-
άμα έχεις κουμπωμένο το portafilter με καφέ μέσα και την μηχανή αναμμένη να ζεσταίνεται τότε θα καεί ο καφές
-
Ναι, σ' αυτό συμφώνησα.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Γιάννη, εσένα είναι rotary pump όμως, εμένα θα την παλέψει με τόση πίεση;
επίσης με την αποχέτευση τι κάνεις; έχεις συνδέσει την έξοδο της σωληνοειδούς με την αποχέτευση της βρύσης ή από το συρταράκι που πέφτουν τα νερά; με τον διαλυμένο καφέ τι γίνεται, δεν μπουκώνει το σωληνάκι/αποχέτευση;Eμένα Δημήτρη εκτός της δυνατότητας σύνδεσης με το δίκτυο ή από δοχείο με την μετακίνηση απλώς ενός λεβιέ, έχει πρόβλεψη για να την συνδέσεις στην αποχέτευση.
Ο συρταρωτός νεροχύτης της έχει στο κέντρο του μιά λαστιχένια τάπα. εάν την βγάλεις το νερό τρέχει σε έναν πλαστικό συλλέκτη που υπάρχει από κάτω (έχει και δύο θέσεις ανάλογα προς τα που θέλεις να βγαίνει ο σωλήνας της αποχέτευσης, πίσω ή δεξιά) και από εκεί μέσω ενός σωλήνα οδηγήται στην αποχέτευση.
Κοίτα από 3:35 έως 3:48 στο βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=uV9LSxFlnyE
Γιατί να μπουκώσει; Κόκκοι καφέ και νερό πέφτουν.Για το θέμα της συνδεσης με το δίκτυο της μηχανής σου την στιγμή που δεν έχει πρόβλεψη, δεν μπορώ να σε διαβεβαιώσω έγκυρα διότι δεν το έχω ψάξει καθόλου. Μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω.
-
Παιδια καταρχην χιλια ευχαριστω για τις ταχυτατες απαντησεις σας και την βοηθεια σας .
Αν φτιαχνετε καφε τοσο γρηγορα οσο απαντατε με βλεπω για ...ελληνικο με φουσκαλες
Η αληθεια ειναι οτι με γοητευει η ολη διαδικασια και η ιεροτελεστια -και πραγματικα σας ζηλευω -
αλλα ξερω οτι δεν εχω την πολυτελεια χρονουαυτο το διαστημα να εμπλακω στην ιστορια αυτη.
Δεν θελω να 'καψω' την φαση .Σαν να θελω να παρω αυτοκινητο που να χωραει τα παιδια μου με τα πραγματα τους
(καθιμσατακια ,καροτσια ,παρκοκρεβατα και αλλα συμπραγκαλα ) την γυναικα μου με τα δικα της συμπραγκαλα
και να σκασω μυτη με διθεσιο καμπριο .Πραγματικα θελω αλλα αυτη τη στιγμη ΔΕΝ .Καποια στιγμη στο μελλον σιγουρα θα γινει πιο Pro η φαση.Εξαλλου εδω δεν θα ειστε να ψηνετε καφεδες ?
Οποτε προσανατολιζομαι στην illy για την οποια θελω να ρωτησω καποια πραγματα .Ενα μοντελο υπαρχει ?
Εχει μια ποικιλια καφε στις καψουλες ?
Ειναι δυσευρετες οι καψουλες ?
Κοστος καψουλας ?
Μπαινουν αλλης εταιριας καψουλες ?
Φανταζομαι πως οχι αλλα ...λιγο ηλεκτρονικο μελανι παραπανω
δεν πειραζει για την γνωση .
Σε σχεση με τις Nespesso εχει διαφορα ?
Ως προς την ποιοτητα του καφε ,την παρασκευη του ,την ποικιλια του ?
Ειδα κατι στην 159 σελιδα για προηγουμενες γευσεις και για αναμειξεις
αλλα... ειπα να ρωτησω .
Δεν ξερω τι αλλο θα πρεπει να προσεξω η να ρωτησω παραπανω
η κατι που θα θελατε να προθεσετε εσεις .
Φανταζομαι οτι και το νερο θα παιζει ρολο .
Βρυση η εμφιαλωμενο ?
Πριν καποια χρονια φιλος φιλου -'αρρωστακι' με τον καφε -
επανω στην κουβεντα μου εβγαλε κατι που μετραγε σκληροτητα νερου .
Γελασα αλλα οταν καποια αλλη φορα στο μαγαζι του ,
μου εδειξε ενα συστημα φιλτραρισματος του νερου και
μου εδωσε να πιω καφε με 2 διαφορετικα νερα μου φυγε το γελιο.
