-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Κωστα δεν δικαιολογητε να μην εχει στοκ η Σιτροεν ελλας εοιστροφες αναρτησης μιας οπως εχω γραψει πιο πανω θελουν αλλαγμα στα 10 χρονια. Και ο Καρυάδης μου το είπε αυτό. Δεν ειναι ιδιαίτερα ακριβοί, θα βρω τις αποδειξεις αυριο να σου πω. Παντως οι σωληνες του νερου για το ΒΧ δεν υπάρχουν πλεον (τουλαχιστον για 16ν)Για να ενημερωνόμαστε και εμείς οι κάτοχοι Xantia 10ετίας πλέον.
Τι θέλει αλλαγή κάθε 10-ετία γιατί δεν το κατάλαβα ;Ρωτάω επειδή μάλλον σε 20-30 ημέρες πάω για το service των 142.500 και αν είναι να πω στα παλικάρια να τα αλλάξουν.
-
Χαχαχα άσχετο / σχετικό.
Σήμερα που πήγα στην αντιπροσωπεία για ένα προβληματάκι με το ΑΧ, έπιασα την κουβέντα για το ότι μου πέρασε από το μυαλό να πάρω μια μεταχειρισμένη Xantia…
Ε… η αντίδραση του γνωστού μου (που είναι πωλητής) ήταν: τι το θες; Μακριά θέλει ακριβή συντήρηση και δεν λέει…Ότι έχει ακριβή συντήρηση έχει, αλλά εμένα ακόμα μου αρέσει…
-
Ο χρήστης scientist έγραψε:
Κωστα δεν δικαιολογητε να μην εχει στοκ η Σιτροεν ελλας εοιστροφες αναρτησης μιας οπως εχω γραψει πιο πανω θελουν αλλαγμα στα 10 χρονια. Και ο Καρυάδης μου το είπε αυτό. Δεν ειναι ιδιαίτερα ακριβοί, θα βρω τις αποδειξεις αυριο να σου πω. Παντως οι σωληνες του νερου για το ΒΧ δεν υπάρχουν πλεον (τουλαχιστον για 16ν)
Για να ενημερωνόμαστε και εμείς οι κάτοχοι Xantia 10ετίας πλέον.
Τι θέλει αλλαγή κάθε 10-ετία γιατί δεν το κατάλαβα ;Ρωτάω επειδή μάλλον σε 20-30 ημέρες πάω για το service των 142.500 και αν είναι να πω στα παλικάρια να τα αλλάξουν.
sos. να δεις αν εχεις αλλάξει ποτε top mount. αν οχι να αλλαξεις οπωσδηποτε. ειναι ακριβα (300 ευρω το ζευγος) αλλα αξίζει τον κοπο.
να κοιταξεις τις σωληνωσεις ολες του υδραυλικου κυκλωματος για τυχον διαρροές... (βλ.παραπανω ποστ μου )δισκο πλατο λογικα εχεις αλλάξει?
και μετα τα κλασικα ιμαντες εκκεντροφορων, σφαίρες κτλ κτλ κτλps. τελικα σημερα το πηγα ξανα συνεργειο και αλλαχτηκε και η μπροστινη μεσαια σφαιρα καθώς και αυτή ειχε σκάσει ξανασυμπληρωθηκαν υγρα αλλά το αμαξι δεν ειναι οπως ηταν. ο μηχανικος ειπε οτι τα φρένα θα στρώσουν με τον καιρο.,...
Αυριο θα ξαναπαω για να βάλει τον προφυλακτηρα και τισ βασεις και αν ολα πανε καλα, θα παω μετα από 5000κμ για λαδακια παλι.... -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
sos. να δεις αν εχεις αλλάξει ποτε top mount. αν οχι να αλλαξεις οπωσδηποτε. ειναι ακριβα (300 ευρω το ζευγος) αλλα αξίζει τον κοπο.
να κοιταξεις τις σωληνωσεις ολες του υδραυλικου κυκλωματος για τυχον διαρροές... (βλ.παραπανω ποστ μου )δισκο πλατο λογικα εχεις αλλάξει?
και μετα τα κλασικα ιμαντες εκκεντροφορων, σφαίρες κτλ κτλ κτλps. τελικα σημερα το πηγα ξανα συνεργειο και αλλαχτηκε και η μπροστινη μεσαια σφαιρα καθώς και αυτή ειχε σκάσει ξανασυμπληρωθηκαν υγρα αλλά το αμαξι δεν ειναι οπως ηταν. ο μηχανικος ειπε οτι τα φρένα θα στρώσουν με τον καιρο.,...
