-
- δε θα έπρεπε να λέει κάπου πως ο αιτών/διαμαρτυρόμενος περιμένει απάντηση εντός ευλογου χρονικού διαστήματος κ πως επιφυλάσεται κάθε έννομου δικαιώματος τους σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει? Δηλαδή να πάρει αποζημίωση αν το κράτος δεν απαντήσει? Αλήθεια, η αποζημίωση αυτή είναι στανταρ ποσό?
- δεν πρέπει να κατατεθεί αντίγραφο της αδείας του αυτοκινήτου? δεν καταλαβαίνω πως μπορείς να καταθέσεις αντίγραγο της πινακίδας. θα τις βγάλουμε από τα αμάξια κ θα τις... φωτοτυπίσουμε?
- αν δεν απαντήσει το κράτος, που δεν θα απαντήσει, ποια είναι η διαδικασία μετα?
-
Συμφωνω με ολα τα πιο πανω και ειναι σιγουρο οτι ειναι η μονη σωστη αντιδραση που μπορουμε να κανουμε.
Στον Τοροντο του Καναδα οπου ζουσα μεχρι το 1993 (δυστυχως εκανα την λαθος επιλογη να γυρισω, αλλαποτε δεν ειναι αργα για να ξαναφυγω) τα τελη (sticker) για καθε αυτοκινητο ανεξαρτητου μαρκας/κυβισμου/χρωματος κλπ ηταν 90 δολλαρια (60 ευρω δηλαδη) το χρονο.
Μαντεψτε ποσο ειναι σημερα! Ναι σωστα καταλαβατε ειναι ακομα 90 δολλαρια και φυσικα ουτε διοδια υπαρχουν (εκτος καποιων οπως αναλογως ειναι η Αττικη οδος εδω αλλα εκει με σχεδον ολοκληρωτικη συμμετοχη του ιδιωτικου τομεα και φυσικα δρομοι εκτος εθνικου δικτυου και οχι οπως εδω που ο 'σαρακατσανος Σουφλιας' παραχωρησε την εκμεταλλευση σε ιδιωτες οχι μονο λογω πελατειακων σχεσεων αλλα και γιατι το κρατος ειναι παντελως ανικανο να διαχειριστει.
Σε οσους φιλους μου λεω ποσο ειναι τα τελη/διοδια εδω τους ειναι αδυνατο να το πιστεψουν και δεν εχουν αδικο!
Γι'αυτο και η Ευρωπη μας συμπεριφερεται ετσι. Οταν εχεις λεφτα να πληρωνεις τοσο υπερογκα τελη και τοσο ακριβη βενζινη αλλα και λοιπες υπηρεσιες ειναι φυσικο να νομιζουν οτι τα λεφτα τα εχουμε κλεψει ολοι μαζι και γι'αυτο μας τα ζητουν με τετοιο τροπο και δεσμευσεις. Οι τελευταιοι που φταινε ειναι αυτοι και οι πρωτοι οι εκαστοτε κυβερνησεις μας που καταντησαν ετσι.Η καταθεση η εστω η προειδοποιηση καταθεσης ειναι η μονη επιβεβλημενη λυση.
Στο κατω κατω με οσα χρηματα ζητουν για τελη ενος αυτοκινητου 2000 κυβικων και πανω (700-1500 ευρω) χωρις να υπολογιζουμε την εκτακτη εισφορα που φημολογειται και την ασφαλιση που ειναι αναλογη με τους φορολογησιμους ιππους,
καλυτερα να παρουμε ενα μεταχειρισμενο μικρο εστω και παλιοτερο και να κανουμε τη δουλεια μας για οσο χρειαστει παρα να τα δωσουμε στους νεο-νταβατζηδες μας.
Ετσι και λιγωτερα εσοδα θα εχουν απο φορους βενζινης λογω μικροτερης καταναλωσης και απωλειες απο τελη/ΦΠΑ απο ασφαλισεις/συντηρησεις κλπ που συνεπαγονται τα μεγαλυτερου κυβισμου αυτοκινητα.Εγω ηδη ειμαι σε αυτη τη κατευθυνση, εστω και αν στο Santa Fe μου (απειρου πολυτελειας αυτοκινητο, σημερινης αξιας 10-12 χιλ ευρω, που σιγουρα δικαιολογει τα 1000 ευρω τελη που σκεφτονται!!) εχω βαλει υγραεριο.
-
Μην συγκρίνετε με άλλα κράτη, ιδιαίτερα με κράτη που έχουν τεράστιες διαφορές με τα καθ' υμάς. Π.χ. στον Καναδά έχουν μια Εφορία που είναι σκέτη ράμπο σε σχέση με τη δικιά μας. Οι δυνατότητες να ξεγλιστρήσεις αποκρύβοντας εισοδήματα και κατά συνέπεια γλιτώνοντας την καταβολή του αντίστοιχου φόρου είναι πολύ λιγότερες από εδώ.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
- δε θα έπρεπε να λέει κάπου πως ο αιτών/διαμαρτυρόμενος περιμένει απάντηση εντός ευλογου χρονικού διαστήματος κ πως επιφυλάσεται κάθε έννομου δικαιώματος τους σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει? Δηλαδή να πάρει αποζημίωση αν το κράτος δεν απαντήσει? Αλήθεια, η αποζημίωση αυτή είναι στανταρ ποσό?
- δεν πρέπει να κατατεθεί αντίγραφο της αδείας του αυτοκινήτου? δεν καταλαβαίνω πως μπορείς να καταθέσεις αντίγραγο της πινακίδας. θα τις βγάλουμε από τα αμάξια κ θα τις... φωτοτυπίσουμε?
- αν δεν απαντήσει το κράτος, που δεν θα απαντήσει, ποια είναι η διαδικασία μετα?
Συνάδελφε chemic,
η υποχρέωση της δημοσίας υπηρεσίας να απαντήσει εντός 50 ημερών είναι κάτι που γνωρίζουν οι υπάλληλοι. Τώρα το γιατί υπάρχουν οι καθυστέρησεις να μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι οφείλεται στην άγνοια των απλών πολιτών για αυτή την υποχρέωση του Δημοσίου. Η αποζημίωση ήταν στάνταρ ποσό αλλά με την εφαρμογή του Ν.3242/04 έχει αλλάξει αυτό και το ποσό καθορίζεται από το ύψος της ηθικής και υλικής βλάβης που δημιουργείται.
