-
Καλώς τον!
Δύο Backflush 3-4 δευτερολέπτων με σκέτο νερό κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να έκανες καθε φορα που τελειώνεις μια σειρά εκχυλισεων ακόμα και αν πρόκειται για έναν μόνο καφέ.
Με καθαριστικό καθε εβδομάδα αντε κάθε 15 ημέρες backflush και καθαρισμα του πορταφίλτερ και του φίλτρου.
Τα backflush βοηθούν να έχουμε παντα καλή γεύση, διότι τα μπαγιάτικα ελαια του καφέ συσσωρεύονται σταδιακά και προσαρμοζόμαστε στην αλλαγή της γεύσης.
Τωρα μετα δυό μηνες χρήσης πιθανότατα χρειάζεσαι και αφαλάτωση.Βρε συ αρχίζω να πιστεύω ότι δεν κατάλαβες τι χρόνο θέλω να μου πεις...πως δεν έχεις χρόνο, καφέ δεν φτιάχνεις;
Με το ρολόι κοίτα πόσο χρόνο κάνει ό καφές από την στιγμή που πατας το κουμπί μεχρι να γεμίσει το φλυτζάνι με 25 ml περίπου.
Δεν θέλω ακρίβεια, μια ιδέα θελω να πάρω τι εκχύλιση κάνουν τα PODs. (10-15-20-25-30-35 δευτερόλεπτα;) -
βρε συ ! Πως είναι δυνατον να λες ότι πίνεις καλυτερο καφέ απ έξω ενώ χρησιμοποιεις pods ? Εγω μια φορά που είχα ένα παιδικο πάρτυ με πολλους καλεσμένους πήρα pods και ντραπηκα να σερβίρω . . . και τελικά to γύρισα στη margarita !
-
Ε, απο τους καμμενους ή προπαρασκευασμενους εσπρεσσο μαλλον καλυτερο αποτελεσμα εχει με τα pods!!
Αλλα δε μου λετε βρε παιδια, το backflush γιατι να το κανει αν δεν εχει χρησιμοποιησει ποτε τριμμενο καφε??
-
Δεν έχει να κάνει με τον τριμμένο η όχι καφέ Ευθύμη αλλά με τα έλαια των εκχυλίσεων τα οποία μπαγιατεύουν.
Οταν έχεις βαλβίδα τριών δρόμων, ενα μερος της διαδρομής του νερου κατα την εκχύλιση, αλλα και μετα το τέλος της κατα την αντίστροφη πορεία του για την εκτόνωση είναι κοινό.
Επομένως το φρέσκο νερό για μιά καινούρια εκχύλιση περνάει αναγκαστικά και από διαδρομή που υπάρχουν έλαια από προηγούμενες εκτονώσεις.Εάν η μηχανή δεν έχει τετοια βαλβίδα, το μόνο που χρειάζεται είναι καθε εβδομάδα να ξεβιδώνεις και να ρίχνεις την ντουζιέρα μαζί με το καλαθακι του φίλτρου και το πορταφίλτερ στο καθαριστικό.
Μην ξεχνάτε καθε φορα που χρησιμοποιήται καθαριστικό για τα έλαια, να πετάτε τον πρώτο καφέ.
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Δεν έχει να κάνει με τον τριμμένο η όχι καφέ Ευθύμη αλλά με τα έλαια των εκχυλίσεων τα οποία μπαγιατεύουν.
Αααα τωρα καταλαβα, νομιζα πως το σακουλακι δεν αφηνει καθολου υπολειμματα
Ευχαριστω για τη διευκρινηση!! -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Δοκίμασε αυτό: http://cgi.ebay.it/Gaggia-Coffee-Maker- ... 255c2617a1
Μην χρησιμοποιήσεις το εξωτερικό κέλυφος, αλλά μονο το μακρύ εσωτερικό.
Θα έχεις συμπεριφορά κανονικού ακροφυσίου και θα πετύχεις πολύ καλύτερη ποιότητα αφρογάλακτος από το υπάρχον Pannarello της Baby.Γιάννη έχει σπάσει το πλαστικό απ''τη μεριά που είναι στο μέσα μέρος της μηχανής που πάει το σωληνάκι απ'το μπόιλερ. Σκέφτομαι να κάνω καμιά ιδιοκατασκευή
-
Απο το Σάβατο πίνω Fazenda Daterra-Sweet blue με ημερομηνία καβουρδίσματος 9 Μαη
Πολύ συμπαθητικός για τα γούστα μου,αλλά βέβαια εχω 'ξεχάσει' την γεύση του Margarita,αφου είναι σε έλλειψη -
τι έκανα ο αθεόφοβος λόγω έλλειψης εσπρέσσο στη δουλειά και δεν θέλω φραπέ;
έφτιαξα γαλλικό, τον χτύπησα με λίγο ζάχαρη και τον έβαλα σ'ένα ποτήρι με παγάκια κ από πάνω κρύο αφρόγαλα
ναι φρέντο γαλλικό κύριοι
νταξ δεν είναι το ίδιο, πίνεται όμως (προς το παρόν). παρενέργειες δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα
-
Λοιπον ... ηρθε ο καιρος να PIDηξω και γω την gaggia ... απο που παιρνω το pid και πως το συνδεω ????????
καμμια φωτογραφια ?
