-
Τα όρια στους Ελληνικούς δρόμους δεν είναι περίπου 120-130kmh? Ταχύτητες 200 είναι περίπου 80 khm πάνω απο το όριο!!!
Και άν κάποιος θέλει να οδηγήσει με αυτή την ταχύτητα δεν νομίζω οτι υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία άν κάποιο αυτοκίνητο βρίσκεται στο δρόμο του πηγαίνοντας πιο αργά.
Προσωπικά πιστευω οτι απο τη στιγμή που υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο την ίδια στιγμή είναι εξίσου επικύνδηνο το να πηγαίνει κάποιος τόσο γρήγορα με το να μένει μόνιμα στην αριστερή λωρίδα κάτι που απαγορεύεται.Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΥΓ. Αρχίζω και σχηματίζω μία εικόνα πάντως για το πού οφείλεται η κάκιστη νοοτροπία που συναντάω μερικές φορές στην Ελλάδα. Ειδικά χαρακτηρισμοί σε συνάνθρωπό μας ώς ζώο, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μας κάνουν να χάσουμε το δίκιο μάς, άν φυσικά το έχουμε.
-
Ε, ας μην υπερβάλουμε! Η συζήτηση δεν γίνεται τόσο για τον άδειο δρόμο, όσο για τις συνθήκες κίνησης. Ή ακόμα και για την περίπτωση που ανέφερε παραπάνω ο nikolai, πας στην Αττική Οδό και πάνε 2 με 120 (ή με 80, το ίδιο είναι) και έχουν κλείσει και τις 2 λωρίδες -στην περίπτωση αυτή, αντί να περάσεις από τη ΛΕΑ, ΠΡΕΠΕΙ (ΙΜΗΟ πάντα...) να πας αριστερά και να 'πείσεις' τον αριστερά να πάει στη μεσαία.
-
Η να αγοράσεις ενα Leopard και να τον περάσεις απο πάνω
-
Nass
σε αυτο για την δεξια λωριδα εχεις αδικο. Αμα η δεξια ειναι αδεια ενω η μεσαια και η αριστερη εχουν κινηση (που ΠΑΝΤΑ ετσι ειναι για τους γνωστους λογους), εμενα κανεις δεν μου απαγορευει να πηγαινω στην δεξια ανενοχλητος εφ'οσον τηρω το οριο ταχυτητας. αν τωρα πετυχω καποιον αλλο στην δεξια να πηγαινει αργα, φυσικα και δεν θα εχω καποια απαιτηση γιατι εχει καθε δικαιωμα να πηγαινει αργα εκει, αλλα ειναι δικο μου προβλημα το τι θα κανω (αν και μερικοι δρομοι θα επρεπε να εχουν και ελαχιστο οριο ταχυτητας, πραγμα που προβλεπεται απο τον ΚΟΚ αλλα που τετοια στην Ελλαδα...). Ειναι αυτο που ειπαμε στον ΚΟΚ για την οδηγηση σε στοιχους σε δρομο με 2 ( η 3 στο εθνικο δικτυο) λωριδες. Συνεπως στην εθνικη-ΑΟ αμα αριστερα και μεσαια πανε με 80, εγω εχω καθε νομιμο δικαιωμα να τους περναω ολους με +40 (στα 120 που ειναι το οριο) στην δεξια λωριδα.
Δεχομαι οτι αυτο ΙΣΩΣ να δημιουργησει καποια επικινδυνη κατασταση αν τυχον καποιος μπει στην δεξια χωρις να κοιταξει (που ειναι λαθος δικο του), και για αυτο αν κανω κατι τετοιο εχω τα φωτα αναμμενα, τα ματια μου 14 και το αριστερο ποδι πανω στο φρενο -
Ο χρήστης nass έγραψε:
....ακόμα και για την περίπτωση που ανέφερε παραπάνω ο nikolai, πας στην Αττική Οδό και πάνε 2 με 120 (ή με 80, το ίδιο είναι) και έχουν κλείσει και τις 2 λωρίδες -στην περίπτωση αυτή, αντί να περάσεις από τη ΛΕΑ, ΠΡΕΠΕΙ (ΙΜΗΟ πάντα...) να πας αριστερά και να 'πείσεις' τον αριστερά να πάει στη μεσαία.Ακριβώς!
ελπίζω ο φίλος nikolai, μιας και είναι νέος στην παρέα μας και αυτό ήταν το πρώτο του ποστ, να ζήσει αρκετά για να γράψει κι άλλα....
nikolai τόσο πολύ πια σου στοιχίζει να περιμένεις να φύγει ο κοιμισμένος από την αριστερή που ρισκάρεις τη ζωή σου (και κάποιων άλλων) για να περάσεις από τη ΛΕΑ???
