-
Μόλις γύρισα από την Ελάτεια.Δυστυχώς το φετινό Ακρόπολης που είδα δεν είχε σχέση με τα προηγούμενα.Ίσως ευθύνεται το σημείο που ήμουν ίσως τα αμάξια να μην έχουν το χαρακτήρα των παλιότερων.Πάντως δεν ήταν Ακρόπολης...
-
Δηλαδή???? Τί ακριβώς εννοείς. Όχι ρωτάω άν είναι να μην σκοτωθούμε να πάμε αύριο!!!!
-
Ήταν να πάω μετά την Ελάτεια στο Ρεγγίνι,αλλά απογοητεύτηκα με το θέαμα.Τ'αυτοκίνητα είναι πιο αργά απ΄ότι τα παλιότερα.Οι οδηγοί πέρασαν φυλαγμένα,και λογικό αφού διακυβεύονται χρήματα.Ο ήχος δε θυμίζει αυτό που ξέραμε.Κι εγώ έλεγα να πάω αύριο αλλά δε θα καταναλώσω βενζίνη να δω αυτό το 'θέαμα'.Ας το δει η FIA μήπως και κάνει κάτι μέσω αλλαγών στους κανονισμούς.
DS3,Fiesta τι να 'πουν' σε focus,C4,impreza,evo;Και δε μιλάω για πολλές δεκαετίες πριν -
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Μόλις γύρισα από την Ελάτεια.Δυστυχώς το φετινό Ακρόπολης που είδα δεν είχε σχέση με τα προηγούμενα.Ίσως ευθύνεται το σημείο που ήμουν ίσως τα αμάξια να μην έχουν το χαρακτήρα των παλιότερων.Πάντως δεν ήταν Ακρόπολης...Τ'αυτοκίνητα είναι πιο αργά απ΄ότι τα παλιότερα.Οι οδηγοί πέρασαν φυλαγμένα,και λογικό αφού διακυβεύονται χρήματα.Ο ήχος δε θυμίζει αυτό που ξέραμε.DS3,Fiesta τι να 'πουν' σε focus,C4,impreza,evo;Και δε μιλάω για πολλές δεκαετίες πρι
Μέσα στο μυαλό μας είσαι!!!! Εμείς φύγαμε στις 4.30πμ από Λάρισα και κλειστήκαμε Ελάτεια στο πήδημα, στο Μοναστήρι. Ο κόσμος πραγματικά ελάχιστος, λογικό αφού εκτός του ότι είναι Παρασκευή (εργάσιμη), οι περισσότεροι θέλουν να έχουν ελευθερία κινήσεων από κοπάνες.
Ο Loeb ήταν ο μόνος που πραγματικά πέταξε, κρατώντας ακόμη και στον αέρα τις γραμμές του, αλλά από εκεί και πέρα το θέαμα και ο ήχος των αυτοκινήτων ήταν απλά μέτρια. Κρίμα γιατί σε αυτό το σημείο θυμόμαστε πάντα τα λόγια του stratissino 'Οι θεοί πετάνε, οι ημίθεοι πηδάνε και οι θνητοί απλώς περνάνε'. Απλά καταλήξαμε στο ότι θεοί δεν υπάρχουν πλέον
Ελπίζω στα υπόλοιπα σημεία να υπήρχε περισσότερο θέαμα!!! -
Εμείς είδαμε Ελάτεια & Ρεγγίνι.
Τα περάσματα ήταν μια χαρα με αρκετό θέαμα.
Ελάτεια είδαμε στο 20,52 (εκεί που παρέδωσε ο Λάμπρος)
Ρεγγίνι στα 'μικρά' νερά. (οχι στη μεγάλη γούρνα ..... οοοps splash εννοούσα)Ο Πετράν (Solberg) μόνο φυλαγμένα δεν πήγαινε και το ίδιο και για τους 4 εργοστασιακούς (Citroen & Ford).
Παρόλα αυτά δύο άλλοι οδηγοί μου έκανααν πολύ καλή εντύπωσηΟ Novicov που πήγαινε 'μαλλιοκούβαρα' και το διασταυρωσα και με άλλους φίλους σε άλλα σημεία της Ελάτειας που όλοι έιπαν το ίδιο ... ιπτάμενος ο Ρώσος. (μέχρι που το προσγείωσε ανώμαλα)
και ο Τανακ που ήταν εκπληκτικός και στα δύο περάσματα του.
Ειδική μνεία ΠΡΕΠΕΙ να κάνω στον LLovera με το Punto !!! Θ Ε Ο Σ ! ! ! ! ! !
