-
Είχαμε επί πολλά χρόνια μια ασφαλήστρια. 5 αυτοκίνητα της ευρύτερης οικογένειας(τα αδέρφια μου και ο πατέρας μας). 5 μεικτές. Το 2006 με τράκαρε βάρκα. Και η ασφάλεια του υπαιτίου, ήταν ίδια με τη δική μου. Αμάξι 3 μήνών. Ο πραγματογνώμονας φιλικότατος. Ήρθε όμως η ώρα των διαπραγματέυσεων. Η ζημιά ήταν 5.500€ περίπου. Αλλά για το ενδεχόμενο να το δώσω τρακαρισμένο μου έδιναν 4.000€ . Η ασφαλήστρια που της το είπα, πετούσε χαρταετό. Όταν το έφτιαξα, από λάθος του Σ, ξέχασαν να παραγγείλουν 2 ζάντες. Τους ρωτάω να τις παραγγείλω μέσω Γερμανίας, και λένε ότι εφόσον η τιμή είναι ίδια τότε ok. Τελικά ενώ η τιμή ήταν φθηνότερη, δεν ήθελαν να τις αποζημειώσουν. Επικοινωνώ με την ασφαλήστρια και λέει ότι δεν μπορει να κάνει κάτι. Πάω ο ίδιος στην ασφάλεια, ρίχνω 5 χριστοπαναγίες, και τα πέρνω όλα....
Την άλλη μέρα ακύρωσα το συμβόλαιο. Και επειδή ήταν η τοπική πράκτορας της γειτονιάς, φρόντισα να ενημερώσω όσους ήξερα... Εννοείται πως ασφαλίστικα και σε άλλη εταιρεία -
Διάβασα με ενδιαφέρον τα 'ψιλά γράμματα' της anytime, από το link που παρετέθη εδώ.
Έχω μερικές απορίες-παρατηρήσεις, τις οποίες δεν διατυπώνω ως κριτική προς την anytime, αφού δεν έχουμε προς σύγκριση τις αντίστοιχες καλύψεις/κόστος άλλων εταιριών, οπότε είναι γενικής-φιλοσοφικής φύσης:-Σε πορθμείο-καράβι δεν καλύπτεσαι. Υπάρχει εταιρία που να σε καλύπτει; Ή εξαρτάσαι από την ασφάλεια του πλοιοκτήτη αν πχ βουλιάξει ή καεί το καράβι; Όσοι έχουν 'ακριβό' (ό,τι σημαίνει αυτό για τον καθένα) αμάξι, να ξεχάσουν πχ το Πάτρα-Ανκόνα για Ευρώπη;
-Κακόβουλες φθορές (βανδαλισμοί), πλην κρυστάλλων και πλην πολιτικών ταραχών ΔΕΝ καλύπονται, αν κατάλαβα σωστά. Άρα, η κλειδιά του κωλόπαιδου πάνω στο Grigio Telesto της Lambo σου δεν καλύπτεται :ninja:
-Τρακ ντέυ και γενικώς μη (αντ)αγωνιστική οδήγηση σε πίστα;
Στα ψιλά της μικτής λέει ότι δεν καλύπτει 'εκτός οδών προορισμένων για κυκλοφορία αυτοκινήτου' (που ήδη αποκλείει ζημιές σε τζιπ από χρήση εκτός δρόμου, χρήση για την οποία υποτίθεται έχει φτιαχτεί το όχημα) ή οδών όπου απαγορεύεται η πρόσβαση. Η πίστα δεν εμπίπτει, πάντως στις έννοιες αυτές.