Αν θέλεις μπορείς να καταθέσεις αντίγραφο της αδείας του αυτοκινήτου. Απλώς η φωτοτυπία της πινακίδας λειτουργεί περισσότερο θετικά και αμεσότερα σε ψυχολογικό επίπεδο. (μην ξεχνάμε ότι η έκφραση είναι 'καταθέτω πινακίδες' και όχι 'καταθέτω την άδεια'.) Αλλος ένας λόγος που προτείνουμε την φωτοτυπία της πινακίδας είναι για να τους κάνουμε την ζωή δυσκολότερη καθώς με την πινακίδα δεν δίνονται στοιχεία για το είδος του οχήματος, κυλινδρισμό, παλαιότητα κλπ. Εκεί που μας φτάσανε ΔΥΣΤΥΧΩΣ είμαστε αναγκασμένοι να κινηθούμε με τρόπο τέτοιο ώστε να τους δημιουργούμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πρόβλημα και δίνοντάς τους τα λιγότερα στοιχεία για εμάς. Κάνοντάς το όμως με υπεύθυνο, σοβαρό και κυρίως απολύτως νόμιμο τρόπο. Αν όμως θέλεις να καταθέσεις αντίγραφο της αδείας κυκλοφορίας και όχι των πινακίδων ΦΥΣΙΚΑ και είσαι ελεύθερος να το κάνεις. Η κίνησή μας για την αντίδραση αυτή δεν είναι υποχρεωτική σε τίποτε και για κανέναν. Και φυσικά είμαστε ΠΑΝΤΑ ανοικτοί σε ιδέες που μπορεί να την βελτιώσουν και να την κάνουν καλύτερη και αποτελεσματικότερη.
Οσο για το πώς φωτοτυπούμε την πινακίδα, υπάρχουν δύο τρόποι. Η' την αφαιρείς από το αυτοκινητο και βγάζει μία φωτοτυπία με το scanner ή το φωτοτυπικό σου ή την βγάζεις μία φωτογραφία και την εκτυπώνεις.
Η ιδέα της φωτοτυπίας/φωτογραφίας, όπως γράφτηκε και πιό πάνω, γίνεται για καθαρά ψυχολογικούς λόγους αλλά και για να συνοδεύεται η αίτηση μας από ένα χαρτί το οποίο θα ζητάμε να διαβιβαστεί στο υπουργείο οικονομικών για να τους βάλουμε σε δουλειά και να τους υποχρέωσουμε σε ενημέρωσή μας.Μάλιστα αν θέλεις, όπως πρότεινες, μπορείς να συμπληρώσεις και το ότι ζητάς έγγραφη απάντηση για την πορεία της αιτήσεώς σου (μην αναφέρεις όμως την υποχρέωση απάντησης εντός των 50 ημερών για να μην τους ανοίγουμε τα μάτια και εγγράφως)
Αν δεν λάβεις απάντηση εντός των 50 ημέρων (ημερολογιακών και όχι εργασίμων, για να το διευκρινήσουμε και αυτό) θα κάνεις τηλέφωνο στην επιτροπή ελέγχου εφαρμογής του αρ. 2 του 2690/99 και θα ζητήσεις να σου στείλουν την αίτηση που θα υποβάλεις και μέσω fax στην υπηρεσία αυτή. Μετά η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της και συνήθως εντός 2 μηνών (χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό) σε ειδοποιούν για τα περαιτέρω. Τα τηλέφωνα και το φάξ όπως και το έντυπο της αίτησης προς την επιτροπή είναι στην διάθεση όποιου τα ζητήσει αλλά πιστεύω ότι ακόμη είναι νωρίς για κάτι τέτοιο. Ομως όποιος τα θέλει μπορεί να τα έχει.
Χαιρετώ
Παντελής Γιαμαρέλλος -
Kαλο θα ειναι να καταθετουμε αντιγραφο της αδειας για να βλεπουν και τι χρηματα θα χασουν, ειδικα απο τα μεγαλυτερου κυβισμου αυτοκινητα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μην συγκρίνετε με άλλα κράτη, ιδιαίτερα με κράτη που έχουν τεράστιες διαφορές με τα καθ' υμάς. Π.χ. στον Καναδά έχουν μια Εφορία που είναι σκέτη ράμπο σε σχέση με τη δικιά μας. Οι δυνατότητες να ξεγλιστρήσεις αποκρύβοντας εισοδήματα και κατά συνέπεια γλιτώνοντας την καταβολή του αντίστοιχου φόρου είναι πολύ λιγότερες από εδώ.Δεν συγκρινω κρατη, απλα δεν υπαρχει επαφη ειδικα με τον Καναδα, κυβερνησεις συγκρινω και πολιτικες.
Εφορια υπαρχει και εδω, μονο που ειναι δοσμενη στη διαφθορα υπο τις ευλογιες του κρατους.
Ποιος εχει τιμωρηθει απο τους διεφθαρμενους υπαλληλους που ειναι στην κορυφη αυτης της αθλιας πυραμιδας?
Κανενας, γιατι οι συντεχνιες δεν το επιτρεπουν.
Σε ποιο κρατος ο βασιλιας της νυχτας 'Τολης' θα εμενε ατιμωρητος για 13 χρονια μη εχοντας ποτε υποβαλλει φορολογικη δηλωση και δεν θα του επαιρναν και τα σωβρακα στον πρωτο χρονο.
Εδω οχι μονο θεωρειται μαγκας και τσαμπουκας αλλα κατορθωνει και η γυναικα του να βγαινει βουλευτης με το κυβερνων κομμα!!
Τι αλλο να πουμε δηλαδη?
Και μετα πρεπει οι υπολοιποι μεσω του αυτοκινητου να πληρωνουν τα χρεη, τις καμπανες στον Αστερα, του καθε 'Τολη' και μαλιστα αναδρομικα αλλα και εκ των υστερων.
