-
Και μια διευκρινηση μετα τα ποστ των Κυαν και σαδο
Εχουμε 2 θετα παιδια, οποτε δεν εχω ζησει αυτες τις στιγμες μιας γεννησεως!Αν αλλαζει αυτο κατι τωρα στην ολη υποθεση!
Σπυρος -
Αλλη μια διευκρινηση.
2 κανονικα παιδια και 3 μωρακια!ενα νεγρακι, ενα κινεζακι και ενα ασπρακι!Το σωστο να ειναι σωστο!
Σπυρος -
Σπυρο, σε αυτα που λες εχεις δικιο, οι γονεις θα συμβιβαστουν και η ζωη τους θα συνεχιστεί.
Οι αντιδρασεις τους ηταν αντιδραση των πρωτων λεπτων-ωρων, πιστευω οτι οι ελαχιστοι ως κανενας θα αντιδρουσε διαφορετικα, και τους διακαιολογώ απολυτος.ΑΥΤΟΝ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑΤΡΟ.
Ο ελλεεινος δεν τους εδωσε το διακαιωμα να αποφασισουν τι παιδια θελουν και αν θελαν να αναλαβουν αυτο το 'βαρος'.
Αν το ηθελαν ας το εκαναν ,αν οχι ας αναλαμβαναν τις ευθυνες τους, ο προγεννετικος ελεγχος για΄αυτο υπαρχει, ειδαλλως θα τα αφηναμε ολα στην τυχη τους.Δεν μαθευτηκε στους διαδρομους του νοσοκομειου, αλλα στο θαλαμο αναμονης , οπου βρισκονται και αλλοι γονεις μιας και πολλες γυναικες γεννανε ταυτοχρονα.
Και οντως ,οπως ηδη ειπες , το παιδί κατα τα αλλα ηταν απολυτος φυσιολογικο, ετυχε να το δω στο θαλαμο νεογνων που εβλεπα την δικια μου, και θα το πηγαιναν στην μητερα του.
-
Στη δική μου απάντηση επικέντρωσα στη στενοχώρια του πατέρα για το ότι το παιδί του θα αντιμετώπιζε προβλήματα. Δεν ζούμε σε ιδανική κοινωνία κι ένα παιδί με τέτοιο πρόβλημα, ακόμα κι αν είναι (που θεωρώ πως θα είναι) έξυπνο και επιτυχημένο, θα ακούσει πολλά που θα έκαναν οποιονδήποτε από εμάς να νιώσουμε πολύ άσχημα. Οι σωστοί άνθρωποι θα του φερθούν σωστά, τα τομάρια όμως;
Θα γίνω λίγο ωμός εδώ: όταν ο έφηβος με το πρόβλημα αυτό δείξει ενδιαφέρον για κάποια που αποδειχθεί πατσαβούρα στην ψυχή κι αυτή του πει (ή του δείξει με τον τρόπο της) κάτι σαν 'Δεν κοιτάς τα χάλια σου ρε κουλέ, θέλεις κι έρωτες', θα πρέπει να έχει αναπτύξει τρομερή αυτογνωσία και ταυτόχρονα αναισθησία για να μη γίνει κουρέλι ή για να μην αποκτήσει ψυχολογικό στίγμα. Ακόμα χειρότερα, στο σχολείο. Τα παιδιά, είτε λόγω κακής ανατροφής, είτε λόγω έλλειψης συναίσθησης των συνεπειών των πράξεών τους γίνονται πολύ σκληρά. Και το συγκεκριμένο παιδί θα γίνει εύκολος στόχος πειραγμάτων και θα οδηγηθεί σε απομόνωση.
