-
Έχουμε πολλές λέξεις για να καλύπτουμε την αλήθεια στα Ελληνικά, αναδιάρθρωση, κούρεμα, δεν ξέρω τι.
Σε κάθε περίπτωση που επιστραφούν λιγότερα από τα χρωστούμενα υπάρχει πτώχευση, έτσι απλά για να λέμε και καμιά αλήθεια που και που με το όνομα της. -
Θαυμάσια μπορεί να έρθει ο δανειστής και να σου πει από μόνος του 'οκ δώσε μόνο το 60%' αν κρίνει ότι αυτό προστατεύει καλύτερα τα συμφέροντά του, αυτονόητο είναι. Όλοι αυτό θα κάναμε. Έχει κανένα νόημα από τον οιοδήποτε νοήμονα δανειστή να ζητά κάτι που βλέπει ότι δεν μπορεί να πάρει ; Άρα λοιπόν θα σε βάλει στην πρέσα, θα σε πιέζει συνεχώς για χ,ψ χρόνο και μετά - όταν κρίνει ότι η στιγμή είναι σωστή - θα έρθει με πρόταση κουρέματος που είχε όλη την άνεση να διαμορφώσει κατά πως θέλει όσο εσύ καιγόσουν και τράβαγες κουπί.
Είναι βέβαιο φυσικά ότι θα σου πάρει και το σκαλπ μαζί, θα βάλει χέρι στην περιουσία σου, θα σε δεσμεύσει για μελλοντικά σου εισοδήματα και γενικώς θα κάνει ό,τι μπορεί για να βγάλει τη χασούρα (αν όχι και κέρδος) του -40%. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Aν και δεν είμαι οικονομολόγος, αναδιάρθρωση, με τη μορφή που μας προτείνεται, είναι η μονομερής μείωση των χρημάτων που θα δώσεις στους δανειστές σου και τα οποία χρωστάς, λόγω αδυναμίας να τα επιστρέψεις όλα. Η αδυναμία αυτή συνεπάγεται χρεωκοπία.
Πχ σου χρωστάω 1000 ευρώ με 5% επιτόκιο, δηλαδή 1050 ευρώ. Αν δεν στα δώσω, θα επιβαρυνθώ με πανωτόκια (τόκους στους τόκους) και το ποσό διαρκώς θα ανεβαίνει με ρυθμό που δεν μπορώ να προλάβω να καλύψω. Σου προτείνω/επιβάλλω να πάρεις αντί για τίποτα (αφού θα χρεωκοπήσω μη μπορώντας να σε αποπληρώσω), 600 ευρώ και γεια χαρά. Αν δεν το αποδεχθείς, απλώς βαράω κανόνι. Αν το αποδεχθείς, όλα καλά; Όχι, γιατί ανάθεμα κι αν μου ξαναδώσεις έστω κι ένα ευρώ μέχρι να σιγουρευτείς ότι στάθηκα καλά στα πόδια μου και κάποια στιγμή θα μπορώ να στο επιστρέψω. Ούτε με 15% δεν θα με δάνειζες, γιατί θα με θεωρείς αναξιόπιστο, ειδικά αφού σου έφαγα μέρος των χρημάτων σου.
Είναι λοιπόν μια μορφή χρεωκοπίας, αφού δεν μπορείς να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου κι αν αναγκαστείς να το κάνεις, απλώς σταματάς κάθε πληρωμή ελλείψει ρευστού (που κανείς δεν θα σου δίνει).τα Ελληνικα ομολογα ηδη πωλουνται σε τιμες 80-90% της πραγματικης τους αξιας. Αρα ηδη καποιοι εχουν χασει λεφτα. 'Καθολου' κακο δεν ειναι αυτο, γιατι απλα τα ομολογα ειναι επενδυτικο προιον και σαν τετοιο εχει το ρισκο να χασεις λεφτα, δεν υπαρχει εγγυημενη αποδοση. Ο ΓΑΠ ερχεται εδω λοιπον και υπογραφει τη Δανειακη συμβαση η οποια μας δινει 110δις με σκοπο και μονο να εξασφαλισει το κρατος οτι τα λεφτα που χρωσταει θα αποπληρωθουν. Το τραγικο ειναι οτι το κανει με εγγυηση κρατικη περιουσια και μαλιστα με υψηλοτατο επιτοκιο και επαχθεις ορους. Τα εχω ξαναγραψει...
