-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οσο και αν ΔΕΝ με χαλαλει να εχω κατι τετοιο για τις Κυριακες, αλλο τοσο (και αφανταστα περισσοτερο) θα με χαλαγε τις υπολοιπες μερες να καθομαι και να το κοιταω και να μην μπορω να το βγαλω εξω....Στην χρηστική αντίληψη του αυτοκινήτου δεν έχω καμμία αντίρρηση. Το έχω για κάθε μέρα, αν είναι γρήγορο και στριφτερό και ασφαλές, ακόμα καλύτερα, και το 'στίβω' και λίγο παραπάνω χωρίς να προκαλώ τους διπλανούς μου συναδέλφους οδηγούς.
Από την άλλη όμως, όσο δεν φοράμε καθημερινά τα καλά μας ρούχα, ρολόγια, κοσμήματα, δεν τρώμε το gourmet φαγητό, και δεν πάμε στα χλιδάτα μέρη, άλλο τόσο δεν 'βγάζεις' τέτοια αμάξια (εφόσον έχεις φτάσει στο επίπεδο να μπορείς να το αποκτήσεις...) έξω συχνά! Όσο και αν είναι δύσκολο για μερικούς να το αντιληφθούν, χάνει την ουσία του, η καθημερινή έξοδος μαζί τους! (Κάτι απόλυτα κατανοητό από αυτούς που γνωρίζουν από μακροχρόνιες σχέσεις... )Ένα αυτοκίνητο μπορεί να είναι για κάποιους το καθημερινό τους εργαλείο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορεί και πρέπει να το βλέπουμε έτσι μόνο ....
Γι'αυτό το λόγο, όσοι έχουν την οικονομική ευχέρεια, και αντλούν ευχαρίστηση από την αυτοκίνηση, 'επενδύουν' σε τέτοια αυτοκίνητα τα οποία και μόνο να τα γυαλίζουν και να τα φροντίζουν να είναι σε τοπ φόρμα για την ηλικία τους (κάτι όχι τόσο εύκολο και φτηνό , πίστεψέ με)(και αφήνω έξω ακόμα το να τα βγάζεις βόλτα) αρκεί για να ευφρανθεί η ψυχή τους και να περάσουν τις ώρες τους μεσοβδόμαδα (Έλα να γυαλίσουμε μια μέρα μαζί την Lotus για να καταλάβεις. Και μόνο να περνάς την κρεμούλα πάνω στις καμπύλες της φτάνει )Νομίζεις πως έχουν ανάγκη να τα βγάζουν έξω καθημερινά για παρέλαση στις καφετέριες, μαζί με τα υπόλοιπα STi, GT, RS, 16V ,κλπ, κλπ? Απόλυτα ανούσια κίνηση! Θα τους δεις είτε σε κάποιες συγκεντρώσεις και events να περνάνε ωραία , ή κάποιες ώρες περίεργες και σε μέρη απόμερα, να τα βολτάρουν και να γεμίζουν αμφότεροι (οδηγός και αυτοκίνητο) τις μπαταρίες τους ...Γι'αυτόκαι ακούς για πολλά εξωτικά αμάξια τα οποία μπορεί να έχουν τα χρονάκια τους αλλά από χιλιόμετρα έχουν τόσα μόνο όσο χρειαζόταν ο ιδιοκτήτης τους για να γεμίσει τις μπαταρίες του της ψυχής του και όχι να επιβεβαιωθεί ως ιδιοκτήτης ενός τέτοιου αμαξιού...
Εκτιμώ πως αντιλαμβάνεσαι αυτό που θέλω να πω... Άλλο αυτό που χρειάζεσαι, και άλλο αυτό που ευχαριστιέσαι. Οι περισσότεροι συμβιβαζόμαστε με κάτι το οποίο 'κουτσά-στραβά' πάει να κάνει και τα δυο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αν μπορώ να τα διαφοροποιήσω δεν θα το κανα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οτιδηποτε μεταχειρισμενο με πρωτη αδεια προ της 1-1-1992.Εδώ κάνεις ένα λάθος. Οποιοδήποτε αυτοκίνητο με πρώτη άδεια μέχρι 31-12-1992 (και όχι 31-12-1991 όπως γράφεις) ανεξαρτήτως κυβικών και αξίας δεν έχει τεκμήριο (Οδηγίες συμπλήρωσης φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2004, σελίδα 33 στην πρώτη παράγραφο με το έντονα γράμματα). Στα υπόλοιπα είσαι σωστός.
