-
Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε σε προηγούμενες δεκαετίες, ας δούμε τι έγινε μετά την είσοδο στην ΟΝΕ το 2001. Υπήρχε φυσικά υστέρηση αλλά ήταν μια μοναδική (και τελευταία) ευκαιρία να καλυφθεί η διαφορά με τους άλλους ευρωπαίους. Τι έγινε;
Το διαλυμένο, διεφθαρμένο πελατειακό κράτος τα έκανε θάλασσα. Οι σοβαροί ξένοι επενδυτές (υπήρχαν πολλοί που ενδιαφέρθηκαν) μόλις κατάλαβαν τι σημαίνει ελληνική γραφειοκρατία, διαφθορά και αναξιοπιστία το έβαλαν στα πόδια. Πως να επενδύσουν για παράδειγμα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όταν για να βγει μια άδεια (αν βγει) πρέπει να λαδώσεις 10 υπηρεσίες και να περιμένεις χρόνια; Πως να επενδύσεις σε ακίνητα όταν δεν υπάρχει κτηματολόγιο και οι πολεοδομικοί κανονισμοί αλλάζουν νύχτα; Πως να πάρεις μερος σε διαγωνισμό του δημοσίου όταν ο μειοδότης βγαίνει με μαθηκατικό τύπο - το θυμάστε; Που θα στήσεις εργοστάσια όταν δεν υπάρχουν χρήσεις γης ούτε βιομηχανικές περιοχές; Όταν κάθε χρόνο αλλάζει ο φορολογικός νόμος; Όταν οι επιχορηγήσεις καθυστερούν χρόνια; Ο κατάλογος ατελείωτος και υπεύθυνο 100% το δημόσιο, δηλαδή κάποιοι ανίκανοι υπάλληλοι (ανώτεροι αλλά και κατώτεροι) γιατί δεν νομίζω οτι φταίνε για όλα οι πολιτικοί.
Χαρακτηριστική κατά τη γνώμη μου ήταν η περίπτωση του ΕΣΠΑ (και του Γ'ΚΠΣ στα τελευταία του), όταν μόνο σε δημόσια έργα υπήρχε απορρόφηση, προφανώς κανένας σοβαρός επενδυτής δεν ήθελε να μπλέξει με το δημόσιο και για να μην χαθούν τα χρήματα της ΕΕ επιδοτήθηκε ο κλάδος του εμπορίου. Δόθηκαν δηλαδή επιχορηγήσεις για να εκσυγχρονιστούν σουπερ μαρκετ, φαρμακεία, χονδρέμποροι... αυτό το βαφτίσαμε αναπτυξιακή πολιτική και να το αποτέλεσμα...
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Για ποιό λόγο δεν ξεκινάει δική του δουλειά ο άνεργος είπαμε;
Επιλογες
-Παιρνω τηλεφωνακι τον φιλο μου τον τραπεζικο υπαλληλο να ζητησω δανειο.
-Πουλαω τα οικοπεδα στην Π.Κηφισια και τα επενδυω.
-Ανακαλυπτω το σεντουκι του παππου.αποτελεσμα.
Ανοιγω επιχειρηση η οποια σε οικονομικες συνθηκες ελλαδας θα διατηρηθει οσο θα υπαρχουν περισσευματα του αρχικου κεφαλαιου.Μετα θα μου παρουν και το σπιτακι.Εξυπνη λογικη.Άρα περιμένουμε διορισμό στο δημόσιο, οι πελατειακές σχέσεις συνεχίζονται, μαζί και η εναλλαγή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην εξουσία.
Μου αρέσει που κάποιοι θέλετε και επανάσταση. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για ποιό λόγο δεν ξεκινάει δική του δουλειά ο άνεργος είπαμε;
Επιλογες
-Παιρνω τηλεφωνακι τον φιλο μου τον τραπεζικο υπαλληλο να ζητησω δανειο.
-Πουλαω τα οικοπεδα στην Π.Κηφισια και τα επενδυω.
-Ανακαλυπτω το σεντουκι του παππου.αποτελεσμα.
Ανοιγω επιχειρηση η οποια σε οικονομικες συνθηκες ελλαδας θα διατηρηθει οσο θα υπαρχουν περισσευματα του αρχικου κεφαλαιου.Μετα θα μου παρουν και το σπιτακι.Εξυπνη λογικη.Εδώ κλείνουν οι 8 στους 10 και κάποιος θα ξεκινήσει καινούρια δουλειά;
Δεν έχει αλλάξει τίποτε. Τα ίδια τεράστια εμπόδια που έβαζε το κράτος στις επιχειρήσεις συνεχίζουν να υπάρχουν. Όποιος θέλει να ανοίξει εταιρεία σε μια μέρα και με ελάχιστα έξοδα, πηγαίνει στη Βουλγαρία.