ξεκινω με το δεδομενο οτι το χρεος μας ΔΕΝ μπορει να αποπληρωθει. Ουτε με ΔΝΤ ουτε με τιποτα! Ακομη και αν αυριο το δημοσιο αυξανε 50% τα εσοδα του, θα χρειαζοταν παρα πολλα χρονια για να μπορεσει να το παει απο το 154% στο 90-100%. Φυσικα εσωτερικα η αγορα θα ηταν νεκρη σε ολο αυτο το διαστημα...
οι δανειστες λοιπον θα πρεπει να δεχθουν οτι ΝΑΙ θα χασουν λεφτα*** απο αυτη την ιστορια. Δεν μπορει το Ελληνικο κρατος να αποπληρωσει τα δανεικα του. Ειναι τοσο απλο. Και δεν ειναι πρωτοφανες στην Παγκοσμια αγορα αυτο. Εχει συμβει αρκετες φορες απο πολλες χωρες.
θα υπαρξει προβλημα αν πουμε οτι θα παρετε μονο το 50% των χρηματων σας?
και ναι και οχι.
-ναι, γιατι η αξιοπιστια μας πληγεται. Αρα η εξευρεση δανεικων θα γινει πολυ δυσκολη. Τουλαχιστον για καποιο διαστημα. ΦΥΣΙΚΑ αυτο σημαινει οτι το κρατος θα πρεπει να σοβαρευτει και δε θα το δει σαν ευκαιρια για να 'μασησουμε' ξανα...
Εαν συμβει αυτο η αξιοπιστια μας θα αποκατασταθει συντομα.-οχι, γιατι αν απαλλαγουμε απο το 50% του χρεους, οι δανειακες μας υποχρεωσεις θα ελαχιστοποιηθουν. Επιπλεον μας δινεται η δυνατοτητα να ψαξουμε εναλλακτικες πηγες δανεισμου, κατι που τωρα απαγορευεται.
αρα απο τη μια μας ζητουν να πληρωσουμε, απο την αλλη μας απαγορευουν να το κανουμε με οποιον τροπο θελουμε!Μπορουν τα παραπανω να τα κανουν οι ΓΑΠ & Αντωνακης? Η απαντηση ειναι απλη: βρειτε δηλωσεις τους που τα αναφερουν!
- καταρχην πρεπει να δουμε ποσο ειναι αυτο το χρεος καθως και πως δημιουργηθηκε. Κανεις δε μας λεει ακριβως...
- επειτα θα πρεπει να δουμε εαν σε αυτο το χρεος περιλαμβανονται μιζες, προμηθειες, υπερτιμολογησεις και αλλα καλουδια της αγορας. Εαν υπαρχουν προφανως πρεπει να αφαιρεθουν. Και εδω υπαρχει διεθνες προηγουμενο.
- η δανειακη συμβαση απαγορευει συμψηφισμο χρεων . Δηλαδη η Γερμανια μας χρωσταει επισημα 160δις (χωρις τους τοκους) σαν πολεμικη αποζημιωση. Ακομη και αν αυριο μας τα δωσει, η συμβαση μας απαγορευει να χρησιμοποιησουμε τα λεφτα αυτα για την αποπληρωμη του χρεους. (αυτος που συμφωνησε σε τετοιο ορο πρεπει να παει φυλακη.-).
-
Δηλαδη η Γερμανια μας χρωσταει επισημα 160δις (χωρις τους τοκους) σαν πολεμικη αποζημιωση
Γιατί έχω την εντύπωση ότι η πολεμική αποζημίωση είναι -επι της ουσίας- ένα παραμύθι για να κοροϊδευόμαστε; Αν κυβερνήσεις προηγούμενων ετών φώναξαν πάσο σε τέτοιου είδους αποζημιώσεις για να έχει η χώρα άλλα οφέλη (βλέπε εθνάρχη Καραμανλέα Α'), τότε με ποιά λογική μιλάμε σήμερα για αποζημιώσεις. Είναι σαν να κάνει κάποιος στο δικαστήριο διακανονισμό και μετά από 20 χρόνια το εγγόνι του να δει ότι του λείπου ψιλά και να ζητάει εκ νέου αποζημιώσεις.
mano η αναδιάρθρωση και το όλο θέμα δντ-χρέος έχει γίνει το αγαπημένο θέμα παντών των καφενειάκηδων (ημών συμπεριλαμβανομένων). Πρέπει να παίξει με 2 επιθετικούς ο Μπάεβις ή με έναν;
Τα πράγματα είναι απλά. Από τη στιγμή που χρωστάμε και από τη στιγμή που ήμαστε στο μαγαζί που λέγεται γιούνιον όλα θα εξαρτηθούν βάσει αυτών των δυο παραγόντων. Ως έχουν τα πράγματα νομίζω ότι μια παύση πληρωμών θα διέλυε και τη γιούνιον, οπότε δεν το θέλουν αυτό.
