μια χαρα κινητρο μου φαινεται.
Για πες : Και ποια ειναι τα κριτηρια βασει των οποιων πρεπει να καθοριζονται οι αμοιβες των ανθρωπων ? Η παραγωγικοτητα (για εξηγησε πως ειναι δυνατο καποιος να παραγει εστω και 5 φορες περισσοτερο εργο απο καποιον αλλο ?) . Αλλα κριτηρια ? Ποια ?
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Εγώ θα συμφωνήσω με τον kouliscd και θα το πάω ακόμη παραπέρα.
Γιατί αν είσαι άσχημος να πηδάς πατσαβούρες και όλες τις καλές να τις έχουν οι ωραίοι; Αυτό δεν είναι ρατσισμός;!Αν εισαι ασχημος , μπορεις να καλλιεργησεις αλλες αρετες οπως να μαθεις να πηδιεσαι καλυτερα, να «δουλεψεις» το σωμα σου , να καλλιερησεις την αισθηση του χιουμορ , να «δουλεψεις» το μυαλο σου , κλπ ωστε να πηδηξεις και ωραιες γκομενες.
Για ‘σενα , βεβαια, δεν υπαρχει καμια ελπιδα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εδώ καθόμαστε και κλαίμε για το ότι δεν μπορούμε να έχουμε δίλιτρο αυτοκίνητο, όταν άλλοι δεν έχουν ούτε 2 ευρώ να πάρουν ψωμί. Καθένας για την πάρτη του κι ύστερα λέμε γιατί η καθαρίστρια δεν κονομάει 2000 αντί 500 ευρώ;
+1.το καταλαβαινω οτι λογω του οτι ειναι αυτοκινητιστικο το φορουμ ειναι λογικο να βλεπεις τετοια,αλλα την ιδια στιγμη που το εισιτηριο μμμ πηγε στο 1.40,που το χρησιμοποιουν ανθρωποι απλα για τη δουλεια χωρις να εχουν αλλη επιλογη,τη στιγμη που αλλοι δεν εχουν καν αυτοκινητα ή δεν μπορουν να συντηρησουν ουτε το 1.000 αρι τους,διαβαζω απιστευτα πραγματα στο σχετικο τοπικ των τελων,μεχρι και οτι θελουν να κανουν δευτερης κατηγοριας πολιτες οσους εχουν διλιτρα και να τους κανουν να παρουν μικρα αυτοκινητα ,λες και οσοι εχουν κατω απο διλιτρο ειναι δευτερης κατηγοριας πολιτες,μη πουμε βεβαια και για τους παρακατιανους που δεν εχουν καν αμαξι
οντως ειναι χαρατσι τα τελη στην ελλαδα ειδικα απο τη στιγμη που ηρθε μια τοσο μεγαλη αυξηση,αλλα μου φαινεται απιστευτη καφριλα στη σημερινη κατασταση και χωρα, ανθρωποι που επιλεξαν να παρουν και να συντηρουν να διλιτρο αυτοκινητο να κλαιγοντε και να το παιζουν κατατρεγμενοι με το διλιτρο τους.
γενικα μηδενικη αλληλεγγυη και συνειδητοποιηση το οποιο ειναι λογικο,αφου ολοι οι ανθρωποι κρινουν απο την δικη τους οπτικη και μονο -
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Εγώ θα συμφωνήσω με τον kouliscd και θα το πάω ακόμη παραπέρα.
Γιατί αν είσαι άσχημος να πηδάς πατσαβούρες και όλες τις καλές να τις έχουν οι ωραίοι; Αυτό δεν είναι ρατσισμός;!Αν εισαι ασχημος , μπορεις να καλλιεργησεις αλλες αρετες οπως να μαθεις να πηδιεσαι καλυτερα, να «δουλεψεις» το σωμα σου , να καλλιερησεις την αισθηση του χιουμορ , να «δουλεψεις» το μυαλο σου , κλπ ωστε να πηδηξεις και ωραιες γκομενες.
