-
A γεια σου!!!
Και με το που γυρναω να το χτυπισω ερχεται ο αλλος απο πισω και μου λεει τωρα ειναι αργα. -
Το εισιτηριο το χτυπαμε με το που μπαινουμε στο λεωφορειο. Μετα ανοιγουμε παραθυρα κλπ. Χωρια που για να εχει πιασει τοση ζεστη δεν ειναι το πρωτο του δρομολογιο της ημερας, καποιος θα το ειχε ανοιξει πριν. Επομενως ανοιγα το παραθυρο και σχετικες δικαιολογιες δεν στεκουν στον ελεγκτη. Το ιδιο ισχυει και στην περιπτωση του fastmanakou. Το οτι το αφησε στο προηγουμενο οχημα δεν ειναι δικαιολογια. Πληρωνεις το προστιμο, περισσοτερο αν θελεις τη γνωμη μου για σενα για να εισαι ενταξει με τον εαυτο σου. Το γεγονος οτι μπορει να συμβει στον καθενα δεν ειναι δικαιολογια (ναι, μπορει και εχει συμβει και σε εμενα) αλλα απο εκει και περα εισαι ενηλικας αρα και υπευθυνος για τις πραξεις σου. Απο κει και περα ειναι ιδεα μου ή εσκεμμενα εδωσες λανθασμενα στοιχεια μηπως και το γλυτωσεις?
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Κοιτάξτε παίδες.Η οδός και ο αριθμός καμία σχέση.Μέσα στο πάσχα μετακομίζω έτσι κι αλλιώς.Το επίθετο λάθος το πρώτο γράμμα αλλά δεν είναι ότι κάνει έτσι το Κ με ρώτησε με Κ ή με Χ και είπα με Χ .Δέν είναι ότι δεν έβγαλα εισητήριο είναι ολόκληρη ιστορία γι αυτό σπάζομαι.Είχα εισητήριο απλά απο απροσεξία το ξέχασα-μου έπεσε στο προηγούμενο λεωφορείο (52).Κ με το που με γράφει ο ελεγκτής μετά μου λένε πάνω απο 5 άτομα (καλά δεν τον είχες δεί να μας πείς να σου δώσουμε ένα).Γενικά πολύ μαλακία σκηνικό.Είναι και το ότι είμαι αρκετά πιεσμένος οικονομικά τις τελευταίες μέρες για να σκάσω και 25 'μαμησιάτικα' στον ΟΑΣΘ.Σαν να τα βάζω φωτιά και να τα καίω μου φαίνεται.Άρα που καταλήγουμε;Ότι λόγω διεύθυνσης κλπ δεν παίζει να με βρούν ή i am fucked?ΥΓ: έχω πρόβλημα με τις υπογραφές.Κάθε φορά κάνω μια διαφορετική μουτζουρίτσα πράγμα που δεν νομίζω να μου βγεί σε καλό στο μέλλον.
Σημασία έχει το πως κάνουν τη ταυτοποίηση για να σου στείλουν τη κλήση. Αν δεν πας, θα πρέπει να στη στείλουν ταχυδρομικώς. Με λάθος επώνυμο, σε σένα απευθύνεται; Επίσης, με λάθος διεύθυνση, πως θα σου έρθει; Είσαι ο μοναδικός στην Ελλάδα με αυτό το (διορθωμένο) επώνυμο; Θα κάτσουν αυτοί να δούνε το χαπαπέτρου και να το κάνουν παπαπέτρου; Σιγά μη σε ψάξουν και στο facebook!
Βρες πόσο πάει η κλήση αν δεν τη πληρώσεις και αν μπορείς, βρες πως τη στέλνουν. Κάπου θα τα λέει. Πάει στην εφορία; Με λάθος στοιχεία; Κράτα λογαριασμό της ΔΕΗ από τη περίοδο αυτή και άμα σου'ρθει, κάνε το κινέζο. Εμένα δε με λένε έτσι και τότε κατοικούσα αλλού. Φοιτητής είσαι, τα 25 ευρώ δεν είναι λίγα.
Όσο για το πάσο (επιμένω, το πάσο του οασα/οασθ, όχι το λεγόμενο τρίπτυχο της σχολής που έχει τον αριθμό μητρώου και το σφραγίζουμε κάθε χρόνο/εξάμηνο στη γραμματεία) αυτά μοιράζονται τυχαία, δεν υπάρχει αντιστοιχία ονοματεπώνυμου-αριθμού πάσου.
