-
Aρα να επιλέγουμε το ακριβότερο ;;;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Aρα να επιλέγουμε το ακριβότερο ;;;αν δε βρισκεις αρκετα ακριβο, δωσε μπουρμπουαρ
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Θα πεσει ποτε η τιμη της προς τα παλιοτερα επιπεδα;
ποσες φορες θα πρεπει να πουμε οτι η τιμη ειναι κατα 66% φοροι?
ο Θεος μας εφερε τον ΓΑΠ και ανεβασε τη τιμη εκει που ειναι. Να 'ναι καλα ο ανθρωπος, με μια μονο κινηση ελυσε τα εξης προβληματα:
- μειωθηκε το κυκλοφοριακο
- μειωθηκε η μολυνση της ατμοσφαιρας
- οι συνταξιουχοι και οι ανεργοι κλειστηκαν σπιτια τους
- μειωθηκε το εμπορικο ελλειμμα
- πλεον και με 1600κκ αισθανεσαι πλουσιος
- πας με 120 και προσπερνας Πορσε, BMW, Μερτς, Αουντι. Πως να το εκανες αυτο πτιν 2 χρονια? Αμα λαχει τους δειχνεις και μεσαιο δαχτυλο
- γλυτωσαμε τα συχνα σερβις και αλλαγες ελαστικων. Καθε 3 χρονια σερβις, καθε 8 χρονια λαστιχα. Αμορτισερ ποτε.
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Εισαι 35 χρονων! Βαλε λιγο το ξερο σου να σκεφτει 2-3 πραγματακια και σταματα να προσπαθεις με δηθεν εξυπναδες να μου την πεις η να με προσβαλεις... Δεν μου καιγεται καρφακι λοιπον για το τι γραφεται εδω μεσα, πολυ δε περισσοτερο οταν προερχεται απο ανθρωπους που ουτε μια πλακα δεν μπορουν να κανουν χωρις να γινουν κρυοκωλοι! (ΑΝ εκανες κιολας πλακα γιατι ειλικρινα πιστευω οτι το ειπες σοβαρα...)Το ξερό μου σκέφτεται 100% πολύ περισσότερο από το δικό σου ξερό. Ο αστεϊσμός ήταν λίγακι κρύος μεν, αλλά ουσιαστικά, μέσω της πλάκας, κατηγορούσε αυτό που γίνεται σαν συνήθεια σήμερα.
Δευτερον! Βλεπω ομως οτι με παρακολουθεις αρκετα στενα, σε σημειο του να θυμασαι αρκετες λεπτομεριες για το προσωπο μου και αυτο ειλικρινα σου λεω οτι με τιμα.... Ειδικα αν σκεφτεις οτι αποτελω μερος του προβληματος και μαλιστα αυτο το ενστερνιζονται -συμφωνα με τα λεγομενα σου- και αλλοι εδω μεσα (φυσικα δεν εχω κανενα λογω να μην σε πιστεψω)...
Παρακολουθώ το θέμα, όπως και μερικές δεκάδες ακόμη και έχω καλή μνήμη, οπότε θυμάμαι αυτά που έγραφες στην αρχή.
Παραυτα επειδη βλεπω οτι δηλωνεις fan σε ενημερωνω οτι τοτε απλα σπουδαζα και εκανα βολτες στα πρατηρια του πατερα μου για τζαμπα βενζινουλα και καφε! Εδω και μερικους μηνες ομως εχω το δικο μου μαγαζι...αρα αυτο με κανει πλεον πρατηριουχο! Α, και το μαγαζι μου δεν ειναι της Shell...
Για ολα τα παραπανω μπορω να αναρτησω βεβαιωσεις εναρξης απο την ΔΟΥ, καταστατικο συστασης ΟΕ, συμβολαια και ολα τα παραπανω μιας και τωρα που με ξεμπροστιασες σε ολο το φορουμ φανταζομαι δεν θα με πιστευουν...