Για ‘σενα , βεβαια, δεν υπαρχει καμια ελπιδα.Ε ας καλλιεργησει και η καθαριστρια τις αρετες της που αφορουν τη δουλια της (μυαλο, σωμα, πνευμα, ταχυτητα, υπομονη και δεν ξερω γω τι αλλο χρειαζεται για να εισαι καλος καθαριστης) ωστε να ειναι πιο 'ελκυστικη' στους εργοδοτες και να αλλαξει προαχθει ή να αναλαβει περισσοτερους χωρους για καθαρισμα.
υγ. Τωρα σοβαρα, αληθεια αναρωτιεστε ορισμενοι γιατι δεν παιρνουμε ολοι -ανεξαρτητως ειδικευσης και επιπεδου μορφωσης- 500/1000/100000 ευρω το μηνα ή τρολλαρετε?
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
Εδώ καθόμαστε και κλαίμε για το ότι δεν μπορούμε να έχουμε δίλιτρο αυτοκίνητο, όταν άλλοι δεν έχουν ούτε 2 ευρώ να πάρουν ψωμί. Καθένας για την πάρτη του κι ύστερα λέμε γιατί η καθαρίστρια δεν κονομάει 2000 αντί 500 ευρώ;
+1.το καταλαβαινω οτι λογω του οτι ειναι αυτοκινητιστικο το φορουμ ειναι λογικο να βλεπεις τετοια,αλλα την ιδια στιγμη που το εισιτηριο μμμ πηγε στο 1.40,που το χρησιμοποιουν ανθρωποι απλα για τη δουλεια χωρις να εχουν αλλη επιλογη,τη στιγμη που αλλοι δεν εχουν καν αυτοκινητα ή δεν μπορουν να συντηρησουν ουτε το 1.000 αρι τους,διαβαζω απιστευτα πραγματα στο σχετικο τοπικ των τελων,μεχρι και οτι θελουν να κανουν δευτερης κατηγοριας πολιτες οσους εχουν διλιτρα και να τους κανουν να παρουν μικρα αυτοκινητα ,λες και οσοι εχουν κατω απο διλιτρο ειναι δευτερης κατηγοριας πολιτες,μη πουμε βεβαια και για τους παρακατιανους που δεν εχουν καν αμαξι
οντως ειναι χαρατσι τα τελη στην ελλαδα ειδικα απο τη στιγμη που ηρθε μια τοσο μεγαλη αυξηση,αλλα μου φαινεται απιστευτη καφριλα στη σημερινη κατασταση και χωρα, ανθρωποι που επιλεξαν να παρουν και να συντηρουν να διλιτρο αυτοκινητο να κλαιγοντε και να το παιζουν κατατρεγμενοι με το διλιτρο τους.
γενικα μηδενικη αλληλεγγυη και συνειδητοποιηση το οποιο ειναι λογικο,αφου ολοι οι ανθρωποι κρινουν απο την δικη τους οπτικη και μονοτί στο διάολο είναι ένα δίλιτρο στο μυαλό σου? κάτι σα κονκορντ στη συντήρηση του για ανωμαλους ή Λάτσηδες? άκου να συντηρείς διλιτρο...Το κρατος σε καποιους τριπλασιαζει τα τελη, κ ουσιαστικά κάποιοι επικροτουν
σε μερικους όντως αξιζει η δεKαετια του 80 με τις ειδικες εκδοσεις για ELLADA (κ κανα φορουμ για πλεξιμο) -
ok
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
τί στο διάολο είναι ένα δίλιτρο στο μυαλό σου? κάτι σα κονκορντ στη συντήρηση του για ανωμαλους ή Λάτσηδες? άκου να συντηρείς διλιτρο...Το κρατος σε καποιους τριπλασιαζει τα τελη, κ ουσιαστικά κάποιοι επικροτουν
σε μερικους όντως αξιζει η δεKαετια του 80 με τις ειδικες εκδοσεις για ELLADA (κ κανα φορουμ για πλεξιμο)Για τα τωρινα δεδομενα το 2λιτρο ειναι πολυτελεια (καταναλωση, συντηρηση κλπ) και καπου περιμενεις ο καθενας να πληρωνει ο,τι του αναλογει τουλαχιστον, αυτο σου λεει. Ειδικα εφοσον υπαρχουν γιαγιαδες με τσεκουρωμενες συνταξεις που αγοραζουν μακαρονια σπαρ αντι για μισκο επειδη ειναι 7 ευρωλεπτα φθηνοτερα..