Oι επιχειρησεις δεν κλεινουν μονο λογω των εμποδιων του κρατους.Ειναι οικονομικοι οι λογοι.Εργατικο και λειτουργικο κοστος.
Ρε ινφινιτυ τι λογικη ειναι αυτη..Οποιος διοριζεται στο δημοσιο το κανει με πελατειακη σχεση?Υπαρχει και ο ΑΣΕΠ ξερεις..Τι σκατα σχεση εχει η επανασταση
-
-edit-
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Ρε ινφινιτυ τι λογικη ειναι αυτη..Οποιος διοριζεται στο δημοσιο το κανει με πελατειακη σχεση?Υπαρχει και ο ΑΣΕΠ ξερεις..Τι σκατα σχεση εχει η επανασταση
Ξέρω προσωπικά 3 άτομα που διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ από το παράθυρό σε θέσεις στην Αθήνα ( εκτός και αν κάποιος με απολυτήριο **γυμνασίου **12 - όχι Λυκειου - γυμνασίου , χωρίς Αγγλικά, χωρίς προϋπηρεσία μπορει να προσληφθεί στο δημόσιο σε θέση που η προκήρυξη έλεγε απολυτήριο Λυκείου)
Επομένως δεν πιστεύω ότι ο ΑΣΕΠ είναι κάτι το αδιάβλητο.
hint : ο ένας είχε πράσινο δόντι και οι άλλοι δύο μπλέ δόντι.
-
Ε ωραια και γω ξερω 30 ατομα που διοριστηκαν μεσω ΑΣΕΠ διαβαζοντας και δινοντας εξετασεις χωρις να εχουν χρησιμοποιησει βυσμα..
-
Δεν σου λέω ότι όποιος έχει διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ έχει μπει με βύσμα, σαφώς και υπάρχουν αυτοί που πέρασαν με την αξία τους, ειδικά σε γραπτούς διαγωνισμούς. Αλλά διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για τους υπόλοιπους διαγωνισμούς. Είμαι σίγουρος ότι αν γινόταν επανεξέταση θα ανακαλύπταμε πολλά και διάφορα
-
Δεν διαφωνω καθολου απλα καταλαβαινεις και συ πιστευω οτι κατι τετοιο χρειαζεται καλυτερο ελεγχο και διαφανεια.
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Δεν διαφωνω καθολου απλα καταλαβαινεις και συ πιστευω οτι κατι τετοιο χρειαζεται καλυτερο ελεγχο και διαφανεια.μόνο που το ΑΣΕΠ για αυτό το φτιάξαμε. για να διασφαλίζει τα παραπάνω. άμα είναι να θέλουμε άλλο όργανο που διασφαλίζει οτι το ΑΣΕΠ διασφαλίζει αυτά που έπρεπε να διασφαλίζει, μιλάμε για άλλη μια κοινή ιστορία του ελληνικού Δημοσίου.
-
Ο,τι και να λέτε για τα μειονεκτήματα του ΑΣΕΠ (που υπάρχουν, αλλά τα περισσότερα είναι ευθύνη των φορέων που ζητάνε τις προκυρήξεις), είναι απείρως καλύτερο από το προηγούμενο καθεστώς. Σε αυτό χρωστάμε ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Πεπονή.
-
Παράλληλα σύμπαντα...
Σήμερα που μιλάμε, αν δεν έχεις γνωστούς με το δημόσιο δουλειά ΔΕΝ παίρνεις.
Οι απ' ευθείας αναθέσεις δίνουν κ παίρνουν, κ εκεί αν δεν έχεις γνωστό δεν παίρνεις τπτ. Αν έχεις, παίρνεις κ καλοπληρώνεσαι κ άμεσα μάλιστα. Λ7 υπάρχουν.
Αν πας με διαγωνισμό ξέρεις καλά ότι ενδέχεται να πληρωθείς μετά από 7 χρόνια ή να μην πληρωθείς ποτέ (άσε που μάλλον εν τω μεταξύ θα έχεις κλείσει).