Αυριο θα ξαναπαω για να βάλει τον προφυλακτηρα και τισ βασεις και αν ολα πανε καλα, θα παω μετα από 5000κμ για λαδακια παλι....- Top mount άλλαξα στα περίπου 85.000 χλμ (οπότε επόμενη αλλαγή περίπου στα 165-170.000 χλμ)
- Δίσκο - πλατό δεν έχω αλλάξει μιας και ο συμπλέκτης σύμφωνα με τον μηχανικό, αλλά και με εμένα είναι σε πολύ καλή κατάσταση ακόμα. Αλήθεια όταν παραδώσει το πνέυμα τι κόστος έχει η αλλαγή δίσκου-πλάτό.
- Ιμάντες άλλαξα όταν το πήρα στα 60.000 χλμ μετα άλλαξα και πάλι στα 112.500 χλμ
- Σφαίρες ο μηχανικός μου, ο πρώην που τώρα τον χρησιμοποιώ για κανένα λαδάκι τις γέμισε με άζωτο στα περίπου 85-90.000 και μου υποσχέθηκε ότι θα είναι σαν να βάλαμε καινούργιες όπως και έγινε. Ακόμα συμπεριφέρονται άψογα οι αναρτήσεις.
Γενικά νοιώθω περήφανος για την συντήρηση του Xantia μου αφού την τηρώ σχολαστικά (πχ ποιος αλλάζει κάθε 60.000χλμ ή 2 χρόνια όλα τα υγρά ψυγείου και ανάρτησης ; Εγώ) Ενώ ταυτόχρονα δεν αφήνω κανέναν θόρυβο να περνάει ... έτσι. Φανταστείτε ότι είχα ένα θείο μου με ένα 1800 Xantia με περίπου 80.000 χλμ και όταν το πήρα μια μέρα για μια δουλειά είπα 'Παναγιά μου τι χρέπι είναι αυτό. Ο θείος μου απλά δεν το πάει ποτέ για οτιδήποτε. Πέρυσι το πούλήσε σε κατάσταση διάλυσης και πήρε μια BMW έτσι μέχρι να την διαλύσει και αυτήν.
Αρα στον επόμενο έλεγχο θα τους πω να κάνουν έναν γενικό έλεγχο για διαρροές απο τις σωληνώσεις τις ανάρτησης.
-
Koιτάζοντας τα statistics του φόρουμ παρατήρησα ότι:
α) Το Citroen φόρουμ είναι στην 2η θέση των most active topics, στην 7η θέση στις αναγνώσεις.
β) Ο πάρεδρός μας βρίσκεται στην** 6η **θέση στους top posters.Oπως καταλαβαίνετε έχουμε παρουσία και στις 3 κατηγορίες αλλά το σημαντικότερο είμαστε το 2ο πιο ενεργό topic (forum).
-
Δέκα χρόνια καλό είναι να αλλαχθούν όλες οι λαστιχένιοι σωλήνες της ανάρτησης στην ΒΧ είναι 2 μεγάλοι δύο μικροί στα μπροστά αμορτισές και μερικά μικρά κομμάτι που μπαίνουν εμπορίου κατάλληλοι για λάδι καθώς και η σωλήνα της αντλίας γιατί η παραμικρή διαρροή προκαλεί αέρα στο κύκλωμα.
Τώρα ιμάντες και τα σχετικά αφορούν όλα τα αυτοκίνητα.
Κατά τ' άλλα εαν αλλάζονται τα υγρά της ανάρτησης τακτικά και με την αλλαγή καθαρίζονται και τα φίλτρα μειώνονται οι πιθανότητες βλάβης στο υδραυλικό κύκλωμα. -
Ρε παιδια ελεος!!! Μου κολλαει η πισω αναρτηση ξαφνικα...
σε φαναρι οποου σταματαω, πεφτει το πισω μερος, δεν ξανασηκωνεται και συμπεριφερεται σαν κουτσουρο......Ας με φτυσει καποιος.
-
Δεν το ξαναπήγες συνεργείο σήμερα?
-
το ξαναπηγα, βρεθηκε σκασμενη και η μπροστινη μεσαια σφαιρα αλλαχτηκε γιατι δεν σηκωνοταν καθολου μπροστα...
το μεσημερι εμφανιστηκε και το προβλημα που αναφερα με την πισω αναρτηση.
επισης η αισθηση των φρενων εχει χαθει παντελως.. και κατι καινουργιο: σημερα ανακαλυψα οτι οταν αφηνα τα φρενα και ξεκινουσα το αυτοκινητο για μερικα μετρα τα φρενα ηταν σαν πατημενα, δηλαδη το αυτοκινητο δεν επιταχυνε οπως παλια (ηταν σαν καποιος να ειχε τραβηξει το χειροφρενο)
αυριο το πρωι και παλι συνεργειο για αντικατασταση του τρακαρισμενου προφυλακτηρα και ελεγχο των παραπανω...
προσευχηθειτε για μενα ....
-
Μηπως σου αλλάζουν ανταλλακτικά στο συνεργείο χωρίς να φταίνε και δεν εχουν βρει το αρχικό πρόβλημα?