Ακόμη, όλα αυτά τα λάθη που έκανε ο ελεγκτής θα μπορούσαν να είναι για να σου δώσει μία 'έξοδο' για να μη πληρώσεις, επειδή τον παρακολουθούσαν οι υπόλοιποι.
-
To σκηνικό με εκνεύρισε πάρα πολύ και αυτός είναι ένας λόγος που δεν θέλω να το πληρώσω, αν και ο μεγαλύτερος λόγος είναι ότι δεν έχω ελεύθερα πρωινά και αύριο-μεθαύριο διπλασιάζεται και λεφτά δεν υπάρχουν.Το σκηνικό είχε ώς εξής:
Παίρνω το 52 απ το τεί μ έναν φίλο.Απ την αρχή ό φίλος να μου λέει 'δεν βγάζω εισιτήριο γάμα το δεν μπαίνουν ποτέ ελεγκτές' και εγω να του λέω πως τελευταία μπαίνουν να βγάλει οπωσδήποτε κλπ(εγώ είχα για 2 διαδρομές).Τελικά δεν έβγαζε με τπτ ο άλλος οπότε πήγα και του έβγαλα εγώ ένα απ το μηχάνημα και του τό δωσα.Στην συνέχεια σταματάμε στο σταθμό να πάρουμε το 17 να πάμε κέντρο ενώ εγώ είμαι πεπεισμένος ότι το χω στην τσέπη μου.Στο 17 έρχεται ο ελεγκτής και μπορείτε να φανταστείτε πώς αισθάνθηκα όταν έψαχνα και δεν το έβρισκα και έβλεπα τον άλλο να δίνει κανονικά το εισιτήριο που του βγαλα εγώ και εμένα να με γράφουν... -
Στους επιβάτες που δεν επιδεικνύουν επικυρωμένο εισιτήριο ή ισχύουσα κάρτα απεριορίστων διαδρομών, επιβάλλεται πρόστιμο, το ύψος του οποίου έχει καθοριστεί με την αρ. 8923/861/2010 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΦΕΚ 394 Β) ως εξής:
• Το 60πλάσιο της αξίας του βασικού κανονικού ή του μειωμένου εισιτηρίου, το οποίο πληρώνεται επιτόπου κατά τη βεβαίωση της παράβασης ή εντός 20 ημερολογιακών ημερών απ’ την επόμενη της βεβαίωσης της παράβασης,
• Το πρόστιμο διπλασιάζεται εφόσον καταβληθεί από την 21η μέρα και έως δύο μήνες (60 ημέρες) από την επόμενη της βεβαίωσης της παράβασης.
• Μετά την 61η ημέρα από τη βεβαίωση της παράβασης,το πρόστιμο δύναται να εισπραχθεί δια της άσκησης αγωγής, εκ μέρους του Ο.Α.Σ.Θ., στα αρμόδια δικαστήρια. Σ' αυτή τη περίπτωση το πρόστιμο πενταπλασιάζεται και επί πλέον αποζημειώση του Ο.Α.Σ.Θ. λόγω των δικαστικών δαπανών και τυχόν άλλων ζημιών του Οργανισμού. -
Παντως χθες που εκανα μια απο τις κλασσικες μου βολτες μπηκαν 4 ελεγκτες στο λεωφορειο και πετσοκοψαν κοσμο . Υπηρξαν και καποιοι τζαμπατζηδες οι οποιοι αρχισαν να μανουριαζουν αλλα για καλη τους τυχη περναγε η ομαδα ΔΙ.ΑΣ οποτε και τους καναμε σινιαλο . Η συνεχεια ειναι οτι εβαλαν αμεσως την ουρα στα σκελια και αρπαξαν ενα σπεσιαλ προστιμο φοιτητες και μη Αν δεν απατωμαι τωρα ειναι στα 72-75€
Εν τω μεταξυ μολις με πηρε ενας συμμαθητης μου τηλεφωνο και του εκοψαν ενα προστιματακι γιατι συνηθιζει να ειναι τζαμπατζης. Ηθελε να βαλω γνωστο να του την σβησουν, αλλα -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Παντως χθες που εκανα μια απο τις κλασσικες μου βολτεςMπαινεις μεσα και κοβες βολτες ετσι γενικα???