Οι 'μεγάλες εταιρίες' που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα κάνουν ό, τι δεν διανοούνται να κάνουν σε άλλη χώρα (στάση πληρωμών με το έτσι θέλω, πιστώσεις επίσης, 'κούρεμα', ... μην αρχίσω τα γαλλικά). Οι Έλ καταναλωτές, τους επιβραβεύουν.
Αν στραφείς προς τις εξαγωγές μαζεύεις τεράστια ποσά ΦΠΑ που δεν σου επιστρέφονται, ή που όταν σου επιστρέφονται έχεις πληρώσει περισσότερα από τα μισά σε τόκους, στις Ελ τράπεζες του 10% όταν ο ανταγωνιστής σου στον κόσμο δανείζεται με 2% μαξ.
Κ έχεις τους διάφορους **Asimov **εδώ μέσα (αναφέρω αυτόν γιατί είναι φίλος μου κ δεν θα παρεξηγηθεί) κ σου λένε ότι δεν φταίνε οι Έλ ΔΥ. Και ποιός φταίει τελικά δλδ, ο Φούφουτος? Ποιός τα παίρνει απ' όπου μπορεί, ποιός κάνει τα στραβά μάτια, ποιός δεν αναλαμβάνει έστω την ευθύνη που του αναλογεί, ποιός, ποιός, ποιός...Εντάξει παλικάρια, δεν φταίει κανείς μας. Μόνον οι 300 που βρίζουμε κ ψηφίζουμε, οι 300 που οι Έλ ψηφοφόροι επιβραβεύουν. Εντάξει, αλλά θα έλθει η ώρα που θα σκουπίζουμε κώλους για 300 Ε τον μήνα, γιατί άλλη δουλειά δεν θα μπορούμε να κάνουμε.
Κι αυτό θα ισχύει για όλους, ΔΥ ή όχι ΔΥ.
Και τότε να δω τι θα λέμε... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εντάξει, αλλά θα έλθει η ώρα που θα σκουπίζουμε κώλους για 300 Ε τον μήνα, γιατί άλλη δουλειά δεν θα μπορούμε να κάνουμε.
Κι αυτό θα ισχύει για όλους, ΔΥ ή όχι ΔΥ.
Και τότε να δω τι θα λέμε...μπα Ηλια, στο αμεσο μελλον δε θα ειναι οι ΔΥ που θα σκουπιζουν κwλους για 300€, αυτοι μαλλον θα σφυριζουν αδιαφορα. Που ξερεις, μπορει να μας πουν οτι δεν ειναι ΔΥ αλλα εργαζονται σε ΑΕ, αρα δεν εχουν τη παραμικρη ιδεα για τι πραγμα μιλας.
συντηρουμε εναν τεραστιο-αναποτελεσματικο-γραφειοκρατικο ΔΤ και κανεις δεν εχει τα κοτσια να αλλαξει την κατασταση.
πηγα στον ΟΑΕΕ να παρω ενα κwλοχαρτο. Εφαγα 2 ωρες, περασα απο 6 υπαλληλους και στο τελος μου ειπαν να περιμενω 1 μηνα για να βγει.
η ιδια δουλεια θα μπορουσε να γινει μεσω ιντερνετ σε 3' (η αιτηση τουλαχιστον) και να με ενημερωσουν ποτε πρεπει να περασω να το παρω ή να μου το στειλουν ταχυδρομικα (με δικα μου εξοδα).
αλλα σε αυτη τη περιπτωση θα χρειαζοταν μονο 1-2 υπαλληλοι και οχι 6.
το ιδιο συμβαινει στο 90%+ των Δημοσιων υπηρεσιων.... -
Έτσι νόμιζαν οι ΔΥ εξ' απ' ανέκαθεν στο 'δικό τους' Έλ, αλλά απ' αυτούς ξεκίνησε το κούρεμα.
Αυτοί που μέχρι χτες έκαναν επανάσταση ζητώντας μεγαλύτερη αύξηση, δέχονται σαν κότες μείωση after μείωση after μείωση, ενώ είναι πλέον σχεδόν βέβαιοι ότι ούτε σύνταξη θα πάρουν, αφού τα ταμεία τους βούλιαξαν (κ που να δεις στο μέλλον, που θα μείνουν με τους μισούς εργαζόμενους).Αρπαζόμουν κ εγώ στην αρχή, αλλά αφού βλέπω τόσον καιρό μετά τπτ να μην γίνεται κ όλοι να λένε τα ίδια, αράζω κ το απολαμβάνω κ κάνω ό, τι μπορώ για να μείνω (αν όχι ολόκληρος τουλάχιστον η μύτη μου) έξω απ' τα σκατά...
