-
Γειά χαρά σε όλους. Καινούριος στο forum και με την ευκαιρία θέλω να ζητήσω την γνώμη σας.
Έχω ένα Seat Ibiza 75PS του 2000 που φοράει 185/60-14 Pirelli P2000. Ήρθε η ώρα της αντικατάστασης και ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι να βάλω. (Εννοείται ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από τα Pirelli και ψάχνω κάτι καλύτερο). Οδηγώ normal έως γρήγορα χωρίς extreme πράγματα...μισά μισά τα χιλιόμετρα στην πόλη και εκτός από αυτή.
Έχω διαβάσει πολλά άρθρα σε αυτό το forum και σε άλλα...έχω και ένα φίλο που με έχει φάει να βάλω τα νέα Uniroyal Rallye 550.
Τι λέτε?...ελπίζω πολύ στην βοήθειά σας!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! -
Γειά χαρά σε όλους. Καινούριος στο forum και με την ευκαιρία θέλω να ζητήσω την γνώμη σας.
Έχω ένα Seat Ibiza 75PS του 2000 που φοράει 185/60-14 Pirelli P2000. Ήρθε η ώρα της αντικατάστασης και ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι να βάλω. (Εννοείται ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από τα Pirelli και ψάχνω κάτι καλύτερο). Οδηγώ normal έως γρήγορα χωρίς extreme πράγματα...μισά μισά τα χιλιόμετρα στην πόλη και εκτός από αυτή.
Έχω διαβάσει πολλά άρθρα σε αυτό το forum και σε άλλα...έχω και ένα φίλο που με έχει φάει να βάλω τα νέα Uniroyal Rallye 550.
Μόλις πριν από 1 λεπτό έγραψα για λάστιχα στο 307 forum
Συνιστώ bridgestone re720 που τα έχουμε (185/60/14) στο παλιό rover 214 με τα 103.
Είδαμε μεγάλη βελτίωση σε σχέση με κάτι κωλό-michelin που είχε παλαιότερα. Σε όλους τους τομείς...
Ειδικότερα σε κράτημα και σε φρενάρισμα σε στεγνό.
-
Φιλε μου τα μοντελα ελαστικων ειναι απειρα,εγω θα σου προτεινα απλως να αποφυγεις μαρκες οπως michelin,yokohama κτλ γιατι ειναι μαλακα και ευπαθη στους ελληνικούς δρομους.
Επισης η michelin ξοδευει ενα καρο λεφτα για να διαφημιζει μετα μανιας ποσο καλη ειναι στο βρεγμενο, αλλα δεν δινει ουτε ενα ευρω για να ισχυει αυτο πρακτικα!Τα πα και ξαλαφρωσα! -
TO IBIZA MAMA EIXE PIRELLI P6000. (185/60/14) KALOYTSIKA.
ALLAGH ME MICHELIN EXALTO (185/60/14). KATAPLHKTIKO!
META PALI EXALTO EBALA, XWRISc 2h SKEPSH! -
Εχει ξαναειπωθει αλλα το λεω κι εγω απο προσωπικη πειρα.
Το michelin pilot exalto ειναι παρα πολυ καλο. -
το παλικαρι ζηταει μια κατηγορια κατω στα ελαστικα.......
always learning κοιτα κατι σε prenium contact, michelin energy , bridgestone B330 i kai to uniroyal pou eipes -
Λοιπόν για οικονομικά michelin energy ή contiecocontact, για πιο σπορ RE 720 ή pilot exalto. Όλα καλά είναι.
-
Φορούσα Pilot exalto σε ίμπιζα 2001,101Hp και έμεινα ευχαριστημένος. Τώρα φοράω uniroyal και είμαι ενθουσιασμένος. έβαλα το rainsport 1 . Τα θεωρώ πολύ καλή επιλογή, καμιά σχέση με τα Pirelli
-
Να ευχαριστήσω κατ' αρχήν όσους μου έχουν ήδη απαντήσει.
Να σας κάνω λίγο πιο δύσκολο το ερώτημα????
Από όλα όσα έχω διαβάσει, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι στο ένα άκρο βρίσκονται τα Bri RE 720 τα οποία μάλλον δεν πρόκειται να τα ζεσταίνω ποτέ (ειδικά μέσα στην πόλη) και στο άλλο άκρο τα Michelin Energy (και τα Exalto ?) τα οποία από την εκκίνηση είναι ζεστά αλλά είναι πολύ ευπαθή στην υπερθέρμανση από υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο και από λακκούβες και πεζοδρόμια. Σωστά μέχρι εδώ?