Αναδιάρθρωση θα γίνει όταν θα έχουν ζυγίσει μέχρι και το τελευταίο δεκαρικάκι και θα το παρουσιάσουν σαν νίκη του πρωθυπουργού για να βαράνε παλαμάκια οι τσιμοπρετεντέρηδες.
Ο Antoine de Samar το κατάλαβε και γι αυτό προχτές δεν είπε τίποτα πίπες που αναμασούσαν οι ψηφοφόροι του και λοιποί οικονομολόγοι τόσους μήνες περί Αργεντινής, Περού και Ακτής του Πυρός. -
http://www.koutipandoras.gr/?p=4700
http://www.koutipandoras.gr/?p=4901σειρα διαπραγματευσεων απο τις κυβερνησεις.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δηλαδη η Γερμανια μας χρωσταει επισημα 160δις (χωρις τους τοκους) σαν πολεμικη αποζημιωση
Γιατί έχω την εντύπωση ότι η πολεμική αποζημίωση είναι -επι της ουσίας- ένα παραμύθι για να κοροϊδευόμαστε; Αν κυβερνήσεις προηγούμενων ετών φώναξαν πάσο σε τέτοιου είδους αποζημιώσεις για να έχει η χώρα άλλα οφέλη (βλέπε εθνάρχη Καραμανλέα Α'), τότε με ποιά λογική μιλάμε σήμερα για αποζημιώσεις. Είναι σαν να κάνει κάποιος στο δικαστήριο διακανονισμό και μετά από 20 χρόνια το εγγόνι του να δει ότι του λείπου ψιλά και να ζητάει εκ νέου αποζημιώσεις.
να σου θυμισω οτι προ 1-2 μηνων, ο υπ. Δικαιοσυνης απο το βημα της Βουλης μιλησε για το θεμα των αποζημιωσεων. Συγκεκριμενα, οτι η Ελλαδα ΔΕΝ εχει παραιτηθει του δικαιωματος της να τις διεκδικησει
τωρα, αν λεει ψεμματα, τι να πω εγω?
α, υπαρχει και το κατοχικο δανειο, το οποιο η Ελλαδα εδωσε με το ζορι στη Γερμανια...
-
Άλλο τι λέει (για να κάνει γλύκες ο γαπ στη Μέρκελ) και άλλο τι θα πάρει. Έχω την εντύπωση ότι ο εθνάρχης Καραμανλέας ο Α' είχε παραιτηθεί του δικαιώματος αποζημιώσεων για να δεχτεί η Γερμανία Έλληνες ανέργους στα εργοστάσια της. Κάτι αντίστοιχο υποψιάζομαι ότι θα έκανε και ο Παπανδρέας όταν θα γινόταν το παζάρι της γιούνιον.
-
Άλλο τι λέει (για να κάνει γλύκες ο γαπ στη Μέρκελ) και άλλο τι θα πάρει. Έχω την εντύπωση ότι ο εθνάρχης Καραμανλέας ο Α' είχε παραιτηθεί του δικαιώματος αποζημιώσεων για να δεχτεί η Γερμανία Έλληνες ανέργους στα εργοστάσια της. Κάτι αντίστοιχο υποψιάζομαι ότι θα έκανε και ο Παπανδρέας όταν θα γινόταν το παζάρι της γιούνιον.νομιζω οτι θα το ηξερε ο υπ. Δικαιοσυνης εαν ειχαμε παραιτηθει
τωρα, αν ειναι αλλο ενα ψεμα του ΓΑΠ, οκ να τον χαιρομαστε.
δηλ τι ειπε, δωστε μας 110δις δανειο και εμεις θα ξεχασουμε τα 200-300(?) δις των αποζημιωσεων? -
Όχι αυτά τα έχουμε ξεχάσει ούτως ή άλλως. Είπε δώστε μας 110 δις δάνειο για να μην γίνει η γιούνιον ρημάδι...