-
καιρός ήταν
εγώ έχω αυτό εδώ http://www.hawco.co.uk/LAE-Digital-Ther ... 142_p.aspx
έχει 2 εξόδους και είναι ό,τι πρέπει για έλεγχο θερμοστάση brew και ατμούΓια SSR έχω αυτό http://www.markidis.gr/product_info.php ... cts_id=803
εγώ έχω χρησιμοποιήσει 2 SSR (!) αλλά μπορεί να γίνει και πατέντα και να δουλέψει και με 1, απλώς με το 2ο είναι σχεδόν plug 'n play.
Αξία PID: ~55€
Αξία SSR: ~40€ έκαστο
Αξία PIDήματος: ΑνεκτίμητηΘα χρειαστείς και καλώδια 2mm (στα ηλεκτρονικά θα βρεις), μπορείς να βάλεις και 2.5 αλλά είναι χοντρά και περιττά, βύσματα για να κουμπώσεις τα άκρα για να μη χαλάσεις τα άλλα και διάφορα μικρά που μπορείς να χρειαστείς.
Κρίμα που δεν έχω δέσει τη δικιά μου ακόμα για να δεις τι της έχω κάνει
μου σπασε η μαλακία το ραβδί απ'τη μέσα μεριά και ψάχνομαι να δω τι θα κάνω -
Τι ειναι βρε το ssr ???
τι ειμαι ηλεκτρολογος ???γινε πιο λιανος γιατι θα σε αναφερω στο δασκαλο
Τι εννοεις αποτελεσμα pidηματος ανεκτιμητο ?? εχεις κανει κανα καφε η ακομα τη μαστορευεις ??
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
....γινε πιο λιανος γιατι θα σε αναφερω στο δασκαλο ... -
SSR=Solid State Relay, είναι ένα ρελέ που στην προκειμένη περίπτωση μέσω εντολής του PID θα ανιογοκλείνει τις αντιστάσεις.
Θα σου πρότεινα μιας και θα την ανοίξεις να βάλεις και μια καλύτερη OPV και μανόμετρο
Αν κερνάς τσουρέκια Τερκενλή και τρίγωνα έρχομαι να στη φτιάξω
Σοβαρά τώρα, πες μου τι είσαι διατεθιμένος να κάνεις και θα σου πω οι γνώσεις είναι για να μοιράζονται
-
Στο ειπα θελω να βαλω pid στην gaggia ... πως μπαινει που μπαινει τι πρεπει να αγορασω ..... παλι θα ξαναρωταω τοσο δυσκολο ειναι ?????????
-
σου είπα τι θα αγοράσεις
όχι νεύραξέχασα να συμπληρώσω ότι θα χρειαστείς και έναν αισθητήρα τύπου K ή J. Δύσκολο αν βρεις με βίδα Μ4 να βιδώσει πάνω στο boiler, διαφορετικά παίρνεις ένα απλό (τα ψηφιακά θερμόμετρα παίρνουν Κ και μπορείς να βρεις στα μαγαζιά με ηλεκτρονικά) και με θερμοαγώγιμη πάστα το βάζεις εκεί που είναι ο θερμοστάτης τώρα (μέσα) κ το κολλάς με ταινία αλουμινίου να μην πάει πουθενά. 3€ έχει αυτό
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Καλώς τον!
Δύο Backflush 3-4 δευτερολέπτων με σκέτο νερό κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να έκανες καθε φορα που τελειώνεις μια σειρά εκχυλισεων ακόμα και αν πρόκειται για έναν μόνο καφέ.
Με καθαριστικό καθε εβδομάδα αντε κάθε 15 ημέρες backflush και καθαρισμα του πορταφίλτερ και του φίλτρου.
Τα backflush βοηθούν να έχουμε παντα καλή γεύση, διότι τα μπαγιάτικα ελαια του καφέ συσσωρεύονται σταδιακά και προσαρμοζόμαστε στην αλλαγή της γεύσης.
Τωρα μετα δυό μηνες χρήσης πιθανότατα χρειάζεσαι και αφαλάτωση.Βρε συ αρχίζω να πιστεύω ότι δεν κατάλαβες τι χρόνο θέλω να μου πεις...πως δεν έχεις χρόνο, καφέ δεν φτιάχνεις;
Με το ρολόι κοίτα πόσο χρόνο κάνει ό καφές από την στιγμή που πατας το κουμπί μεχρι να γεμίσει το φλυτζάνι με 25 ml περίπου.
Δεν θέλω ακρίβεια, μια ιδέα θελω να πάρω τι εκχύλιση κάνουν τα PODs. (10-15-20-25-30-35 δευτερόλεπτα;)Thnx Γιάννη .
Τυφλό φιλτρο απο που παίρνω ;
Τι καθαριστικο χρησιμοποιω ;
Πως καθαρίζω και πως γίνεται η αφαλάτωση ;Όντως δεν είχα καταλάβει περι χρόνων .
Sent from the Dark Side using the Force
-
Εγω φιλε μου δεν εχω κανει ποτε αυτο το πραγμα αλλα δες ενα βιντεακι
οσο για τους χρονους, αφου καταλαβες, θα μας πεις??
-
22 με 24 sec απο την στιγμη που πατησω το κουμπί για την εκχυλιση .
Sent from the Dark Side using the Force
-
-
εγώ τώρα που θέλω να πα να πάρω καφέ τι να κάνω με τους αγανακτισμένους;
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)