Σπύρος
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ρε παιδια για μισο λεπτακι γιατι θα τρελλαθω....Εστω Χ αυτοκινητο που κινειται στην αριστερη της Συγγρου με 60, γιατι ετσι γουσταρει/εχει χαζεψει/τον χωρισε η γκομενα και δεν σκεφτεται/κλπ κλπ κλπ
Εστω εγω στην μεσαια κατεβαινω με 90 και μπροστα μου δεν εχω κανενα αυτοκινητο. Οταν τον φτασω τι πρεπει να κανω? Πρεπει να πεσω στα φρενα, να παω με 60 απο πισω του, να του κανω σινιαλο οτι θελω να περασω και να περιμενω για να περασω απο αριστερα? Αμα το κανω αυτο δυο τινα θα συμβουν. Πρωτον πιθανοτατα δεν 8α περασω ποτε, αφου για να ειναι στην αριστερη της Συγγρου με 60 μαλλον δεν εχει επαφη με το τι γινεται γυρω του. Δευτερον, ακομα και να περασω θα με πει και μαλακα γιατι θα μπορουσα να περασω χωρις να ενοχλω κανεναν απο την μεσαια οπως πηγαινα ησυχα στον δρομο μου. Και θα εχει και δικιο.
Ανάβεις φώτα απο μακρυά και φλάς!Αν είσαστε εσυ κι αυτός τότε θα σε δει!
Αν και πάλι δεν κάνει δεξιά...φρεναρεις και ανάβεις πάλι φώτα!!Δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν πατήσεις λίγο φρένο βρε kacey!!
-
Σπύρο ως ωριμα σκεπτόμενος άνθρωπος έχεις δίκιο.Ως Ελληνας οδηγός όμως το δίκιο που εχεις αρχιζει και ξεθωριάζει κάπως.Στους ιδιους δρόμους κινουμαστε όλοι και βλέπουμε τι γινεται.Αμα νομιζεις πως ειναι καλύτερο να πηγαινω προφυλακτηρες τον καθε εναν που φοβαται να πατησει το γκάζι ή νομιζει οτι οδηγει μόνος του ή τον εχει πιάσει η μ@λ@κία του εγω απλά θα διαφωνίσω.Δεν ηταν λίγες οι φορές που κάποιος τέτοιος μου πάτησε και απότομα το φρένο χωρις να εχει κανεναν μπροστα του.Επειδή εγω λοιπόν δεν ριψοκινδυνευω να κάνω την μουρη του αυτοκινητου μου χάλια και να βγω μετα και φταιχτης προτιμω να κάνω αυτο που εσενα σου φαινεται απαραδεκτο.Αλλά θα το κάνω με ασφάλεια.Δεν θα ενοχλήσω αλλους οδηγους ουτε θα εχω απαιτηση να μου ανοιξει δρόμο κάποιος που κινειται στην δεξιά λωρίδα.Οσο για τις σφήνες είναι όντως απαραδεκτες, συγχωρεστε με όμως αλλά όλοι τις εχουμε κάνει κατα καιρους και οχι μονο αυτες....
-
πρόσεξε, δεν έγραψα ΠΟΤΕ ότι τον πάω προφυλακτήρες!
Σπύρος
-
Μπορεί να παρεξηγήσαμε τότε οι υπόλοιποι!
Γιατί όπως το έγραφες εγω κατάλαβα ότι όντως 'βγήκε ο Χάρος παγανιά'!
Το να περάσεις απο δεξιά στην περίπτωση που ο άλλος είναι κολλημένος στην αριστερή όλοι λίγο πολύ το κάνουμε!
Με πολλή μεγάλη προσοχή και βεβαίως με τον κίνδυνο να πάρουμε μια πάρα πολλή ωραία κλήση για παράβαση του ΚΟΚ!!!! -
Kouk
μιλαω για την περιπτωση που αυτος ειναι αριστερα και αργα και εγω ειμαι στην μεσαια και γρηγορα (εντος οριων). Ποιος ο λογος να ενοχλουμαι και εγω και αυτος και να μην συνεχισω απλα την πορεια μου? Μου φαινεται χαζο να κοψω-μπω πισω του-κανω σινιαλο-περιμενω ΑΝ θα αλλαξει λωριδα-περασω-ξαναεπιταχυνω. Ασε που ειναι και ενεργοβορο το πατα-κοψε-ξαναπατα.