-
Το προβλημα με τα λιτρα ειναι οτι το κρατος δε σε αφηνει να κανεις το προγραμματισμο σου, δε νομιζω να μη θελουν να πληρωσουν οι εχοντες κυβικα ομως μεχρι ποσο ειναι λογικο να φορολογειται ενα αυτοκινητο?
Τα κοστη κατοχης εχουν πολλαπλασιαστει τα τελευταια χρονια γιατι ειναι ο ευκολος στοχοςΤεσπα , ας νομιζουν μερικοι ο,τι θελουν και ας νομιζουν οτι το 2λιτρο ειναι φερραρι και οτι του αναλογει να πληρωνει τα 10πλασια απο τους υπολοιπους..
Sent from my LG-P500
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Το προβλημα με τα λιτρα ειναι οτι το κρατος δε σε αφηνει να κανεις το προγραμματισμο σου, δε νομιζω να μη θελουν να πληρωσουν οι εχοντες κυβικα ομως μεχρι ποσο ειναι λογικο να φορολογειται ενα αυτοκινητο?
Τα κοστη κατοχης εχουν πολλαπλασιαστει τα τελευταια χρονια γιατι ειναι ο ευκολος στοχοςΣωστος περι προγραμματισμου αλλα το ιδιο ισχυει σε ολα, ειναι λογικο τα εκτακτα μετρα να φερνουν τους παντες εκτος προγραμματισμου. Και με το 2λιτρο το εκτος προγραμματισμου δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα οσο σε αλλες περιπτωσεις, το πολυ πολυ να πεσεις λιγο κατηγορια, χανοντας αρκετα λεφτα αλλα διατηρωντας ενα ανθρωπινο επιπεδο.. σε αντιθεση με αλλους που σηκωνουν κατ'αναλογια πολυ μεγαλυτερα βαρη απ'οσα μπορουν...
Τεσπα , ας νομιζουν μερικοι ο,τι θελουν και ας νομιζουν οτι το 2λιτρο ειναι φερραρι και οτι του αναλογει να πληρωνει τα 10πλασια απο τους υπολοιπους..
Δε λεμε αυτο ρε μουτσουνα, λεμε οτι συγκριτικα με τον τυπο που με το ζορι τη βγαζει με το στρογγυλοφαναρο παπι και δεν τον παιρνει ουτε για ενα απλο supermini, το 2λιτρο ειναι πολυτελεια.. παντα συγκριτικα τα πιανεις αυτα τα θεματα..
-
ναι ειναι πολυτελεια και για αυτο παντα ηταν πολυ πιο ακριβο στα ολα του
τελοσπαντων, εχεις δικιο οτι εδω εχουμε αλλα κι αλλα σοβαροτερα να ασχοληθουμε (εχω γνωστους που αναγκαζονται να πουλησουν το σπιτι τους - τη μεχρι τωρα 'σιγουρια' τους- γιατι δεν εχουν να ζησουν ) , οι λαμαρινες δεν ειναι και το πιο σημαντικο , ομως λογω και της φυσης του φορουμ ειναι λογικο να υπαρχει αυξημενο ενδιαφερον για το ζητημα και να το παιρνουμε πιο βαρια, αφου δε μιλαμε απλα για μια αναγκη , αλλα για 'ονειρο' ευχαριστηση κτλ..
τι σκατα θα μεινει στη ζωη μας να ευχαριστιομαστε..?
αλλα οταν υπαρχουν πιο σοβαρα θεματα να τρεχουν η ευχαριστηση περναει σε 2η μοιρα και δεν ειναι του παροντος θεματος αυτες οι κουβεντες
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Προτείνεις η καθαρίστρια να παίρνει ίδιο μισθό με τον οικονομικό σύμβουλο? Και με τον χειρούργο, και με τον δικαστή και με τον ερευνητή και με όλους?