Ο τελειος παραλογισμος στην χωρα των κυβερνωντων αθλιων, χωρις ουτε ενα 'ΓΙΑΤΙ' η εστω μια 'συγγνωμη' και ενα 'ευχαριστω'! -
τον Αλ Καπονε για φοροδιαφυγη τον επιασαν αν δεν απατωμαι...
-
Ο χρήστης pantg έγραψε:
Συνάδελφε chemic,
Αν θέλεις μπορείς να καταθέσεις αντίγραφο της αδείας του αυτοκινήτου. Απλώς η φωτοτυπία της πινακίδας λειτουργεί περισσότερο θετικά και αμεσότερα σε ψυχολογικό επίπεδο. (μην ξεχνάμε ότι η έκφραση είναι 'καταθέτω πινακίδες' και όχι 'καταθέτω την άδεια'.) Αλλος ένας λόγος που προτείνουμε την φωτοτυπία της πινακίδας είναι για να τους κάνουμε την ζωή δυσκολότερη καθώς με την πινακίδα δεν δίνονται στοιχεία για το είδος του οχήματος, κυλινδρισμό, παλαιότητα κλπ. Εκεί που μας φτάσανε ΔΥΣΤΥΧΩΣ είμαστε αναγκασμένοι να κινηθούμε με τρόπο τέτοιο ώστε να τους δημιουργούμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πρόβλημα και δίνοντάς τους τα λιγότερα στοιχεία για εμάς. Κάνοντάς το όμως με υπεύθυνο, σοβαρό και κυρίως απολύτως νόμιμο τρόπο. Αν όμως θέλεις να καταθέσεις αντίγραφο της αδείας κυκλοφορίας και όχι των πινακίδων ΦΥΣΙΚΑ και είσαι ελεύθερος να το κάνεις. Η κίνησή μας για την αντίδραση αυτή δεν είναι υποχρεωτική σε τίποτε και για κανέναν. Και φυσικά είμαστε ΠΑΝΤΑ ανοικτοί σε ιδέες που μπορεί να την βελτιώσουν και να την κάνουν καλύτερη και αποτελεσματικότερη.
Μάλιστα αν θέλεις, όπως πρότεινες, μπορείς να συμπληρώσεις και το ότι ζητάς έγγραφη απάντηση για την πορεία της αιτήσεώς σου **(μην αναφέρεις όμως την υποχρέωση απάντησης εντός των 50 ημερών για να μην τους ανοίγουμε τα μάτια και εγγράφως)
**Αν δεν λάβεις απάντηση εντός των 50 ημέρων (ημερολογιακών και όχι εργασίμων, για να το διευκρινήσουμε και αυτό) θα κάνεις τηλέφωνο στην επιτροπή ελέγχου εφαρμογής του αρ. 2 του 2690/99 και θα ζητήσεις να σου στείλουν την αίτηση που θα υποβάλεις και μέσω fax στην υπηρεσία αυτή. Μετά η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της και συνήθως εντός 2 μηνών (χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό) σε ειδοποιούν για τα περαιτέρω. Τα τηλέφωνα και το φάξ όπως και το έντυπο της αίτησης προς την επιτροπή είναι στην διάθεση όποιου τα ζητήσει αλλά πιστεύω ότι ακόμη είναι νωρίς για κάτι τέτοιο. Ομως όποιος τα θέλει μπορεί να τα έχει.
Χαιρετώ
Παντελής ΓιαμαρέλλοςΆλλος ένας που βρήκε 'φάμπρικα', μάλιστα! Δλδ. ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημα με το να μην αναφέρουμε πουθενά την υποχρέωση; Να πάρουμε τα φράγκα και όλα ΟΚ αντί να πάμε να τους ταρακουνήσουμε (το κράτος) όπως έγραψες σε προηγούμενα posts και επιτέλους να αρχίσουν να στρώνουν τα πράγματα σ' αυτόν τον τόπο, εσύ μας λες να το αποκρύψουμε (την υποχρέωση των αρμόδιων υπαλλήλων) για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα μέρος από αυτά που κατά το δικό σου 'Μανιφέστο' μας 'έκλεψαν' και αυτήν την χρονιά.
Χωρίς κανένα ύφος υποστήριξης στο παρόν έργο από την puppet κυβέρνηση και τα μέτρα που εφαρμόζει αλλά με το σχέδιο που προτείνεις bottom line είναι ότι θα την φάει το μόνο το Ελληνικό Κράτος από την 'γραφειοκρατεία' των υπαλλήλων του που δεν θα μας απαντήσουν έγκαιρα οι οποίοι και αυτοί είναι επίσης όπως και εμείς πολίτες αυτού του κράτους. Λίγο περίεργη μου φένεται η προσέγγιση αυτή αν μη ύποπτη...
-
Αγαπητέ συνάδελφε,
αν νομίζεις ότι ό'τι γίνεται γίνεται για τα 'φράγκα' όπως γράφεις τότε είσαι ελεύθερος να το πιστεύεις αυτό. Οσο και αν σου πω ότι δεν γίνεται για τον λόγο αυτό μάλλον δεν θα το πιστέψεις. ιδίως όταν έχει ήδη γραφτεί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ότι ο σκόπος μας είναι να τους 'τρέξουμε'.
Ο σκοπός όσων προτείνονται είναι να κάνουμε το Δημόσιο να υποφέρει όπως εμείς οι Πολίτες αυτής της Χώρας υποφέρουμε κάθε ημέρα από αυτό.
Από εκεί και πέρα ΦΑΝΤΑΣΟΥ εσύ ότι θέλεις. Εγώ τουλάχιστον αρνούμαι να μπω στην διαδικασία να προσπαθήσω καν να σου αλλάξω γνώμη, όπως δεν με νοιάζει και η όποια γνώμη σου για εμένα. Είναι καθαρά και μόνο δική σου και θα σου θυμίσω τί λένε οι Εγγλέζοι (που κάτι ξέρουν και εκείνοι απο παροιμίες) για τις γνώμες.