Όλα αυτά λοιπόν τα αναλογίζονται οι γονείς και λογικό είναι να στενοχωριούνται. Η λύπη τους πιστεύω ότι δεν δείχνει έλλειψη συναισθημάτων προς το παιδί, απεναντίας τα συναισθήματά τους τους προκαλούν τέτοια θλίψη.BTW, πολύ όμορφο αυτό που έχεις κάνει υιοθετώντας δύο παιδάκια.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Τον γιατρό που εκανε αυτο το λαθος δεν τον ξερω , το μονο που ξερω, απο τα λεγομενα των συγγενων ειναι οτι εκανε ολες της εξετασεις σε πολυ γνωστό ιδιωτικό μαιευτηριο(θα σου στειλω pm ποιο ειναι) και οταν πηγε να γεννηση διαπίστωσαν 'καποιο προβλημα' που δεν τους ειπαν τι ειναι, παρα μονο οτι μπορει να το αντιμετωπισει μονο το 'Αλέξανδρα' και την στειλαν εκει οπου και γεννηθηκε......Εμ βέβαια: τους πληρώνεις ακριβότερα και από τη Μεγ. Βρεταννία και μόλις υπάρξει περίπτωση προβλήματος, σε στέλνουν στο δημόσιο μαιευτήριο (το έχω διασταυρώσει 3 φορές μαζί με το παραπάνω) Αυτό είναι πιθανόν η μεγαλύτερη ξεφτίλα του ιατρικού επαγγέλματος στην Ελλάδα σήμερα... Για αυτό το λόγο όταν με το καλό κάνω παιδί, κατευθείαν σε δημόσιο μαιευτήριο, μαζί με τους Τσιγγάνους και τους άπορους. Να μην μου τα πάρουν οι αλήτες
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τον γιατρό που εκανε αυτο το λαθος δεν τον ξερω , το μονο που ξερω, απο τα λεγομενα των συγγενων ειναι οτι εκανε ολες της εξετασεις σε πολυ γνωστό ιδιωτικό μαιευτηριο(θα σου στειλω pm ποιο ειναι) και οταν πηγε να γεννηση διαπίστωσαν 'καποιο προβλημα' που δεν τους ειπαν τι ειναι, παρα μονο οτι μπορει να το αντιμετωπισει μονο το 'Αλέξανδρα' και την στειλαν εκει οπου και γεννηθηκε......
Εμ βέβαια: τους πληρώνεις ακριβότερα και από τη Μεγ. Βρεταννία και μόλις υπάρξει περίπτωση προβλήματος, σε στέλνουν στο δημόσιο μαιευτήριο (το έχω διασταυρώσει 3 φορές μαζί με το παραπάνω) Αυτό είναι πιθανόν η μεγαλύτερη ξεφτίλα του ιατρικού επαγγέλματος στην Ελλάδα σήμερα... Για αυτό το λόγο όταν με το καλό κάνω παιδί, κατευθείαν σε δημόσιο μαιευτήριο, μαζί με τους Τσιγγάνους και τους άπορους. Να μην μου τα πάρουν οι αλήτες
Εμ πως... να δυσφιμιστεί το ξενοδοχειο μας, ας βγαλουν αλλοι τα καστανα απο τη φωτια, και αν μας ζητησουν ευθυνες τι το εχουμε το νομικο τμήμα.
-
Μια παρατηρηση μονο, ο προγεννητικος ελεγχος δεν νομιζω οτι μπορουσε να δειξει οτι θα του λειπει το ενα χερι, και οταν πια θα μπορουσαν να το δουν στον υπερηχο μαλλον θα ηταν πολυ αργα για να κανεις κατι (για να εχει φτασει στο σημειο να φαινεται κατι τετοιο το εμβρυο ειναι καποιας ηλικιας)
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μια παρατηρηση μονο, ο προγεννητικος ελεγχος δεν νομιζω οτι μπορουσε να δειξει οτι θα του λειπει το ενα χερι, και οταν πια θα μπορουσαν να το δουν στον υπερηχο μαλλον θα ηταν πολυ αργα για να κανεις κατι (για να εχει φτασει στο σημειο να φαινεται κατι τετοιο το εμβρυο ειναι καποιας ηλικιας)Λογο σχετικής εμπειριας.... ο προγενετικος ελεγχος γινεται σε διαφορα σταδια αναπτυξης του παιδιου, και στο λεγομενο Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ που γινεται περιπου στον 5 μηνα φαινονται ολα αναλυτικά, πχ θυμαμε το γιατρο να μετρα τα δαχτυλα, να μετρα το μηκος των μηρων κα.
Σε αυτό το σημειο επρεπε να το βρουν...και να πραξουν οι γονεις οπως θα επελεγαν. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Μια παρατηρηση μονο, ο προγεννητικος ελεγχος δεν νομιζω οτι μπορουσε να δειξει οτι θα του λειπει το ενα χερι, και οταν πια θα μπορουσαν να το δουν στον υπερηχο μαλλον θα ηταν πολυ αργα για να κανεις κατι (για να εχει φτασει στο σημειο να φαινεται κατι τετοιο το εμβρυο ειναι καποιας ηλικιας)
Λογο σχετικής εμπειριας.... ο προγενετικος ελεγχος γινεται σε διαφορα σταδια αναπτυξης του παιδιου, και στο λεγομενο Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ που γινεται περιπου στον 5 μηνα φαινονται ολα αναλυτικά, πχ θυμαμε το γιατρο να μετρα τα δαχτυλα, να μετρα το μηκος των μηρων κα.
