-
Μάντρα έχει ο αδερφός σου;
-
Σπύρο, ο **nass **και ο Vasgti στις προηγούμενες σελίδες, παράθεσαν τις δικαιολογητικές σκέψεις και τη δικής μου άποψης.
Και επιπροσθέτως, οι 'έχοντες' και 'άρρωστοι' με την διατήρηση του αυτοκινήτου τους μέσα - έξω-μηχανολογικά , εφόσον το αυτοκίνητο (πχ: το ΤΤ σου) δεν είναι κάν 10ετίας, σήμερα....... ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ !!!
Με αυτά θα πεθάνουμε και δεν θα τα αντικαταστήσουμε για μιά ....20ετία+, μέχρι να καταρρεύσουν.
Τότε, θα δούμε αν και τί θα ξαναγοράσουμε.Όταν πχ το 2020, μάλλον οι περισσότεροι θα κυκλοφορούν με σπασμένους προφυλακτήρες και φανάρια που θα κρέμονται απο τα καλώδιά τους, (αν και ... ήδη κυκλοφοράνε ), το 20ετίας ΤΤ αφού θα είναι του Scotch, άψογο θα είναι!!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Με αυτά θα πεθάνουμε και δεν θα τα αντικαταστήσουμε για μιά ....20ετία+, μέχρι να καταρρεύσουν.
Τότε, θα δούμε αν και τί θα ξαναγοράσουμε.Όταν πχ το 2020, μάλλον οι περισσότεροι θα κυκλοφορούν με σπασμένους προφυλακτήρες και φανάρια που θα κρέμονται απο τα καλώδιά τους, (αν και ... ήδη κυκλοφοράνε ), το 20ετίας ΤΤ αφού θα είναι του Scotch, άψογο θα είναι!!
Συμφωνώ απόλυτα...
-
Παίζει να έχω αλλάξει καμιά 20αρία φορές γνώμη. Ο αναποφάσιστος πωλητής
(ναι Θάνο, μάντρα έχει, ψάχνεις κάτι;)
-
Τώρα θα στα χαλασω λίγο.....
Η τιμη που σου δίνουν υπέρμετρα καλή σε βαθμό που τριβω τα ματιά μου
Στα επόμενα χλμ έρχονται τα μεγάλα service και είσαι εκτός εγγύησης
Είχα και γω gti με τα 150 αλλα φίλε είναι history πλέον ο κινητήρας.....
Δίνεις 2 αυτοκινητα ΤΤ και smart ή ΤΤ και b170..... Μαζευεις κανά 20αρικο και παίζεις μπάλα κανά ελαφρά μτχ 5ξηρό gti dsg. Μόλις δεις τα 200 ή 210 άλογα στο δρόμο θα τα ξεχάσεις όλα.
Μια μπαγκαζιερα για τα δύσκολα και άντε γεια! -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
3. (για να απαντήσω και στον kubiak) για να έχω προτεραιότητα στις διασταυρώσειςγαμάτη απάντηση
_
-
cpp, η τιμή είναι πράγματι καλή, ό,τι πληρώνεις παίρνεις όμως. Ειλικρινά, όταν συναντήθηκα με τον ενδιαφερόμενο, είπε 'το θέλω' μέσα στο πρώτο λεπτό (με επιφύλαξη για τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο βέβαια, αλλά είμαι σίγουρος πως δε θα δείξει κάτι). Δεν το πολυσκέφτηκε.
Όσο για τα μεγάλα service που έρχονται, πριν από 4 μήνες άλλαξα ιμάντα εκκεντροφόρου και αντλία νερού. Θέλω να πιστεύω πως για τα επόμενα 4-5 χρόνια δε θα χρειαστεί κάτι ιδιαίτερα δαπανηρό. -
Η αλήθεια πάντως είναι οτι ο παλιός 1.8Τ είναι όντως γερασμένος και ενεργοβόρος, με τα σημερινά δεδομένα πάντα.