Σου θυμίζω κάτι όμως. Αντί να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να μας βιάσουν για μία ακόμη φορά ΕΜΕΙΣ βρήκαμε έναν τρόπο να τους κάνουμε ίσως να 'ματώσουν'. Οταν βρεις και εσύ κάτι καλύτερο θα είναι μεγάλη μας χαρά να το υιοθετήσουμε αντί για την δική μας πρόταση. Μέχρι τότε όμως, και μέχρι να προσφέρεις κάτι εποικοδομητικό κράτα την κακεντρέχεια σου για εσένα.
Συγγνώμη για το ύφος αλλά η υπομονή έχει και τα όριά της. Απάντησε ό΄τι θέλεις. Στην κακία των ανθρώπων έχω μάθει να απαντώ μία φορά και μετά ας πάνε στην ευχή του Θεού.
Χαιρετώ
Παντελής Γιαμαρέλλος -
Και για να μην μείνει αναπάντητο το βασικό σου ερώτημα 'γιατί να το αποκρύψουμε'.
αυτό προτείνεται μόνο και μόνο για να μπορούμε να τους τρέξουμε περισσότερο επειδή θα έχουν για μία ακόμη φορά θεωρήσει ότι είμαστε άσχετοι και δεν γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας και τις υποχρεώσεις τους.
Αν τους ανοίξουμε τα μάτια και τους φέρουμε προ των ευθυνών τους εξ αρχής απλά και μόνο μπορεί να απαντήσουν με ένα τυποποιημένο κείμενο. Οπως γράφτηκε πιό πάνω εμείς θέλουμε να κινηθούμε μέσα στα πλήρη πλαίσια των δικαιωμάτων που μας παρέχει ο Νόμος. Και αυτό θα γίνει ακόμη πιό εμφανές αν κάνουμε χρήση και των όσων μας δίνει το αρ. 2.Χαιρετώ
Παντελής Γιαμαρέλλος -
Ο χρήστης pantg έγραψε:
Σου θυμίζω κάτι όμως. Αντί να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να μας βιάσουν για μία ακόμη φορά ΕΜΕΙΣ βρήκαμε έναν τρόπο να τους κάνουμε ίσως να 'ματώσουν'.** Οταν βρεις και εσύ κάτι καλύτερο θα είναι μεγάλη μας χαρά να το υιοθετήσουμε αντί για την δική μας πρόταση.**+1
κ εφόσον αυτό που προτείνεται ΔΕΝ είναι πουθενά παράτυπο, δεν καταλαβαίνω τα επιθετικά σχόλια. Είμαι εγώ υποχρεωμένος δηλαδή να κάτσω να πω στο δημόσιο υπάλληλο πια είναι η δουλειά του κ οι υποχρωσεις του απέναντι μου κ αν δε το κάνω είμαι 'φαμπρικάς?'. Εγώ στον ιδιωτικό τομέα αν δε ξέρω τι δουλειά μου κ ζημιώσω το αφεντικό έχω φάει σουτ με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτούς τί τους πληρώνουμε, για να κάθονται στο a/c κ να ρεμβάζουν?
Κ να απαντήσουν βέβαια, μόνο η αντίδραση που θα δουν, θα στείλει ένα μήνυμα στους πράσινους φωστήρες, να είμαστε σίγουροι. -
Ο χρήστης pantg έγραψε:
Αγαπητέ συνάδελφε,αν νομίζεις ότι ό'τι γίνεται γίνεται για τα 'φράγκα' όπως γράφεις τότε είσαι ελεύθερος να το πιστεύεις αυτό. Οσο και αν σου πω ότι δεν γίνεται για τον λόγο αυτό μάλλον δεν θα το πιστέψεις. ιδίως όταν έχει ήδη γραφτεί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ότι ο σκόπος μας είναι να τους 'τρέξουμε'.
Ο σκοπός όσων προτείνονται είναι να κάνουμε το Δημόσιο να υποφέρει όπως εμείς οι Πολίτες αυτής της Χώρας υποφέρουμε κάθε ημέρα από αυτό.
Από εκεί και πέρα ΦΑΝΤΑΣΟΥ εσύ ότι θέλεις. Εγώ τουλάχιστον αρνούμαι να μπω στην διαδικασία να προσπαθήσω καν να σου αλλάξω γνώμη, όπως δεν με νοιάζει και η όποια γνώμη σου για εμένα. Είναι καθαρά και μόνο δική σου και θα σου θυμίσω τί λένε οι Εγγλέζοι (που κάτι ξέρουν και εκείνοι απο παροιμίες) για τις γνώμες.
Σου θυμίζω κάτι όμως. Αντί να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να μας βιάσουν για μία ακόμη φορά ΕΜΕΙΣ βρήκαμε έναν τρόπο να τους κάνουμε ίσως να 'ματώσουν'. Οταν βρεις και εσύ κάτι καλύτερο θα είναι μεγάλη μας χαρά να το υιοθετήσουμε αντί για την δική μας πρόταση. Μέχρι τότε όμως, και μέχρι να προσφέρεις κάτι εποικοδομητικό κράτα την κακεντρέχεια σου για εσένα.
Συγγνώμη για το ύφος αλλά η υπομονή έχει και τα όριά της. Απάντησε ό΄τι θέλεις. Στην κακία των ανθρώπων έχω μάθει να απαντώ μία φορά και μετά ας πάνε στην ευχή του Θεού.
Χαιρετώ
Παντελής ΓιαμαρέλλοςΝα τρέξεις ποιόν; Τους Δ.Υ. που δεν θα απαντήσουν μέσα στα προβλέπομενα από τον Νόμο περιθώρια; (Δεν έχω καμία σχέση με το Δημόσιο σαν εργοδοσία) Το Κράτος σε μια τέτοια στιγμή θα πρέπει να αποζημιώσει και όλους αυτούς την στιγμή που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο με αυτά που χρωστάει ήδη...