-
Αμα το γραφει κει περα. τοτε οκ
-
Αυτοκινητο 2,800 κυβικα με αδεια πρωτης κυκλοφοριας 2000 και αγορα ως μεταχειρισμενο 46.000 ευρω , εχει τεκμηριο?
Σημερα το μοντελο με αυτα τα κυβικα δεν βγαινει πλεον.
Τελικα εχει τεκμηριο?
-
Ο χρήστης grkostis έγραψε:
Αυτοκινητο 2,800 κυβικα με αδεια πρωτης κυκλοφοριας 2000 και αγορα ως μεταχειρισμενο 46.000 ευρω , εχει τεκμηριο?Σημερα το μοντελο με αυτα τα κυβικα δεν βγαινει πλεον.
Τελικα εχει τεκμηριο?
46.000 για αυτοκίνητο 5 ετών????? Τι είναι τούτο?
-
Mercedes SL 280
-
- Θυμίζω καταρχάς το εξής:
Α=Τιμή αγοράς αυτοκινήτου
Β=Τυχόν Έκπτωση
Γ=Τέλη Ταξινόμησης (Δασμοί)
Δ=ΦΠΑ
Ε=Επίσημο Κέρδος Εμπόρου
Ζ=Μεταφορικά
Η=Εργοστασιακή Αξία αυτοκινήτουΗ=Α-[Γ+Δ+(Ε-Β)+Ζ]
Εμπειρικά αν ένα αυτοκίνητο, όπως έχει καταλήξει με τον εξοπλισμό που το παραγγείλαμε,που έχει τελική εργοστασιακή αξία 50.000€, τότε η τελική του τιμή κυμαίνεται μεταξύ 90-110.000€. Double score δηλαδή.
Αυτό δεν σημαίνει ότι στην Ευρώπη το αγοράζουν στην εργοστασικαή αξία, απλά δείχνει ότι έχουμε μια επιβάρυνση της τάξης του 30-50% (μιας και όλοι έχουν κάποιο καθεστώς ΦΠΑ και άλλα έξοδα) συγκριτικά με τους αντίστοιχους αγοραστές της ΕΕ.Πάμε πίσω στο ερώτημά σου λοιπόν :
Το συγκρικμένο αυτοκίνητο δεν πρέπει να υπόκειται στις ρυθμίσεις περί τεκμηρίων σε καμμία περίπτωση για τον απλούστατο λόγο ότι το αυτοκίνητο, ακόμα και στην παρούσα μορφή του (βλ. SL350) ΔΕΝ έχει τεκμήριο καθώς η εργοστασιακή του αξία ΔΕΝ ξεπερνά τα 50,000€. Το πόσο κάνει το αμάξι στον τελικό αγοραστή είναι αδιάφορο... Το μόνο που θα έκανε το αμάξι να ξεπεράσει η εργ. αξία τα 50 χιλιάρικα, θα ήταν ενδεχομένως να το φόρτωνε κάποιος με τα χίλια μύρια εξτρά που έχει διαθέσιμα κάθε Mercedes και κάνο
Κατά συνέπεια και με δεδομένο ότι η εφορία εκπίπτει 7% τεκμήριο από την αγοραστική αξία του αυτοκινήτου για κάθε οικονομικό έτος που βρίσκεται το αυτοκίνητο σε κυκλοφορία, μάλλον (101% δηλ. ) δεν θα έχεις ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με το τεκμήριο.
Το μόνο που θα πρέπει λοιπόν να ελέγξεις είναι και το κόστος συντήρησης του. Αυτό δεν στο ελέγχει κανέναν παρά μόνο εσύ, καθώς απαιτεί να διαθέτεις κάτι σε μετάξι στην γκαρνταρόμπα σου (με πιάνννεις;;8))! Αν το έχεις προβλέψει αυτό, δεν έχω παρά να σου ευχηθώ καλές διαδρομές . -
Στα ΝΕΑ του Σαββάτου έγραφε για επαναφορά του τεκμήριου διαβίωσης στα αυτοκίνητα άνω των 2,000 cc ..... ξέρει κανείς κάτι?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στα ΝΕΑ του Σαββάτου έγραφε για επαναφορά του τεκμήριου διαβίωσης στα αυτοκίνητα άνω των 2,000 cc ..... ξέρει κανείς κάτι?Χλωμό για να μην πω χλωμότατο! Εδώ μιλάμε να βγουν στην κυκλοφορία τα ντίζελ και να εναρμονιστούμε πλήρως με τα καθεστώτα φορολόγησης της ΕΕ, και βγαίνουν τα ΝΕΑ και γράφουν #$%@#$%^....