Όσοι δεν ξέρετε Googlίστε τον και θα καταλάβετε γιατι !!!!
Πηγαίνετε ΟΛΟΙ στα βουνά βρε και αφήστε τις κλάψες και τα παράπονα για τη Δευτέρα.
Και μένα μου λείπουν τα Gr B, οi τσέλιγκες και οι Δεινόσαυροι (Octavia) και τα σούμπι και τα μίτσου και ο κάνκουνεν και ο Σαινθ και ο Κόλιν κλπ κλπ. Οι καιροί αλλάζουν προς το καλύτερο προς το χειρότερο .... ανάλογα πως το βλέπει κανείς.
Μια χαρα θέαμα δίνουν τα αυτοκίνητα και με τη συνοδεία των S2000 το θέαμα είναι μια χαρούλα.Καλή διασκέδαση σε όλους.
-
Η αλήθεια πάντως είναι ότι το 2004-2005(?) το Ακρόπολις άγγιξε το τέλειο με την υπερειδικη του ΟΑΚΑ. Ηταν κάτι απίστευτα μοναδικό το συναίσθημα εκείνης της χρονιάς.
Ψάχνομαι τώρα μήπως πάω αύριο, και μου κάνει μεγάλη εντύπωση το πόσο χάλια μαύρα είναι οι οδηγίες. Παλιότερα οι προσβάσεις ήταν καλογραμμένες και υπήρχε και ωραία περιγραφή του είδους του δρόμου που συναντούσες.
-
downhill σε βρισκω αρκετα αυστηρο!εγω στο shakedow χτες που ημουν στο τερματισμο,περναγανε με παρα πολλα χλμ,και ακριβως μπροστα μου φρενα,μουτρα τοποθετηση τερμα γκαζι,και μετα αλμα μικρο και να κοφτιαζει...ΠΟΡΩΣΗ
και αυτη την εικονα την ειχα συνεχεια στο μυαλο μου μεχρι να κοιμηθω.περναγε ο πετρος και ελεγες τι κανει το παλικαρι θα φυγει απεναντι.φοβερες τεζες,και ηχος που τον θεωρω ανωτερο απο τα προηγουμενα wrc cars.
και εμενα μου λειπουν ειδικα το ακροπολις του 03 με τους συγχωρεμενους,τα τεραστια octavia με τα απειρα σκασιματα...
παιζει μεγαλο ρολο σε τι σημειο θα δεις..σημερα που πηγα ελατεια λιγο μετα την κοπανα απο το ρεγγινι σε ενα ανηφορικο κοματι δεν τρελαθηκα..μετα στο ρεγγινι στα μικρα νερα εκει ειχε καλο θεαμα.
-
Δεν είναι θέμα αυστηρότητας,αλλά οι συγκρίσεις με το παρελθόν είναι αναπόφευκτες.Στην Ελάτεια ήμουν στο 6,5χλμ περίπου,σε μια δεξιά κλειστή στροφή.Πριν από αυτή είχε αριστερή μέτρια,στην οποία οι 4-5 πρώτοι έστριβαν ωραία.Μετά το χάος.Δεν ξέρω,ίσως να μην είχαν δύναμη,ίσως να το φύλαγαν διότι έμεναν 30χλμ ε.δ περίπου.Εγώ πάντως δεν ευχαριστήθηκα.Στο δροσοχώρι πρόπερσι,ευχαριστήθηκα θέαμα.Πιο παλιά,στο Σχηματάρι ήταν καλά,στην Ασωπία καλύτερα.Στα Σκούρτα το 2006 πολύ καλά.
Απορία:Γιατί μετά τη Θήβα δεν έβαλαν Ε.Δ στην Ευαγγελίστρια,και ανάγκασαν τα πληρώματα,και τους θεατές να κάνουν τόσα χλμ απλής διαδρομής να φτάσουν στην Ελάτεια;Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες.
-
και εγω με τη σειρα μου θα πω πως μετα απο παρακολουθηση Θηβα 1,Eλευθεροχωρι ,Θηβα 2 προτιμω τα πρωην WRC σαφως ανωτερα σε ολα τα επιπεδα, ας μην κανουμε παραπονα ομως μερες που ειναι,
καλη παρακολουθηση σε ολους ! -
Δεν έκανα παράπονα.Την άποψή μου είπα.Και φυσικά δεν αφορά τους οδηγούς,πολλοί εκ των οποίων έβαλαν από την τσέπη τους λεφτά για να τρέξουν.Αφορά την FIA για την οποία το Rally είναι,όπως φαίνεται,δεύτερη επιλογή μετά την F-1.