Στις γενικές εξαιρέσεις, αναφέρονται οι αγώνες νόμιμοι και επίσημοι ή μη (ΟΚ πολύ σωστά), επίσης και οι αγώνες 'rally' (άρα όχι πίστας :lol: ), καθώς και τα δοκιμαστικά-προπονήσεις 'πλην αντίθετης συμφωνίας'. Είναι ενδιαφέρον ότι τα ανοιχτά τρακ ντέυ των Σερρών χαρακτηρίζονται από τη διοίκηση της πίστας 'ελεύθερη προπόνηση', πράγμα που θα μπορούσε να έχει νομικές συνέπειες.
-Τέλος, στις ζώνες γεωγραφικής κάλυψης, αναφέρονται οι χώρες-μέλη ΕΕ στη Β' ζώνη, και στη συνέχεια οι Βουλγαρία και Ρουμανία (μεταξύ άλλων) στη Γ'ζώνη, αν και μέλη ΕΕ. -
αναφέρεσαι σε αστική ευθύνη ή ολική?
κι άλλες εταιρίες δεν καλύπτουν πχ ζημιές που γίνονται μέσα σε πορθμεία κατά την επιβίβαση -
αναφέρεσαι σε αστική ευθύνη ή ολική?
κι άλλες εταιρίες δεν καλύπτουν πχ ζημιές που γίνονται μέσα σε πορθμεία κατά την επιβίβασηΣε κάθε περίπτωση μιλάω για τις επιπλέον καλύψεις και τη μικτή
-
- στον εμπρησμό από τρομοκρατική ενέργεια
- στις ζημιές από στασεις/απεργίες/πολιτικές ταραχές κλπ
4)κάλυψη για πράξεις δολιοφθοράς/κακόβουλες ενέργειες
μπορει καποιος να πει τις διαφορες αναμεσα στο 2,3,4. ποιος θα βαφτισει μια ζημια που εγινε?
'χαραξιες' απο κλειδι,κατσαβιδι θα καλυψει καποια αφαλιστικη σαν δολιφθορα/κακοβουλη ενεργεια
καπου ειχα διαβασει ακομη και για ενα απ ολα αυτα θα πρεπει να υπαρχει στην αστυνομια επισημη πορεια ή να εχει αναλαβει το συμβαν καποια τρομοκρατικη ομαδα.
παιζουν αυτα τα πραγματα ή απλα οσοι εχουν μικτη με τα παραπανω αποζημιωνονται?
ισχυει οτι οι νομικες προστασιες δεν συμπεριλαμβανουν παρασταση(~80ε) δικηγορου σε καθε δικη που θα γινει? -
Οι συγκεκριμενες εξαιρεσεις ειναι κοινος τοπος στους ορους των περισσοτερων εταιριων.
-
ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕΙ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΤΑΞΙ. ΕΛΕΟΣ
-
Εδώ πλήρωνα 1300€ για ένα αμάξι που κάνει 10.000 χλμ το χρόνο max.
Τζάμπα είναι το χιλιάρικό. Όλη μέρα είσαι στο δρόμο με το ταξί + περνάει στα έξοδα + είναι το εργαλείο δουλειάς σου.
-
ΠΛΗΡΩΣΕΣ 1300 ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΓΙΑ Ι.Χ. ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΓΩ ΘΑ ΨΑΧΤΩ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ
-
Πλήρωσα 1300 το χρόνο. Και 6 μήνες είναι στο γκαράζ, και τους άλλους βγαίνει 1 φορά τη βδομάδα.
Το έχεις όλη μέρα στο δρόμο= όλη μέρα κινδυνεύεις για ατύχημα. Τζάμπα είσαι μην το ψάχνεις. Και τα τέλη που πληρώνεις είναι επίσης τζάμπα για τα χλμ που κάνεις.