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Παντως χθες που εκανα μια απο τις κλασσικες μου βολτες
Mπαινεις μεσα και κοβες βολτες ετσι γενικα???
Οχι , εχω 2 φιλους οδηγους και αν ειναι σε καποια γραμμη που να με βολευει (κυριως στην περιοχη μου γιατι βαριεμαι να τρεχω) πηγαινω για παρεα . Απο το να χαλαω χρηματα στις καφετεριες κανω βολτα και οφθαλμολουτρο
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
@ panos2171
Υποθέτω ότι αν μπεις σε ταξί χωρίς κλιμαστισμό δεν θα πληρώσεις στην Θεσσαλονίκη....
Δεν σου είπε πως επειδή δεν είχε κλιματισμό το αστικό, δεν ήθελε να ακυρώσει το εισιτήριο. Αν κατάλαβα καλά, πήγε πρώτα να ανοίξει παράθυρο και στο μεταξύ τον τσίμπησε ο ελεγκτής.
Εγω πχ το καλοκαιρι που την εφαγα ** δεν ηθελα **να το πληρωσω γιατι μεσα στην καψα το κλιματιστικο δεν δουλευε και με το που μπηκα πηγα κατευθειαν στο παραθυρο χωρις να σκεφτω το εισιτηριο(στο χερι το χα αλλα που μυαλο,μου διεφυγε τελειως)
δεν το νομίζω....
-
Οχι , εχω 2 φιλους οδηγους και αν ειναι σε καποια γραμμη που να με βολευει (κυριως στην περιοχη μου γιατι βαριεμαι να τρεχω) πηγαινω για παρεα . Απο το να χαλαω χρηματα στις καφετεριες κανω βολτα και οφθαλμολουτροΕισιτήριο χτυπάς?
-
Οχι , εχω 2 φιλους οδηγους και αν ειναι σε καποια γραμμη που να με βολευει (κυριως στην περιοχη μου γιατι βαριεμαι να τρεχω) πηγαινω για παρεα . Απο το να χαλαω χρηματα στις καφετεριες κανω βολτα και οφθαλμολουτρο
Ρε στην Αθηνων- Λαμιας πριν κανα 2ωρο ηταν μια φυσαρμονικα που εγραφε 'ΣΧΟΛΙΚΟ' επανω.. Μηπως εχεις καμια σχεση?
-
Ειμαι του κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
-
fastmanakos,αν θελεις να πληρωσεις το προστιμο αλλα δεν εχεις χρονο τα πρωινα να πας στα γραφεια του ΟΑΣΘ,τοτε μπορεις να στειλεις το προστιμο με ταχ.επιταγή...Και ο ΟΑΣΘ θα σου στειλει την αποδειξη εισπραξης στη διευθυνση σου..
Παντως στην Αθηνα επειδη ο ΟΑΣΑ ειναι κρατικος τα ανειπσρακτα προστιμα βεβαιωνονται στη ΔΟΥ... -
fastmanakos,αν θελεις να πληρωσεις το προστιμο αλλα δεν εχεις χρονο τα πρωινα να πας στα γραφεια του ΟΑΣΘ,τοτε μπορεις να στειλεις το προστιμο με ταχ.επιταγή...Και ο ΟΑΣΘ θα σου στειλει την αποδειξη εισπραξης στη διευθυνση σου..
Παντως στην Αθηνα επειδη ο ΟΑΣΑ ειναι κρατικος τα ανειπσρακτα προστιμα βεβαιωνονται στη ΔΟΥ...Είναι ο συνδιασμός ότι δεν προλαβαίνω πρωινά + είμαι πιεσμένος οικονομικά κ λόγω αυτού τώρα πάει 50ρικο.Και ΔΕΝ μου περισσέυουν γαμώ
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Ρε στην Αθηνων- Λαμιας πριν κανα 2ωρο ηταν μια φυσαρμονικα που εγραφε 'ΣΧΟΛΙΚΟ' επανω.. Μηπως εχεις καμια σχεση?
Τωρα το ειδα, οχι
-
Το εισιτηριο 24ωρων του ΟΑΣΘ κοστιζει 4 ευρώ...Αν η τιμη του ηταν γυρω στα 3,τοτε θα γινοταν ελκυστικο για τους επιβατες...Και παραδοξως η μηνιαια καρτα κοστιζει 30ευρω ενω στον ΟΑΣΑ 20 και χρησιμοποιειτε τοσο στην ΕΘΕΛ οσο και στον ΗΛ.ΠΑΠ....