-
τριχες κατσαρες...
αντε και επιασε τον εγκληματια και του βαζει 6000€ τεκμαρτο εισοδημα... Και λοιπον? Αφου ειναι κατω απο το αφορολογητο οριο...
ρε τι κανουν τα γκαλοπ...
-
αυτο ειναι καλο, ολοι πλεον μπορουμε να εχουμε απο 2.
κατα τα αλλα, κυνηγανε τη φοροδιαφυγη...
-
Το τεκμηριο παντως για την αγορα του θα παραμενει...... οπως και να το αγορασει... οποτε πιο δικαιο ειναι το ετησιο τεκμηριο χρησης....... στα νουμερα που αναφερθησαν......
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αυτο ειναι καλο, ολοι πλεον μπορουμε να εχουμε απο 2.κατα τα αλλα, κυνηγανε τη φοροδιαφυγη...
+1000
224.v αναφέρεσαι στο πόθεν έσχες μάλλον.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
τριχες κατσαρες...
αντε και επιασε τον εγκληματια και του βαζει 6000€ τεκμαρτο εισοδημα... Και λοιπον? Αφου ειναι κατω απο το αφορολογητο οριο...
ρε τι κανουν τα γκαλοπ...
Το θέμα είναι ότι τώρα μια Carrera από 112.900 τεκμήριο έπεσε κάτω από 6.000
αυτό είναι καλό!
γιατί τώρα θα παίρνουν περισσότεροι αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού, πχ jaguar 3.0
φίλος μου έχει την cayman. φαντάζομαι τώρα θα είναι λάδι! -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
αυτο ειναι καλο, ολοι πλεον μπορουμε να εχουμε απο 2.
κατα τα αλλα, κυνηγανε τη φοροδιαφυγη...
+1000
224.v αναφέρεσαι στο πόθεν έσχες μάλλον.
Ναι φυσικα και στο θεμα 'φοροδιαφυγη' που αναφερθηκε.... εφοσον δικαιολογεις το ποσο αγορας δεν ' παιζει η φοροδιαφυγη...., για τα ποσα που θα καταληξουν για τα ετησια εξοδα θα δουμε αν ειναι σε λογικα ορια....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
και θα φθάνουν έως τα 6.000 ευρώ για Ι.Χ. άνω των 4.000 κυβικών. Τα ποσά αυτά θα ισχύουν για όλα τα Ι.Χ., ανεξαρτήτως παλαιότητας. Η τελική εισήγηση των υπηρεσιών του υπουργείου δεν προβλέπει, εξάλλου, απαλλαγή για τα Ι.Χ. μέχρι 2.000 κ.εκ., όπως είχε αρχικά αφήσει να εννοηθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό ενδεχομένως να αλλάξει. Δεν αποκλείεται όμως και να μην ισχύσει τελικά καμία απαλλαγή, παρά μόνο για ειδικές περιπτώσεις, που προβλέπει και το ήδη ισχύον σύστημα τεκμηρίων, δηλαδή για στρατευμένους, ανέργους, φυλακισμένους και νοσηλευομένους σε νοσοκομεία.Θαυμάσια νέα! Θα μπορώ να έχω μια τρίλιτρη Alfa GTV6 κι ένα Defender 110 αν δηλώνω ότι είμαι άνεργος και νοσηλεύομαι σε κλινική πτέρυγα στρατιωτικής φυλακής
-
κατ' αρχην σας χαιρετω...
ειμαι νεος στο forum και αυτο ειναι το πρωτο μου post...
θελω να εκφρασω μια απορια που εχω
βρηκα σε καλη τιμη μια bmw σειρα 6 του 82' το αυτοκινητο μου αρεσει πολυ, παρα πολυ αλλα τα πολλα κυβικα του με προβληματιζουν ειδικα τωρα που εχουμε και τα τεκμηρια...
λοιπον θα ηθελα να μου πει οποιος ξερει, τι τεκμηριο εχει το συγκεκριμενο αυτοκινητο, σημειωνω οτι θα ειναι το πρωτο αυτοκινητο που αγοραζω...
ευχαριστω
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