Οποτε να ξερετε οτι μπορει να μην εχω γνωσεις στο αντικειμενο
αλλα γουσταρω να μαθαινω λεπτομεριες στο βαθμο που με παιρνει .
Δηλαδη με βαση την μηχανη και τον χρονο που διαθετω .
Αυτα και παλι σας ευχαριστω παιδια . -
Να'σαι καλα φιλε
Κατ'αρχας αφου δε θελεις να 'καψεις τη φαση' οπως λες, μπορεις να παρεις κανονικη μηχανη και να δουλευεις κυριως pods, και οταν εχεις χρονο, κανεις και τα 'πειραματα' σου με αλεσμενο καφε για αρχη κι οταν μπορεσεις παιρνεις κ μυλο.
Απο κει κ περα,
Ο χρήστης frankzer0 έγραψε:
Ενα μοντελο υπαρχει ?Απ'οτι βλεπω εδω http://www.illy.com/wps/wcm/connect/us/ ... -machines/ υπαρχουν 4 (στο σκρουτζ βεβαια εχει μονο τις 2) προσωπικα μου αρεσε περισσοτερο η 'Υ1', καθολου παραδισακη σαν εμφανιση αλλα περισσοτερο 'σοφιστικε', θα την προτιμουσα κι ας μην εχει ακροφυσιο.
Εχει μια ποικιλια καφε στις καψουλες ?
Ειναι δυσευρετες οι καψουλες ?
Κοστος καψουλας ?
Μπαινουν αλλης εταιριας καψουλες ?Οσο για τις καψουλες κοιτα εδω http://www.illyshop.gr/productList.asp?ITMID=11&LANG=GR (το οποιο εχει κι αλλα ενδιαφεροντα πραματακια **EDIT εχει κι ενα διαγωνισμο, για παιξε!! ** ) 4 ποικιλιες με κοστος περι τα 12€ οι 21. για τη διαθεσιμοτητα, καπου μεσα στο σαιτ ειχα δει ενα excel (τωρα δεν το βρισκω) αλλα αν φανταστεις πως τις ειδα μεχρι κ σε super market της Ελευσινας δε νομιζω να εχεις προβλημα.
Σε σχεση με τις Nespesso εχει διαφορα ?
Ως προς την ποιοτητα του καφε ,την παρασκευη του ,την ποικιλια του ?Εμπειρια δεν εχω, αυτο που καταλαβα παντως ειναι πως το συστημα της illy κανει καφε με πιο 'υγειινο' τροπο. Αν κανω λαθος ας με διορθωσουν οι υπολοιποι
Φανταζομαι οτι και το νερο θα παιζει ρολο .
Βρυση η εμφιαλωμενο ?Αν σκεφτεις οτι το μεγαλυτερο μερος του καφε ειναι.. νερο φυσικα κ παιζει ρολο!! Οπως ειδες εχουν αναφερθει αρκετες φορες τα φιλτρα νερου τα οποια ομως μπαινουν σε ακριβοτερες μηχανες. Οπως και να'χει κανε μια δοκιμη, τον ιδιο καφε με νερο βρυσης κ εμφιαλωμενο, δες αν σε παιρνει οικονομικα κι αποφασισε!!
ΕDIT 2: Τελικα υπαρχει και η ακομα φθηνοτερη 'gaggia for illy' http://www.expertstore.gr/p.Gaggia-For-illy.320538.html
-
μακριά απ τις nespresso . ήταν η πρώτη μου μηχανή παρασυρθηκα απ το marketing και την αγόρασα . . . πρέπει να ξέρεις ότι ΔΕΝ είναι καφες αυτό που κάνει . . είναι ένα μαρκετιστικο ζουμί που έχει τρομερά υποβαθμισμένη ποιότητα καφέ με ψεύτικο καιμακι . . αντίθετα το σύστημα της illy κάνει πραγματικό καφέ . το ξανάλεω είναι άριστο για κάποιον που δε θέλει να αφιερώνει πολύ χρόνο . όσο για την διάφορα του φρέσκοαλεσμενου και φρέσκοκαβουρδισμενου καφε με έναν καφέ που αγοράζεις από το super market είναι σαν : να τρως ένα τυποποιημένο παγωτό φράουλα σε σχέση με ένα χειροποίητο με φρέσκοκομμενες φραουλες . Το τυποποιημένο έχει μια φλάτ γεύση . . ενώ το άλλο όταν το τρως . εκτός από την αίσθηση της φρέσκαδας , μπορείς να διακρίνεις μια μια τις γεύσεις . . και να καταλάβεις τη φράουλα τη σαντιγυ το γαλα . . . Κλπ . αν όλα αυτά σου φαίνονται υπερβολικα πίστεψε με ότι δεν ξέρεις τι χανεις !
