-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Μ αυτή πάντως που προμηθεύτηκα από τον rx8_drifter είμαι απόλυτα ικανοπιημένος.Τι καταναλωση εχεις???
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
το τζακι θα ειναι αναμμενο σχεδον ολη μερα.ετσι και αλλιως δεν υπαρχει προβλημα με ξυλα,ειναι σχεδον τζαμπα.
οποτε μηπως ειναι καλυτερα και πιο οικονομικα και για λιγοτερη φασαρια να γινει το εξης:κασετα,οχι αεραγωγοι και συνδιασμος με 2 θερμοπομπους, ενα σε καθε υπνοδωματιο;Επειδή στο σπίτι θα γίνει χαμός (θα αλλάξεις και την καμινάδα, όχι μόνο το τζάκι) και δεν θα θέλεις να το ξαναπειράξεις στο μέλλον, προτείνω να βάλεις από τώρα αεραγωγούς, ο ένας να βγαίνει κατευθείαν στο χώρο που είναι το τζάκι και ο άλλος σε κάποιο άλλο δωμάτιο, με τρόπο ώστε να μπορεί να επεκταθεί μελλοντικά στο υπόλοιπο σπίτι χωρίς να πειραχτεί το τζάκι. ...
Δεν αλλάζουμε την καμινάδα, 2 μέτρα αμόνωτος inox καπναγωγός είναι συνήθως αρκετός για να συνδέσουμε την νέα εστία με την υπάρχουσα καμινάδα.
Οι εγκαταστάσεις δεν είναι όλες ίδιες, αν ας πούμε υπάρχει ταβάνι ή πλάκα κ από πάνω κεραμοσκεπή περνάμε από πάνω τους αγωγούς, οπότε κ το κόστος ελαχιστοποιείται κ μερεμέτια δεν έχουμε.
Περσίδα στο πάνω μέρος του τζακιού μπαίνει πάντα. Λειτουργεί με το μοτέρ αν υπάρχει, ή με φυσική ροή αν δεν υπάρχει μοτέρ.
opcast, θα αποφασίσεις πρώτα τι θέλεις να κάνεις κ πόσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις, μετά τον προμηθευτή κ το συνεργείο. Αν θέλεις προτάσεις από εμάς εδώ στο 4τφ, βάλε φωτό κ τα μέτρα (άνοιγμα) του υπάρχοντος τζακιού. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μ αυτή πάντως που προμηθεύτηκα από τον rx8_drifter είμαι απόλυτα ικανοπιημένος.
τα καλά να λέγονται
για πες τιμες
-
εδώ θα σου λυθούν όλες οι απορίες
-
Ο γαμπρός μου πάντως, μετέτρεψε το κλασσικό τζάκι σε ενεργειακό και πλήρωσε μόνο το τζάκι. ΟΛΑ τα υπόλοιπα τα έκανε μόνος του, τοποθέτηση, εργασίες (τρύπες σε τοίχους, καμινάδα), κτλ. Όρεξη και χρόνο χρειάζεται.
-
Δηλαδή dodger, πόσο του κόστισε?
-
Θα σου πω όταν μιλήσω μαζί του (μάλλον αύριο, γιατί εφημερεύει).
-
opcast, θα αποφασίσεις πρώτα τι θέλεις να κάνεις κ πόσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις, μετά τον προμηθευτή κ το συνεργείο. Αν θέλεις προτάσεις από εμάς εδώ στο 4τφ, βάλε φωτό κ τα μέτρα (άνοιγμα) του υπάρχοντος τζακιού. [/quote]
ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.αρχες ιουνιου παω χωριο, οποτε τοτε θα μετρησω και θα βγαλω φωτο.
παντως για χρηματα οσο λιγοτερα τοσο καλυτερα.ουτε την πιο φθηνη κατασκευη ουτε την πιο ακριβη. -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Ο γαμπρός μου πάντως, μετέτρεψε το κλασσικό τζάκι σε ενεργειακό και πλήρωσε μόνο το τζάκι. ΟΛΑ τα υπόλοιπα τα έκανε μόνος του, τοποθέτηση, εργασίες (τρύπες σε τοίχους, καμινάδα), κτλ. Όρεξη και χρόνο χρειάζεται.Θα τολμούσα να πω μόνον όρεξη, μια μέρα δουλειά είναι, μια μέρα μπορεί να την βρει ο καθένας.