Φανταζομαι οτι τωρα θα βγεις δημοσιως και θα αποκαταστησεις το ριγμενο μου επιπεδο γιατι απο την στιγμη που διαβασα το ποστ σου πραγματικα πληγωθηκα και εχασα την πιστη μου στην ανθρωποτητα!Περιμένω τα παραστατικά. Να υποθέσω ότι είναι Avin το πρατήριο;;;;
Τριτον! Για να σοβαρευτουμε κι ολας...
Αν δεν αλλαξετε νοοτροπια σαν καταναλωτες μια ζωη θα σας κλεβουν! Κρατικοι μηχανισμοι που να ανιχνευουν τα 'μηχανακια' δεν υπαρχουν και οτι πρατηρια πιαστηκαν πιαστηκαν καθαρα απο τυχη...
Οσο εξακολουθειτε να επιλεγετε τα πρατηρια σας με βαση την τιμη θα σας κλεβουν και θα λετε και ευχαριστω!
Μπορει σε καποιους να μην αρεσει αυτο, και καποιοι αλλοι να προσπαθουν να κοροιδεψουν τους εαυτους τους αλλα αποτελει πραγματικοτητα...
Ολα τα πρατηρια αλλωστε που πιαστηκαν με μηχανακια ηταν ολα παμφθηνα...Εγω ευχαριστω λιγο παραπανω!
Το ότι οι μηχανισμοί δε δουλεύουν είναι δεδομένο. Ποιος δουλεύει σήμερα στην Ελλάδα; Ούτε ιδιώτες, ούτε κράτος δουλεύουν. Σήμερα, είχα συζήτηση με ένα φίλο. Πλέον, μου λέει, γυρνάω σπίτι μου 18:00 γιατί έχουν 3 μήνες να με πληρώσουν και στις 17:00 ακριβώς φεύγω από την εταιρεία μου έλεγε. Άλλος φίλος, αστυνομικός, μου έλεγε πριν λίγο καιρό: ζητάνε 100 κλήσεις; 100 γράφω και ούτε μία παραπάνω και, αν τελειώσω νωρίς, την κάνω και κάθομαι. Τρίτος φίλος, οδηγός στον ΟΑΣΑ: λεωφορείο που έχει λιγότερες χειρολαβές, ΔΕΝ το παραλαμβάνω πλέον. Μείωση μισθού δεν κάνουν; τα ρεπό στα τσιράκια του κόμματος δεν τα δίνουν όπως αυτά θέλουν; κι εγώ τηρώ το γράμμα του νόμου πλέον και παρανομίες ΔΕΝ κάνω...
Λοιπόν, μετά από αυτά, καταλαβαίνεις ότι, μπορείς να κλέψεις όσο θέλεις. Να σε κυνηγήσει το κράτος δεν έχει όρεξη, ούτε έχει τα μέσα. Από την άλλη, δε σημαίνει ότι το ακριβότερο είναι και καλύτερο, ούτε και ότι το φτηνότερο είναι χειρότερο.
Και μιας και αναφέρθηκες, θα σου πω μερικά παραδείγματα που μου έχουν τύχει:
-
Βάζω βενζίνη στο Kadett. Ενώ έχει ακόμα μέσα και ο δείκτης το δείχνει, μου βάζει 34-35 L, περισσότερο δηλαδή από τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ. Απλά τον πλήρωσα για 30 L (και πολλά ήταν), έφυγα και ενημέρωσα και όλους τους φίλους να μη βάζουν σε αυτόν.
-
Βάζω στη γειτονιά μου σε BP (παλαιότερα) μιας και ήταν κοντά, οπότε, ακόμα και αν ήταν λίγο ακριβότερη, δεν ξόδευα στο πήγαινε-έλα και βοηθούσα και το γείτονα. Ξεκινάω, και το αυτοκίνητο αμέσως έχει πρόβλημα με το τράβηγμα. Τέλος, ούτε ξαναπήγα εκεί.