-
Εγω γιατι πιστευω οτι στο σημειο που ειδα στην Ελατεια τα DS3/Fiesta ριχνουν στα αυτια στα παλια;
Πολυ αργα φρενα, απιστευτο τιμονεμα και απιστευτη ταχυτητα μεσα στην στροφη, εξοδο οριακα και γκαζια απο νωρις. Νομιζω πιο γρηγορα τα πραγματα σαν αισθηση απο τα Focus/C4. -
Φωτογραφίες από το πέρασμα της Ε.Δ Ελάτεια όπου βρέθηκα το πρωί,μπορείτε να δείτε στη σελίδα μου www.imaginas.gr
-
Καλησπέρα.
Θα πάρω κι εγώ αύριο τα βουνά για να παρακολουθήσω με παρέα κάποιες από τις άκροπολικές Ειδικές.
Συγκεκριμένα, σκεφτόμαστε να παρακολουθήσουμε το πρωΐ τις ειδικές Κλένια-Μυκήνες Ι και την Κεφαλάρι Ι, εν συνεχεία να πάμε το μεσημέρι στο Service park στο Λουτράκι και εάν υπάρχει διάθεση-χρόνος να δούμε το απόγευμα τη Γυμνό ΙΙ.
Επειδή δυστυχώς το ένθετο του αγαπημένου μας περιοδικού δεν είναι τόσο αναλυτικό όσο άλλες χρονιές, έχω τα ακόλουθα ερωτήματα-απορίες:
α.Για να φτάσεις σε κάποια από τις ενδιάμεσες προσβάσεις της Κλένια-Μυκήνες μέσω Αστεροσκοπείου Στεφανίου, συναντάς χωματόδρομο και εάν ναι, είναι βατός ή θες οπωσδήποτε τζιπάκι;
β.Για να πας απευθείας από την Κλένια-Μυκήνες στο Κεφαλάρι πρέπει να βγεις στην Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών και να πας μέσω Κιάτου ή Ξυλοκάστρου, όπως λέει το ένθετο, ή συμφέρει να πας εσωτερικά μέσω Νεμέας, Ασπρόκαμπου κλπ. (μπλε διαδρομή όπως σημειώνεται στον χάρτη του ένθετου); Η εσωτερική διαδρομή είναι όλη ασφαλτος ή έχει και χωμάτινα κομμάτια;
Συγγνώμη για το μεγάλο post, αλλά νομίζω ότι ενδιαφέρει πολλούς που θέλουν να παρακολουθήσουν τις συγκεκριμένες ειδικές το πρωΐ, δεδομένου ότι λογικά δεν προλαβαίνεις να παρακολουθήσεις δύο συνεχόμενες Ε.Δ.
Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό, παρακαλώ ας απαντήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
(Υ.Γ. Στηρίξτε τον εθνικό μας αγώνα με νύχια και με δόντια. Δυστυχώς σε αυτή την χώρα δεν μας έχουν μείνει πολλά πράγματα με διεθνή αναγνώριση και κύρος...). -
OFF TOPIC: Οποιος βρεθει το τριημερο λουτρακι λογο ακροπολις και θελει να γνωρισει την αφεντια μου( ) μπορει να ερθει στην καφετερια καταρρακτες και να με ζητησει (Αχιλλεας)
ΥΓ: Εχουμε τον καλυτερο εσπρεσσο...
-
Τον καλυτερο εσπρεσσο τον εχετε, τον κερνατε ομως;
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
OFF TOPIC: Οποιος βρεθει το τριημερο λουτρακι λογο ακροπολις και θελει να γνωρισει την αφεντια μου( ) μπορει να ερθει στην καφετερια καταρρακτες και να με ζητησει (Αχιλλεας)ΥΓ: Εχουμε τον καλυτερο εσπρεσσο...
Εγώ έρχομαι συνέχεια στο Λουτράκι, εδώ είμαι και τώρα, έρχομαι και καταρακτες αλλα απο αυτά που διαβάζω στο topic του μπάσκετ δεν ανοιγομαι μην μου κάνεις καμμιά ζημιά στον καφέ!
Εφερα φακό για αύριο βράδυ, δεν έχω παρέα θα ανέβω μόνος μου Νέα Πολιτεία.
