-
Φίλος μου σε μοντέλο του 2006 που του έβγαλε μετά από 2 και κάτι χρόνια το πλήρωσε κανονικά. Αλλά δεν ψάχτηκε και παραπάνω ο βλάκας.
-
Lancia Beta 1,3 '76 . 260.000 ΚM .
Όλα όσα μπορούν να συμβούν Χ 3 φορές. Μόνον σασμάν δεν πειράχθηκε.
To πέταξα μαζί με μιά μαύρη πέτρα. Με τα λεφτά που έκανε , θάχα πάρει 2 καινούργιες πισωκίνητες κορόλες (τότε)
και θα τις χαιρόμουν και σήμερα.Mazda 323 1,3 '92 . 130.000 ΚΜ κανένα πρόβλημα. 2 λάμπες , 1 μπαταρία.
1 τσιμούχα μπιλιοφόρου . Πουλήθηκε σε καλά λεφτά.ΗΥUNDAI LANTRA 1,6 '98 . 235.000 Km Kορυφή αξιοπιστίας.
Tο πιό αξιόπιστο απ'ολα . Ούτε λαμπάκι , ούτε δισκοπλατώ , ούτε εξάτμιση , Πουλήθηκε.SUZUKI ALTO 800 cc '89 . 1 μοτέρ στα 200.000 Κμ , του έβαλα άλλο με 250 €. Μετά δεν ξαναδούλεψε το κοντέρ.
Πάει παντού και δεν καίει τίποτα. Δεν πωλείται με τίποτε.Subaru impreza 2.0 Turbo GT ' 99. 130.000 Km , ελάχιστα πράγματα δικαιολογημένα λόγω χαρακτήρα και χρήσης.
1 μουαγιέ τροχού , 1 airflow .Renault Scenic 1,6 '08 . 28.000 Km.
Καμένο μοτέρ κλιματισμού, αλλάχθηκε στην εγγύηση. Φθαρμένα χερούλια στις πόρτες -
Citroen C4 1.4 - 49000 χλμ (2005)
-Θεμα με την ταπετσαρια στην πορτα του οδηγου, αλλαχτηκε ολοκληρωτικα αμεσως, μεσα στην εγγυηση,
κανενα προβλημα απο τοτε.
-Πισω αμορτισερ, ειχαν τελειωσει πολυ νωρις, ελαττωματικα, αλλαχτηκαν.Μπαταρια στα 4μιση χρονια περιπου, αντεξε περισσοτερο απο οσο υπολογιζα.
Γενικα τα λαδακια, τα τακακια του κι ολα αυτα αλλα στα λογικα πλαισια
που αλλαζονται. Ολα τα σερβις του οκ, χωρις αλλα θεματα.Νομιζω εχει βγει αρκετα καλο θα ελεγα μεχρι τωρα.
Μακαρι να συνεχισει ετσι! -
Ξερω πολλα ατμοσφαρικα c4 λογω gcc με χιλιομετρα απο 30kkm-220kkm.. και πραγματικα το αμαξι εχει βγει αστερακι παρα το συγκρατημενο κοστος του και αναλογικα με αυτο..Καποια πταισματακια υπαρχουν οπως τα 'καπακια' των πισω αμορτισερ που ειναι συχνοτατο φαινομενο, αλλα θα το συνεστηνα πολυ ευκολα σα μεταχειρο σε καποιον με τη σκοτωμενη μεταπωληση που εχει και την αξιοπιστια του που τη θεωρω πανω απο το μεσο ορο.
-
Ο χρήστης andreascorfu έγραψε:
Renault Megane Coupe 1.4 16V (2001). Αγοράστηκε μεταχερισμένο με 58.000 χλμ το 2005 (σε άριστη κατάσταση). Άπό τότε (αντιγράφω από το βιλιάριο service):
1)61000 χλμ 'μεγάλο' service (ιμάντες, αντλία νερού κλπ.)+ κόντρα βάση μηχανής, φούσκα ημιαξονίου έξω δεξιά (δεν την πρόλαβα μάλλον άρπαξε το ημιαξόνιο, έκτοτε και μέχρι σήμερα ακούγεται στις αριστερές στροφές θόρυβος).