Όσον αφορά κάτι Φινλανδούς, Σλοβάκους και λοιπούς τυροβρωμίκουλους που πριν 30 χρόνια είτε άρμεγαν Ταράνδους, είτε ήταν τα πουτανάκια των Ρώσων και τώρα το παίζουν ανωτάτου η απάντηση είναι η εξής...
...θα τη φάτε εδώ μαζί μας...
Γιούνιον δε θέλατε πουλάκια μου; -
Όχι αυτά τα έχουμε ξεχάσει ούτως ή άλλως. Είπε δώστε μας 110 δις δάνειο για να μην γίνει η γιούνιον ρημάδι...επιμενεις οτι τα εχουμε ξεχασει ενω ο υπουργος λεει οχι
τι κανεις, παιρνεις μιζες απο τους Γερμανους?το αν θα τα παρουμε ειναι αλλο θεμα, με τον ΓΑΠ σιγουρα οχι. Αυτος μπορει να δωσει αποζημιωση στη siemens για ηθικη βλαβη.
γιατι τωρα που πηραμε τα 110 δε θα γινει ρημαδι?
ξεχνας Πορτογαλια, ερχεται Ισπανια, πιθανως Ιταλια.ολοι ειναι ΓΤΠΚ και μονοι σωστοι ειναι οι Γερμανοι?
ή μηπως αυτοι δε χρωστανε νομιζεις? -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Θαυμάσια μπορεί να έρθει ο δανειστής και να σου πει από μόνος του 'οκ δώσε μόνο το 60%' αν κρίνει ότι αυτό προστατεύει καλύτερα τα συμφέροντά του, αυτονόητο είναι. Όλοι αυτό θα κάναμε. Έχει κανένα νόημα από τον οιοδήποτε νοήμονα δανειστή να ζητά κάτι που βλέπει ότι δεν μπορεί να πάρει ; Άρα λοιπόν θα σε βάλει στην πρέσα, θα σε πιέζει συνεχώς για χ,ψ χρόνο και μετά - όταν κρίνει ότι η στιγμή είναι σωστή - θα έρθει με πρόταση κουρέματος που είχε όλη την άνεση να διαμορφώσει κατά πως θέλει όσο εσύ καιγόσουν και τράβαγες κουπί.
Είναι βέβαιο φυσικά ότι θα σου πάρει και το σκαλπ μαζί, θα βάλει χέρι στην περιουσία σου, θα σε δεσμεύσει για μελλοντικά σου εισοδήματα και γενικώς θα κάνει ό,τι μπορεί για να βγάλει τη χασούρα (αν όχι και κέρδος) του -40%.Θαυμάσια μπορεί, αλλά δεν το κάνει, δεν έχει λόγο να το κάνει μόνος του.
Αλλιώς γίνεται. Είναι 1η του μηνός, πρέπει να του έχεις καταθέσει τη δόση. Άδειο το ταμείο, σε παίρνει τλφ.
- Δεν πρόλαβες ανοιχτή την τράπεζα;
- Ουκ αν λάβοις...
- Μάλιστα. Τι προτείνεις;
- Θες κάτι χαλιά;
- Όχι.
- Θες κουπόνια για κούρεμα;
- Τι κούρεμα;
- Στους 40 πόντους.
- Θα σου κάνω τη χάρη γιατί σε συμπαθώ μπαγασάκο. Δώσε μου σπίτι, αυτοκίνητο για αρχή και τα βρίσκουμε στην πορεία.
-
Πιστευω οτι θα πρεπει ο ΓΑΠ να προχωρησει στα μετρα με τις ΔΕΚΟ κ.λ.π. με τη στηρηξη της ΝΔ... ωστε να μην γινουν εκλογες... τζαμπα κοστος και το αποτελεσμα θα μας πηγαινε πισω... Πιστευω οτι ο Μαρκεζινης τα ειπε ομορφα οπως ξερει οτι γινονται οι διαπραγματευσεις στα διεθνη ζητηματα... Δεν εχω δει πως θα ξεκινησει καποια αναπτυξη... αφου κανενας δεν σε δανειζει για να κανεις δημοσιες επενδυσεις ετσι που τα καταφεραμε... Το μονο λαθος στη ΝΔ ειναι η προταση για διευκολυνση της οικοδομης.. ξερω οτι μερικοι διαφωνουν... Ο.Κ. ομως η μονη οικοδομη που θα αξιζε να ξεκινησει ειναι ισως καλες παραθεριστικες κατοικιες σε παραθεριστικα σημεια ωστε να πουληθουν σε ξενους συνταξιουχους που θα φερουν λεφτα απ εξω για αυτο το σκοπο... και μετα να ζησουν εδω ξοδευοντας και τη συνατξη τους εδω....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αλλιώς γίνεται. Είναι 1η του μηνός, πρέπει να του έχεις καταθέσει τη δόση. Άδειο το ταμείο, σε παίρνει τλφ.