Το πρωί θα δοκιμάσω απο μια κοπανα το Κεφαλαρι με ένα φίλο και ότι γίνει! -
Πρώτη μου φορά στο Acropolis και λόγω παρέας δεν θα μπορέσω να πάω νωρίς. Σκέφτομαι να πάω στο 2ο πέρασμα των Αγίων Θεοδώρων και μετά να δω το Power Stage(που δεν ξέρω τι είναι) που γίνεται στο ίδιο σημείο. Θα έρθω από Αθήνα και σκέφτομαι να ακολουθήσω την προσβαση Νο 1 που είναι και η πιο βατή για οικογενειακό αυτοκίνητο.
Τι ώρα λέτε να είμαι εκει; Αξίζει το σημείο ή να παω κάπου αλλού;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
OFF TOPIC: Οποιος βρεθει το τριημερο λουτρακι λογο ακροπολις και θελει να γνωρισει την αφεντια μου( ) μπορει να ερθει στην καφετερια καταρρακτες και να με ζητησει (Αχιλλεας)
ΥΓ: Εχουμε τον καλυτερο εσπρεσσο...
Εγώ έρχομαι συνέχεια στο Λουτράκι, εδώ είμαι και τώρα, έρχομαι και καταρακτες αλλα απο αυτά που διαβάζω στο topic του μπάσκετ δεν ανοιγομαι μην μου κάνεις καμμιά ζημιά στον καφέ!
Εφερα φακό για αύριο βράδυ, δεν έχω παρέα θα ανέβω μόνος μου Νέα Πολιτεία.
Το πρωί θα δοκιμάσω απο μια κοπανα το Κεφαλαρι με ένα φίλο και ότι γίνει!Το πολυ πολυ να σε πιασει καμια διαρροια μωρε...πως κανεις ετσι? Χιχιχι.......
Σε περιμενω για καφεδακιSent from my HTC Desire S using Tapatalk
-
Ο χρήστης TeoNOKIA έγραψε:
Πρώτη μου φορά στο Acropolis και λόγω παρέας δεν θα μπορέσω να πάω νωρίς. Σκέφτομαι να πάω στο 2ο πέρασμα των Αγίων Θεοδώρων και μετά να δω το Power Stage(που δεν ξέρω τι είναι) που γίνεται στο ίδιο σημείο. Θα έρθω από Αθήνα και σκέφτομαι να ακολουθήσω την προσβαση Νο 1 που είναι και η πιο βατή για οικογενειακό αυτοκίνητο.Τι ώρα λέτε να είμαι εκει; Αξίζει το σημείο ή να παω κάπου αλλού;
Για τις προσβασεις δεν γνωριζω.
Καλυτερα να εισαι αρχη της προσβασης μια ωρα πριν. Να εχεις χρονο να την βρεις, να την ακολουθησεις και να φτασεις στην διαδρομη κοντα για να σταθμευσεις. Και θα εχεις και λιγο χρονο να κατσεις σε καποιο σημειο που θα σ'αρεσει κλπ κλπ -
Χθες βρεθηκα στην Θηβα1 στο πεδιο βολης και στην Μαυρολιμνη στο 15ο χλμ.
Δυστυχως ξενερωσα. Καμια σχεση με τα Ακροπολις του παρελθοντος.
Λιγες συμμετοχες που μετα τα πρωτα 8-10 πληρωματα ο αγωνας γινοταν βαρετος.
Τα S2000 σε κραταγαν σε ενδιαφερον αλλα ο αγωνας εκανε 'κοιλια'.
Πρωτη φορα που ειδα ανεγκεφαλους θεατες να μετακινουνται κατα την διαρκεια διεξαγωγης των ειδικων.
Στην Μαυρολιμνη στο 15ο χλμ. εγινε το ελα να δεις. Να τους παρακαλανε να κατσουν πισω απο τις κορδελες,
και αυτοι στα παπαρια τους. Προσγειωθηκε ο Λωρης και προσπαθουσε να τους βαλει σε ταξη, μην ακυρωθει
η ειδικη. Ο παππους ο φωνακλας (ΑΝΤΩΝΗ εσυ ησουν?) ετοιμος να τους πιστολιασει. Εαν ακυρωναν την ειδικη
για μερικους ανεγκεφαλους, τοτε οι μισοι θα βαραγαν τους αλλους μισους.
Φορτηγο μπηκε για 10 μετρα μεσα για να φυγει απο την κοπανα, και μετα απο 2-5 δευτερολεπτα,
περασε αγωνιστικο.
Ευτυχως που δεν 'φιληθηκαν'.
Ευχομαι σε οσους πανε σημερα και αυριο να περασουν καλα.
Καλημερα.
Παρακολούθηση ειδικών στο Ακροπολις 2011