-
Ποιος ξέρει!
αν όχι το καλύτερο ίσως ένα από τα καλύτερα ami 8 στον κόσμο!!!!
Προλαβαίνετε!!!!!!!
Το σίγουρο είναι ότι έχει τρομερές φωτογραφίες για όποιον δεν έχει δει ami ...
Εξαιρείται ο citastak
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... egory=6183
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Μηπως σου αλλάζουν ανταλλακτικά στο συνεργείο χωρίς να φταίνε και δεν εχουν βρει το αρχικό πρόβλημα?που να ξερω;;; ενας απλος χρηστης ειμαι.. αυριο που θα παω θα τους πω οτι αν το αυτοκινητο δεν ειναι οκ μεχρι το μεσημερι δεν θα με ξαναδουν... και θα τους τσουξει γιατι ειμια απο τους καλυτερους πελατες τους.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ποιος ξέρει!αν όχι το καλύτερο ίσως ένα από τα καλύτερα ami 8 στον κόσμο!!!!
Προλαβαίνετε!!!!!!!
Το σίγουρο είναι ότι έχει τρομερές φωτογραφίες για όποιον δεν έχει δει ami ...
Εξαιρείται ο citastak
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... egory=6183
εγω εχω δει το καλυτερο αμι της ελλαδας ρεε!!!!
πραγματικα το αυτοκινητο της 'αγγελιας¨' δειχνει πολυ προσεγμενο -
citastak ελπίζω να ξεμπερδεψεις με την ξαντια, παντως η γνωμη μου ειναι οτι δεν βρισκουν το προβλημα και αλλαζουν πραγματα μεχρι να το πετύχουν
Ρωτησα το Σάββατο σε ενα απο τα μεγαλυτερα μαγαζια ανταλλακτικών Σιτροεν(πουλάκης) για ενα υγρο καθαρισμου του υδραυλικου κυκλωματος(hydraflush) και δεν το ειχαν ουτε ακουστά
Κώστα τέλειο το Αμί!!
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
citastak ελπίζω να ξεμπερδεψεις με την ξαντια, παντως η γνωμη μου ειναι οτι δεν βρισκουν το προβλημα και αλλαζουν πραγματα μεχρι να το πετύχουνΚώστα τέλειο το Αμί!!
ε τουλαχιστον ας το πετυχουν....γαμωτο
-
citastak ελπίζω να ξεμπερδεψεις με την ξαντια, παντως η γνωμη μου ειναι οτι δεν βρισκουν το προβλημα και αλλαζουν πραγματα μεχρι να το πετύχουν
Κώστα τέλειο το Αμί!!
ε τουλαχιστον ας το πετυχουν....γαμωτο
Για καρυάδη ούτε που το σκέφτεσαι?
-
οχι γιατι αφενος εκει το πηγα και για το προφυλακτηρα και ουτως η αλλως σημερα θα επρεπε να παω να μου το βαλει. ευτυχως το προβλημα λυθηκε. αλλιως ειχα στο μυαλο μου να παω καρυαδη.. ας οψεται η ρημαδα η αποσταση ομως..
τελικα λυθηκε καθαριζοντας ολο το συστημα (ετσι μου ειπε και κανοντας καλες εξαερωσεις. ) τωρα ειναι ολα οπως πριν και εχω και προφυλακτηρα καινουργιο. το μονο που μενει ειναι να στειλω τα χαρτια στην αφαλιστικη και να παρω την αποχημιωση
-
http://www.4troxoi.gr/forum/statistics.php
Ηδη η θέση του Κώστα στους top posters θα βελτιωθεί κατά μία θέση στο προσεχές μέλλον.
Οπότε βουρ να ρίξουμε τους ακατανόμαστους (3-0-7) από την πρώτη θέση των most active topics και την τρίτη των most viewed topics.
Α, ρίχτε και μια ματιά στην αγγελία μου...
-
citastak, ευτυχώς λύθηκε σχετικά ανώδυνα το πρόβλημα, έτσι? Καλό αυτό!
Θανάση, τι έπαθε το ΑΧ και το πήγες στο συνεργείο?
-
οχι γιατι αφενος εκει το πηγα και για το προφυλακτηρα και ουτως η αλλως σημερα θα επρεπε να παω να μου το βαλει. ευτυχως το προβλημα λυθηκε. αλλιως ειχα στο μυαλο μου να παω καρυαδη.. ας οψεται η ρημαδα η αποσταση ομως..τελικα λυθηκε καθαριζοντας ολο το συστημα (ετσι μου ειπε και κανοντας καλες εξαερωσεις. ) τωρα ειναι ολα οπως πριν και εχω και προφυλακτηρα καινουργιο. το μονο που μενει ειναι να στειλω τα χαρτια στην αφαλιστικη και να παρω την αποχημιωση
Άντε ωραία!
CITROËN FORUM