Υποφέρεις με κάποιο τρόπο από το Δημόσιο, όλοι μας σε πληροφορώ, δεν έχεις μόνο εσύ αυτό το προνόμιο, αλλά επιλέγεις 'συγκεκριμένο τρόπο', κάνε μύνηση και εσύ σε κάποιον βουλευτή γιατί όχι ακόμα και στον εμπνευστή της ιδέας των Τελών (Υπουργό), τότε θα έχεις και δεδικασμένο (αν δικαιωθείς) και θα έχει ανοίξει ο δρόμος για τους υπόλοιπους, άσε που θα έχει και την έγκριση και κάποιου Οργάνου (Δικαστήριο όποιο και να είναι αυτό).Δεν φαντάζομαι τίποτα και πρόσεξε πολύ αυτά που γράφεις και πως τα γράφεις... Είσαι σε ένα δημόσιο διάλογο θα ανεχτείς - υποστείς και τις διαφορετικές απόψεις στις ιδέες που διατυπώνεις και μην προσπαθείς να διοχετεύσεις 'εκεί που θέλεις αυτό που θέλεις' μιλόντας περί προσωπικής απόψεως για εσένα, ούτε που σε γνωρίζω και ούτε το επιθυμώ.
Τα περί προτάσεων απαντήθηκαν πιο πριν. Θεωρείς την διαφορετική άποψη μη επικοδομητική, από εκεί δεν αρχίζουν τα θεμελιώδη της Δημοκρατίας; Πρόσεχε τους χαρακτηρισμούς σου, διαφορετική άποψη προσέγγιση κλπ δεν σημαίνει ότι κάποιος καταφέρεται εναντίων της προσωπικότητας σου αλλά των ιδεών σου και της προτροπής αυτών σε συγκεκριμένες δράσεις... Αυτό αποτελεί κακεντρέχεια, αλήθεια; Σε παραπέμπω εδώ. Ορισμός: κακεντρέχεια (n.)
1.το να επιδιώκεις το κακό των άλλων και να χαίρεσαι με κάτι κακό που τους συμβαίνει 2.η ιδιότητα του ανθρώπου που χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη κακία έτσι ώστε να χαίρεται, όταν οι άλλοι υποφέρουν, και να λυπάται, όταν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.Δεκτή και για τις εκφράσεις σου στο πρόσωπο μου χωρίς να σε έχω προσβάλει πουθενά.Από εδώ και πέρα πιο προσεκτικά στις εκφράσεις και να αρχίσεις να δέχεσαι διαφορετικές απόψεις. Το ότι άνοιξε κάποιος ένα 'θέμα' δεν σημαίνει ότι αυτές δεν θα απαντηθούν.
Τέλος εδώ, δεν αξίζει για παραπάνω.
-
Μια γρήγορη ενημέρωσή σου για κάτι καθαρά διαδικαστικό που έθεσες ετεροχρονισμένα και προφανώς δεν γνωρίζεις την απάντησή του έτσι ώστε να σε οδηγεί σε συνέχιση της εσφαλμένης σου συλλογιστικής.
Ειναι σαφές ότι αγνοείς πως μηνύσεις προς βουλευτές δεν έχουν καμμία απολύτως τύχη γιατί εκείνοι καλύπτονται από την βουλευτική ασυλία.
Το ίδιο και τα εξώδικα 'φούσκες' προς βουλευτές, εκτός και αν έχουν σχέση με αστικές αποζημιώσεις όπου και πάλι αυτό είναι αμφίβολο για το αν μπορεί να εφαρμοστεί. Ποινικά και πάλι κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει.
Η πρόταση για την αίτηση/προειδοποίηση και υποβολή φωτοαντιγράφων είναι απολύτως νόμιμη και ενεργοποιεί διαδικασίες που αν αιτηθούν από μεγάλο αριθμό πολιτών μπορεί να φέρουν αποτέλεσμα ή να δημιουργήσουν πρόβλημα που θα γίνει αισθητό από το Δημόσιο. Αντίθετα από τις 'φούσκες' των εξωδίκων που επικοινωνιακά δημιουργούν μεν εντύπωση αλλά κανένα αποτέλεσμα δεν φέρουν για εμάς τους πολίτες.
Οσο για τα υπόλοιπα 'νεφελώδη' που γράφεις και τις όσες κατηγορίες σου κατά του προσώπου του υπογράφοντος αρμόδιοι να κρίνουν είναι οι συνάδελφοι στο φόρουμ και οι διαχειριστές του. Οι δικές μας προσωπικές διαφορές μάλλον δεν τους νοιάζουν και έχει ήδη δοθεί τέρμα σε αυτές. Τα συμπεράσματά τους 'επι των ανδρών' σίγουρα θα τα έχουν βγάλει ήδη.
(και να θυμίσω ότι οι υπεύθυνοι για τα λόγια τους πολίτες δεν κρύβονται πίσω από την ανωνυμία)Σου εύχομαι ό'τι καλύτερο
Παντελής Γιαμαρέλλος -
Ο χρήστης pantg έγραψε:
Το ίδιο και τα εξώδικα 'φούσκες' προς βουλευτές, εκτός και αν έχουν σχέση με αστικές αποζημιώσεις όπου και πάλι αυτό είναι αμφίβολο για το αν μπορεί να εφαρμοστεί. Ποινικά και πάλι κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει.Οι δικές μας προσωπικές διαφορές μάλλον δεν τους νοιάζουν και έχει ήδη δοθεί τέρμα σε αυτές. Τα συμπεράσματά τους 'επι των ανδρών' σίγουρα θα τα έχουν βγάλει ήδη.
(και να θυμίσω ότι οι υπεύθυνοι για τα λόγια τους πολίτες δεν κρύβονται πίσω από την ανωνυμία)
Σου εύχομαι ό'τι καλύτερο
Παντελής ΓιαμαρέλλοςΓια τα εττεροχρονισμένα δεν με απασχολεί, δεν έχω 'σχέσεις' με τον νόμο ούτε δικαστικός, δικηγόρος, δικομανής είμαι κλπ κλπ, so let it go. Βέβαια γιατί να μηνείναι προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για όλα αυτά που λες; Και πιο επίσημο και πιο πολιτικά ορθό μοιάζει...
Εγώ καμία πάντως διαφορά μαζί σου δεν έχω.
Η 2η πρόταση σου τα επί των ανδρών, όλοι έχουν άποψη, όλοι κάτι έχουν να πουν, εσύ γιατί όχι, την παραθέτεις.
