-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
πολυς ντορος για αυτο το αυτοκινητο. Απ εξω ειναι σχεδιαστικα ομορφο και προχωρημενο απο μεσα ειναι σα να μπαινεις σε σπηλια.... (αυτη την αισθηση μου εδωσε )
Κινητήρας επισης πολυ μετριος για αυτο το αυτοκινητο.
Συμπερασμα του έλληνα βιτρίνα δώστου και παρτου την ψυχη.....
Το asx είναι πλέον πολύ καλύτερο , καλα δε το συζητω για το εσωτερικο και τον κινητηρα diesel το αφηνει πολυ πισω το qashqaiΔύο ερωτήσεις.
Έχει καλύτερο εσωτερικό το ASX και με ποια κριτήρια το κρίνεις(ποιότητα,σχεδιασμός) αυτό και τι έχεις να πεις για τον 2.0 dci του Qashqai ας πούμε?
Τώρα για το μαυρισμενο δεν είναι και Merc μεγάλε.Nissan είναι -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Δύο ερωτήσεις.
Έχει καλύτερο εσωτερικό το ASX και με ποια κριτήρια το κρίνεις(ποιότητα,σχεδιασμός) αυτό και τι έχεις να πεις για τον 2.0 dci του Qashqai ας πούμε?
Τώρα για το μαυρισμενο δεν είναι και Merc μεγάλε.Nissan είναι+1
Επίσης για το εσωτερικό, το αντίστροφο θα έλεγα βίωσα εγώ.
Για τους ντιζελοκινητήρες δεν έχω γνώμη -
Με το κριτήριο του ποιός έχει τι
Εγώ πχ που δεν έχω κανένα από τα 2 βλεπω το ASX και κατευθείαν θυμάμαι Ρακιντζή, Κορκολή, Γλυκερία, Ρετιρέ κλπ κλπ. Καλή δεκαετία του '90 δηλαδή
Sent from my Tab using a pigeon.
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Είστε υπερβολικοί , όπως πολλοί φίλοι μου εδώ!!!! Το αμάξι δε το ζορίζω καθόλου και μου λέτε ότι του κάνω κακό , το μπουκώνω κ.λ.π.!!! Στην κατηφόρα με την νεκρά μου λένε και εδώ ότι θα χαλάσω τα τακάκια κ.λ.π.!!!!
Σας πληροφορώ ότι με την χρήση που του κάνω δεν θα πάθει τίποτα!!!!
Υπήρξα και νεότερος άρα και και ξεμπούκωνα το αμάξι μου!!!
Αποτέλεσμα να αλλάξω 5 μηχανές στο αμάξι, σπασμένα αμορτισέρ ,2-3 φορές δίσκο πλατώ, μέχρι και σασμάν!!!!!
Αφήστε σας λέω και δεν είμαι ... χθεσινός!!!!!!!!!Αυτό με την νεκρά στην κατηφόρα είναι μέγα λάθος και δεν μιλάω μόνο για την κατανάλωση βενζίνης.
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
πολυς ντορος για αυτο το αυτοκινητο. Απ εξω ειναι σχεδιαστικα ομορφο και προχωρημενο απο μεσα ειναι σα να μπαινεις σε σπηλια.... (αυτη την αισθηση μου εδωσε)Ο ντόρος προέρχεται από τις πωλήσεις. Ο δε χρόνος από το 2007 έως και τώρα έδειξε πως το αξίζει κιόλας.
Μέσα δείχνει -χωρίς να είναι όμως- χαμηλοτάβανο, στην επιλογή δε του ανοιχτόχρωμου σαλονιού φαίνεται πολύ φωτεινό. Μαυρα πλαστικά και μαύρες ταπετσαρίες ακόμα και σε MPV σκοτεινιάζουν τον χώρο.Κινητήρας επισης πολυ μετριος για αυτο το αυτοκινητο.
Στα 1600 κυβικά οχι. Σε σχέση με το αντίστοιχο ASX απέχει πολύ (υπερ του QQ). Το μακρύ κιβώτιο και η μαλακή αναρτηση του ASX μεγαλώνουν την απόσταση.