2) 83000 χλμ. αμορτισέρ (SACHS). Τα πιό χάλια αμορτισέρ που έχω βάλει ποτέ μου σε αμάξι, ή συμβαίνει κάτι άλλο που δε διαγνώστηκε ποτέ. Σε συνδιασμό με μια ατυχή επιλογή ελαστικών (Bridgestone Turanza) κοπανάει τραντάζεται κλπ.
edit: κάπου εδώ, αλλαγή 4 πολλαπλασιαστών με σετ Beru λόγω 2 καμμένων (το γνωστό πρόβλημα)
3) 93000 χλμ. Έπαψε να παίρνε μπρός εύκολα παγωμένο. Αισθητήρας θερμοκρασιας νερού.
4) 117000χλμ. Δισκόπλακες+γρύλος παραθύρου οδηγού.
5) 129000 χλμ. έχασε όλο το φρέον, χωρίς προφανή εξήγηση (η αλήθεια είναι ότι στα χέρια μου δεν είχε ελεγχθεί ποτέ. Δεν βρέθηκε διαρροή.
6) 130000 χλμ. Ρουλεμάν τροχού πίσω δεξί.
7) 135000 χλμ. Τροχαλία στροφάλου, τροχαλία δυναμό, ιμάντας δυναμό (τον οποίο έκοψε εν κινήσει λόγω βλάβης στην τροχαλία δυναμό που είχε υποχωρήσει και με άφησε στο δρόμο). Μολις 15000χλμ. από το 'μεγάλο' service όπου είχαν αλλαχτεί ιμάντες.
8 ) 140000 χλμ. Μένω ξανά στο δρόμο από κομμένο ιμάντα παρελκομένων. 'Ένοχος' η τροχαλία A/C αυτή τη φορά. Κόστος: αλλαγή κομπρεσέρ A/C με μεταχερισμένο γύρω στα 150 ευρώ+εργατικά. Κόντρα βάση μηχανής για 2η φορά.
9) 143000 χλμ αλλαγί στο δεξί 'μπαλάκι' του ψαλιδιού. Στις λακούβες κοπάναγε λες και ήταν έτοιμο να διαλυθεί.
10) Η τραγωδία. Κομμένος ιμάντας παρελκομένων για 3η φορά. Αυτή τη φορά δυστυχώς (και επειδή μάλλον δε χωρούσε στο μυαλό μου ότι μπορεί πάλι να ειναι ιμάντας), δεν το προλαβαίνω και μου σβήνει εν κινήσει στην Ατ. Οδό. Μεταφορά στο συνεργείο με γερανό και διάγνωση: τράβηξε μέσα τον κομμένο ιμάντα παρελκομένων και καβάλησε δόντι και ο ιμαντας χρονισμού. Καρφωμένες και οι 16 βαλβίδες στα πιστόνια. Ολοσχερής καταστροφή του μοτέρ... Αλλαγή με μεταχειρισμένο + σετ ιμάντες ξανά+ καινούργιο δυναμό+σετ συμπλέκτη με την ευκαιρία. Η εξήγηση που δόθηκε είναι ότι αν και είχε αλλαχθεί η τροχαλία δυναμό, ο άξονας αυτού τελικά είχε υποχωρήσει με αποτέλεσμα να ζορίζει τον ιμάντα τον οποίο τελικά έκοψε και πάλι.
11) Προ 15 ημερών, πρόβλημα με τα φλας στη δεξιά πλευρά. Αναβοσβήνει το εσωτερικό λαμπάκι γρήγορακαι δεν ανάβει τίποτα απέξω (σπάνια το πιάνει και δουλεύει). 5 διαφορετικοί μηχανικοί/ηλεκτρολόγοι το είδαν, καταλήξαμε ότι μάλλον είναι η ΜΕΚ (Μονάδα Ελέγχου Καμπίνας). Κόστος; Πάνω από 500 ευρώ αν την αλλάξω! Ο τελευταίος μου είπε ότι γίνεται μια πατέντα με εξωτερικό ρελέ. (Αύριο θα το πάω).
Δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ ξανά με Renault. Είναι οπωσδήποτε το τελευταίο μου...
Αν και για τα τελευταία θλιβερά γεγονότα, δυστυχώς πρέπει να αποδώσω ευθύνες για αμέλεια στο συνεργείο μου (τις οποίες ανέλαβε μάλιστα εν μέρει καλύπτωντας μέρος του κόστους), το οποίο εκθείαζα επί πολλά χρόνια.file kalispera
epath akrivos to idio!
exo xasei asto megane coupe (2001) kai ta 2 flas kathos kia to alrm.ola ta lla pros to apron ta exo.pos to antimetopises?
euxaristo poliΠαιδία καλησπέρα,
Επιτέλους λύση στο προβλημά μου! Automobile στην Μεταμόρφωση ακριβώς στον κόμβο με την Αττική οδό δίπλα από την στάση του προαστιακού. Εστειλα email από την ιστοσελίδα, με πήραν τηλ, μου έκλεισαν ραντεβου και με υποδέκτηκαν με ευγένεια ( στην επίσημη αντιπρωσοπεία στην Νέα Σμύρνη επί της Συγγρού ο τύπος μόνο που δεν με έβρισε...).
Για ΜΕΚ οι τιμές (στην Νεα Σμύρνη 550 ευρώ, στην Καλλιθέα 600 και στην Ηλιούπολη 650!).
Η επισκευή στοίχισε 185 ευρώ και κράτησε 3-4 ώρες. Τα φλάς & αλάρμ δουλέυουν σχεδόν άψογα εκτός του ότι τα αλάρμ κάποιες φορές δεν συνχρονίζονται μετά απο 3 λεπτά. Ο μηχανικός λέγεται Μάριος και έιναι αλάνι!
Εάν κάποιος έχει το ίδιο πρόβλημα καλέστε με στο 6997065692 να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
-
Μακράν το χειρότερο αμαξι που είχα ήταν ενα Megane Scenic '97 (αγοράστηκε μεταχειρισμένο). Εφτιαχνες το ένα, χάλαγε το άλλο. Μέχρι και τα 4 (!) χερούλια εσωτερικα στις πόρτες είχαν ξεχαρβαλωθεί. Το ένα εμεινε έτσι (δεν υπήρχε βίδα και είχε ραγίσει και το πλαστικο όπου έπιανε αυτή). Εντύπωση μου κάνει πως τα 2 πίσω σπάνια χρησιμοποιούντο. Τα άλλα μη τα αναφέρω. Το Fiesta του 2004. έχουν αλλαχτει ο πολλαπλασιαστής, η τρόμπα του ψυγείου και είχε κ προβλημα στο συμπλέκτη (πρόσφατα αυτα) καθώς κ οι διακόπτες των παραθύρων στη πόρτα του οδηγού. Περιέργως έχει βγάλει περισσότερα απο το Punto του ΄98 (μ'ονο μια αντλία βενζίνης σε 56.000χλμ). Skoda Fabia 1.4 2002 (αγοράτηκε καινούργιο) σε 4 σκληρά χρόνια και 55.οοο χλμ ΤΙΠΟΤΑ.!!! (μπαταρίες και λάμπες φώτων ΔΕΝ υπολογίζω για κανένα αμάξι εννοείται). Fabia 1.4 2004 Reflex (αγοράστηκε μτχ για λίγο καιρό για οικογενοιακούς λόγους) παρ'ότι ψιλοσκισμένο απο τον πρώην (ανήκε σε εταιρία-κ δεν έβρισκα άλλο τέτοιυ τύπου εκείνο το διάστημα), επίσης δε πρόδωσε την εμπιστοσύνη μου και απο τα 87.000χλμ ανέχτηκε άλλα περιπου 15.000 γαϊδουρινά απο μένα χωρίς κανένα πρόβλημα. (στο book service δέν φαινόταν επίσης καποιο προβλημα).