Το ότι εσύ μπήκες και θέλεις να δημοσιοποιείς την ταυτότητα σου, είναι δικό σου θέμα, 'ρεύμα' ήθελες να ξεκινήσεις τα στοιχεία μου διαθέσιμα μόνο σε αρμόδια όργανα - αρχές και αν θες, εδώ μέσα στους διαχειριστές.Και κάτι τελευταίο, κάνε μου την χάρη, αρκετά, κανένα μνμ δεν θα απαντηθεί...
-
Παίδες, μια απλή παρεξήγηση ήταν, δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί, τη στιγμή που ο στόχος είναι -πιστεύω- κοινός για όλους μας.
Αυτό που εντόπισε [και καλώς ανέφερε] ο φίλος 'Sun' πιθανότατα να το σκέφτηκαν και άλλοι, και δεν είναι κακό να θέλει κάποιος να ξεκαθαρίσει ο στόχος αυτής της 'κίνησης'. Για εμένα, που έχω ξανασυζητήσει με τον Παντελή (μέσα από άλλα fora) είναι προφανές ότι δεν είναι το ζητούμενο να πάρουμε αποζημιώσεις από το κράτος αν δεν απαντήσει έγκαιρα. Για κάποιον άλλο ίσως να μην είναι. Πρέπει, πάντως, να είναι υπερβολικά αισιόδοξος κάποιος για να θέλει να στήσει 'φάση' ώστε να λάβει αποζημίωση από ένα κράτος που δεν ξέρει καν αν αύριο θα έχει αρκετά για μισθούς και συντάξεις, και τόσο αισιόδοξος κανείς μας δε νομίζω πως είναι.
Η ιδέα για προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου με βρίσκει και αυτή σύμφωνο παρότι δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι να υλοποιηθεί (το Β' τμήμα του ΣτΕ για παράδειγμα έκρινε κατα πλειοψηφία το Μάρτιο που μας πέρασε -αν θυμάμαι καλά- αντισυνταγματική την 'έκτακτη εισφορά' που είχαν επιβάλει ακόμα και σε χρονιά που είχε 'κλείσει' οικονομικά επί ΝΔ και το ζήτημα έχει παραπεμφθεί στην ολομέλεια για οριστική κρίση). Πάντως μια κίνηση σαν αυτή που προτείνει ο Παντελής μπορεί να τους ταρακουνήσει, ΑΝ βέβαια γίνει οργανωμένα και ΜΑΖΙΚΑ ώστε να μην τη θεωρήσουν 'γραφική'. Δε μας κοστίζει κάτι. Γιατί να μην το προσπαθήσουμε, με όποιες βελτιώσεις προταθούν μέσα από αυτή εδώ τη συζήτηση και τις άλλες που γίνονται σε FB κι άλλα fora?
-
Νίκο βγαίνουμε λίγο εκτός θέματος αλλά νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
το ελληνικό δημόσιο ΜΠΟΡΕΙ να πληρώνει μισθούς και συντάξεις.
Το πρόβλημα δεν βρίσκεται σε αυτό το σημείο καθώς το έλλειμα δεν είναι τέτοιο που να δημιουργεί θέμα μη δυνατότητας εξυπηρέτησης αυτών των υποχρεώσεών του.
Η αδυναμία κανονικής τακτοποίησης υποχρεώσεων έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων που έχουν οι κυβερνήσεις αναλάβει από τις 'ταχυδακτυλουργικές' συμβάσεις δανεισμού ή και 'μαγειρέματος' των προϋπολογισμών των προηγουμένων ετών.
Αυτό για να μην παγιώνεται σαν πραγματικό γεγονός το ΨΕΜΑ που εκτόξευε ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών (έχει αποδειχθεί άλλωστε περίτρανα ότι το ψέμα και η ασυνέπεια ήταν και δικό του χαρακτηριστικό), δηλαδή το ότι 'λεφτά υπάρχουν για μέχρι τις 15 Ιουλίου'. Αυτό ΔΕΝ ισχύει παρά μόνον ως επίφαση και δικαιολογία για να πρέπει να ψηφισθεί το 'μεσοπρόθεσμο' (τι 'αέρινο' όνομα για την πραγματική πώληση του Ελληνικού Κράτους και των περιουσιακών του στοιχείων...)
Το Ελληνικό Κράτος μπορεί να εξυπηρετήσει την υποχρέωσή του να πληρώνει τους υπαλλήλους του και τους συνταξιούχους. Απλώς αδυνατεί να καλύπτει όλο το μέγεθος των υποχρεώσεών του προς τους δανειστές του.
Οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση που θα είχε στελεχωθεί από ανθρώπους που ξέρουν στοιχειώδη οικονομικά μπακάλικου και θα ήθελε να τα εφαρμόσει πραγματικά (άρα σχεδόν καμμία από τις προηγούμενες) θα είχε επαναδιαπραγματευθεί τα δάνεια και τους όρους πληρωμής είτε με την κεντρική Ευρωπαϊκή Τραπεζα και τους άλλους υπουργούς οικονομικών κυρίως της Ε.Ε. ή τους εκτός Ε.Ε. δανειστές και το θέμα θα τελείωνε εκεί.
Αν εμείς έχουμε κάποιο πρόβλημα λόγω της κατάστασης που διαμορφώθηκε οι Ευρωπαίοι έχουν πολλαπλάσιο πρόβλημα καθώς το Ευρώ θα πάει κατά διαόλου αν αφήσουν να χρεωκοπήσει η Ελλάδα. Απόδειξη για αυτό περίτρανη υπάρχει άμεση και μάλιστα φαίνεται στην πορεία των δηλώσεων και των ενεργειών των Ευρωπαίων τις τελευταίες τρεις ημέρες.