Σαν βιτρίνα είναι το υπερυψωμένο αμαξωμα και το ψώνιο του Έλληνα είναι το οποιοδήποτε έχει απόσταση από το έδαφος! Η 2κίνηση δε και τα λίγα κυβικά το έκανε το ψώνιο προσιτό. Σαν όνομα η Nissan δεν είναι premium αλλά έχει την ιστορία της στην Ελλάδα και τραβάει.
Το asx είναι πλέον πολύ καλύτερο , καλα δε το συζητω για το εσωτερικο και τον κινητηρα diesel το αφηνει πολυ πισω το qashqai
Αυθαίρετο το 'καλύτερο', αυθαίρετο και από μέρους μου το 'κατωτερο του QQ σε πολλά είναι!'
Ο 1,8 diesel μου είναι άγνωστος αλλά πρέπει να είναι πολύ καλός αλλά δεν πιστευω ότι βοηθάει και πολύ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.Το μόνο σίγουρο είναι το 'περι ορέξεως' για τον καθένα. Κανένα δεν είναι καλύτερο από το άλλο. Καλύτερο είναι αυτό που θέλει ο καθένας για τον εαυτό του!
Εξάλλου δεν κάνουμε σύγκριση μεταξύ κινέζικου Lifan με Μaybach για να είναι οφθαλμοφανή και κραυγαλέα! -
Γίνεται πολύ ντόρος για το κασκάι σε αυτό το νήμα διότι όπως λέει και ο τίτλος είναι νήμα για το κασκάι!!!!
Σε άλλο θέμα π.χ Για την φωτογραφία γίνεται πολύς ντόρος για την φωτογραφία!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Ρε παιδιά ..... τι αμάξι είναι αυτό !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εκανα σήμερα καμιά 100στή χιλιόμετρα και έκανα και τριπλή προσπέραση και άλλες δύο που τους πέρασα με 110!!!! Επιασα και 120 !!!!!Να θυμίσω ότι είμαι Σάμο!!!!!!
Και το 5,9 στην κατανάλωση δεν άλλαξε!!!!
Νάτα με τα 120άρια , την πάτησα , τώρα δείχνει κατανάλωση 6,0 !!!!!
Αντε τώρα να το ξαναεπαναφέρω 5,9!!!!!! -
Σταμάτα να βάζεις νεκρά και θα το επαναφέρεις.
Sent from my Tab using a pigeon.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σταμάτα να βάζεις νεκρά και θα το επαναφέρεις.Sent from my Tab using a pigeon.
Payed answer
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σταμάτα να βάζεις νεκρά και θα το επαναφέρεις.Mod δίκιο έχεις. Το προσέχω εδώ και καιρό που το έχεις πει, σε μεγάλη κατηφόρα από την δουλειά για το σπίτι που ενώ έβαζα νεκρά και 'γεμιζε' το οικονομόμετρο, τωρα που την κατεβαίνω με ταχύτητα χωρίς όμως γκάζι είναι ο δείκτης κενός που σημαίνει ότι δεν καίει!
-
Ο πεθερός μου .... το σβήνει στην κατηφόρα αλήθεια λέω!!! Εχει ένα παλιό φορτηγάκι τουότα , και σβηστό τα φρένα πιάνουν!!!!!
Εχετε δίκιο ότι με νεκρά στην κατηφόρα καίει ,ας υποθέσουμε 90 λεπτά , με ταχύτητα δεν καίει αλλά πάει πιό σιγά και σε ορισμένες ευθείες πρέπει να πατήσω το γκάζι για να ξαναποκτήσω κάποια ταχύτητα , τότε είναι που καίει , και καίει πάνω από 90 λεπτα !
Αρα με ταχύτητα θα αναγκαστω να κάψω έστω και 1 λεπτό παραπάνω από ότι με νεκρά!!!
Αρα έχετε δίκιο και για ότι με ταχύτητα δεν καίει και για την ασφάλεια ότι πρέπει να έχω ταχυτητα!!!
Αλλά ..... είναι αμελητέες οι διαφορές, πιστέψτε με!!!!!!!!!!!!