Renault= off, Ford θα το ξανασκευτώ σοβαρά, Punto ισως το πιο αξιόπιστο Ιταλικό (και ένα του 2001 1.2 sx που έχω 'ζήσει' ξέρω ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βγάλει προβλήματα), Skoda = με κλειστά μάτια! -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Citroen C4 1.4 - 49000 χλμ (2005)-Θεμα με την ταπετσαρια στην πορτα του οδηγου, αλλαχτηκε ολοκληρωτικα αμεσως, μεσα στην εγγυηση,
κανενα προβλημα απο τοτε.
-Πισω αμορτισερ, ειχαν τελειωσει πολυ νωρις, ελαττωματικα, αλλαχτηκαν.Μπαταρια στα 4μιση χρονια περιπου, αντεξε περισσοτερο απο οσο υπολογιζα.
Γενικα τα λαδακια, τα τακακια του κι ολα αυτα αλλα στα λογικα πλαισια
που αλλαζονται. Ολα τα σερβις του οκ, χωρις αλλα θεματα.Νομιζω εχει βγει αρκετα καλο θα ελεγα μεχρι τωρα.
Μακαρι να συνεχισει ετσι!Ίδιο όχημα του 2007 με πλέον 66.500 χλμ. Κανένα απολύτως πρόβλημα... ΚΑΝΕΝΑ.
Πάμε μωρή Ψιτροεν -
Αυτο που ειπε ο νονος απο πανω, δειχνει τιμιο!
-
saab 9-3 2004 1800 70000χλμ
δευτερο χερι απο 50000χλμο δεξιος καθρεπτης δεν κλεινει ηλεκτρικα
το σιντι δεν παιζει
σημα SAAB πορτ μπαγκαζ-καπο
αντλια νερου
κλειδαρια πισω δεξια
κουμπακια ταμπλο(ξεβαμενα)
δυναμο
αισθητηρας λ
πισω δισκοπλακες
ζανφορ
αισθητηρας λαδιου
αισθητηρας στροφαλου
ανεμιστηρας καλοριφερ
η ελαστικη επιστρωση απο τα χερουλια εχει φυγει
στο πισω παρμπριζ εχουν ξεραθει τα λαστιχα και φευγουν κομματακια -
seat ibiza 1.4 100 hp 2004 100000χλμ
οδηγημενο με συνεση και προσοχη
πρωτο χεριτο τιμονι κανει ενα θορυβο οταν το γυρνας σαν κρακ-κρακ οχι δυνατο-ενοχλητικο
στο φρεναρισμα απο μπρος δεξια ακουγεται ενα μικρο κρακ-κρακ
η κλειδαρια της βενζινης δεν κλειδωνει
το δεξιο ηλεκτρικο παραθυρο μερικες φορες δεν δουλευει το αυτοματο προς τα πανω -
Ο χρήστης Κ.Β.Κ. έγραψε:
seat ibiza 1.4 100 hp 2004 100000χλμ
οδηγημενο με συνεση και προσοχη
πρωτο χεριτο τιμονι κανει ενα θορυβο οταν το γυρνας σαν κρακ-κρακ οχι δυνατο-ενοχλητικο
στο φρεναρισμα απο μπρος δεξια ακουγεται ενα μικρο κρακ-κρακ
η κλειδαρια της βενζινης δεν κλειδωνει
το δεξιο ηλεκτρικο παραθυρο μερικες φορες δεν δουλευει το αυτοματο προς τα πανωΓια το τιμόνι και το κρακ κρακ, θα έλεγα μπιλιοφόρος πάντως. Το έχεις κοιτάξει σε ένα συνεργείο;
-
Nissan Almera 1.4 GX [1997] (Αποσύρθηκε 21/03/2011) 265000χλμ
Μίζα [2 φορές]
Φρένα [2 φορές]
Τα δύο τελευταία χρόνια άρχισε να ξεβάφει το βάψιμο στην οροφή. Δύο μέρες πριν μπει οριστικό τέλος στη ζώη του έσπασαν και καταστράφηκαν τα τακάκια και το αμάξι έμεινε παραδίδοντας οριστικά πνεύμα. Ένω πριν δύο μήνες είχε αρχίσει ο βασανιστικός τους θόρυβος... Αλλιώς δεν με προβλημάτισε. RIP -
Άλλα ας δούμε και την και κάποιες χειρότερες περιπτώσεις. Το αμάξι της κολλητής της μάνας μου.