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Τράβηξε πιστόλι σε έλεγχο εισιτηρίου
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=266157Μέσα στην ατυχία του ο ελεγκτής στάθηκε τυχερός, καθώς η μια σφαίρα βρήκε στο κινητό τηλέφωνο που είχε στην τσέπη του, ενώ η δεύτερη πέρασε ξυστά από την κοιλιά του.
Το περιστατικό έγινε στο λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο 843, Πειραιάς - Πέραμα όταν βρισκόταν στη συμβολή των οδών Λεοφώρου Δημοκρατίας και Γρηγορίου Λαμπράκη. Ο ελεγκτής κατέβασε από το λεωφορείο νεαρό ζευγάρι, που δεν είχε ακυρώσει εισιτήριο για να πάρει τα στοιχεία τους και τους εκδόσει πρόστιμο. Όταν κατέβηκαν από το λεωφορείο, ο νεαρός τον πυροβόλησε δύο φορές με 22αρι όπλο στα πόδια.
Ο ελεγκτής μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Σημειώνεται πως σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα που θα μπορούσαν να κόψουν πρόστιμο οι ελεγκτές, καθώς οι έλεγχοι ξεκίνησαν πιλοτικά την προηγούμενη Δευτέρα, χωρίς όμως την επιβολή προστίμων.
Αεροβόλο πρέπει να ήταν το όπλο τελικά, όχι 22άρι. Καλή φίλη κολλητού μου, η οποία δουλεύει στο Αρεταίο, έλεγε ότι ο τύπος δεν είχε ούτε καν ματώσει και ουδέποτε μπήκε εντατική όπως είπαν κάποιοι δημοσιογράφει ('χαροπαλεύει' κι έτσι!).
Θα μπορούσε, βέβαια, και να μην ήταν τόσο τυχερός....Σήμερα γύριζα με λεωφορείο απ΄το γραφείο και μπήκαν ελεγκτές (είχα να πετύχω ελεγκτές καμια 30ριά δρομολόγια και βάλε...) οι οποίοι έπιασαν μια κυρία καμιά 50ριά ετών που τους εξήγησε ότι δεν πληρώνει διότι έκαναν του κόσμου τις απεργίες τα λεωφορεία κι αυτής της στοίχιζαν ένα 20ρικο τα ταξί κάθε φορά για να πηγαινοέρχεται στη δουλειά της, οπότε μέχρι να τα πάρει πίσω αυτά που 'έχασε' δε θα χτυπάει εισητήριο! Και μην τολμήσουν να την κατεβάσουν δια της βίας, ή να την εμποδίσουν να κατέβει σε 2 στάσεις που ήταν η στάση της, γιατί θα γίνει χαμός!....
Δεν είδα πώς εξελίχθηκε η ιστορία γιατί έπρεπε να κατέβω.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ panos2171
Υποθέτω ότι αν μπεις σε ταξί χωρίς κλιμαστισμό δεν θα πληρώσεις στην Θεσσαλονίκη....
Δεν σου είπε πως επειδή δεν είχε κλιματισμό το αστικό, δεν ήθελε να ακυρώσει το εισιτήριο. Αν κατάλαβα καλά, πήγε πρώτα να ανοίξει παράθυρο και στο μεταξύ τον τσίμπησε ο ελεγκτής.
Εγω πχ το καλοκαιρι που την εφαγα ** δεν ηθελα **να το πληρωσω γιατι μεσα στην καψα το κλιματιστικο δεν δουλευε και με το που μπηκα πηγα κατευθειαν στο παραθυρο χωρις να σκεφτω το εισιτηριο(στο χερι το χα αλλα που μυαλο,μου διεφυγε τελειως)
δεν το νομίζω....
Ναι ενω ο ελεγκτης 'πιστολερο' (ακου εκει 'τωρα ειναι αργα...' ) ηταν σωστος...
-
Κανείς δεν σε υποχρεώνει να πάρεις λεωφορείο eythimis. Αυτό είναι η διαφορά. Δεν δουλεύει το κλιματιστικό? Κατεβαίνεις στην επόμενη στάση.
Όπως και να έχει δεν θα σταθώ εδώ. Αλλά σε αυτό....
Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται ως θετικό νέο το γεγονός ότι υπήρξε αύξηση εσόδων κατά 11.3% στον ΟΑΣΑ σε σχέση με τον Μάρτιο του 2010. Όμως σε πλήθος εισιτηρίων βλέπω ότι καθώς η αύξηση ήταν κατ' ελάχιστον 20% αυτό σημαίνει μείωση της κίνησης κατά 10% περίπου. Και αν σε περίοδο κρίσης έχουμε μείωση της χρήσης των αστικών συγκοινωνιών κατά 10% τότε δεν μπορώ να πω τίποτα αλλά μόνον ότι λυπάμαι για την κατάντια...
Στα τομπολίνια μου αν η κίνηση έχει αυξηθεί σε απόλυτα νούμερα (το βλέπω κάθε ημέρα χαζός δεν είμαι). Θεωρώ όμως κατάντια για ένα κράτος να κλείνει τα μάτια σε οποιαδήποτε παρανομία. Πως βέβαια να κυνηγάς από τη μία αυτόν που δεν δίνει 1.40 ενώ καταδικάζεις με 3 χρόνια με αναστολή κρατικό λειτουργό γιατί ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες τα 250,000 ευρώ χορηγία της Siemens?
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται ως θετικό νέο το γεγονός ότι υπήρξε αύξηση εσόδων κατά 11.3% στον ΟΑΣΑ σε σχέση με τον Μάρτιο του 2010. Όμως σε πλήθος εισιτηρίων βλέπω ότι καθώς η αύξηση ήταν κατ' ελάχιστον 20% αυτό σημαίνει μείωση της κίνησης κατά 10% περίπου. Και αν σε περίοδο κρίσης έχουμε μείωση της χρήσης των αστικών συγκοινωνιών κατά 10% τότε δεν μπορώ να πω τίποτα αλλά μόνον ότι λυπάμαι για την κατάντια...
Υπάρχει και ένα άρθρο από το NewsIt σε σχέση με την αύξηση των ελέγχων και τις πωλήσεις καρτών.
Στα τομπολίνια μου αν η κίνηση έχει αυξηθεί σε απόλυτα νούμερα (το βλέπω κάθε ημέρα χαζός δεν είμαι). Θεωρώ όμως κατάντια για ένα κράτος να κλείνει τα μάτια σε οποιαδήποτε παρανομία. Πως βέβαια να κυνηγάς από τη μία αυτόν που δεν δίνει 1.40 ενώ καταδικάζεις με 3 χρόνια με αναστολή κρατικό λειτουργό γιατί ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες τα 250,000 ευρώ χορηγία της Siemens?
Με αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια καθημερινά, αναρωτιέμαι αν υπάρχει ελπίδα ή απλά θα αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων για να καλύψουν την ανύπαρκτη διοίκηση:
ΕΘΕΛ: Οικονομική «αιμορραγία» από χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών αιμοδοσίας
Ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ είχε η ΕΘΕΛ τα τελευταία χρόνια, καθώς περισσότερες από 3.000 ημέρες αδειών χορηγήθηκαν σε εργαζομένους με πλαστά πιστοποιητικά αιμοδοσίας!Όπως δείχνουν πρόσφατα πρακτικά του πειθαρχικού συμβουλίου της επιχείρησης, οι ποινές που επιβλήθηκαν σε δεκάδες εργαζομένους για 'κατάθεση παραποιημένων βεβαιώσεων χορήγησης αιμοπεταλίων', ξεκινούν από έξι ημέρες αργία και φθάνουν ακόμα και τις 30 ημέρες.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΘΕΛ, τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαλυφθεί 80 περιπτώσεις εργαζομένων που έλαβαν άδειες με πλαστές βεβαιώσεις ενώ επισήμως η επιχείρηση υποστηρίζει ότι 19 εργαζόμενοι τιμωρήθηκαν με αργία 6 ημερών και άλλοι 12 με αργία 30 ημερών.
Ωστόσο, από τα πρακτικά του πειθαρχικού συμβουλίου προκύπτει ότι οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι οι μοναδικές. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα που χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά φέρεται να είχε διοικητική υπάλληλος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα πιστοποιητικά χορηγούνταν και έναντι αμοιβής.
Περι εισιτηρίων λεωφορείων