Περί τιμών, οι λύσεις ξεκινάνε από τα 600 - 700 Ε. Ένα ενεργειακό τζάκι κοστίζει λιγότερο από ένα ανοιχτό, στην βασική του μορφή. Από εκεί και πέρα υπάρχουν απλές λύσεις, καλές και ... καλύτερες. Ένα λάθος που κάνουν συνεχώς οι συνέλληνες είναι ότι ρωτάνε πόσο κοστίζει ένα ενεργειακό τζάκι / σύστημα θέρμανσης για όλο το σπίτι και συγκρίνουν την τιμή με αυτή του ανοιχτού τζακιού που τους πρότεινε ο 'παραδοσιακός' τζακάς της γειτονιάς τους. Συζήτηση του προηγούμενου Σαββάτου:
'Πόσο κάνει αυτό το τζάκι καλοριφέρ?'
'Αυτό κοστίζει 6.500 Ε, αλλά μπορεί να ζεστάνει και 250 μ2 σπίτι. Για μικρότερους χώρους, υπάρχουν οικονομικότερες λύσεις.'
'Γιατί είναι τόσο ακριβό? Εγώ βρήκα ωραίο τζάκι όλο μαντέμι με 350 Ε!'
'........'
Σαν αυτόν που μπαίνει κ ρωτάει τιμές στην πόρσε κ μετά αγοράζει φίατ πάντα γιατί είναι φτηνότερο. -
Δε μίλησα με τον γαμπρό μου, μιας και είμαι εξωτερικό και κείνος στη δουλειά/εφημερίες, κτλ, αλλά μου είπε η αδερφή μου πως το τζάκι τους πήγε 2500 αγορά, η τοποθέτηση πήρε 2 μέρες συνεχόμενες, από το πρωί ως το βράδυ, γιατί έκανε τρύπες σε τοίχους ώστε να πάνε οι σωλήνες σε όλα τα δωμάτια, κάποια πατέντα στην καμινάδα, μετά ψιλοσοβάτισμα, βάψιμο, κτλ. Πάντως, για 140 τετραγωνικά σπίτι, είναι πολύ καλό, ζεσταίνει πολύ.
-
Ρώτησε όποτε (και αν, εννοείται) μπορέσεις ποιά κασέτα έβαλε, σ' αυτά τα λ7 παίζει η καλύτερη κασέτα της αγοράς χωρίς τον υγραντήρα, η ίδια με τον υγραντήρα πηγαίνει κανα 500ρι Ε παραπάνω.
Με 18 kw απόδοση, βάλαμε μια 15αριά τέτοιες φέτος κ το μόνο παράπονο το έκανε ένας γιατρός, ότι ... έσκασε από την ζέστη. -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Δε μίλησα με τον γαμπρό μου, μιας και είμαι εξωτερικό και κείνος στη δουλειά/εφημερίες, κτλ, αλλά μου είπε η αδερφή μου πως το τζάκι τους πήγε 2500 αγορά, η τοποθέτηση πήρε 2 μέρες συνεχόμενες, από το πρωί ως το βράδυ, γιατί έκανε τρύπες σε τοίχους ώστε να πάνε οι σωλήνες σε όλα τα δωμάτια, κάποια πατέντα στην καμινάδα, μετά ψιλοσοβάτισμα, βάψιμο, κτλ. Πάντως, για 140 τετραγωνικά σπίτι, είναι πολύ καλό, ζεσταίνει πολύ.Oταν δινεις τοσα χρηματα μονο για την αγορα του τζακιου δεν αξιζει να το παλεψεις μονος σου γιατι με ενα λαθος μπορει να το υποβαθμισεις κατα πολυ .Με ελαχιστα ακομα χρηματα η με καλυτερη διαπραγματευση θα μπορουσε να εχει κ την τοποθετηση κ αφου πιανουν τα χερια του να ασχοληθει μονο με βαψιματα .