-
Βάζω από συγκεκριμένο πρατήριο (Shell) και μέχρι στιγμής δε με έχουν κλέψει καθώς ό,τι περιμένω να μπει, τόσο και μπαίνει. Όταν δω ότι θα πάρει 1 L παραπάνω, τότε, αυτομάτως με χάνουν από πελάτη. Βάζω Shell γιατί στις χαμηλές στροφές που ο Ecotec είχε πρόβλημα, ειδικά η 100άρα που έβαζα παλαιότερα, τραβούσε καλύτερα.
-
Έβαζα ένα καλοκαίρι τη φτηνότερη βενζίνη της περιοχής. 2 είναι τα φτηνά βενζινάδικα για Κερατσίνι: το Aigean στο τέλος της Λ. Σχιστού και το Α.Π. τότε - νυν Avin - στη Δραπετσώνα. Μέσα σε ένα καλοκαίρι γλύτωσα 120€ σε σχέση με την 100άρα Shell. Το Σεπτέμβριο, έμεινα από βουλωμένα μπεκ, για 1η και τελευταία φορά με το Astra. Πλήρωσα 120€ για καθαρισμό και συνήλθα. ΔΕΝ έβαλα ξανά εκεί ΠΟΤΕ.
-
Βάζει θείος στο χωριό από 'γνωστό'. Κάνει 50 Km και το αμάξι μένει. Συνεργεία κτλ και τελικά, κατεβάζουν το ρεζερβουάρ. Το μισό ήταν γεμάτο νερό. Αν θέλει τώρα, ας βρει πελάτη να πάει να βάλει εκεί καύσιμο. Όλο το χωριό τον γράφει πλέον.
-
Βάζει γνωστός σε βενζινάδικο στην Ελευσίνα, στην Ε.Ο. πάνω. Σε κάποια φάση, πιάνει τον Πάκι να κάνει κάτι μέσα στο παντελόνι του. Για πότε τον έριξε κάτω και του βρήκε πάνω του το τηλεχειριστήριο δε λέγεται. Φυσικά, γέμισε το αυτοκίνητο και έφυγε χωρίς να πληρώσει τίποτε. Τον έπαιρνε να το κάνει όμως γιατί ήταν ΕΛΑΣ, οπότε ο Πάκις δεν τολμούσε να αμυνθεί και ο ιδιοκτήτης βρέθηκε προ απροόπτου.
Αυτή είναι η λογική μου, αλλά αυτά δεν πιάνουν εύκολα στην Αθήνα με τον τεράστιο πληθυσμό και τους πολλούς απατεώνες. Κάποιος θα βρεθεί να βάλει και σε σένα που είσαι ακριβός ή κάποιος θα βρεθεί να βάλει και σε σένα που είσαι φτηνός, αλλά νοθευμένος. Γενικεύσεις της μορφής: τα φτηνά κλέβουν ή έχουν χειρότερη ποιότητα ή τα ακριβά είναι πιο καλά, ίσως να έπιαναν σε κάποιον που έχει 10-20-50-100 πελάτες τη μέρα σε ένα χωριό της Φωκίδας. Στην Αθήνα όμως...
Ευχαριστώ.
-
-
Αν δεν αλλαξετε νοοτροπια σαν καταναλωτες μια ζωη θα σας κλεβουν! Κρατικοι μηχανισμοι που να ανιχνευουν τα 'μηχανακια' δεν υπαρχουν και οτι πρατηρια πιαστηκαν πιαστηκαν καθαρα απο τυχη...
Οσο εξακολουθειτε να επιλεγετε τα πρατηρια σας με βαση την τιμη θα σας κλεβουν και θα λετε και ευχαριστω!
Μπορει σε καποιους να μην αρεσει αυτο, και καποιοι αλλοι να προσπαθουν να κοροιδεψουν τους εαυτους τους αλλα αποτελει πραγματικοτητα...