Μέχρι να βρεθεί η 'λυση' του 'ανασχηματισμού' και για όσο καιρό ήταν σχεδόν σίγουρο οτι η χώρα θα πήγαινε σε εκλογές οι Ευρωπαίοι διεπίστωσαν ότι μπορούσαν να εκταμιεύσουν άμεσα την πέμπτη δόση (αλήθεια τα δύο τρίτα των προηγουμένων δόσεων ακόμη δεν έχουν καταβληθεί). Και με το που βρέθηκε η 'λύση' του 'ανασχηματισμού' και της σχεδόν βέβαιης 'ψήφου εμπιστοσύνης' και μετά 'ψήφισης του μεσοπροθέσμου' έγιναν και πάλι όπως και πριν αυστηροί λέγοντας ότι θα δοθεί η πέμπτη δόση μόνο αν υπάρχει ψήφιση του μεσοπροθέσμου και μάλιστα με κοινή σύμφωνη γνώμη συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης (ή τουλάχιστον την πλειψηφία που έχει γίνει λάστιχο από τους 151 στους 153 και έως και τους 180 βουλευτές, όπως συμφέρει ανά περίσταση)Εδώ δεν είναι όμως το σημείο του φόρουμ στο οποίο μπορούμε να συζητήσουμε για αυτό.
Ζητώ συγγνώμη από τους διαχειριστές για την εκτός θέματος παρέμβαση.Θα είναι όμως ενδιαφέρον να το συνεχίσουμε σε άλλη συζήτηση αν θέλουν οι διαχειριστές να μας οδηγήσουν σε αυτή (αν υπάρχει ήδη) ή να την δημιουργήσουν.
Ευχαριστώ για την ανοχή σας αλλά αυτό το ψέμα έπρεπε να μην αφεθεί να υπάρχει.
Χαιρετώ
-
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι παντα θα υπαρχουν καποιοι που θα βλεπουν δολοπλοκιες, συμφεροντα, τριτους-τεταρτους ανθρωπους και ολα τα συναφη πισω απο καθε κινηση που μπορει να αποβει προς το κοινο συμφερον.
Και το κοινο συμφερον δεν ειναι να μην 'ανησυχησουμε' τους πολυαπασχολουμενους και τα δεινα της εργασιας υποφεροντες δημοσιους υπαλληλους αλλα να τους ξυπνησουμε λιγο μπας και αυτοι εστω και τωρα προσφερουν καποια υπηρεσια σε εμας (του ιδιωτικου τομεα) που ανελλιπως πληρωνουμε τους μισθους/επιδοματα/συνταξεις κλπ χωρις πιστευω σε μεγαλο ποσοστο να τους δικαιουνται επαξια.
Το λεω εχοντας προσωπικη πειρα καθοτι στην οικογενεια μου υπαρχουν 5 εν ενεργεια και 4 συνταξιοδοτημενοι και χωρις να λεω οτι αυτοι φταινε αλλα το κρατος που τους εχει καταντησει ετσι για ιδιους σκοπους.Οποιαδηποτε λοιπον προταση οπως του ετερου Παντελη, που ουτε θιγει ουτε προκαλει κανενα, μονο θετικη μπορει να ειναι.
Εξ'αλλου οποιος θελει το κανει, οποιος δεν θελει δεν το κανει και δεν χρειαζεται να το παιρνει προσωπικα, εκτος και αν προσωπικα θιγεται αλλα αυτο θα πρεπει να το εξηγησει γαι να το καταλαβουμε και εμεις.
Οπως λεχθηκε αναμενουμε για καποια καλυτερη προταση αν υπαρχει αλλα το να αποκυρησσουμε κατι οταν μαλιστα δεν προσφερουμε εναλλακτικη λυση δεν προσφερει τιποτα παρα αντιγραφει αυτα που καθημερινα γινονται στο κοινοβουλιο μας εδω και χρονια οπου η εκαστοτε αντιπολιτευση αντιδρα μονο και μονο για να δικαιολογησει την παρουσια της χωρις να εχει κατι εφικτο να αντιπροτεινει.Οσο για το 'κακομοιρο΄ κρατος που δεν θα εχει δηθεν να δωσει τις οποιες 'αποζημιωσεις', αν και ποτε καθοτι δεν ειναι αυτοσκοπος της κινησης και προσωπικα δεν με ενδιαφερει και ουτε αποσκοπω σε κατι τετοιο, αυτο λοιπον το κρατος δεν μου φαινεται και τοσο 'κακομοιρο' οταν αξιωνει με το ετσι θελω, οπως παντα βεβαια, παραλογα τελη χρησης αυτοκινητου που δεν υφιστανται ουτε κατα το ελαχιστο πουθενα αλλου, και μαλιστα να προσπαθει να επιβαλλει και κεφαλικο φορο επιπλεον στην χρηση για ορισμενες κατηγοριες απο αυτα χωρις να υπαρχει καν αντικειμενικη βαση αξιολογησης.
Οπως εχω ξαναπει σε ποιο αλλο κρατος ευνομουμενο η μη η χρηση αυτοκινητου εχει ποινικοποιηθει και φορολογηθει σε τετοι βαθμο τοσο παραλογα οπως στην καθ'αλλα 'κακομοιρη' Ελλαδα. Αυτοι ολοι που θελουν να περασουν τετοια μετρα μολις πριν απο 2 χρονια πηραν τα Lexus 450 για ιδια χρηση βουλευτικη (ατελως βεβαια), χωρια τις Mercedes/Saab κλπ και τωρα ζητανε να πληρωσουμε εμεις γιατι?