-
Οκ παιδια .
Παει η Nespresso .
Out.
Illy η κανονικη μηχανη .
Αν παρω της Gaggia ενα απο τα 2 πρωτα μοντελα ,evolution ,Pure
θα μπορω να βαλω ταμπλετες ? Pod System αν διαβασα καλα εε?
Εχει διπλο φιλτρο ?
Το ανεφερε στο ποστ του ο manosk ως επισήμανσηΗ καφετιέρα που θα προτιμήσεις να έχει διπλό φίλτρο (αυτό θα χρησιμοποιείς ακόμα και για μονούς καφέδες) και φίλτρο για 'ταμπλέτα' για ευκολία
Bεβαια απο οτι διαβασα και προτεινετε την baby .
Προφανως θα αξιζζει την διαφορα απο τα αλλα μοντελα .
Για λογους ευκολιας λεω να προσανατολιστω τις ταμπλετες με την αναλογη μηχανη που να τις δεχεται .
Φανταζομαι οτι υπαρχει ευρος σε ταμπλετες απο διαφορες μαρκες/ποικιλίες καφε?
Η λειτουργουν και αυτες οπως οι καψουλες και θελει η καθε ταμπλετα την δικη της μηχανη ?
Περι συντηρησης καποια πραγματα ?
Ειναι πιο δυσκολη να συντηρηθει απο την μηχανη της illy ?
Με την αφαλατωση τι γινεται ?
Για νερο θελω φιλτρο ?
Θα χρειαστει κατι αλλο εκτος απο ενα tamper ? - το googleαρα οπως μου πες -
Δεν θελω να μπω ακομα στο τριπ του μυλου .
Ευκολια και χρονος .
Εκει θελω να μεινω τουλαχιστον για αρχη
αλλα να μην παρω και τα ξεπλυματα απο τις καψουλες . -
Εγω θα επαιρνα σιγουρα αυτο !!!!
http://www.youtube.com/watch?v=oLQ_1vRA ... r_embedded -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Εγω θα επαιρνα σιγουρα αυτο !!!!
http://www.youtube.com/watch?v=oLQ_1vRA ... r_embeddedΑπο design και παρουσίαση τα σπάει..
Μάλλον και εγω εδω θα πήγαινα -
Φιλε leftgalan δεν περιοριζεσαι ομως σε μια ποικιλια καφε ?
Απο οτι ειδα στο site εχει Normal,Scupo,Lungo .
Tα 2 τελευταια δεν ξερω τι ειναι . -
Ο χρήστης frankzer0 έγραψε:
Φιλε leftgalan δεν περιοριζεσαι ομως σε μια ποικιλια καφε ?
Απο οτι ειδα στο site εχει Normal,Scupo,Lungo .
Tα 2 τελευταια δεν ξερω τι ειναι .Aυτο το μηχανακι ειναι κομμενο κ ραμμενο στα μετρα σου
http://www.net-electric.gr/catalog/izzy ... -5553.htmlκ ξεχασε προς το παρον μυλους, φιλτρα .........αν ολα αυτα χρειαζονται για να πιεις ενα εσπρεσσο ,εγω θα επρεπε ολη μερα να μην ασχολουμαι με τιποτα αλλο παρα με την παρασκευη του εσπρεσσο .