Ολα τα πρατηρια αλλωστε που πιαστηκαν με μηχανακια ηταν ολα παμφθηνα...Πες μας σε παρακαλώ με ποια νοοτροπία να λειτουργούμε... Πραγματικά τώρα. Γτ έχω την αίσθηση ΟΤΙ ΟΛΟΙ οι βενζινάδες αυτή τη περίοδο πλουτίζουν? Πες μου εσύ..
Άλλο... θέλω να ελένξω αν το πρατήριο στο οποίο πηγαίνω μου βάζει τα λίτρα που περιμένω να έχω...(γτ έχω μια υποψία αλλά μόνο οπτική) βέβαια εαν αλλάζει κάθε δύο-τρείς ημέρες τιμή τι κάνω? Γτ συνήθως μπορεί να βάλω κάθε 5-6 ημέρες και μάλιστα χωρίς να φουλάρω ή μπορεί να βάλω ενώ είναι λίγο πάνω από το 1/4.
Επίσης! Ήθελα να ρωτήσω το εξής.. Σε όλες τις shell, ίσως και σε άλλες εταιρείες.. μας τρώνε συνέχεια να βάζουμε όχι απλή αλλά v-power (στη περίπτωση που περιγράφω) 'για να έχουμε περισσότερα χιλιόμετρα'. Φυσικά τις περισσότερες φορές βάζω απλή.. ακόμα και εαν βάζω Τετάρτες όπου μπορεί να έχει προσφορά τη v-power..
Σχολιάστε λίγο τα παραπάνω σας παρακαλώ.
-
Σε κάποια φάση, πιάνει τον **Πάκι **να κάνει κάτι μέσα στο παντελόνι του. Για πότε τον έριξε κάτω και του βρήκε πάνω του το τηλεχειριστήριο δε λέγεται. Φυσικά, γέμισε το αυτοκίνητο και έφυγε χωρίς να πληρώσει τίποτε. Τον έπαιρνε να το κάνει όμως γιατί ήταν ΕΛΑΣ, οπότε ο Πάκις δεν τολμούσε να αμυνθεί και ο ιδιοκτήτης βρέθηκε προ απροόπτου.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Aρα να επιλέγουμε το ακριβότερο ;;;Οχι ρε συ elteo! Να μην βαλεις στον ακριβοτερο, ουτε αυτο ειναι λυση...
Απλα να μαθετε οτι στο θεμα των καυσιμων τον παν δεν ειναι η τιμη! Μακαρι να βρεις πρατηριο που θα ειναι και καλο και φθηνο... Αν ομως δεν τα βρεις ολα αυτα σου λεω οτι σε συμφερει περισσοτερο να συμβιβαστεις στο θεμα της τιμης (3 λεπτα παραπανω σε ενα γεμισμα 45 λιτρων ειναι μολις 1,3 ευρω) παρα στο θεμα της ποσοτητας (μιας και εν τελη το φθηνο συνυπολογιζοντας και το ποσοστο κλοπης ειναι ακριβοτερο απο τα ακριβα) η στην ποιοτητα μιας και μια επισκεψη στο συνεργειο σιγουρα θα κοστισει πολυ παραπανω απο τα χρηματα που φαινομενικα γλιτωσες απο το πρατηριο! -
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Περιμένω τα παραστατικά. Να υποθέσω ότι είναι Avin το πρατήριο;;;;
Μπορει να ειναι και Cyclon...
Αλλα αυτο θα το μαθετε σε επομενα επεισοδια...
Αλλωστε εδω περα δεν γραφω για να κανω διαφημιση! Απλα την ωρα μου περναω.Σε οτι αφορα τα παραδειγματα που εφερες με συγχωρεις φιλε μου αλλα δεν μου λενε κατι...