Γενικώς, ... περαστικά μας. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έτσι νόμιζαν οι ΔΥ εξ' απ' ανέκαθεν στο 'δικό τους' Έλ, αλλά απ' αυτούς ξεκίνησε το κούρεμα.
Αυτοί που μέχρι χτες έκαναν επανάσταση ζητώντας μεγαλύτερη αύξηση, δέχονται σαν κότες μείωση after μείωση after μείωση, ενώ είναι πλέον σχεδόν βέβαιοι ότι ούτε σύνταξη θα πάρουν, αφού τα ταμεία τους βούλιαξαν (κ που να δεις στο μέλλον, που θα μείνουν με τους μισούς εργαζόμενους).Αρπαζόμουν κ εγώ στην αρχή, αλλά αφού βλέπω τόσον καιρό μετά τπτ να μην γίνεται κ όλοι να λένε τα ίδια, αράζω κ το απολαμβάνω κ κάνω ό, τι μπορώ για να μείνω (αν όχι ολόκληρος τουλάχιστον η μύτη μου) έξω απ' τα σκατά...
Γενικώς, ... περαστικά μας.δεχονται τα μετρα γιατι βλεπουν οτι τα πραγματα στον ΙΤ γινονται πολυ χειροτερα. Οποτε αναλογικα ειναι παλι καλυτερα απο αυτους
τυχαιο ειναι που ηδη ειμαστε η μοναδικη (?) χωρα στον κοσμο που ο ΔΥ αμοιβεται καλυτερα απο τον ΙΥ?για θεσεις στον ΙΤ που αμειβονται με 600-800€ (ΑΝ καταφερεις και βρεις δουλεια!!!), στον ΔΤ αμειβονται με 1200+ με μπονους βεβαια τη μονιμοτητα. Αρα για ποιο λογο να διαμαρτυρυθουν?
το σιγουρο ειναι οτι αυτοι το βραδυ κοιμουνται ησυχοι, ξεροντας οτι και αυριο θα εχουν δουλεια. Ολοι οι υπολοιποι...μη ξεχνας οτι ηδη καποια απο τα επιδοματα που τους κοπηκαν, αντικατασταθηκαν με νεα.
-
Και ομως αυτοι οι ανθρωποι στηριζαν την αγορα, αυτοι ηταν καλοπληρωτες, αυτοι αγοραζαν ενα σπιτακι και υπηρχε δραστηριοτητα στην οικοδομη, αυτοι εφτιαχναν ενα εξοχικο, αυτοι αγοραζανε ρουχα και αλλα ειδη με καλη συχνοτητα..Αυτοι κυκλοφορουσαν το χρημα.
Ιδιως σε πολεις οπως η δικη μου που οι περισσοτεροι ειναι ΔΥ εχει πεσει πολυ περικοπη και τα εμπορικα για αρχη ειναι ετοιμα για φουντο.
Δεν τους υπερασπιζομαι ουτε τους κατηγορω, απλα στο συστημα της αγορας αν ο διπλα μου ειναι καλα τοτε θα ειμαι καλα και γω. Αν ο διπλα αρχιζει να πειναει θ αρχισω και γω...Και δυστυχως ισχυει το β στις μερες μας.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Και ομως αυτοι οι ανθρωποι στηριζαν την αγορα, αυτοι ηταν καλοπληρωτες, αυτοι αγοραζαν ενα σπιτακι και υπηρχε δραστηριοτητα στην οικοδομη, αυτοι εφτιαχναν ενα εξοχικο, αυτοι αγοραζανε ρουχα και αλλα ειδη με καλη συχνοτητα..Αυτοι κυκλοφορουσαν το χρημα.Ιδιως σε πολεις οπως η δικη μου που οι περισσοτεροι ειναι ΔΥ εχει πεσει πολυ περικοπη και τα εμπορικα για αρχη ειναι ετοιμα για φουντο.
Δεν τους υπερασπιζομαι ουτε τους κατηγορω, απλα στο συστημα της αγορας αν ο διπλα μου ειναι καλα τοτε θα ειμαι καλα και γω. Αν ο διπλα αρχιζει να πειναει θ αρχισω και γω...Και δυστυχως ισχυει το β στις μερες μας.
ε τοτε να γινουμε ολοι ΔΥ. Να δανειστουμε και αλλα 2τρις€ για να μας πληρωνουν τους μισθους και τελειωσε το θεμα.