Σε αυτό το σημειο επρεπε να το βρουν...και να πραξουν οι γονεις οπως θα επελεγαν.και να κάνουν τι? Έκτρωση στον 5ο? Νομίζω δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ασφαλές κάτι τέτοιο, αλλά ας μας πει και καμιά γυναίκα (αν μας διαβάζει) ή κανένας γιατρός . (αν και είμαστε WAY off topic...)
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Λογο σχετικής εμπειριας.... ο προγενετικος ελεγχος γινεται σε διαφορα σταδια αναπτυξης του παιδιου, και στο λεγομενο Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ που γινεται περιπου στον 5 μηνα φαινονται ολα αναλυτικά, πχ θυμαμε το γιατρο να μετρα τα δαχτυλα, να μετρα το μηκος των μηρων κα.
Σε αυτό το σημειο επρεπε να το βρουν...και να πραξουν οι γονεις οπως θα επελεγαν.και να κάνουν τι? Έκτρωση στον 5ο? Νομίζω δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ασφαλές κάτι τέτοιο, αλλά ας μας πει και καμιά γυναίκα (αν μας διαβάζει) ή κανένας γιατρός . (αν και είμαστε WAY off topic...)
Σπύρος
Σπυρο δεν ειναι εκτρωση οπως την ξερουμε, ειναι κανονικο χειρουργειο, καισαρική, που ομως στο φακελο στο νοσοκομειο θα φαινεται ως αποβολη διοτι κατι τετοιο ειναι παρανομο σε τοσο προχωρημενη εγκυμοσυνη.
-
Για την αμελεια του γιατρου η πως να το πουμε αυτο τελως παντων, υπαρχει λογος να αντιδρουμε!Δεν μπορει ομως να εξαλειψουμε αυτα τα ανθρωπινα λαθη και χρειαζεται ψυχραιμια σε αυτες τις καταστασεις!
Ακομα δεν καταλαβαινω πως οι υπολοιποι εκτος των ιδιων εμαθαν για αυτο το συμβαν!Δεν υπαρχει εχεμυθεια στα Ελληνικα νοσοκομεια και διαφυλαξη της προσωπικοτητος;
Φυσικα και υπαρχουν πολλα εμποδια να ξεπερασθουν και απο τους γονεις και απο το ιδιο το παιδι, αλλα υπαρχουν πολλα παραδειγματα που ανθρωποι με χαντικαπ εχουν γινει πολυ μεγαλοι!
Σπυρος -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Για την αμελεια του γιατρου η πως να το πουμε αυτο τελως παντων, υπαρχει λογος να αντιδρουμε!Δεν μπορει ομως να εξαλειψουμε αυτα τα ανθρωπινα λαθη και χρειαζεται ψυχραιμια σε αυτες τις καταστασεις!
Ακομα δεν καταλαβαινω πως οι υπολοιποι εκτος των ιδιων εμαθαν για αυτο το συμβαν!Δεν υπαρχει εχεμυθεια στα Ελληνικα νοσοκομεια και διαφυλαξη της προσωπικοτητος;
Φυσικα και υπαρχουν πολλα εμποδια να ξεπερασθουν και απο τους γονεις και απο το ιδιο το παιδι, αλλα υπαρχουν πολλα παραδειγματα που ανθρωποι με χαντικαπ εχουν γινει πολυ μεγαλοι!
ΣπυροςΔεν ηταν δυσκολο να μαθευτει διοτι οι ιδιοι οι γονεις σχολιαζαν δυνατα τα γεγονοτα μεταξυ τους και οι παρευρισκομενοι τα ακουγαν ηθελαν δεν ηθελαν.