Εν κατακλείδι γενικότερα παραδέχομαι ότι έχετε δίκιο!!!!!!!!!! -
Χτες παρέλαβα το qashqai μου και εγώ !
Στα υπ' οψιν: στο acenta δεν δίνουν πια τον αποθηκευτικό χώρο με το συρτάρι κάτω από την θέση του συνοδηγούΒέβαια παρ' όλο που το φυλλάδιο που μου δώσανε και το αμάξι που είχαν στην έκθεση το είχε στον εξοπλισμό ο αντιπρόσωπος είναι 'καλυμμένος' γιατί όπως λέει στο nissan.gr:
'Σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας περί συνεχούς βελτίωσης των προϊόντων της, η Nissan διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τις προδιαγραφές και τις τιμές, για τα οχήματα που περιγράφονται και παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα μας, οποιαδήποτε στιγμή'
Από ότι φαίνεται το θεωρούν και αυτό βήμα 'βελτίωσης'
Μήπως το συρτάρι ήταν ...πολύ βαρύ και το αφαίρεσαν για να βελτιώσαν τις επιδόσεις; -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
πολυς ντορος για αυτο το αυτοκινητο. Απ εξω ειναι σχεδιαστικα ομορφο και προχωρημενο απο μεσα ειναι σα να μπαινεις σε σπηλια.... (αυτη την αισθηση μου εδωσε )
Το asx είναι πλέον πολύ καλύτερο , καλα δε το συζητω για το εσωτερικο και τον κινητηρα diesel το αφηνει πολυ πισω το qashqaiΔύο ερωτήσεις.
Τώρα για το μαυρισμενο δεν είναι και Merc μεγάλε.Nissan είναιτο asx έχει ευρωπαικό σαλόνι και δεν το λεω εγω (βλεπε 4 τροχους κι αλλα περιοδικα) ενω το qashqai ειναι το κλασικο αποξηραμενο λιτο σαλονι του ιαπωνα.
Τωρα όσον αφορά το διλιτρο diesel καλα θα το παει το αμαξι 148 hp αλλα ακομα κι αυτος του asx 1.8 βγαζει 150hp σχεδον τα ιδια αλογα και λιγο περισοτερα για να μην σε παραπεμψω στον διλιτρο της ford που βγάζει 163hp.
Είπαμε ειναι και 3 χρόνων μοντέλο κι οι κινητήρες euro 4 (μεγαλη καταναλωση , μετριες επιδοσεις)
Για τον κινητηρα και μονο είχε φαει Χ απο μενα οταν βγηκε. Τωρα ο ανταγωνισμος το αφησε πισω!!!! -
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
Τώρα για το μαυρισμενο δεν είναι και Merc μεγάλε.Nissan είναιτο asx έχει ευρωπαικό σαλόνι και δεν το λεω εγω (βλεπε 4 τροχους κι αλλα περιοδικα) ενω το qashqai ειναι το κλασικο αποξηραμενο λιτο σαλονι του ιαπωνα.
Τωρα όσον αφορά το διλιτρο diesel καλα θα το παει το αμαξι 148 hp αλλα ακομα κι αυτος του asx 1.8 βγαζει 150hp σχεδον τα ιδια αλογα και λιγο περισοτερα για να μην σε παραπεμψω στον διλιτρο της ford που βγάζει 163hp.