- Ουκ αν λάβοις...
- Θες κάτι χαλιά;
- Όχι.
- Τι κούρεμα;
- Στους 40 πόντους.
**- Θα σου κάνω τη χάρη γιατί σε συμπαθώ μπαγασάκο. Δώσε μου σπίτι, αυτοκίνητο για αρχή και τα βρίσκουμε στην πορεία.
**
συγνωμη, εμεις κανουμε το κουρεμα, αυτοι θα μας βαλουν τους ορους? Παγκοσμια 1η!!!
-
Eξαρτάται από το πώς θα το κάνουμε. Αν το κάνουμε μονομερώς, θα ματώσουμε πολύ και απότομα. Αν το κάνουμε με διαπραγμάτευση, θα ματώσουμε λιγότερο (σε βάθος χρόνου ίσως είναι χειρότερο, αλλά είναι επιλογή μας).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι βέβαιο φυσικά ότι θα σου πάρει και το σκαλπ μαζί, θα βάλει χέρι στην περιουσία σου, θα σε δεσμεύσει για μελλοντικά σου εισοδήματα και γενικώς θα κάνει ό,τι μπορεί για να βγάλει τη χασούρα (αν όχι και κέρδος) του -40%.Θαυμάσια μπορεί, αλλά δεν το κάνει, δεν έχει λόγο να το κάνει μόνος του.
- Ουκ αν λάβοις...
- Θες κάτι χαλιά;
- Όχι.
- Τι κούρεμα;
- Στους 40 πόντους.
- Θα σου κάνω τη χάρη γιατί σε συμπαθώ μπαγασάκο. Δώσε μου σπίτι, αυτοκίνητο για αρχή και τα βρίσκουμε στην πορεία.
Μάνο, μια τράπεζα όταν δει πως μια επιχείρηση στην οποία έχει δώσει δάνειο λ.χ. 100μύρια, παίζει το πουλί της και πάει για ολοκληρωτικό φούντο, μια χαρά με δικιά της πρωτοβουλία θα πιάσει τον επιχειρηματία και θα του προτείνει σενάρια από τα οποία θα μπορέσει να βγάλει τουλάχιστον το 10-20-30-40 όσο θες % από αυτά που έδωσε, με αντάλλαγμα το να μη κλείσει η επιχείρηση.
Γιατί αν το αφήσει στην τύχη της, δεν θα βγάλει τίποτα, έστω ακόμα πιο ψίχουλα και με δικαστικό τρέξιμο.
Αυτά ΔΕΝ είναι φανταστικά σενάρια, είναι υπαρκτότατα. Αμέσως αμέσως έχω στο μυαλό μου τουλάχιστον 3 επιχειρήσεις στις οποίες έγινε αυτό [ξενοδοχεία, εργοστάσια, απ' όλα έχει ο μπαξές] τον τελευταίο χρόνο.Εντάξει, κατά πάσα πιθανότητα θα μου (ξανα)πεις ότι αυτά τα βγάζω από το κεφάλι μου, ότι τα φαντάζομαι κλπ κλπ.
-
Γιατί να σου πω ότι τα φαντάζεσαι;
Υπάρχει όμως μια διαφορά. Άλλο μια δανειοδοτημένη επιχείρηση ή ένας ιδιώτης με κόκκινη πιστωτική κι άλλο ένα κράτος που έχει καλά ακίνητα και λαό που καταναλώνει και παράγει.