-
Ρε συ ταύρε, φιρί φιρί το πας να μου τα βγάλεις όλα σκάρτα
Πάντως αν δεις τις καταναλώσεις μου, είναι νομίζω αποδεκτές (έως καλές για τις επιδόσεις που προσφέρει). -
Όχι ρε φίλε, προς θεού. Απλά μπορεί να έχουμε διαφορετικά γούστα (πχ για το Σμαρτ). Ο παλιός 1.8 Τ κάθε άλλο παρά σκάρτος ειναι, αν και σαν ατμοσφαιρικός δεν μπορείς να πεις οτι διέπρεψε κιόλας. Μας έδωσε κάποια άψογα παραδείγματα, όπως την έκδοση που έμπαινε στο Leon Cupra του κολλητού. Αλλά οικονομικό δεν τον λες, το νούμερο που έχεις παραθέσει είναι από τα πολύ καλά που μπορεί να πετύχει κανείς, μιλάμε όμως για ελάχιστα χλμ το χρόνο και -απ' οτι έχω καταλάβει- μόνο για βόλτα και διασκέδαση, άρα με περιορισμένη κίνηση με 1η-2α στο κιβώτιο. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.
Damn! Ξαναδιαβάζω το ποστ μου και μου φαίνεται οτι υιοθέτησα το στυλ γραφής του Κίκιζα.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Όχι ρε φίλε, προς θεού. Απλά μπορεί να έχουμε διαφορετικά γούστα (πχ για το Σμαρτ). Ο παλιός 1.8 Τ κάθε άλλο παρά σκάρτος ειναι, αν και σαν ατμοσφαιρικός δεν μπορείς να πεις οτι διέπρεψε κιόλας. Μας έδωσε κάποια άψογα παραδείγματα, όπως την έκδοση που έμπαινε στο Leon Cupra του κολλητού. Αλλά οικονομικό δεν τον λες, το νούμερο που έχεις παραθέσει είναι από τα πολύ καλά που μπορεί να πετύχει κανείς, μιλάμε όμως για ελάχιστα χλμ το χρόνο και -απ' οτι έχω καταλάβει- μόνο για βόλτα και διασκέδαση, άρα με περιορισμένη κίνηση με 1η-2α στο κιβώτιο. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.Damn! Ξαναδιαβάζω το ποστ μου και μου φαίνεται οτι υιοθέτησα το στυλ γραφής του Κίκιζα.
Εχεις ακομα 4,5* ζωες για κατι αλλο, μην το ξεχνας .
- Εσυ το δηλωσες το αναφερω για την αποφυγη μηνυσεων
-
@taurus: Αστειεύομαι βρε συ, ξέρω ότι έχεις τις καλύτερες των προθέσεων και εκτιμώ τη γνώμη σου
Έχεις απόλυτο δίκιο για την κατανάλωση. Τα περισσότερα km έχουν γίνει σε ανοικτό δρόμο (Ε.Ο. & επαρχιακό δίκτυο) και με λογικές ταχύτητες (~130km/h). -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τη σήμερον ημέρα, το να 'χεις λεφτά στην Τράπεζα είνα κακή ιδέα Να το πουλήσεις αν χρειάζεσαι τα λεφτά για κάτι άλλο (περιλαμβανομένου και κεφαλαίου κίνησης), ναι, να το πουλήσεις για να βάλεις τα λεφτά στην Τράπεζα, όχι. Δεν υπάρχει περίπτωση τα αγαθά να γίνουν φτηνότερα στο μέλλον οπότε
Το να έχεις λεφτά (σκληρό νόμισμα και σε περιβάλλον ελεγχόμενου πληθωρισμού) στην τράπεζα είναι εξαιρετική ιδέα, σήμερα ακόμα περισσότερο
Τα επιτόκια καταθέσεων είναι ψηλά, οι μετοχές και τα ακίνητα φτηναίνουν συνεχώς, το χρήμα σού δίνει τη μέγιστη ευελιξία να επιλέξεις που θα 'μπεις' με ταχύτητα και σε μια χώρα που φτωχαίνει συνέχεια το ρευστό αποκτά ιδιαίτερη αξία και δύναμη.