Είπαμε ειναι και 3 χρόνων μοντέλο κι οι κινητήρες euro 4 (μεγαλη καταναλωση , μετριες επιδοσεις)
Για τον κινητηρα και μονο είχε φαει Χ απο μενα οταν βγηκε. Τωρα ο ανταγωνισμος το αφησε πισω!!!!Λοιπόν ο 2.0 dci είναι 150.Τώρα για τις ιπποδυνάμεις και την δύναμη γενικότερα δεν θα επεκταθώ γιατί ο ίδιος βγαίνει και με 180 άλογα και μπόλικα κιλά ροπής για να τραβήξει φορτηγό άρα .Να έχεις δηλαδή στα υπόψιν σου ότι είναι ένας από τους κορυφαίους diesel στην αγορά σ' αυτά τα κιβυκά
Επίσης τι έχει παραπάνω ο 1.6 της Mitsubishi από τον κινητήρα του Qashqai που αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους καλύτερους ατμό 1.6 της αγοράς και σε συνδυασμό με το κιβώτιο του αυτοκινήτου το κάνει να πηγαίνει την στιγμή που το ASX σέρνετε μένοντας πιο πίσω στα συγκριτικά κι από το Duster του οποίου το μοτέρ έχει και κάποια χρόνια στην πλάτη του(πάνω από 10)
Συγνώμη όμως αλλά τι το παραπάνω έχει αισθητικά το ASX εσωτερικά κι αυτό λιτό είναι και χειρότερο ποιοτικά του Nissan είναι και τέλος πάντων δεν εντυπωσιάζει.Επίσης δεν με απασχολεί τι λένε τα περιοδικά.Έχω μάτια και δόξα το Θεό βλέπω και πολύ καλά και μπορώ να κρίνω τι είναι καλό και ποιοτικό και τι όχι.
Τα υπόλοιπα είναι περί ορέξεως -
Ο χρήστης jmour έγραψε:
Στα υπ' οψιν: στο acenta δεν δίνουν πια τον αποθηκευτικό χώρο με το συρτάρι κάτω από την θέση του συνοδηγού Βέβαια παρ' όλο που το φυλλάδιο που μου δώσανε και το αμάξι που είχαν στην έκθεση το είχε στον εξοπλισμό...Καταρχην Καλοριζικο, Καλοταξιδο και με υγεια να το χαρεις!!!
Χθες πηρα απ΄τα κεντρικα (Θεοχαρακης) το νεο φυλλαδιο που αφορα το QQ euro 5. Πραγματι δεν αναφερει τιποτα για αποθηκευτικό χώρο κάτω από την θέση του συνοδηγού σε καμμια εκδοση, το προηγουμενο φυλλαδιο για το QQ facelift euro 4 οντως το ανεφερε για το acenta s, τα εχω και τα δυο φυλλαδια. Aυτα που εχουν στις εκθεσεις ειναι συνηθως τα facelift euro 4, αυτο ειχε και στα κεντρικα, το καταλαβα γιατι κατω απο το υποβραχιονιο δεν ειχε την εισοδο USB. Παρατηρησες καμμια αλλη αλλαγη, πχ τους ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεφτες τους εχει; -
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Στα υπ' οψιν: στο acenta δεν δίνουν πια τον αποθηκευτικό χώρο με το συρτάρι κάτω από την θέση του συνοδηγού Βέβαια παρ' όλο που το φυλλάδιο που μου δώσανε και το αμάξι που είχαν στην έκθεση το είχε στον εξοπλισμό...
Καταρχην Καλοριζικο, Καλοταξιδο και με υγεια να το χαρεις!!!
Χθες πηρα απ΄τα κεντρικα (Θεοχαρακης) το νεο φυλλαδιο που αφορα το QQ euro 5. Πραγματι δεν αναφερει τιποτα για αποθηκευτικό χώρο κάτω από την θέση του συνοδηγού σε καμμια εκδοση, το προηγουμενο φυλλαδιο για το QQ facelift euro 4 οντως το ανεφερε για το acenta s, τα εχω και τα δυο φυλλαδια. Aυτα που εχουν στις εκθεσεις ειναι συνηθως τα facelift euro 4, αυτο ειχε και στα κεντρικα, το καταλαβα γιατι κατω απο το υποβραχιονιο δεν ειχε την εισοδο USB. Παρατηρησες καμμια αλλη αλλαγη, πχ τους ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεφτες τους εχει;Ευχαριστώ για τις ευχές!
Οι αναδιπλούμενοι καθρέπτες και όλα τα άλλα 'καλούδια' υπάρχουν .
