-
Ο χρήστης dimidekas έγραψε:
Δεν θα σταθώ σε πολεοδομικά θέματα , γιατί αυτά θέλουν επιτόπιους ελέγχους .
Δεν καταλαβαίνω όμως τι εννοείς με το 15 % προκαταβολή , αφού υποτίθεται θα κάνεις άμεσα , οριστικό συμβόλαιοΕννοώ ότι ο εργολάβος καίγεται για ρευστό και δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την προσφορά μου, υπό την προυπόθεση να εισπράξει την προκαταβολή ΑΜΕΣΑ αφού φυσικά γίνουν απ'τη μεριά μου οι απαραίτητοι έλεγχοι. Οπότε θα πρέπει ο δικηγόρος να συντάξει ένα συμφωνητικό πριν δώσω το ποσό, αφού τα συμβόλαια θα κάνουν 2-3 βδομάδες να υπογραφούν.
Είμαι σε συνεννόηση βέβαια ήδη με το δικηγόρο.
Απλά με αγχώνει λίγο το γεγονός ότι θα δώσω ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό πριν πέσουν οι υπογραφές.
Θα υπάρχει συμφωνητικό μεν, αλλά.........
Γι' αυτό ρώτησαεχεις ελεγξει τα επισημα σχεδια της πολεοδομιας με τα σφραγιδες της πολεοδομιας?
κατοψη,σχεδιο καλυψης,αδεια και τοπογραφικο
ζητα και το αντιγραφο της τακτοποιησης των ημιυπαιθριων -
Από τη στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι μηχανικού και δικηγόρου, τους εμπιστεύεσαι και αυτοί λένε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα, δε βρίσκω το λόγο να μη δώσεις προκαταβολή, πάντα με βάση το συμφωνητικό που θα γίνει. Θα σε συμβούλευα να κάνεις όσο το δυνατόν πιο λεπτομερή έλεγχο, δίχως τη δική του πίεση ή πίεση χρόνου. Όταν οι έλεγχοι τελειώσουν, δίνεις την προκαταβολή και προχωρούν τα συμβόλαια. Προσωπικά το βρίσκω λογικό/σύνηθες να ζητά ο κατασκευαστής προκαταβολή. Καλό θα ήταν να κάνεις μια έρευνα και για τη φήμη του ίδιου του κατασκευαστή.
-
Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλει 2-3 βδομάδες να γίνουν τα συμβόλαια και όχι 2-3-4 μέρες .
Σιγά την δουλειά που έχουν οι συμβολαιογράφοι .Γιά μένα προκαταβολή , δηλαδή καπάρο πάνω από 10.000 € δεν έχει νόημα .
Επίσης λες
Ο χρήστης dimidekas έγραψε:
Εννοώ ότι ο εργολάβος καίγεται για ρευστό και δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την προσφορά μου, υπό την προυπόθεση να εισπράξει την προκαταβολή ΑΜΕΣΑ αφού φυσικά γίνουν απ'τη μεριά μου οι απαραίτητοι έλεγχοι.Συγνώμμη αλλά δεντο καταλαβαίνω αυτό , το ότι δέχτηκε αδιαμαρτύρητα , μιά προφανώς χαμηλή τιμή , σου λέει ότι θέλουν 2-3 βδομάδες τα συμβόλαια και προφανώς θα σου ζητάει 30-50000 προκαταβολή .
Αυτό είναι η ύποπτο η ηλίθιο .
Υποπτο αν παράλληλα το πουλήσει και σε άλλους , μαζέψει προκαταβολές και την κάνει , αν και είναι παράλογο , αφού είναι το τελευταίο απούλητο .
Ηλίθιο , αν όπως πιστεύω χρωστάει στο ΙΚΑ η στην εφορία και δεν μπορεί να πάρει ενημερότητα γιά να κάνει συμβόλαιο .
Αυτό είναι ηλίθιο , γιατί η επίλυση τέτοιου προβλήματος είναι απλή και μπορεί να γίνει σε συννενόηση με τον δικηγόρο σου .Ψάξε τι από τα δύο συμβαίνει .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
...
Υ.Γ. Πως πάει το ψάξιμο ?
Κατέληξες κάπου ,** η περιμένεις να δεις τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση **?Θα χτίσω δικό μου ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!
Εβγαλα (ο αρχιτέκτων-μηχανικός) σχέδια και προϋπολογισμό και τον ερχόμενο Μάρτιο έρχονται οι μπουλντόζες στο Μέτς!!!
Η μονοκατοικία που έχω ειναι 50+ ετών πλέον και παρότι οπτικά μετά και την ριζική ανακαίνιση του 1990 δείχνει σαν καινούρια δυστυχώς δεν είναι, αφού ..... 'όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος'
Αρκεί να βρώ τα λεφτά μου όπως τα άφησα στην τράπεζα, γιατί αλλιώς θα δείτε τη φάτσα μου στις εφημερίδες -
Δημήτρη, με το καλό!!!!!!