Τα 2500 ειναι αρκετα χρηματα για να αγορασεις ενα παρα πολυ δυνατο τζακι κ μαλιστα εισαγομενο . -
Είμεθα αλάθητοι κύριος, πιάνουν τα χέρια μας Το σπίτι τους, όσο ήμουν Ελλάδα, ήτο φούρνος.
-
καλή επιστροφή, Γιάννη!
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
**Είμεθα αλάθητοι **κύριος, πιάνουν τα χέρια μας Το σπίτι τους, όσο ήμουν Ελλάδα, ήτο φούρνος.Βλασφημοι ειστε αλαθητοι οχι .Λιγη μετριοφροσυνη δεν βλαπτει κυριος
-
έλα ρε Χόρχε, κάνουμε και πλακίτσα
kouk man ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωωωω
-
ηλια και μια τελευταια ερωτηση (για την ωρα)
για τα μπουρια υψος απο την σομπα καθετα δηλαδη 1.60 οριζοντια 3.70 με 4 μετρα βγαινουμε απο τον τοιχο του σπιτιου
και μετα εχουμε υψος μεχρι το μπαλκονι 0.70 μ
τι λες γινεται?
ειναι το μονο μερος που μπορω να βγαλω μπουρι.
τι εγινε εμαθες τιμες για μπουρια?
δημοσια ευχαριστω εσενα αλλα και τα αλλα παιδια , που συνεβαλλαν ωστε να μαθω παρα πολλα πραγματα για τις ξυλοσομπες .
τωρα εχω τις γνωσεις για αγορα αλλα και να συμβουλευσω αλλους στην αγορα τους .
ευχαριστω και παλι. -
Κατ' αρχάς, αυτό που θέλεις να κάνεις γίνεται. Καλό θα ήταν στην γωνία να βάλεις εκείνη την γωνιά με το 'καπάκι', που μπορείς να ανοίγεις για να καθαρίζεις (μια - δυο φορές τον χρόνο) το οριζόντιο τμήμα. Αν το αφήσεις θα βουλώσει κ δεν είναι καθόλου πρακτικό να λύνεις όλη την καμινάδα για καθάρισμα.
Δυστυχώς, τιμές για τα μπουριά δεν μου έχουν στείλει ακόμα. Στην αγορά όμως τα καλά έχουν γύρω στα 60 Ε το μέτρο, τόσο τα παίρνουμε κ εμείς για τις σόμπες που τοποθετούμε. -
και ποιος ειναι ο\ τρόπος καθαρισμού αυτών των μπουριών τοποθετημενα? Εμεις στο χωριο βγάζουμε τις σωλήνες έξω απο το σπίτι και τις χτυπάμε και τις 'ξυνουμε' εσωτερικα με ενα τσουβαλιασμένο κοντάρι!
-
Κάνουν (σχεδόν) τέλεια καύση οι ενεργειακές σόμπες (κ τα τζάκια), δεν έχουν καμία σχέση τα κατάλοιπα της καύσης με αυτά μιας συνηθισμένης ξυλόσομπας. Όταν δεις μέσα καμινάδα ανοιχτού τζακιού κ καμινάδα κλειστού ενεργειακού, θα καταλάβεις.
Υπάρχει στο εμπόριο κοντάρι με συρμάτινη 'βούρτσα' μπροστά, και μπορούν να βιδωθούν όσα κοντάρια θέλεις το ένα μετά το άλλο. Είναι ισχυρά κ ελαφρώς εύκαμπτα, τα χρησιμοποιούμε κ για το καθάρισμα των καμινάδων των τζακιών γενικά. Αλλά κ μ' ένα οποιοδήποτε κοντάρι κ τον ... 'παραδοσιακό' τρόπο (το τσουβάλιασμα που λες) γίνεται το μπουρί ... γυαλί.
Ξυλόσομπα