-
Αν πάρεις ημιαυτόματη (πχ Gaggia Baby) τότε θα μπορείς να φτιάχνεις καφέ είτε με ταμπλέτα (pod) είτε με αλεσμένο καφέ (καλό είναι στην άκρη του μυαλού σου να ξέρεις ότι θα πετύχεις ακόμα καλύτερο καφέ εάν πάρεις και μύλο ώστε να είναι φρεσκοαλεσμένος και φυσικά να βρεις ένα καφεκοπτείο ή καφέ που να σε ικανοποιεί). Από κει και πέρα διπλό φίλτρο θα έχει, αν είναι pressurized ή όχι θα δείξει όταν ανοίξεις το κουτί, 3€ έχει όμως να πάρεις αν δεν έχει.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Αν πάρεις ημιαυτόματη (πχ Gaggia Baby) τότε θα μπορείς να φτιάχνεις καφέ είτε με κάψουλα είτε με αλεσμένο καφέ (καλό είναι στην άκρη του μυαλού σου να ξέρεις ότι θα πετύχεις ακόμα καλύτερο καφέ εάν πάρεις και μύλο ώστε να είναι φρεσκοαλεσμένος και φυσικά να βρεις ένα καφεκοπτείο ή καφέ που να σε ικανοποιεί). Από κει και πέρα διπλό φίλτρο θα έχει, αν είναι pressurized ή όχι θα δείξει όταν ανοίξεις το κουτί, 3€ έχει όμως να πάρεις αν δεν έχει.H Gaggia baby δηλαδή παίρνει και κάψουλες illy εκτός από χύμα καφέ;
Επίσης βλέπω μια διαφορά στην τιμή μεταξύ Gaggia Baby Black και Gaggia Baby Nero.Τι διαφορά έχουν αυτές οι μηχανές; -
http://www.skroutz.gr/c/437/kafetieres/ ... aggia.html
Pure ή Evolution, σε λογική τιμή. Η Izzy έχει αν δεν απατώμαι μόνο pressurized φίλτρο, άρα κάπου κολλάς σε κάτι-σαν-κρέμα, χωρίς δυνατότητα παραγωγής καλού espresso σαν των καταστημάτων.
Εν πάσει περιπτώσει, το ιδανικό είναι να πάρεις κάτι που αργότερα να μη χρειαστεί αλλαγή. Καλύτερα η baby, αλλά και η pure (που έχω εγώ) μια χαρά καφέ κάνει (με εξτρά tamper), το χαρμάνι μιλάει μετά - εξοικονομείς μάλιστα 70 €. Κι επειδή έχω δοκιμάσει σχεδόν ό,τι κυκλοφορεί ευρέως στην αγορά, τουλάχιστον ξέρω ότι μόνο με μύλο θα είχα κάτι ακόμα καλύτερο. Είπαμε, 1 λεπτό για την παρασκευή 1 καφέ, μαζί με 5-6 λεπτά προθέρμανση μηχανής. Ο 2ος καφές άλλο 1 λεπτό κ.ο.κ.
Στην πράξη δεν γλιτώνεις χρόνο ή κόπο αν πάρεις ετοιματζίδικα πράγματα, εκτός αν θεωρείς μπελά το να βάλεις 3-4 κουταλάκια καφέ στο φίλτρο, να τον πατήσεις με το tamper (περιλαμβάνεται στη συσκευασία ένα πλαστικό tamper που απλά δεν κάνει δουλειά) και μετά να ξεπλύνεις το portafilter. Ο ελληνικός μεγαλύτερο μπελά έχει.Α, οι gaggia έχουν μια χαρά ακροφύσιο ατμού. Για cappuccino δηλαδή κάνουν δουλειά, χωρίς ανάγκη ειδικής συσκευής για αφρόγαλα. Μοναδικό θέμα το ότι πρέπει πρώτα να φτιάξεις τον καφέ και μετά να περιμένεις 1-2 λεπτά να θερμανθεί το νερό για τον ατμό.
Ο dmitspan συμπληρώνει παραπάνω ορισμένα σωστά πράγματα.
Φίλτρο νερού δεν χρειάζεται για την ομαλή χρήση της καφετιέρας (εκτός αν ζεις σε περιοχή με πολύ σκληρό νερό), αλλά εγώ ούτως ή άλλως έχω φίλτρο στη βρύση - τουλάχιστον δεν πίνω/γεύομαι το χλώριο. Χωρίς φιλτραρισμένο νερό δεν ξέρω τι γεύση έχει ο καφές μου.
Pods υπάρχουν πολλά. Στα σούπερ μάρκετ θα βρεις 3-4 μάρκες, ως και τα coffeeway έχουν κάτι δικά τους. Ακόμα πιο βολικά, ειδικά για τη σύζυγο.
Η συμβουλή μου: μην κάνεις καν τον κόπο ν' αγοράσεις καφέ κομμένο/συσκευασμένο του εμπορίου (εξαιρούνται τα pods). Άγευστος, πεταμένα λεφτά, λύση ύστατης ανάγκης. Καφεκοπτείο, καμία σχέση σε άρωμα και στα ίδια (ή λιγότερα) λεφτά.Συντήρηση δεν χρειάζεται, μόνο αφαλάτωση κάθε λίγους μήνες (αναλόγως της χρήσης). Από αξιοπιστία, ε, είναι και θέμα τύχης. 2 χρονάκια πάντως εγγύηση τα έχεις για κάθε ενδεχόμενο.