Εχω απειρα παραδειγματα που μου εχουν συμβει τον τελευταιο καιρο και σε ολα που μπορουσαμε να βγαλουμε ακρη το μαγαζι ηταν πεντεκαθαρο! Πελατες μου μας κατηγορησαν γιατι ο δεικτης τους δεν μετακινηθηκε και αναγκαστηκαμε να γεμισουμε το ρεζερβουαρ για να βγαλουμε ακρη, πελατες που γεμισαν το ρεζερβουαρ τους αλλα ο δεικτης δεν ανεβηκε μεχρι επανω και αναγκαστηκαμε να το ΤΙΓΚΑΡΟΥΜΕ με την βενζινη στο χειλος για να του αποδειξουμε οτι γεμισε σωστα το αυτοκινητο κλπ κλπ κλπ...Τελοσπαντων, ο καθενας κρινει για τον εαυτο του!
Εγω απλα τις συμβουλες μου προσπαθω να μεταφερω... -
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
Ολα τα πρατηρια αλλωστε που πιαστηκαν με μηχανακια ηταν ολα παμφθηνα...Πες μας σε παρακαλώ με ποια νοοτροπία να λειτουργούμε... Πραγματικά τώρα. Γτ έχω την αίσθηση ΟΤΙ ΟΛΟΙ οι βενζινάδες αυτή τη περίοδο πλουτίζουν?
Δε νομίζω.Οι τίμιοι έχουν σημαντικό πρόβλημα.Ένας που ξέρω εγώ, έκλεισε πχ
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
Επίσης! Ήθελα να ρωτήσω το εξής.. Σε όλες τις shell, ίσως και σε άλλες εταιρείες.. μας τρώνε συνέχεια να βάζουμε όχι απλή αλλά v-power (στη περίπτωση που περιγράφω) 'για να έχουμε περισσότερα χιλιόμετρα'. Φυσικά τις περισσότερες φορές βάζω απλή.. ακόμα και εαν βάζω Τετάρτες όπου μπορεί να έχει προσφορά τη v-power..στην shell ειναι γνωστοι σκοτ@ρχιδες με την v power
ενας τυπος τις προαλλες μου ειπε ''γιατι δεν βαζεις?μονο 10 λεπτα διαφορα εχει''
Οσο για τις Τεταρτες εισαι σιγουρος οτι σου βαζουν v power?? -
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Οσο για τις Τεταρτες εισαι σιγουρος οτι σου βαζουν v power??Από τα 10% παραπάνω km και από την έλλειψη πειρακίων στις 1.320 μέχρι 1.476 σ.α.λ.
-
Έβαλα σε μία σελλ. Ρωτάει ο πακι μέτρια ή καλή βενζίνη? Απλή απλή του λέω.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Έβαλα σε μία σελλ. Ρωτάει ο πακι μέτρια ή καλή βενζίνη? Απλή απλή του λέω.και γιατί δεν βάζεις ΕΚΟ95+ που είναι σαν την vpower95 με τιμή απλής απλής ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
και γιατί δεν βάζεις ΕΚΟ95+ που είναι σαν την vpower95 με τιμή απλής απλής ;
-
Για πές
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παλαιότερα έβαζα εκο ακόμα αν ήταν λίγο ακριβότερη από τον μο αλλά δεν έχω τώρα κοντά πρατήριο που να έχει νορμάλ τιμή.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Παλαιότερα έβαζα εκο ακόμα αν ήταν λίγο ακριβότερη από τον μο αλλά δεν έχω τώρα κοντά πρατήριο που να έχει νορμάλ τιμή.
Nαι είναι ή του ύψους ή του βάθους στις τιμές τους, εγώ βάζω με 1.592 .
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για πές
Μεγαλη δουλεια το μαρκετιγκ των εταιριων! Ολων... !
-
Πάλι δεν μας λές όμως.
-
Για πές
Μεγαλη δουλεια το μαρκετιγκ των εταιριων! Ολων... !
Πες μας ρε χριστιανέ 5 πράγματα να ξέρουμε μη πληρώνουμε τζάμπα πρόσθετα και μπούρδες...
Είναι δύσκολοι οι καιροί...Και εγώ εκο βάζω.
Βενζίνη ώρα μηδέν!