-
Παλιό αλλά καλό
-
Είναι τέτοια η διαφορά επιδόσεων αν έχεις τον ssd σαν IDE, από το να τον έχεις σαν AHCI; Στο crystal disk έχω 70mb/s λιγότερα από αντίστοιχους ssd...
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Είναι τέτοια η διαφορά επιδόσεων αν έχεις τον ssd σαν IDE, από το να τον έχεις σαν AHCI; Στο crystal disk έχω 70mb/s λιγότερα από αντίστοιχους ssd...Τι SSD έχεις; Από όσα έχω διαβάσει εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον controller του SSD και τον τύπο ανάγνωσης/εγγραφής που τεστάρεις.
δες και αυτό για παράδειγμα:
SandForce CrystalDiskMark Summary
CrystalDiskMark 3.0.0b reported sequential read and write speeds that heavily favored AHCI over IDE mode on the SandForce SF-1200 controller. Reported AHCI sequential read/write speeds: 211/90 MB/s. Reported IDE speeds: 167/70 MB/s.
512K read tests also indicate a substantial advantage for AHCI over IDE performance in both the 512K read and write tests. 4K performance was similar between SATA modes, although the results slightly favored IDE mode.
4K tests with a queue depth of 32 produced made a significant difference on the SandForce controller. 4K QD32 read tests favored AHCI mode with 115/82 over IDE mode with 20/66**
SATA Mode Recommendation: AHCI**ενω αντίθετα:
SandForce HD-Tune Summary
Unlike the Indilinx and JMicron controllers the SandForce SF-1200 prefers AHCI mode over IDE, even if it's only to a slight advantage. Read speeds favored AHCI mode by nearly 15 MB/s, while write performance delivered a 1.1 MB/s benefit to AHCI over IDE mode.
ενω ό Jmicron έχει άλλη συμπεριφορά:
JMicron CrystalDiskMark Summary
CrystalDiskMark 3.0.0b reported sequential read speeds in favor of AHCI mode, however sequential write performance was very similar between the two SATA modes on the JMicron JMF612 SSD controller. Reported AHCI sequential read/write speeds: 241/188 MB/s. Reported IDE speeds: 228/187 MB/s.
512K read tests indicate a marginal advantage for AHCI over IDE performance, while 512K write performance was similar but managed to lean towards IDE mode. 4K read performance was comparable between SATA modes, while write performance slightly favored IDE mode.
4K tests with a queue depth of 32 produced nearly identical write performance results, but the 4K QD32 read tests favored the JMicron JMF612 SSD controller in AHCI mode.
SATA Mode Recommendation: AHCIενω αντίθετα:
JMicron HD-Tune Summary
HD-Tune bandwidth speed benchmarks report basic single-threaded performance in favor of IDE-mode over AHCI on the JMicron controller. Read speeds were much faster when tested in IDE-mode, while write performance was equally poor on the JMicron controller in either mode.
Επίσης σημαντικό ρόλο παίζουν:
- το firmware (μπορεί να έχεις παλαιότερο)
- η παρτίδα του SSD (μπόρει να έχει γίνει κάποια αλλαγή στα NAND flash (πχ OCZ vertex2) ή στην ρύθμιση του controler)
- αν έχεις κάνει TRIM (ή τελοσπάντων κάποια διαδικασία Garbage Collection).
- Ελεύθερη χωρητικότητα
-
Vertex 2 με Sandforce controller, τελευταίο firmware, clean install, αλλά το τελευταίο BIOS της μητρικής κατάργησε το ahci και το άφησε μόνο στον j micron. Σε Seq τέστ έχω 192/137 αντιστοίχως read/write
Ευχαριστώ πάντως. -
δες και εδώ:
http://www.tomshardware.com/reviews/ocz-vertex-2-25nm-ssd,2867-7.html
όπου παρουσιάζει την διαφορά μεταξύ 2 παρτίδων της OCZ (Vertex2) που άλλαξε NAND.
Αλλά όπως βλέπω υπολείπεσαι μόνο σε read speed...
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Vertex 2 με Sandforce controller, τελευταίο firmware, clean install, αλλά το τελευταίο BIOS της μητρικής κατάργησε το ahci και το άφησε μόνο στον j micron. Σε Seq τέστ έχω 192/137 αντιστοίχως read/write
Ευχαριστώ πάντως.Το κατάργησε εντελώς ή απλώς έβαλε πάλι ως default το IDE; Λογικά το δεύτερο συνέβη. Επίσης, το AHCI έχει και άλλα καλούδια (λχ. command queuing), μην κοιτάς μόνο τις γραμμικές ταχύτητες.