Τέλος, άλλο οι κάψουλες (που είναι αποκλειστικής χρήσης σε ορισμένες μηχανές) και άλλο οι ταμπλέτες-pods, που θέλουν απλώς ένα μονό φίλτρο κάπως ειδικότερης κατασκευής.
-
Ο χρήστης tarantules έγραψε:
Αν πάρεις ημιαυτόματη (πχ Gaggia Baby) τότε θα μπορείς να φτιάχνεις καφέ είτε με κάψουλα είτε με αλεσμένο καφέ (καλό είναι στην άκρη του μυαλού σου να ξέρεις ότι θα πετύχεις ακόμα καλύτερο καφέ εάν πάρεις και μύλο ώστε να είναι φρεσκοαλεσμένος και φυσικά να βρεις ένα καφεκοπτείο ή καφέ που να σε ικανοποιεί). Από κει και πέρα διπλό φίλτρο θα έχει, αν είναι pressurized ή όχι θα δείξει όταν ανοίξεις το κουτί, 3€ έχει όμως να πάρεις αν δεν έχει.
H Gaggia baby δηλαδή παίρνει και κάψουλες illy εκτός από χύμα καφέ;
Επίσης βλέπω μια διαφορά στην τιμή μεταξύ Gaggia Baby Black και Gaggia Baby Nero.Τι διαφορά έχουν αυτές οι μηχανές;sorry έκανα λάθος ταμπλέτες (pods) ήθελα να πω
-
τουλάχιστον ξέρω ότι μόνο με μύλο θα είχα κάτι ακόμα καλύτερο.
Προσπαθω να κανω πραξη αυτο που ολοι ισχυριζονται ,δηλαδη, οτι ο μυλος κανει την διαφορα ,αν κ εχω δοκιμασει τα παντα ακομα δεν το εχω διαπιστωσει
Ο μυλος μου ειναι με κωνικα μαχαιρια με μικρορυθμιση για δυνατοτητα ψιλοκομμενου καφε ,μεγαλος μπελας για να πετυχεις την σωστη ρυθμιση κ μεγαλη σπαταλη ,ειδικα οταν θελω να χρησιμοποιησω την PAVONI (αυτη με τον λεβιε) η οποια με την σειρα της θελει ενα τεταρτο για να ετοιμαστειΗ IZZY παιρνει οτι φιλτρο θελεις ,ο λογος που την προτεινω ειναι ,η ποιοτητα κατασκευης της κ η μεγαλη αντοχη της στον χρονο χωρις να υστερει στο αποτελεσμα .
Εξαρταται παντα απο τις απαιτησεις του ενδιαφερομενου . -
Δεν είναι εκεί το θέμα, αλλά στο ότι ένας καλός μύλος σου δίνει φρεσκοαλεσμένο καφέ που δεν έχει ξεθυμάνει καθόλου. Ενώ όταν παίρνεις φρεσκοκομμένο 250 γρ., σε 1-2 μέρες έχει ήδη χάσει ένα μέρος του αρώματος, στις 3-4 μέρες έχει ήδη αλλοιωθεί σημαντικά.
-
Προσπαθω να κανω πραξη αυτο που ολοι ισχυριζονται ,δηλαδη, οτι ο μυλος κανει την διαφορα ,αν κ εχω δοκιμασει τα παντα ακομα δεν το εχω διαπιστωσει
Είσαι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Είσαι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα
Η εξαιρεση σιγουρα ειμαι ,αλλα σε ποιον κανονα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι εκεί το θέμα, αλλά στο ότι ένας καλός μύλος σου δίνει φρεσκοαλεσμένο καφέ που δεν έχει ξεθυμάνει καθόλου. Ενώ όταν παίρνεις φρεσκοκομμένο 250 γρ., σε 1-2 μέρες έχει ήδη χάσει ένα μέρος του αρώματος, στις 3-4 μέρες έχει ήδη αλλοιωθεί σημαντικά.Θα κανω μια τελευταια προσπαθεια
Αναφερομαι στον ιδιο κοκκο καφε ,που ενα μερος κοβω στο καταστημα με την μηχανη των 2000ευρω+ κ το υπολοιπο κοβω στο σπιτι αλλαζοντας κ ρυθμισεις μηπως πετυχω το αρωμα του καταστηματος ,αλλα παντα χωρις αποτελεσμα .
Αυτο το εχω επαναλαβει με τον illy ,pellini .......Ο δυο ημερων καφες του καταστηματος εξακολουθει να εχει καλυτερο αρωμα απο τον φρεσκοκμμενο δικο μου
Ισως να φταιει οτι το μηχανημα το δικο του κοστιζει χιλιαδες ενω το δικο μου εκατονταδες
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)