-
-
Στην Πανελλήνια ο μεσιέ dbekos μου έκανε δωράκι Σήμερα επιτέλους κατάφερα να το απολαύσω (παρέα με την Ίρια που έφαγε μερικούς κόκους που μου ξέφυγαν)

Λίγο μετά, τόσο σε ζεστό:

όσο και σε κρύο:

Η Ίρια δοκιμάζει

Με μια λέξη, ποίημα Ευχαριστω dbekos
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στην Πανελλήνια ο μεσιέ dbekos μου έκανε δωράκι ......
Με μια λέξη, ποίημα Ευχαριστω dbekosMotta ===>

Το θέμα είναι ότι όταν αγοράζεις 1 Kg espresso σε κόκκους, έστω και σε 'promozione' στην τιμή των 6 €, (αν και σήμερα έχει 11€) δεν περιμένεις να πάρεις ένα αρκετά καλό καφέ, συγκρίνοντας πάντα τιμή/ποιότητα.Και για ακόμα μια φορά βέβαια διαπιστώνεται ότι, οι τιμές στην Ελλάδα ...
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Γιαννη καλησπερα ,Πες μου σε παρακαλω ,γιατι εψαξα και δεν βρηκα , ποιο ειναι το official site της alex duetto και απο ποιο site την περαγγειλες εσυ ?
Ευχαριστω.
υ.γ. dmitspan προσεξε τι θα πεις ....!!!
να πω μεγειές από τώρα ;
-
Κατσε σιγα σιγα ... πρεπει να προετοιμασω την wife
-
... (χρειάζομαι δαιμόνιους χειρισμούς μπας και τα καταφέρω)
Αν θες βοηθεια ... αυτο ειναι το επαγγελμα μου
-
Έχεις διαβάσει κανείς αυτό το βιβλίο: http://www.amazon.co.uk/Espresso-Coffee-Professional-David-Schomer/dp/0897166159/ref=reg_hu-rd_add_1_dp
??
Αξίζει τα λεφτά του; Για κάποιον αρχάριο που θέλει να μάθει για τον espresso..
-
τελικά . . Μου την είχες φυλαγμένη Υψιλονβιε !
-
Ο χρήστης kostaskg έγραψε:
Έχεις διαβάσει κανείς αυτό το βιβλίο: http://www.amazon.co.uk/Espresso-Coffee ... d_add_1_dp??
Το έχω διαβάσει εγώ!
Δεν είναι ακριβώς για αρχάριο με την ακριβή έννοια του όρου διότι υποτίθεται ότι απευθύνεται(;) σε κατόχους επαγγελματικών μηχανών, αλλά βέβαια ότι γνωσεις αποκταει κανεις από εδω και από κει, είναι πάντα χρησιμες...
Να σου πω την αλήθεια εγώ θα ήθελα μια πιό επιστημονική και τεκμηριωμένη προσέγγιση του θέματος από αυτό που περιέχεται στο βιβλίο ενώ αυτό είναι πολύ επιφανειακό κατα την γνώμη μου.Θα σου δώσει όμως γενική ιδέα για τον εσπρέσσο αλλά δεν θα σου λύσει πάμπολλα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις κατα την διαδικασία ειδικά σαν κάτοχος οικιακών συσκευών.
-
Eγω απο βιβλιο πηρα αυτο
http://www.barequip.gr/eshop/product_in ... cts_id=120
το οποιο ειναι intro στον καφε ,ευκολο και κατανοητο για noobαδες σαν και μενα .
Βεβαια πιο πολλα πραγματα εμαθα απο τα παιδια εδω μεσα
τα οποια απλα τα ειδα στο βιβλιο μετα ΚΑΙ γραμμενα .
Δεν ξερω αν ειναι λογω φασης -μιας και ειμαι και ζεστος με τον καφε και ασχετος -
παντως το βιβλιο το εχω καταχαρει γιατι σε βαζει σε εναν αλλο κοσμο .
Νταξει οσοι εχετε μπει σιγουρα τον ξερετε αλλα εγω που τον γνωριζω τωρα την εχω καταβρει .Απο καφε αυτον τον καιρο δοκιμαζω portioli και lavazza - οχι τον σκουρο - παντα σε pods .
Περι φρεντο παγωσα καφε αλλα τελικα δεν ειναι και τοσο πρακτικο -και γευστικο .
Χτυπημα και σουρωμα στο ποτηρι με Strainer - μην κοροιδευετε ρε, πηρα ΚΑΙ τετοιο ΜΑΖΙ με boston -
Απο χρονους ενω πηρα τον δοσομετρητη δεν εχω καθισει ακομα να μετρησω χρονο εκκχυλισης των 25ml.-
σορρυ Δασκαλε .
Παντως με το ματι πλεον αρχιζω και ψιλοκαταλαβαινω ποτε βγαινει καλος η χαλια ο καφες .
Επισης καταλαβα και πρακτικα πλεον οτι αν δεν χυσω νερο στην ντουζιερα
πριν την παρασκευη ο καφες δεν βγαινει το ιδιο καλος .Επειδη μια προσπαθεια μου για ιντερνετικη αγορα pods δεν καρποφόρησε
- μου στειλαν Mail απο το καταστημα και ειχαν μονο 1 απο τα 5 προιοντα που παρηγγειλα και ακυρωσα -
μηπως εχετε υποψη σας μαγαζια σε φυσικη η ιντερνετικη υποσταση
με ποικιλια σε μαρκες καφε - σε pods παντα - για να δοκιμασω τον ουρανισκο μου?
ΥΓ.Απαγορευεται στις τυχον απαντησεις σας η οποιασηποτε αναφορα σε Μυλο η σε PID
- μου στειλαν Mail απο το καταστημα και ειχαν μονο 1 απο τα 5 προιοντα που παρηγγειλα και ακυρωσα -
-
-
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Έχεις διαβάσει κανείς αυτό το βιβλίο: http://www.amazon.co.uk/Espresso-Coffee ... d_add_1_dp
??
Το έχω διαβάσει εγώ!
Δεν είναι ακριβώς για αρχάριο με την ακριβή έννοια του όρου διότι υποτίθεται ότι απευθύνεται(;) σε κατόχους επαγγελματικών μηχανών, αλλά βέβαια ότι γνωσεις αποκταει κανεις από εδω και από κει, είναι πάντα χρησιμες...
Να σου πω την αλήθεια εγώ θα ήθελα μια πιό επιστημονική και τεκμηριωμένη προσέγγιση του θέματος από αυτό που περιέχεται στο βιβλίο ενώ αυτό είναι πολύ επιφανειακό κατα την γνώμη μου.Θα σου δώσει όμως γενική ιδέα για τον εσπρέσσο αλλά δεν θα σου λύσει πάμπολλα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις κατα την διαδικασία ειδικά σαν κάτοχος οικιακών συσκευών.
Ναι όντως, φαίνεται πως απευθύνεται στον επαγγελματία. Απλά έχω διαβάσει θετικά σχόλια και είπα να ρωτήσω και εδώ. Είναι και ακριβό ( 44 λίρες, στο amazon..)
-
Συγνωμη left επειδη δεν καταλαβα ,ηθελες να πεις κατι ?
Aμα σου πω οτι μετα το χτεσινο ποστ εδω ,γκουγκλαροντας παρηγγειλα το μπλε βουνο ?
Αν και δεν ξερω κατα ποσο ανταποκρινεται η τιμη με το προιον .
Για μαρκετινιστικο κολπο το βλεπω αλλα δεν πειραζει .
Εβαλα στην παραγγελια brazilian santos και εναν colombian που ειχαν .
Ο ενας γλυκος και αλλος σοκολατα εγραφαν . -
Αυτό εδώ το νεροζούμι με λίγη σαπουνάδα ονομάζεται freddo cappuccino. Παίζει να είναι ο χειρότερος καφές που δεν ήπια τελικά