Rover 400 [1999] (Πουλήθηκε για ανταλλακτικά)
Χαλασμένα πόμολα [3 φορές]
Μπαταρία [6 φορές] (μια βδομάδα παρκαρισμένο και η μπαταρία άδειαζε)
φώτα [1 φορά] (δύο βδομάδες αφού αγοράστηκε)
χρώμα (ξεθόριασε στην οροφή όλο)
κλιματισμός [4 φορές]
ηχοσήστημα [5 φορές]
Μέχρι που έμεινε όπως έμαθα τη μέση του δρόμου στη Θηβών και αυτό ήταν και η χαρηστική βολή. Το αμάξι δόθηκε για ανταλλακτικά. Πήρε ένα Mondeo η γυναίκα που επίσης στον ένα μήνα είχαν πρόβλημα τα ηλεκτρικά παράθυρα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν μου κάνει εντύπωσε που έκλεισε η Rover. -
Και τέλος το Citroen ZX 2.0 του θείου μου. Γερή αποτυχία καθώς μόλις πάρθηκε είχε ήδη πρόβλημα στην μπατάρια. Κάθε φορά που είχε 40+ βαθμούς υπερθερμενόταν και έμενε να κρυώσει στην άκρη. Πόμολα έχουν επίσης αλλάχτεί μυριάδες φορές. Κάντράν έχει σβήσει 2 φορές. Φώτα δεν λειτούργησαν ποτέ σωστά. Χρώμα ξέφτησε στα 4 χρόνια. Ξαναβάφτηκε - Ξαναξέφτυσε. Παράθυρο συνοδηγού σφράγισε οριστικά και δεν ξανάνοιξε ποτέ. Φρένα έχοουν χαλάσει καμιά 10 φορές. Και χιλιάδες άλλα θέματα που έκαναν το θείο μου να παραδώσει τις πινακίδες οριστικά πριν το 2011 και να στείλει το όχημα στον καλό θεούλη. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κάτω του μετρίου κατασκεύη με προβλήματα από τη μάνα του. Λίγα πράματα. Καλός κινητήρας άλλα σαν κατασκευή... Θα έγραφα και για το Lada του παππού άλλα σας λυπάμε διότι θέλω μια μέρα να αναλύω...
-
Το αμάξι είναι λαχείο. Αν σου κάτσει έχει καλώς, αν όχι... τραβιέσαι. Ανεξαρτήτως μάρκας
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Το αμάξι είναι λαχείο. Αν σου κάτσει έχει καλώς, αν όχι... τραβιέσαι. Ανεξαρτήτως μάρκας+1000
-
octavia699 ποσο χρονων εισαι?
-
Παιζει και να του ριχνω
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
octavia699 ποσο χρονων εισαι?Υπόθετω νεότερος από εσένα άλλα για να είμαι εδώ στο φόρουμ σίγουρα αρκετά μεγάλος για να οδηγάω αυτοκίνητο κανονικά και νόμιμα . Έγραψα τίποτα περιέργο; Την αλήθεια λέω. Τα στοιχεία είναι κανονικά απλά δεν είναι αντεγεγραμένα από το βιβλίο σέρβις. Έπρεπε; Δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκες που έγραψα για το ZX. Δεν βγήκε καλό. Ίσως απλά φταίει το ότι ήρθε από το εξωτερικό μεταχειρισμένο... Και σόρρυ για το
-
Δεν απαντας.. Και ταυτοχρονα σε ρωτησα γιατι απο το τροπο που γραφεις μαλλον δε μας τα λες και πολυ καλα γενικως..
Ναι θιχτηκα τι να σου πω..
Τι ζημιες εχουν βγαλει τα αυτοκινητακια σας;