Δεν ξερω που κυκλοφορειται εσεις, παντως σε Συγγρου-Κηφισσιας-παραλια-Κηφισσο, οι 2 στους 3 που κανω σινιαλο για να περασω, οχι μονο δεν κανουν ακρη αλλα μετα την 2-3η φορα που θα τους παιξω φωτα πατανε φρενο αποτομα για να σε κανουν να φυγεις απο πισω τους (με την προοπτικη αμα δεν προλαβεις, να πεσεις πανω τους...). Ενας μαλιστα το εκανε οδηγωντας ολοκαινουριο αυτοκινητο. Το εκανε 3-4 φορες με δυνατα φρεναρισματα, μεχρι σημειου να με αναγκασει να μπλοκαρω. Οταν μας επιασε κινηση στο Φιξ, κατεβηκα και πηγα και του ειπα να σταματησει να το κανει αυτο και να φυγει απο την αριστερη λωριδα, γιατι εγω που οδηγαω Lada 20ετιας δεν εχω κανενα προβλημα να πεσω πανω του και να κανω τροπετο το καινουριο αμαξι, και μετα απλα να του κανω δηλωση στην ασφαλεια. Να δειτε για ποτε εφυγε απο μπροστα μου....
Θα μου πειτε γιατι ασχολουμαι. Δυστυχως παιδια στην ελλαδιτσα, μονο η τρελλα και ο τσαμπουκας δουλευουν ΠΑΝΤΑ. Οποτε τρελλα στην τρελλα και τσαμπουκα στον τσαμπουκα. Και δεν δεχομαι κανενα μλκ να το παιζει υπερανω και με περισσοτερα δικαιωματα απο μενα επειδη ετσι τον εχουν μαθει η ετσι την εχει δει...ΥΓ Ρε παιδια γιατι ειμαι ο μοναδικος που πιστευω οτι δεν ειναι παραβαση αυτο (να περασεις απο δεξια απλως συνεχιζωντας την πορεια σου)?
-
Σπύρο όντως δεν το είπες και το ξέρω,αλλά ποση ωρα θα εισαι κολλημενος απο πίσω του μέχρι ο μάγκας να καταλάβει οτι δε κινειται μονος?
Πάντως , και για να αλλάξει λίγο η κουβέντα , το πιο εκνευριστικο πράγμα κατα την οδήγηση δεν ειναι ουτε η κατάληψη της αριστερής λωρίδας , ουτε οι σφήνες του χάρου σαν εμένα
Αυτο που με εκνευρίζει απίστευτα ειναι να κάνει ο άλλος λάθος και μετα ειτε να το παίζει οτι δεν τρέχει τίποτα ή νασε βρίζει κιολας.Ειλικρινά παιρνω ανάποδες τότε.Και επειδή όλοι κάνουμε λάθοι όταν ο άλλος βγαζει το χέρι του ζητωντας συγνώμη γιατι κατάλαβε τι έκανε τότε θα τον καλημερήσω κιολας.Μου εχει τυχει πολλές φορές που λόγω απροσεξίας η κακής εκτίμησης εκανα λάθος να τρέχω να ζητάω συγνώμη και δεν καταλαβαινω το κολλημα μερικών που πράτουν το εντελώς αντίθετο. -
Κοίτα,παράβαση είναι!Το λέει κι ο ΚΟΚ αλλά δεν είναι εκει το θέμα!
Το θέμα (κατ' εμε) είναι ότι αυτός που θα είναι κολλημένος στην αριστερή και δεν σε έχει δει για να κάνει δεξιά σίγουρα μπορεί να κάνει δεξιά την ώρα που προσπερνάς (μου έχει τύχει)!!
Και τότε θα μπλέξεις χωρίς αιτία!!!
Σωστή η παρατήρησή σου για τον τρόπο που οδηγούν πολλοί!Αλλά δεν σε προβληματίζει πως μπορεί να αντιδράσουν?!!!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΥΓ Ρε παιδια γιατι ειμαι ο μοναδικος που πιστευω οτι δεν ειναι παραβαση αυτο (να περασεις απο δεξια απλως συνεχιζωντας την πορεια σου)?
Δεν είσαι ο μόνος
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το να περάσεις απο δεξιά στην περίπτωση που ο άλλος είναι κολλημένος στην αριστερή όλοι λίγο πολύ το κάνουμε!
Με πολλή μεγάλη προσοχή και βεβαίως με τον κίνδυνο να πάρουμε μια πάρα πολλή ωραία κλήση για παράβαση του ΚΟΚ!!!!Νίκο αυτό στο δικό μου ποστ απαντούσε?