Μην το κουράζεις. Μακράν από το πιο ωφελημένα επαγγέλματα της τελευταίας 30ετίας. Αλλά σε σφίγγουν και εσάς τώρα.υ.γ. αν μπορείς γράφε με μικρά, θα στο πούνε και οι mod
-
Το προηγούμενο εξάμηνο ήταν 750. Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως με 200000 ευρώ που έκανε δεν βγάζει μία. Δεν υπάρχει δουλειά και τα λειτουργικά έξοδα του χρόνου φτάνουν εύκολα 8000 ευρώ. Βέβαια δεν θέλω τώρα να πιάσω τέτοιες συζητήσεις πολλοί έχουν τα παράπονά τους δικαιολογημένα πολλές φορές, παρεξηγημένο επάγγελμα αλλά και ακριβοπληρομένο και αυτό με την ανοχή του κράτους (έχει τεράστιες ευθύνες).
-
Φίλε το ταξί είναι ειδική κατηγορία και υψηλού ρίσκου είναι φθηνή η τιμή που αναφέρεις συνήθως κυμαίνονται στα 2500-3000 το χρόνο τα ασφάλιστρα και πλέον λίγες εταιρείες δέχονται να τα καλύψουν γιατί ακόμη και με αυτό το ασφάλιστρο μπαίνουν μέσα.
-
Να ρωτήσω αν οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, ασφαλίζουν μοτοσυκλέτες για κλοπή (ολική ή μερική) και με ποιους όρους; (Ξανα)σκέφτομαι για την αγορά ενός Τmax αξίας περίπου 7000€...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
(Ξανα)σκέφτομαι για την αγορά ενός Τmax αξίας περίπου 7000€...Άλλαξε πλευρό το βράδυ. Θα σου περάσει
-
Ουσιαστικά ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Είχα ρωτήσει για μένα και ούτε καν τιμή δεν μου είπαν.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
(Ξανα)σκέφτομαι για την αγορά ενός Τmax αξίας περίπου 7000€...
Άλλαξε πλευρό το βράδυ. Θα σου περάσει
Μα είναι πολύ όμορφο το άτιμο!
Και έχω μια δεκαετία που θέλω ν' αγοράσω μηχανή.Ουσιαστικά ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Είχα ρωτήσει για μένα και ούτε καν τιμή δεν μου είπαν.
Τόσο... χάλια!
Ρώτησες σε πολλές ασφαλιστικές; -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Και έχω μια δεκαετία που θέλω ν' αγοράσω μηχανή.Ε, πάρε μια φωτογραφική...
Εκ πείρας σου μιλάω... 2 είδη οδηγών υπάρχουν. Αυτοί που έπεσαν, και οι άλλοι που θα πέσουν...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Και έχω μια δεκαετία που θέλω ν' αγοράσω μηχανή.Ε, πάρε μια φωτογραφική...
Εκ πείρας σου μιλάω... 2 είδη οδηγών υπάρχουν. Αυτοί που έπεσαν, και οι άλλοι που θα πέσουν...
Μπα, εγώ έχω πέσει ήδη (1 φορά πέσιμο μόνος μου, μία φορά στην πόρτα μιας που με έκλεισε... ), έχω τσακίσει και χέρι, οπότε είμαι σχετικά κομπλέ!
-
Για κωμόπολη καλά είναι . Για κίνηση μέσα σε μεγαλούπολη δε θα έπαιρνα μηχανάκι ποτέ. Κυκλοφορούν πολλοί δολοφόνοι εκεί έξω και είναι σωτήριο να έχεις λίγη λαμαρίνα γύρω σου.
-
Η παλαιώτητα στα ανταλλακτικά ισχύει;
Έχω θέμα με την αποζημείωση του φούντο. Ενώ μου έκανε το συνεργείο έκπτωση 20% επί των ανταλλακτικών, η ασφαλιστική ισχυρίζεται ότι η απαξίωση είναι 30%. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη(50€). Απλά θέλω να ξέρω κατά πόσο δικαιούται να σου δώσει ιγότερα χρήματα από αυτά της ζημείας. Αν όχι, και είναι συνηθισμένη διαδικασία για μικρότερη αποζημείωση, τί γίνεται αν αρνηθώ την προσφορά;
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