Το να λες 'το να 'χεις λεφτά στην Τράπεζα είνα κακή ιδέα' μπορεί να τεκμηριωθεί μόνο αν κάποιος είναι ένθερμος οπαδός του σεναρίου της 'δραχμής' , αν όχι η ανωτέρω εκτίμηση είναι απλά λάθος (και φυσικά και αυτό αποφεύγεται με ένα απλό έμβασμα στο εξωτερικό, οπότε τι μένει ως επιχείρημα για να δικαιολογήσει την εκτίμηση 'το να 'χεις λεφτά στην Τράπεζα είνα κακή ιδέα' ; )Ας υποθέσουμε πως σου γινόταν πρόταση να σου αγοράσει κάποιος την 159 20-22κ ζεστά και έστω ότι άρχιζε το ψηστήρι ο Γρηγόρης να δεχτείς για να τσεπώσεις το παραδάκι ( ).
Στη συνέχεια, υπήρχε περίπτωση να εκταμιεύσεις με τις σημερινές συνθήκες, αυτά συν άλλα τόσα για να αγοράσεις μετά από λίγο διάστημα άλλο αυτοκίνητο που θα σου έκανε κλικ, αξίας 35-40.000+ ευρώ; Ή να το θέσω λίγο διαφορετικά, εαν δεν το είχες αγοράσει τότε που το πήρες, με τα σημερινά δεδομένα θα προχωρούσες σε αγορά αυτοκινήτου τέτοιας αξίας;
-
με 23κ παίρνεις απο alfa gain 159 του κουτιού (που δεν έχει μαγαριστεί απο μοντελοπνίχτες)
νομίζω αυτό απαντά στα ερωτήματά σου.ΥΓ πραγματικά όταν διάβασα το 'δίλημμα' του ΟΡ(που δεν είναι καθόλου για εμένα) και την προσφερόμενη τιμή, πίστεψα οτι τρολάρει.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Τι τόσο παραπάνω θα προσφέρει δηλαδή το ΤΤ σε σχέση με ένα γρήγορο, μικρό, στριφτερό αμάξι? Ίσα-ίσα, κερδισμένος θα είναι και από την οικονομία καυσίμου.Κι όμως Κώστα έχει μεγάλη διαφορά. Ειδικά αν η χρήση του περιλαμβάνει και ταξίδια όπως έγραψε ο Scotch.
-
Σε ποιο θέμα είναι η τόση διαφορά? Στην άνεση? Δε μιλάμε και για κανένα μεγάλο αυτοκίνητο δα...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
με 23κ παίρνεις απο alfa gain 159 του κουτιού (που δεν έχει μαγαριστεί απο μοντελοπνίχτες)
νομίζω αυτό απαντά στα ερωτήματά σου.ΥΓ πραγματικά όταν διάβασα το 'δίλημμα' του ΟΡ(που δεν είναι καθόλου για εμένα) και την προσφερόμενη τιμή, πίστεψα οτι τρολάρει.
Επίτηδες έβαλα τσιμπημένη την τιμή. Το ερώτημα είναι εαν με τις σημερινές συνθήκες θα αγόραζε κάτι αξίας άνω των 30κ.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σε ποιο θέμα είναι η τόση διαφορά? Στην άνεση? Δε μιλάμε και για κανένα μεγάλο αυτοκίνητο δα...Είναι σημαντική η διαφορά. Σε πάτημα, ποιότητα κύλισης, η αίσθηση που αποκομίζεις.
Το παρατηρώ όποτε έχω το polo tsi (με την ανάρτηση του gti). Μπορεί να είναι από τα πιο ολοκληρωμένα της κατηγορίας του και σβέλτο και στιβαρό και σχετικά άνετο, αλλά Golf δεν είναι (ειδικά όταν μιλάμε για ανοιχτό δρόμο).
-
Μην ξεχνάς όμως οτι μιλάμε ουσιαστικά για πάτωμα golf προηγούμενης γενιάς. Τα σημερινά μικρά έχουν φτάσει πια αυτά τα επίπεδα, δεν υστερούν τόσο...
-
Αυτής της γενιάς το ΤΤ το γνωρίζω. Είχε περάσει από τα χέρια μου το 2001.
Μη με ρωτήσεις σε πια ζωή ήμουν τότε. Έχω σταματήσει να μετράω πλέον.
Μήπως να μην το πουλήσω;