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Με πολλή μεγάλη προσοχή και βεβαίως με τον κίνδυνο να πάρουμε μια πάρα πολλή ωραία κλήση για παράβαση του ΚΟΚ!!!!Νίκο αυτό στο δικό μου ποστ απαντούσε?
Σπύρος
Οχι βέβαια Σπύρο!Στο post του LEON@MANIA απαντούσα αλλά γίνεται χαμός με τις δημοσιεύσεις σε αυτό θέμα!!!
-
excuse me
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
excuse meΣπύρος
excuseμένος!!!!
-
Το ξερω οτι το κουραζουμε αλλα προσπαθω να καταλαβω:
Kouk
Αυτο λεμε, οτι ο ΚΟΚ αυτο δεν το εχει ως παραβαση. Λεει συγκεκριμενα οτι η κινηση αυτοκινητων σε παραλληλους στιχους με διαφορετικη ταχυτητα ΔΕΝ θεωρειται προσπερασμα με την εννοια της διαταξης ΤΑΔΕ (οπου διαταξη ταδε ειναι αυτη που λεει οτι το προσπερασμα επιτρεπεται κατα κανονα - αρα υπαρχουν και εξαιρεσεις - απο αριστερα).
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το ξερω οτι το κουραζουμε αλλα προσπαθω να καταλαβω:Kouk
Αυτο λεμε, οτι ο ΚΟΚ αυτο δεν το εχει ως παραβαση. Λεει συγκεκριμενα οτι η κινηση αυτοκινητων σε παραλληλους στιχους με διαφορετικη ταχυτητα ΔΕΝ θεωρειται προσπερασμα με την εννοια της διαταξης ΤΑΔΕ (οπου διαταξη ταδε ειναι αυτη που λεει οτι το προσπερασμα επιτρεπεται κατα κανονα - αρα υπαρχουν και εξαιρεσεις - απο αριστερα).
H διαγραμμηση (που οριζει τους στοιχους) ποια ειναι;Απο την στιγμη που ειναι διακεκομμενη επιτρεπεται το προσπερασμα,ετσι δεν ειναι;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το θέμα (κατ' εμε) είναι ότι αυτός που θα είναι κολλημένος στην αριστερή και δεν σε έχει δει για να κάνει δεξιά σίγουρα μπορεί να κάνει δεξιά την ώρα που προσπερνάς (μου έχει τύχει)!!Σωστή η παρατήρηση, αλλά το μόνο που έχω να προσθέσω εγώ σ'αυτή τη περίπτωση και το βρίσκω σαν αφορμή να το κάνω ελαφρά τη καρδία, είναι πως το να κάνει δεξιά την ώρα που τον περνάς, είναι αντίδραση ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ.
Τώρα για το αν είναι απαράδεκτο, ή επικίνδυνο. Αν ο οδηγός που κάνει την προσπέραση από δεξιά είναι ηλίθιος, μαστουρωμένος, μεθυσμένος, κάνει δεξιά χωρίς να έχει προσέξει τι γίνεται γύρω του (μπροστά-πίσω-αριστερά) αρκετή ώρα πριν κάνει δεξιά, τότε ΝΑΙ είναι επικίνδυνο και απαράδεκτο.
Οσον αφορά το αν είναι παράνομο, ας είναι. Γράψτε με! Τυπικά είμαι επικίνδυνος, πρακτικά ακίνδυνος. Αντί να σας νοιάζει που έχουν εξαφανιστεί τα αλκοτέστ από τους δρόμους, κάθεστε και ασχολείστε για το αν είναι παράνομη η προσπέραση από δεξιά. Τι να πω βρε παιδιά, γίναμε όλοι νομοταγείς πολίτες και politically correct ξαφνικά;
Επίσης ίσως κάποιος να μην έχει κάτι καλύτερο να κάνει, και να κολλάει πίσω από τους άλλους ανάβωντας φώτα και φλάς για να κάνουν δεξιά. Συγνώμη, αλλά εγώ έχω άλλα θέματα να με απασχολήσουν και φροντίζω να περάσω αυτόν που θεωρώ κατά την γνώμη μου επικίνδυνο, γρήγορα και με ασφάλεια, χωρίς να τον βρίσω, χωρίς να τον μουτζώσω, χωρίς να δυσανασχετήσω.
Δεν περιμένω να μου πείτε μπράβο που πάω σαν τρελλός (κατά την κρίση σας), αλλά ας μην τρέφουμε αυταπάτες πως ζούμε σε οδηγικό παράδεισο και όλοι πάμε/πάνε με τον ΚΟΚ στο χέρι σαν Ευαγγέλιο.
Το δικαίωμα στην αυτοκίνηση, η ασυδοσία κ' το "μάντρωμα