εσυ θεωρεις λογικο να υπαρχει πολη που οι περισσοτεροι ειναι ΔΥ?
ποιους εξυπηρετουν ολοι αυτοι? -
Και ομως αυτοι οι ανθρωποι στηριζαν την αγορα, αυτοι ηταν καλοπληρωτες, αυτοι αγοραζαν ενα σπιτακι και υπηρχε δραστηριοτητα στην οικοδομη, αυτοι εφτιαχναν ενα εξοχικο, αυτοι αγοραζανε ρουχα και αλλα ειδη με καλη συχνοτητα..Αυτοι κυκλοφορουσαν το χρημα.Ιδιως σε πολεις οπως η δικη μου που οι περισσοτεροι ειναι ΔΥ εχει πεσει πολυ περικοπη και τα εμπορικα για αρχη ειναι ετοιμα για φουντο.
Ας μου τα δώσουν και μένα και θα τα κυκλοφορώ με τον ίδιο τρόπο στην αγορά. Και σπίτια θα πάρω, και αυτοκίνητα, και ρούχα, και στα μπουζουκια θα τα τρώω.
Αυτό που περιγράφεις είναι μια φούσκα, η οποία συντηρείται τεχνιτά, με δανεικά λεφτά, χωρίς πραγματική αξία και παραγωγή. -
Δεν το θεωρω ουτε λογικο ουτε σωστο σε καμια περιπτωση, ουτε ειχα ονειρο ποτε να γινω δ.υ. Ισως καποτε αυτοι να εξυπηρετουσαν καποιους οταν υπηρχε αγροτικη και βιομηχανικη δραστηριοτητα στην περιοχη. Τωρα δεν υπαρχει τιποτα απ αυτα και εμειναν οι δ.υ οι οποιοι ηταν οι κυριοι χρηματοδοτες των υπολοιπων (επιχειρηματιων, εμπορων, ταβερνιαρηδων κλπ).
Απλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι το να τριβουν τα χερια τους μερικοι γιατι οι δ.υ τιμωρουνται δεν εξυπηρετει κανεναν, γιατι αυτο γυρναει μπουμερανγκ.
Ουτε αμφιβαλλω οτι ειναι φουυσκα, απλα καλυτερα να τη ξεφουσκωσουμε με τροπο παρα να τη σκασουμε και να μας παρει ο δι@ολος ολους...
-
Ουτε αμφιβαλλω οτι ειναι φουυσκα, απλα καλυτερα να τη ξεφουσκωσουμε με τροπο παρα να τη σκασουμε και να μας παρει ο δι@ολος ολους...
Μας έχει πάρει ήδη, απλώς δεν το πολυφωνάζουν και κάνουμε πως δεν το έχουμε καταλάβει...
-
Δεν το θεωρω ουτε λογικο ουτε σωστο σε καμια περιπτωση, ουτε ειχα ονειρο ποτε να γινω δ.υ. Ισως καποτε αυτοι να εξυπηρετουσαν καποιους οταν υπηρχε αγροτικη και βιομηχανικη δραστηριοτητα στην περιοχη. Τωρα δεν υπαρχει τιποτα απ αυτα και εμειναν οι δ.υ οι οποιοι ηταν οι κυριοι χρηματοδοτες των υπολοιπων (επιχειρηματιων, εμπορων, ταβερνιαρηδων κλπ).Απλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι το να τριβουν τα χερια τους μερικοι γιατι οι δ.υ τιμωρουνται δεν εξυπηρετει κανεναν, γιατι αυτο γυρναει μπουμερανγκ.
και επειδη καποτε στη περιοχη υπηρχε αγροτικη δραστηριοτητα, θα πρεπει να πληρωνουμε τους ΔΥ που δε χρειαζονται, μεχρι να πεθανουν?
κανενας δε χαιρεται για τη κατασταση, αλλα μην εχεις την αυταπατη οτι οι ΔΥ τιμωρηθηκαν! Αλλοι πληρωνουν τη νυφη αγαπητε...
αλλωστε για μενα δεν τιθεται θεμα τιμωριας. Ειναι ζητημα κοινης λογικης.επισης, καμια φουσκα δε ξεφουσκωσε! Ειδες εσυ να αλλαξει κατι? Ολοι στις θεσεις τους ειναι και εξακολουθουν και πληρωνονται. Τη πληρωσαν οι συμβασιουχοι, αλλα αυτοι δεν ειναι ΔΥ.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!