-
Aντε με το καλό .
Και μην ξεχνάς , όποιος δεν έχτισε και δεν πάντρεψε , δεν ξέρει τι θα πει ζωή -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Aντε με το καλό .
**Και μην ξεχνάς , όποιος δεν έχτισε και δεν πάντρεψε , δεν ξέρει τι θα πει ζωή **Το ακούω/ξέρω εδώ και χρόνια και ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΩ!!!
-
Με το καλό! Εξοπλίσου με υπομονή, θα χρειαστείς άφθονη, αλλά τελικά αξίζει τον κόπο!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Aντε με το καλό .
**Και μην ξεχνάς , όποιος δεν έχτισε και δεν πάντρεψε , δεν ξέρει τι θα πει ζωή **Το ακούω/ξέρω εδώ και χρόνια και ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΩ!!!
τι θα φτιαξεις;
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Θα χτίσω δικό μου ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!
χω αμαν!
πλακα κανω, καλο κουραγιο και υπομονη ευχομαι, το αποτελεσμα θα ειναι μακραν καλυτερο απο ο,τι ειδες ως τωρα!!
Με το καλο
-
Ήμουν χθες στον πεθερο μου και στο δίπλα οικόπεδο που είναι μεγάλο και έχει διατηρητέο στο πίσω μέρος χτίζεται συγκρότημα κατοικιών.
του λέω.... Εγώ που είμαι άσχετος απο κατασκευές βλέπω σηκωμενο το υπόγειο και δεύτερο υπόγειο καθώς η ράμπα είναι μαύρη πίστα σκι.
Μου απαντά.... Ασε μάλλον έχουν κολλήσει απο λεφτα και σταμάτησαν με το που τελείωσαν τα μπετα. Έχουν 1μηνα να δουλέψουν.Τελικά σήμερα το εψαξα και έχει φάει 6 καταγγελειες απο διαφορετικούς γείτονες στον ίδιο δρόμο
Με υπέρβαση ύψους, διπλό υπόγειο, και υπέρβαση όγκου και λόγω μεγαλύτερου πλάτους.
Μα πόσο θρασομακακας μπορεί να είναι κάποιος που με άδεια εκδόσεως 2010 μετα απο όσα έχουν ψηφιστεί παει και χτίζει μακακιες σε ένα απο τα πιο ακριβά σημεία της Κηφισιάς? -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αρκεί να βρώ τα λεφτά μου όπως τα άφησα στην τράπεζα, γιατί αλλιώς θα δείτε τη φάτσα μου στις εφημερίδεςΌλα βολικά να σου έρθουν!
Νομίζω πως επέλεξες ορθά .
Βάλε και κανένα φωτοβολταϊκό στην ταράτσα να γεμίζει ο κουμπαράς -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
..........
Βάλε και κανένα φωτοβολταϊκό στην ταράτσα να γεμίζει ο κουμπαράςΗ ταράτσα θα γίνει κήπος κύριος, οπότε φωτοβολταϊκό θα γίνει το πορτοφόλι μου
Ο γνωστός σήμερα κήπος ... , θα αποκτήσει άλλη μορφή και χρήση !
Είπαμε:Αρκεί να βρώ τα λεφτά μου όπως τα άφησα στην τράπεζα, γιατί αλλιώς θα δείτε τη φάτσα μου στις εφημερίδες
-
Ωραία πράγματα
-
Προκαλεις
-
Με το καλο Δημητρη και καλο κουραγιο!
-
Ξέρει κανείς αρχιτεκτονικά site για τζάμπα σερφάρισμα; Δοκίμασα να γκουγκλάρω αλλά ψιλοχάθηκα. Δεν μιλάω για επαγγελματικά ή επιστημονικά θέματα, απλά φωτογραφίες εσωτερικών-εξωτερικών χώρων κλπ.
-
-
Ντάνκε...
-
Τι εγγυηση υποχρεουνται εκ νομου να εχουν οι κατασκευες? Απ'οσο ξερω, αντιστοιχα με την υποχρεωτικη διετη εγγυηση που υποχρεουται να παρεχει ενας εμπορος που πουλαει ενα οποιοδηποτε προιον, ό'τι εχει να κανει με σπιτια, κατασκευες αυτων κλπ εχει εκ νομου μια ελαχιστη εγγυηση.
α) Ισχυει? Ποσα χρονια ειναι η ισχυς της?
β) Αν ισχυει για κουφωματα αλουμινιου κ παρελκομενα αυτων (συγκεκριμενα τα μοτερ τους), αν δηλαδη η αντικατασταση παλιων παραθυρων κ η κατασκευη νεων με αλουμινια θεωρειται 'κατασκευη' για τους σκοπους αυτης της εγγυησης.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