Ακόμα και να καταρρεύσει τελείως η Ελλάδα, πάλι θα μπορεί να δίνει λεφτά, δεν είναι η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
Εν πάσει περιπτώσει, μη μένουμε στα τυπικά. Μπορεί να μη χρεωκοπήσουμε επισήμως ποτέ (πρακτικά έχει ήδη γίνει αυτό), μπορεί η αναδιάρθρωση να γίνει μεγάλη επιμήκυνση, μπορεί να υποθηκευτεί η χώρα ή και όχι ή και ναι, αλλά πλαγίως.
Το πως θα βγει παραέξω, στον κόσμο, η όλη φάση, προς τους Έλληνες, Γερμανούς, Σλοβάκους κλπ ψηφοφόρους, δεν έχει σημασία. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Eξαρτάται από το πώς θα το κάνουμε. Αν το κάνουμε μονομερώς, θα ματώσουμε πολύ και απότομα. Αν το κάνουμε με διαπραγμάτευση, θα ματώσουμε λιγότερο (σε βάθος χρόνου ίσως είναι χειρότερο, αλλά είναι επιλογή μας).Mανο, το οτι θα γινει κουρεμα προς οφελος των δανειστων ειναι σιγουρο, γιατι ειναι ο ΓΑΠ επανω. Θα εχει αλλη μια παγκοσμια 1η.
η θεση της χωρας θα επρεπε να ειναι οτι, ναι αδυνατουμε να σας πληρωσουμε, αρα σας κανουμε ενα κουρεμα τοσο(%). Εδω επιχειρηματολογεις με τα προηγουμενα που εχω γραψει.
το πλεονεκτημα του να εισαι κυριαρχο κρατος και οχι απλη επιχειρηση ειναι αυτο ακριβως! Διοτι ασκεις εθνικη κυριαρχια.ταυτοχρονα ομως πρεπει να παρουμε μετρα ωστε να πεισουμε τις αγορες να μας εμπιστευτουν ξανα. Το ανεφερα πριν. Γιατι εννοειται οτι κανεις δε προκειται να ξαναδανεισει καποιον που χρεωκοπησε λογω σπαταλης και στη συνεχεια ειναι καθε μερα στα μπουζουκια (παλι με δανεικα).
προσεξε, κουρεμα ΔΕΝ μπορει να γινει για τα 110δις γιατι αυτα ειναι εγγυημενα με κρατικη περιουσια. Μιλαω για τα υπολοιπα. Και οσο περναει ο καιρος, τοσο αλλαζει η αναλογια. Τυχαιο?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί να σου πω ότι τα φαντάζεσαι;
Υπάρχει όμως μια διαφορά. Άλλο μια δανειοδοτημένη επιχείρηση ή ένας ιδιώτης με κόκκινη πιστωτική κι άλλο ένα κράτος που έχει καλά ακίνητα και λαό που καταναλώνει και παράγει.
Ακόμα και να καταρρεύσει τελείως η Ελλάδα, πάλι θα μπορεί να δίνει λεφτά, δεν είναι η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
Εν πάσει περιπτώσει, μη μένουμε στα τυπικά. Μπορεί να μη χρεωκοπήσουμε επισήμως ποτέ (πρακτικά έχει ήδη γίνει αυτό), μπορεί η αναδιάρθρωση να γίνει μεγάλη επιμήκυνση, μπορεί να υποθηκευτεί η χώρα ή και όχι ή και ναι, αλλά πλαγίως.
Το πως θα βγει παραέξω, στον κόσμο, η όλη φάση, προς τους Έλληνες, Γερμανούς, Σλοβάκους κλπ ψηφοφόρους, δεν έχει σημασία.Οι επιχειρήσεις δεν έχουν καλά ακίνητα; Δεν καταναλώνουν και δεν παράγουν; [Δεν μιλάω για μαγαζάκια και μπακάλικα]
Τελοσπάντων, οποιοσδήποτε αν βλέπει ότι τα λεφτά που έχει δώσει πάνε για φούντο, μια χαρά θα πάρει την πρωτοβουλία να κυνηγήσει τρόπους που θα του εξασφαλίσουν κάτι καλύτερο από το διαφαινόμενο.Στα υπόλοιπα δεν διαφωνώ.
-
-
Οχι ολο το συμπαν, η ΕΕ για το ευρω θα το κανει και ειναι το μονο διαπραγματευτικο χαρτι.... μαζι με τις κινησεις να βαλουμε ταξη στον οικο μας... με οτι και αν σημαινει αυτο... για τα συνδικατα κ.λ.π.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!