H μόνη άλλη αλλαγή που διαπίστωσα σε σχέση με το euro4 facelift είναι το ραδιο-CD: δέν έρχεται με το 6-δισκο αλλά μονό-δίσκο με ΜP3 και θύρα USB/iPod όπως του Juke. Ευτυχώς συνεχίζει να έρχεται με 6 ηχεία (και όχι 4 όπως λέει στο site nissan.gr). Νομίζω οτι άλλαξε και η εξωτερική κεραία (μου φαίνεται λίγο μικρότερη). Συνολικά το ραδιο-CD έχει πολύ καλή απόδοση και θεωρώ τα +2 ηχεία στο πάνω μέρος του ταμπλώ απαραίτητα (ουσιαστικά μόνο από εκεί ακουγονται καλά οι υψηλές συχνότητες). -
Ο χρήστης jmour έγραψε:
Χτες παρέλαβα το qashqai μου και εγώ !καλοτάξιδο , καλως ορισες στο κλαμπ!!!! πόσο πήγε ακριβώς και τι δώρα πήρες;
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
το asx έχει ευρωπαικό σαλόνι και δεν το λεω εγω (βλεπε 4 τροχους κι αλλα περιοδικα) ενω το qashqai ειναι το κλασικο αποξηραμενο λιτο σαλονι του ιαπωνα.
Tρομακτικές διαφορές ρε συ, τι να σου πω Και τα δύο μυρίζουν γιαπωνεζίλα από μακριά, σιγά τις διαφορές.
-
Ο χρήστης jmour έγραψε:
Στα υπ' οψιν: στο acenta δεν δίνουν πια τον αποθηκευτικό χώρο με το συρτάρι κάτω από την θέση του συνοδηγού Βέβαια παρ' όλο που το φυλλάδιο που μου δώσανε και το αμάξι που είχαν στην έκθεση το είχε στον εξοπλισμό...
Καταρχην Καλοριζικο, Καλοταξιδο και με υγεια να το χαρεις!!!
Χθες πηρα απ΄τα κεντρικα (Θεοχαρακης) το νεο φυλλαδιο που αφορα το QQ euro 5. Πραγματι δεν αναφερει τιποτα για αποθηκευτικό χώρο κάτω από την θέση του συνοδηγού σε καμμια εκδοση, το προηγουμενο φυλλαδιο για το QQ facelift euro 4 οντως το ανεφερε για το acenta s, τα εχω και τα δυο φυλλαδια. Aυτα που εχουν στις εκθεσεις ειναι συνηθως τα facelift euro 4, αυτο ειχε και στα κεντρικα, το καταλαβα γιατι κατω απο το υποβραχιονιο δεν ειχε την εισοδο USB. Παρατηρησες καμμια αλλη αλλαγη, πχ τους ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεφτες τους εχει;Ευχαριστώ για τις ευχές!
Οι αναδιπλούμενοι καθρέπτες και όλα τα άλλα 'καλούδια' υπάρχουν .
H μόνη άλλη αλλαγή που διαπίστωσα σε σχέση με το euro4 facelift είναι το ραδιο-CD: δέν έρχεται με το 6-δισκο αλλά μονό-δίσκο με ΜP3 και θύρα USB/iPod όπως του Juke. Ευτυχώς συνεχίζει να έρχεται με 6 ηχεία (και όχι 4 όπως λέει στο site nissan.gr). Νομίζω οτι άλλαξε και η εξωτερική κεραία (μου φαίνεται λίγο μικρότερη). Συνολικά το ραδιο-CD έχει πολύ καλή απόδοση και θεωρώ τα +2 ηχεία στο πάνω μέρος του ταμπλώ απαραίτητα (ουσιαστικά μόνο από εκεί ακουγονται καλά οι υψηλές συχνότητες).Καλοτάξιδο κι από εμένα.
Τα 2 ηχεία στο ταμπλώ που αναφέρεις είναι τα tweeter και έχουν σαν σκοπό την αποκλειστική αναπαραγωγή των υψηλών συχνοτήτων. Δεν ξέρω αν προσμετρώνται στο συνολικό αριθμό ηχείων (αυτά που είναι στις πόρτες δηλαδή). Οπότε όλα καλά ούτως ή άλλως και πιο πολύ μου φαίνεται για θέμα διατύπωσης και όχι για τυπογραφικό λάθος στο site.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tρομακτικές διαφορές ρε συ, τι να σου πω Και τα δύο μυρίζουν γιαπωνεζίλα από μακριά, σιγά τις διαφορές.Και το ASX μυρίζει γιαπωνεζίλα;;;!!!
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)