Πρεπει να ντρεπονται και οχι να ζητανε απο πανω!Απ'οτι διαχρονικα εχει φανει το κρατος παντα 'βρισκει' λεφτα για ιδιους και ιδιοτελεις σκοπους (αληθεια εχετε αναλογιστει ποσα δις αναδρομικα εχουν επιδικαστει στον δικαστικο κλαδο τα τελευταια χρονια με συνοπτικες διαδικασιες, με αμεση επιδραση και στον πολιτικο κλαδο απορροια του οποιου ειναι η περιπου 1 δις προσφυγη για αναδρομικα απο 800 βουλευτες περυσι, μεταξυ των οποιων και ο 'αγωνιστης' Θεοδωρακης παροτι σε κλιμα κρισης και επικειμενης προσφυγης σε ΔΝΤ)
και θα πρεπει να απεμπολησω εγω το δικαιωμα μου να διεκδηκησω εστω και θεωρητικα την δικαιη απαιτηση μου για κακοβουλια εκ των κυβερνωντων? -
Πιθανότατα θα το έχουν σκεφτεί κι άλλοι αυτό, αλλά τη 'λογική' του Ελληνικού κράτους όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας και τις ενσωματωμένες σε αυτά 'έκτακτες εισφορές' κλπ χαράτσια δεν μπορούμε να την προσβάλουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο? Ή να γράψουμε άρθρα σε **ξένα **περιοδικά και εφημερίδες? Αν μη τι άλλο, να γίνει ρεζίλι των σκυλιών το σκεπτικό του Έλληνα νομοθέτη σε αυτά τουλάχιστον τα θέματα [όπως θα έπρεπε να είχε γίνει σε πολλά άλλα], να δοθεί δημοσιότητα, να το σκεφτούν 2 και 3 φορές πριν τα αφήσουν ως έχουν ή τα κάνουν ακόμα πιο άδικα...
Ή είναι πολύ 'ρομαντικές' αυτές σαν σκέψεις?
-
Αγαπητέ συνάδελφε nidosan,
το ελληνικό 'δημόσιο' έχει αποδείξει περίτρανα στο παρελθόν αλλά και στο παρόν ότι δεν καταλαβαίνει τίποτε. Εκτός και αν του πειράξεις την τσέπη του, δηλαδή του κόψεις τα έσοδα ή ακόμη χειρότερα το αναγκάσεις να σε πληρώσει και από πάνω.
Αυτό είναι το δίδυμο που προσπαθούμε να πετύχουμε έτσι ώστε να τους ξυπνήσουμε από τον ηθελημένο ή αθέλητο 'λήθαργο' που επικρατεί στο κεφάλι τους (και αναφέρομαι σε ΟΛΕΣ τις χρωματικές αποχρώσεις που έχουν λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τα τελευταία 37 χρόνια)
Αν το μυαλό τους δούλευε προς το συμφέρον της Πατρίδας μας και γεωγραφικής περιοχής που εκείνοι ζούνε (γιατί αμφιβάλω τελικά αν τους αγγίζει η έννοια και οι ευθύνες και υποχρεώσεις που η πίστη προς την έννοια της Πατρίδας σημαίνει) θα είχαν απο καιρού καταλάβει ότι η υπερβολική φορολόγηση μόνο μείωση των εσόδων αποφέρει.
Η προσφυγή στο εξωτερικό για θέμα φορολόγησης τέτοιου θέματος και ιδίως τελών δεν θα είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα ακόμη και αν υπήρχε δικαίωσή μας. Το βασικότερο όμως πρόβλημα είναι ότι τέτοιες αντιδράσεις απαιτούν πάρα πολύ χρόνο. Χρόνο που δεν έχουμε.
Η πρόταση που έχει γίνει, ή και όποια ακόμη καλύτερη πρόταση μπορεί να τεθεί στο τραπέζι για εφαρμογή καλό θα είναι να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ. Και να έχει και άμεσα ή εντός μερικών μηνών αποτέλεσμα. Και φυσικά να είναι νόμιμη και εύκολη στο να πραγματοποιηθεί.
Αυτό που προτάθηκε πιστεύουμε ότι καλύπτει όλα τα πιό πάνω, ακόμη και την ευκολία στο να γίνει μαζικά μιάς και ένα μόνο άτομο μπορεί να υποβάλλει ακόμη και δεκάδες αιτήσεων και φωτοτυπιών στην εφορία σε μία μόνο ημέρα. (πάντα όμως με ξεχωριστό αριθμό πρωτοκόλλου ανά αίτηση για τους ήδη προαναφερθέντες σε άλλες καταχωρήσεις λόγους και σκοπούς)
Ευχαριστώ
Παντελής Γιαμαρέλλος -
To μονο σιγουρο ειναι οτι τα νεα μετρα θα με υποχρεωσουν να αφησω στο γκαραζ το μεγαλυτερο αυτοκινητο μου για του χρονου (δηλαδη οχι τελη/ασφαλιση/συντηρηση κλπ, συνολικα πανω απο 2000 ευρω) , γιατι μονο ετσι μπορω να ισοσταθμισω το χαρατσι που θα μου επιβληθει.
Ετσι πιστευω θα κανει και ο περισσοτερος κοσμος γιατι απλα τα χρηματα δεν βγαινουν.
Αυτοι ζουνε σε αλλο κοσμο αν νομιζουν οτι με την επιβολη νεων φορων θα εχουν αυξηση εσοδων, ειδικα απο τα μεσαια και χαμηλοτερα εισοδηματα, χωρις να εχουν καν αγγιξει το τερας του δημοσιονομικου κοστους του δημοσιου τομεα.
Ο Ελληνας (που τεχνας κατεργαζεται) θα βρει τροπο και να αυξησει το μαυρο χρημα και να αποκρυψει εισοδηματα και να φοροδιαφυγει, γιατι απλα ουτε τα νουμερα του βγαινουν πλεον, ουτε θεωρει οτι το βαρος επιμεριζεται δικαιως καθοτι οι πςερισσοτεροι δεν ειχαν καμμια συμμετοχη στο φαγοποτι των προηγουμενων ετων και το κυριοτερο ακομα και ο πιο απλος νους καταλαβαινει οτι περιοσσοτεροι ανισομερεις φοροι μονο επιδεινωση της οικονομικης καταστασης θα φερουν και μεγαλυτερη αποτυχια του ηδη αποτυχημενου σχεδιου.
Ο σωσων εαυτω σωθειτο δηλαδη!
Εγω εχω δωσει και δινω αρκετα. Δεν θα δωσω ομως ουτε ενα ευρω περισσοτερο γιατι εχω οικογενεια πισω μου και τα παιδια μου δεν θα τα αναλαβει να τα μεγαλωσει η τροικα και οι ελληνες εδω τροικανοι υπουργοι τους που το μονο μελημα τους ειναι να μην χασουν οι τραπεζες και το συστημα τους τα λεφτα τους.
ΠΡΩΤΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