Λοιπόν...εγώ δεν θέλω ούτε το ένα άκρο ούτε το άλλο!!!
(Ας πρόσεχα δηλαδή αλλά τέλος πάντων....)
Ούτε ελαστικο μιας κατηγορίας κάτω όπως είπε ο popol@ros...θέλω κάτι προς το μέσο όρο αυτών των 2 άκρων!!!(Μην βαράτε όλοι μαζί....)
Ευχαριστώ!
-
Ta exalto δεν έχουν τόσο μαλακή γόμα όσο τα energy. Από εκεί και πέρα πρόσεξε και τον δείκτη ταχύτητας του ελαστικού, μάλλον είσαι για δείκτη H.Πάντως χωρίς να θέλω να γίνω κουραστικός και πιεστικός σου λέω να μην απορρίψεις τα uniroyal, δεν έχουν τόσο καλό μάρκετινγκ και δεν διαφημίζονται πολύ, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστα.
Υ.Γ Λέω απλώς την γνώμη μου, δεν έχω σχέση με εμπόριο ελαστικών.
-
Τα energy δε ζεσταίνονται είναι ζεστά πάντα αλλά δεν είναι σπορ. Αν θέλεις πιο σπόρ βάλε τα exalto. Έχω εμπειρία και από τα δύο. Όσο οτι χαλάνε σε λακκούβες. μετά από 60.000 χλμ έκαστα δεν πάθανε τίποτα, αλλά όταν έβλεπα λακκούβα δεν γκάζονα να δώ αν θα αντέξει, όπως και ο πατέρας μου.
-
Με τα Εξάλτο δεν είχα κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως έμεινα ενθουσιασμένος σε όλες τις συνθήκες (πλήν πάγου κάποια στιγμή που ο ανόητος έπρεπε να φοράω αλυσίδες αφού δεν είχα M+S λάστιχο...)
Τέλειος έλεγχος, ποτέ απρόβλεπτα, απόλυτα γραμμικά, καλές επιδόσεις.
Δεν έχω μπει σε πίστα, ούτε τα οδήγησα σε ρυθμό ειδικής. Αλλά από τα γραφόμενα καταλαβαίνω πως δεν είναι αυτό το ζητούμενο, ειδάλλως τα Μπρί δεν θα έλεγες πως δεν πρόκειται να ζεσταθούν.
(Υ.Γ. Είχα Εξάλτο, πέρσι τέτοιο καιρ΄τα άλλαξα με Εξάλτο πάλι, και τα επόμενα θα είναι Εξάλτο ή Εξάλτο 2. Χωρίς άλλη σκέψη. )
-
Και εγω φοράω πλεον τα νεα energy με την καινουργια χαραξη και ειμαι ευχαριστημενος σε μικτες συνθηκες (πολη ταξιδια) αλλά μιλαμε για νορμαλ οδηγηση με μερικα ξεσπασματα που και που
-
Ο χρήστης vaglan έγραψε:
Ta exalto δεν έχουν τόσο μαλακή γόμα όσο τα energy. Από εκεί και πέρα πρόσεξε και τον δείκτη ταχύτητας του ελαστικού, μάλλον είσαι για δείκτη H.Επειδή όμως τα Exalto ΙΙ βγαίνουν στην διάστασή μου μόνο σε V, να τα αφήσω για τα Uniroyal rallye 550?
Μεταξύ αυτών των 2 είμαι πλέον... -
Τα uniroyal έχουν και εγγύηση. Είτε τα κοπανήσεις εσύ είτε υπάρχει αστοχία υλικού στα αντικαθιστούν με ένα μικρό τίμημα το οποίο αυξάνεται ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει και το χρόνο που τα έχεις. Τα εξάλτο έχουν πολύ καλές κριτικές, τα εξάλτο 1 είχαν αρκετό θόρυβο αλλά ήταν πολύ καλά (τα είχα βάλει).Όμως όπως έγραψα και στη αρχή έβαλα uniroyal τα rainsport εγώ και τα 680 ο πατέρας μου παλιότερα και μου άρεσαν πάρα πολύ. Γενικά είμαι άνθρωπος που ψάχνω και τολμώ τις αλλαγές. Πάντως είναι σίγουρο ότι όποιο από τα δύο βάλεις δεν θα είσαι χαμένος
Υ.Γ όσο αφορά την εγγύηση ρώτα το για να σιγουρευτείς και εσύ
Αλλαγή ελαστικών σε SEAT IBIZA