-
Ο χρήστης frankzer0 έγραψε:
Συγνωμη left επειδη δεν καταλαβα ,ηθελες να πεις κατι ?
Aμα σου πω οτι μετα το χτεσινο ποστ εδω ,γκουγκλαροντας παρηγγειλα το μπλε βουνο ?
Αν και δεν ξερω κατα ποσο ανταποκρινεται η τιμη με το προιον .
Για μαρκετινιστικο κολπο το βλεπω αλλα δεν πειραζει .
Εβαλα στην παραγγελια brazilian santos και εναν colombian που ειχαν .
Ο ενας γλυκος και αλλος σοκολατα εγραφαν .Δεν ειναι κολπο αλλα φοβαμαι μην εθιστεις στα σκληρα κ δεν ξαναπιεις καφε εξω απο το σπιτι σου
Τι μηχανη εχεις κ τι τιμες σου εδωσαν ??????? -
Μπα αφού δεν έχει μύλο και με pressurized τότε δε θα καταλάβει πολλά
-
Χωρίς μύλο φτιάχνω καλύτερο καφέ από αυτόν που πίνω στο 90% των καταστημάτων. Με τη 'βασική' μηχανή της gaggia.
Άρα πίπαι μπλαι. Αν πάρω και μύλο, θα παραγγέλνω πάστα φλώρα ή τοστάκι έξω.BTW, έτσι την πάτησα από τότε που παντρεύτηκα. Είναι η συμβία τόσο καλή μαγείρισσα, που πρέπει να πηγαίνουμε σε καπελάδικο (σκούφους-σκούφους-σκούφους) για να πούμε ότι φάγαμε κάτι της προκοπής.
Δεν είναι κακό. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χωρίς μύλο ..........(Για όλο το post ) -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χωρίς μύλο φτιάχνω καλύτερο καφέ από αυτόν που πίνω στο 90% των καταστημάτων. Με τη 'βασική' μηχανή της gaggia.
Άρα πίπαι μπλαι. Αν πάρω και μύλο, θα παραγγέλνω πάστα φλώρα ή τοστάκι έξω.BTW, έτσι την πάτησα από τότε που παντρεύτηκα. Είναι η συμβία τόσο καλή μαγείρισσα, που πρέπει να πηγαίνουμε σε καπελάδικο (σκούφους-σκούφους-σκούφους) για να πούμε ότι φάγαμε κάτι της προκοπής.
Δεν είναι κακό.Ειδες τι μπορει να παθεις αν δεν κανεις σωστη επιλογη
Ο μυλος χρειαζεται στην περιπτωση που εχεις μηχανη με λεβιε κ για το εξοχικο ,στην Αθηνα αν βρεις καλο χαρμανι σε καταστημα σχετικα κοντα σου ειναι εντελως αχρηστη .
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)