-
GFON ακριβως αυτο εννοουσα, οτι για να φτασεις σε σημειο να μπορεις να δεις κατι τετοιο, η ηλικια ειναι πολυ προχωρημενη και μια εκτρωση η οτιδηποτε αλλο θα ηταν επικινδυνο. Ασε που μπαινουν στην μεση και αλλα θεματα οταν πια εχεις φτασει σε 5-6 μηνα (εχουν γεννηθει προωρα 6 μηνων που εχουν επιζησει, οποτε πια μιλαμε για εναν ανθρωπο)
-
Δυο - τρεις σκέψεις στο θέμα, way off topic, που λέει κι ο Σπύρος:
- Άντε και ο γιατρός σου το λέει στον 5ο - 6ο μήνα. Τι κάνεις;
- Φοράω γυαλιά. Λίγες φορές με είπαν γυαλάκια η στραβούλιακα; Ο διευθυντής της τράπεζας με την οποία συνεργάζομαι είναι κουτσός. Έχω φίλο κωφάλαλο. Στον ξυλουργό μου λείπει εδώ και 22 χρόνια το δεξί χέρι, το έκοψε με την κορδέλα.
- Αν επρόκειτο να επιλέξουν έκτρωση, μπορούν και σήμερα να δώσουν το παιδί σε ίδρυμα. Φίλος στην Αμαλιάδα, με δύο παιδιά φοιτητές, ανέλαβε παιδάκι εμφανώς καθυστερημένο από ίδρυμα όπου το είχαν αφήσει οι γονείς του. Το παιδί αυτό δίνει στο ζευγάρι καθημερινά μεγάλες χαρές και είναι υπό την προστασία όλου του σχολείου.
- Σημειωτέον ότι είναι πολύ καλύτερα για τον γυναικείο οργανισμό να γεννήσει το παιδί παρά να κάνει έκτρωση στον 5-6ο μήνα.
-
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Οχι, δεν ειμαι πατερας, αλλα ουτε και κυνικος!!
Αισθηματα εχω επισης!!
Πραγματιστης ειμαι, αν καταλαβαινετε τι εννοω!
Απλα εχεις ενα χαντικαπ παιδι και αυτο δεν προκειται να γινει υγιες οσο και να φωναζεις!
Δεν απομενει παρα να το παρεις αποφαση και να προχωρισεις με αυτη την προυποθεση!Εξαλλου, στην πολιτισμενη ηπειρο που μενουμε ειμαστε προνομιουχοι σε οτι αφορα την θεραπεια και κατανοηση απο τους συνανθρωπους μας και τις κοινωνικες υπηρεσιες!
Αν βεβαια δεν ακολουθησετε την συμβουλη του Αδολφου για τους χαντικαπ και τους διανοητικα καθυστερημενους!
Σπυρος
ΥΓ1. Το τι γινεται μεσα στο μαευτηριο ειναι πολυ προσωπικο!Απορω πως οι του διαδρομου μαθανε αυτο που συναιβει μεσα!
ΥΓ2. Αισθηματα προς το παιδακι αυτο δεν ειχε ο ιδιος ο πατερας του και οι λοιποι κλαιοντες!Τι ατυχο αυτο το παιδακι που δεν ειναι καλοδεχουμενο, οπως και να εχει γεννηθει, απο τους ιδιους τους γονεις του!!!
ΥΓ3. Αυτο το παιδακι μπορει να γινει ενας μεγαλος επιστημονας/πρωθυπουργος η οτιδηποτε αλλο!Το οτι δεν εχει ενα χερι, αν ειναι υγιες στα υπολοιπα, δεν ειναι χαντικαπ, οπως το βλεπω εγω!
ΥΓ4. Το μεγαλυτερο φαβοριτ μου αναμεσα στους μουσικοσυνθετες ηταν ο Bengt Hambraeus, νομιζω δεν ειχε ενα ποδι απο μικρος!Φίλε Σπύρο, συμφωνώ απόλυτα.
Και για το φίλο που λέει ότι έχουν γεννηθεί μωρά και έχουν επιζήσει 6 μηνών, άρα είναι άνθρωποι, δε νομίζω ότι αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο για το αν είναι κάποιος άνθρωπος ή όχι.
Προσωπικά μου φαίνεται πολύ εγωιστικό να θεωρώ ότι πρέπει να σκοτώσω ένα μωρό 'για να μην ταλαιπωρηθεί στη ζωή του', μάλλον αυτό που εννοούμε είναι 'για να μην νιώθουν άβολα-άσχημα κλπ οι γονείς.