-
παρακαλω προτεινετε ενα καλο router για οχι ιδιαιτερα μεγαλο σπιτι (δε θελω γιγαντια εμβελεια με λιγα λογια) , σε οσο το δυνατον καλη τιμη (value for money φαση) γιατι το %!@#!#asus μου οπως ηταν αναμενομενο πεθανε και εχουν περασει τα 2 χρονια της εγγυησης
edit τελικα ειναι το τροφοδοτικο του δοκιμασα το τροφοδοτικο του εξωτερικου σκληρου και δουλευε μια χαρα
αντε τωρα να βρω κανα ιδιο
-
edit
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παρακαλω προτεινετε ενα καλο router για οχι ιδιαιτερα μεγαλο σπιτι (δε θελω γιγαντια εμβελεια με λιγα λογια) , σε οσο το δυνατον καλη τιμη (value for money φαση) γιατι το %!@#!#asus μου οπως ηταν αναμενομενο πεθανε και εχουν περασει τα 2 χρονια της εγγυησηςedit τελικα ειναι το τροφοδοτικο του δοκιμασα το τροφοδοτικο του εξωτερικου σκληρου και δουλευε μια χαρα
Κι εμένα μου είχε χαλάσει το τροφοδοτικό του sagem της otenet.
Τι router έχεις; Προσοχή στο τροφοδοτικό που θα βάλεις! Γράψε τα χαρακτηριστικά του μήπως και έχει ξεμείνει κανένα τροφοδοτικό.
-
Για το τροφοδοτικό δεν υπάρχει πρόβλημα - πάρε ένα ρυθμιζόμενο, αρκεί να μπορεί να δώσει το ρεύμα που χρειάζεται (V-mA)
-
12v ειναι και ρε γαμωτο του παλιου μου ασυρματου ειναι 9 (και δε ταιριαζει το βυσμα, αλλα αυτο πες το ελυνα)
Κανα γνωστος μου ολο και κατι θα χει φανταζομαι , θα το ψαξω πριν χρειαστει να βαλω το χερι στη τσεπη
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
παρακαλω προτεινετε ενα καλο router για οχι ιδιαιτερα μεγαλο σπιτι (δε θελω γιγαντια εμβελεια με λιγα λογια) , σε οσο το δυνατον καλη τιμη (value for money φαση) γιατι το %!@#!#asus μου οπως ηταν αναμενομενο πεθανε και εχουν περασει τα 2 χρονια της εγγυησης
edit τελικα ειναι το τροφοδοτικο του δοκιμασα το τροφοδοτικο του εξωτερικου σκληρου και δουλευε μια χαρα
Τι router έχεις; Προσοχή στο τροφοδοτικό που θα βάλεις! Γράψε τα χαρακτηριστικά του μήπως και έχει ξεμείνει κανένα τροφοδοτικό.
12V , 1.2 Α
-
12V , 1.2 Α
Μου τα χαλάς με τα 1.2 Α στην έξοδο (έχω τροφοδοτικό με 1Α). Θα ψάξω λίγο παραπάνω και θα ενημερώσω.
-
12v ειναι και ρε γαμωτο του παλιου μου ασυρματου ειναι 9 (και δε ταιριαζει το βυσμα, αλλα αυτο πες το ελυνα)Κανα γνωστος μου ολο και κατι θα χει φανταζομαι , θα το ψαξω πριν χρειαστει να βαλω το χερι στη τσεπη
ebay έψαξες ;
-
@ QsisVTS : Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τροφοδοτικό με > 1.2 Α.
Edit: Βρήκα ένα 12V/2A που έχει ξεμείνει από τον αποκωδικοποιητή της fastnet.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
@ QsisVTS : Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τροφοδοτικό με > 1.2 Α.Ναι του εξωτερικου σκληρου μου ειναι 2 και δεν φανηκε να εχει θεμα, τα βολτ νομιζω ειναι το σημαντικο
Ας βρω κατι τσαμπα να δουλεψει και οσο κρατησει
Το καλο ειναι οτι το ιδιο το ρουτερ ειναι οκ@ελτεο
Κατσε ακομα δεν προλαβα να το παθω ας δω πρωτα αν εχει τπτ κανας φιλος μουΜεχρι τοτε μπορω να βαλω το παλιο ενσυρματο στο σταθερο ή να κανω tether εχω πανω απο 300 MB για μια βδομαδα ακομα, οποτε μπορω να κανω βασικα πραγματακια και στο λαπτοπ
-
Σωστά τα λες. Βρήκα ένα που είχε ξεμείνει (δες το προηγούμενο post μου). Αν δεν βρεις, τα λέμε.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Σωστά τα λες. Βρήκα ένα που είχε ξεμείνει (δες το προηγούμενο post μου). Αν δεν βρεις, τα λέμε.Σε ευχαριστω! Θα ψαχτω πρωτα με τους γυρω μου και αν δε βρω τιποτα θα σε κερασω καφεδακι
-
Σωστά τα λες. Βρήκα ένα που είχε ξεμείνει (δες το προηγούμενο post μου). Αν δεν βρεις, τα λέμε.
Σε ευχαριστω! Θα ψαχτω πρωτα με τους γυρω μου και αν δε βρω τιποτα θα σε κερασω καφεδακι
OK. Για ό,τι χρειαστείς, στείλε pm.
ΥΓ. Κι εγώ μετά θα κεράσω μπύρες.
-
λεφτάδες παιδί μου....όλο κεράσματα...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]