Ονειρεύεσαι έναν κόσμο γεμάτο καθαριστές κ καθαρίστριες?Η εξελιξη της τεχνολογιας , της ιατρικης και γενικοτερα ολων των τομεων που συμβαλουν στη ανοδο του επιπεδου της ζωης μας υπαρχει , κυριως , γιατι υπαρχουν τα geek. Και για καθε geek που εβγαλε χοντρα φραγκα υπαρχουν τουλαχιστον 50000 geek που δεν εβγαλαν. Το παραμυθακι της επιτυχιας συμβαινει μονο στα εργα.
Αυτα τα geek , λοιπον, που θα φτιαξουν/ανακαλυψουν κατι που θα συμβαλει στη ανοδο του επιπεδου της ποιοτητα της ζωης μας, σε αναγνωριση του εργου τους , θα παιρνουν το ετησιο εισοδημα και θα την αραζουν για ενα χρονο κατω απο κοκκοφοινικες παρεα με γκομενες/ους (και κανα μπαφο αν θελουν). Μια χαρα κινητρο μου φαινεται.
Για πες : Και ποια ειναι τα κριτηρια βασει των οποιων πρεπει να καθοριζονται οι αμοιβες των ανθρωπων ? Η παραγωγικοτητα (για εξηγησε πως ειναι δυνατο καποιος να παραγει εστω και 5 φορες περισσοτερο εργο απο καποιον αλλο ?) . Αλλα κριτηρια ? Ποια ?
Απαντάω σοβαρά, γιατί ελπίζω να υπάρχει μία ελπίδα στο δισεκατομμύριο να ρωτάς στ' αλήθεια:
Όλοι μπορούν να καθαρίσουν μια σκάλα, αλλά κανένας δεν θα πάει σε καθαρίστρια για να του φτιάξει μια γέφυρα ή να του κάνει μεταμόσχευση καρδιάς. Οι καρδιοχειρούργοι κ αυτοί που σχεδιάζουν γέφυρες, από την άλλη, είναι λιγότεροι από τις καθαρίστριες κ έτσι, μοιραία, θα αμοίβονται πάντοτε καλύτερα. Πόσο καλύτερα? Μα όσο θέλουν! Ούτε 5, ούτε 500 φορές. 'Εγώ', θα πουν, 'γι' αυτή τη δουλειά θέλω τόσα'. Όσα κ αν είναι τα 'τόσα', αν θέλεις να κάνουν την δουλειά θα τα δώσεις.
Α η καθαρίστρια σου ζητήσει μηνιάτικο 3.000 Ε θα βρεις άλλη (εκτός κ είναι καθαριστρια στη βουλή, στο υπ οικονομικών ή στον μακαρίτη τον οσε, όπου απλά θα τα δώσεις - δεν είναι κ δικά σου άλλωστε - ) ή, αν δεν βρεις καμία κ δεν θέλεις να πληρώσεις, θα καθαρίσεις μόνος σου.
Θα ήθελα να σε δω να κάνεις μόνος σου εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς - ή έστω κ έναν απλό σκωληκοειδίτη, βρε αδελφέ!Να το ξαναπώ, όμως: Ή μας κάνετε πλάκα, ή κάτι πίνετε κ δεν μας δίνετε...
-
Tελικα ποιος ειπε οτι στο καπιταλιστικο συστημα πρεπει να παιρνουν ολοι τα ιδια?
Ο kouliscd νομιζω μιλησε για τις τεραστιες εισοδηματικες ανιστοητες και εγω για την μεθοδευση του κρατους ωστε οι ''κατωτεροι'' εργαζομενοι να μενουν απροστατευτοι..Αυτοι που λενε οτι ανθρωποι με 500 ευρω ζουνε καλα μαλλον κατι παιρνουν η τους το δινουν και δεν το ξερουν.
Αγανακτισμένοι Έλληνες