Αν θυμάμαι καλά, από το νόμο η έκτρωση είναι επιτρεπτή μέχρι τη 14η εβδομάδα, ενώ αν γίνει για λόγους υγείας της μητέρας είναι πιο αργά, νομίζω μέχρι την 20η εβδομάδα. -
Παιδιά συγνώμη για την παρέμβαση αλλά καλώς ή κακώς εδώ είναι ότι πιο απίθανο έχουμε δει στους δρόμους....
-
φιλε elteo
εχεις δικιο, μια () καναμε μονο!
Το θεμα αυτο μπορει να γινει σειριαλ επι μονιμου βασεως εδω μεσα, αν παρει ενα δικο του καλωδιο.
Λοιπον φιλοι μου, εγω θα σας καταπληξω με κατι που δεν το εχετε ξαναδιαβασει πριν σε αυτο το καλωδιο!Απλα δεν εχω δει τιποτα παραξενο στους δρομους εδω!
Σπυρος -
GFON,
Να σου ζήσει και εύχομαι ότι κάλύτερο.
Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο τραγικό περιστατικό του μαιευτηρίου γιατί ....
Όσο για το αυτοκίνητο, αν και δεν το δίνω πουθενά, προκειμένου η κοράκλα σου να θυμάται την έξοδο της από το μαιευτήριο διατίθεμαι να σου δανείσω την ALFA μου.
Και πάλι τις καλύτερες μου ευχές και καλά ξενύχτια
-
παιδιά διαβάζετε τι γράφετε????? Να κάνει έκτρωση ή να δώσει το παιδί στο ίδρυμα γιατί δεν έχει ένα χέρι?????? Για όνομα του Θεού!!!!! Εδώ άλλες οικογένειες αφιερώνουν όλη τους τη ζωή σε πνευματικά καθυστεριμένα παιδάκια! Λίγο 'Γκάτακα' μου θυμίζει αυτό και 'Αρια Φυλή'. Οτι δεν είναι τέλειο εξωτερικά το πετάμε! Και το εσωτερικό? Το μυαλό? Η ψυχή? Τι γίνεται? Ντροπή!
Για ανοίχτε κανα θέμα ξεχωριστό να τα πούμε πιο εκτενώς...
Εν συντομία, χωρις να θέλω να σας τρομάξω:
Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί γιατροί με πολύ παλιούς υπέρηχους ή καινούργιους μεν, χαλασμένους δε που δεν φτιάχνουν γιατί τσιγγουνεύονται τα λεφτά. Οι μελλοντικοί γονείς πρεπει να προσέχουν ΠΑΡΑ πολύ που πηγαίνουν!
Ο γιατρός έπρεπε να έχει ενημερώσει τους γονείς, είστε όμως σίγουροι οτι δεν το είχε ήδη κάνει? π.χ. στην μητέρα? Η άλλη περίπτωση είναι το παιδάκι να ήταν γυρισμένο στην κοιλιά και να μην έβλεπε το χέρι του. Αν και στο Β Επιπέδου νομίζω οτι βλέπουν τα παντα! Μεχρι και τα νύχια...
Κατι που πρέπει επίσης να ξέρετε για τα ιδιωτικά μαιευτήρια είναι ότι στην πρώτη δυσκολία της γέννας σηκώνουν τα χέρια ψηλά, ίσως γιατί δεν θέλουν να ακουστεί κατι κακό για το νοσοκομείο τους και σε στέλνουν σε δημόσιο. Το καλύτερο αυτή την στιγμή είναι το Αλεξάνδρας. Αυτό σημαίνει δυστυχώς ότι θα πληρώσετε και το ιδιωτικό και θα ταλαιπωρηθείτε και θα τρέχετε μεσα στο άγχος στο δημόσιο. 3 μέρες είναι η όλη ιστορία... πείτε στην γυναίκας σας να αφήσει την καλοπέρασή της και πηγαίντε εκεί.
-
salome
ακριβως και εγω αυτα σκεφτομουνα, αλλα δεν ηθελα να συνεχισω πανω σε αυτο!Ηδη καυτιριασα τον πατερα/συγγενεις που κλαιγανε αντι να χαιρονται που κανανε ενα παιδι!Ντροπη τους αλλη μια φορα!Και ντροπη που κατηγορουν τον γιατρο χωρις να εχει εκφραστει καποια επιτροπη απο ειδικους πανω στην υποθετικη του ευθυνη!Πως φαινεται η διαφορα μεταξυ της χωρας που μενω και της Ανατολιας/μπανανιας!
Σπυρος
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!