-
Mια φίλη μου έχει το Corsa 1.2, 2003 μοντέλο (το προηγούμενο) και παραπονιέται για τρομερή αστάθεια στο φρενάρισμα. Υπέθεσα ότι μπορεί να είναι από στραβιά δισκόπλακα ή κακή ευθυγράμμιση - ζυγοστάθμιση, αλλά μου είπε κάτι που με έστειλε: Στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο που πήγε να το κοιτάξει, της είπαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει κατανεμητή φρένων!!!
Είναι αυτό δυνατόν??
-
Mια φίλη μου έχει το Corsa 1.2, 2003 μοντέλο (το προηγούμενο) και παραπονιέται για τρομερή αστάθεια στο φρενάρισμα. Υπέθεσα ότι μπορεί να είναι από στραβιά δισκόπλακα ή κακή ευθυγράμμιση - ζυγοστάθμιση, αλλά μου είπε κάτι που με έστειλε: Στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο που πήγε να το κοιτάξει, της είπαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει κατανεμητή φρένων!!!
Είναι αυτό δυνατόν??
-
Είναι αυτό δυνατόν??
-
Θεωρητικά όλα γίνονται αλλά δεν πρακτικά δεν το βλέπω πιθανό. Δεν μπορεί να φρενάρει το ίδιο μπροστά και πίσω. Δεν ξέρω όμως μήπως έχει κάποιο άλλο σύστημα που βρίσκεται στην τρόμπα του φρένου και κατανέμει αυτό διαφορετικά την πίεση μπροστα και πίσω. Τι πιο έυκολο να ρωτήσει αυτόν που το είπε και να της εξηγήσει. Άμα μάθεις πάντως πες το και σε μας να το μάθουμε και εμείς.
-
Και εγώ είμαι προβληματισμένος με το φρενάρισμα του Corsa που έχω. Πολλές φορές μου πετάει κώλο όταν φρενάρω (όχι φρενάρισμα πανικού αλλά λίγο πιο απότομα από το κανονικό) ακόμα κ σε μικρές ταχύτητες.
-
-
Δεν ξέρω αν οφείλεται σε κατασκευαστκή ατέλεια, αλλά εντός πόλεων που το οδόστρωμα είναι στα κακά του χάλια, δεν μπορείς να έχεις ομοιόμορφο φρενάρισμα. Ο κατανεμητής ελέγχει και στους 4 τροχούς ή μόνο στους άξονες;
-
Κανονικά, απ' όσο ξέρω, ένας κατανεμητής αναλαμβάνει να μοιράσει το φρενάρισμα ανάμεσα στους δυο άξονες. Για κατανομή μεταξύ των τροχών υπάρχουν κάποια ηλεκτρονικά συστήματα όπως το EBD της BMW(νομίζω έτσι λέγεται,ας με διορθώσει καποιος αν κάνω λάθος)
Τώρα πως γίνεται να κατανέμεται το φρενάρισμα χωρίς κατανεμητή, δεν ξέρω...
-
Εμένα corsa 1.4 sport 2004 δεν μου παρουσιάζει πρόβλημα στην απόδοση του φρεναρίσματος οπότε τα χρειάστηκα ήταν άψογα αλλά εμένα το πρόβλημα τους είναι ότι όταν ζεσταθούν σφυρίζουν το πήγα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και μου λέει ο τεχνικός ότι τα καινούργια corsa χρησιμοποιούν οικολογικά υλικά , βγάζει ρινίσματα πάνω στον δίσκο και για αυτό το λόγο το κάνει , αν πατήσω μια δυο φορές απότομα το φρένο σταματάει .
Πρόβλημα με τα φρένα σε OPEL CORSA