-
http://www.oroeora.gr/printezis/product ... .00&cat=81
Αυτό το ρολογάκι πώς σας φαίνεται;
Με το λίγο ακριβότερο Professional έχει κάποια σημαντική διαφορά εκτός από 2 mm μεγαλύτερη κάσα; -
Ψάχνοντας για ένα φτήνο χρονογράφο με λουράκι, έπεσα πάνω σε αυτό:
http://www.oroloi.gr/product_info.php?manufacturers_id=98&products_id=14839
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι παντού (και όχι μόνο στο συγκεκριμένο site) σε όλες τις εικόνες της συγκεκριμένης σειράς οι αριθμοί στην στεφάνη είναι: ...25, 30, 35, 35, 45... Λείπει το 40!!!
Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος;;; -
ρε μήπως είναι μαϊμούδες? xaaxax
-
Δεν είναι μαϊμουδιά... Και στο επίσημο site της JL τα μοντέλα είναι ακριβώς τα ίδια.
Περιέργα πράγματα... -
Ο χρήστης doule έγραψε:
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι παντού (και όχι μόνο στο συγκεκριμένο site) σε όλες τις εικόνες της συγκεκριμένης σειράς οι αριθμοί στην στεφάνη είναι: ...25, 30, 35, 35, 45... Λείπει το 40!!!Πραγματικά περιέργο αν και η κακεντρεχής σκέψη μου με ωθεί στο συμπέρασμα ότι απλά κάναν μλκια
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
http://www.oroeora.gr/printezis/product.php?id=3210.50.00&cat=81Αυτό το ρολογάκι πώς σας φαίνεται;
Με το λίγο ακριβότερο Professional έχει κάποια σημαντική διαφορά εκτός από 2 mm μεγαλύτερη κάσα;αξιοπιστος μηχανισμος ακριβως ομως στην εκδοση που δειχνει το site γιατι εχει κι αλλες εκδοσεις που φορανε μηχανισμους με μερικα προβληματα αξιοπιστιας.
επισης ειναι αυτοματο ενω το professional θελει καθημερινο κουρδισμα. ειναι COSC certified που σημαινει θεωρητικα εγγυημενη ακριβεια ενω το professional δεν ειναι, αλλα αυτο κυριως λογω σνομπισμου. ενα ρολοι που το διαλεξε η NASA δεν θα καθησει να ασχοληθει με εναν ελβετικο οργανισμο πιστοποιησης ακριβειας...
το γυαλι ειναι sapphire σε αντιθεση με την κλασικη εκδοση του professional που ειναι hesalite (πλεξιγκλας). αλλα υπαρχουν και εκδοσεις του professional που εχουν sapphire. το sapphire αντιστεκεται πολυ περισσοτερο στα χαραγματα αλλα αν χτυπηθει δυνατα γινεται θρυψαλα και ειναι ακριβο στην αντικατασταση.
το μεγεθος ειναι καλο ειδικα αν τα 42mm του professional σου πεφτουν μεγαλα, κατι που θα συμβει ομως μονο στην περιπτωση που ο καρπος σου ειναι κατω απο 17εκ. αλλα αυτο εξαρταται απο το γουστο του καθενος. πρεπει να το φορεσεις για να βγαλεις συμπερασμα.πολυ καλο γενικα αλλα κατα τη γνωμη μου η ιστορια του professional (το μονο ρολοι εγκεκριμενο απο τη NASA για τις αποστολες της και το μονο που φορεθηκε στο φεγγαρι) και ο σεβασμος που αυτο εκπεμπει το καθιστουν σημειο αναφορας. αν ειναι να παρεις speedmaster τοτε μονο professional και μαλιστα στην κλασικη του εκδοση με hesalite και ατσαλινο μπρασελε. τα λεφτα του μπορει να σου φαινονται πολλα αλλα αν τα εχεις για το date τοτε βαλε και τη διαφορα για το professional. ακουγεται παραξενο αλλα ειναι ευκαιρια για τα λεφτα του.
-
Σημερα ερωτευτηκα......

-
Έχει πλάκα τι σου είναι τα γούστα.... Αναγνωρίζω ότι είναι ένα όμορφο κομψό ρολόι αλλά εμένα δεν μου λέει τίποτα! Από την άλλη πάλι είναι ενδιαφέρον πως μπορεί κάποιος να αλλάξει γούστα.... ωριμάζοντας ή αλλάζοντας προτεραιότητες...
-
ρε παιδες βοηθηστε με να μαζεψω 65 χιλιαρικα

Υγ: οιγερμανοι ειναι φιλοι μας
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Υγ: οιγερμανοι ειναι φιλοι μαςLange & Sohne (Glashutte), Sinn, Muhle Glashutte, Nomos Glashutte (αυτή η πόλη έχει τεράστια παράδοση στο ρολόι), Meistersinger... φίλοι μας, δε λες τίποτα
Γουστάρω πολύ τα Meistersinger με τον ΕΝΑ δείκτη, το Νο 3 συγκεκριμένα, που είναι και αυτόματο.

-
Και τι ώρα μας λέει τώρα αυτό?
-
10:15
ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ -
Λογικά 10:15. Ζαλίζεσαι όμως με τόσες γραμμούλες...
-
10:15
-
10:16 βασικα. Ο δεικτης εχει μετακινηθει ελαφρα δεξιοτερα απο τη γραμμη των 15.
Πολυ ομορφο παντως αν και θα προτιμουσα πιο απλο λουρακι.
-
Εγώ με το ίδιο λουράκι, αλλά με δύο δείκτες για να ξέρουμε τι μας γίνεται με μια ματιά.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εγώ με το ίδιο λουράκι, αλλά με δύο δείκτες για να ξέρουμε τι μας γίνεται με μια ματιά.Με δύο δεν πρέπει να βγάζουν, αλλά βγάζουν με 3, κανονικά. Πιστεύω ότι είναι θέμα συνήθειας να 'διαβάζεις' την ώρα και με ένα δείκτη, με την πρώτη ματιά. Πάντως, το βρίσκω τόσο όμορφο που θα το φορούσα ακόμη κι αν με δυσκόλευε λιγάκι. Γενικά, λατρεύω το minimal χαρακτήρα κάποιων γερμανικών ρολογιών, όπως τα Meistersinger και...
... αυτό εδώ το Nomos Tangomat:

-
Με δύο δεν πρέπει να βγάζουν, αλλά βγάζουν με 3, κανονικά.
Αυτό το σχόλιο για μένα ήταν η αφορμή μιας συζήτησης με τη γυναίκα μου για τα ρολόγια. Ενώ σε γυναικεία βγαίνουν ένα τσουβάλι ρολόγια με ΔΥΟ δείκτες και σε τεράστια γκάμα τιμών, δυστυχώς σε ανδρικά τα αντίστοιχα σπανίζουν. Πιο συνηθισμένα είναι αυτά με τρεις, και ακόμη χειρότερα αυτά με ένα σκασμό δείκτες και φανταιζί πολύχρωμα κυκλάκια και κουμπάκια στο καντράν που ενώ δίνουν ένα σωρό δυνατότητες, δυσκολεύουν σε πολλές περιπτώσεις τον χρήστη στη βασική ανάγκη του, την ανάγνωση της ώρας και μόνο αυτής.
Τα ανδρικά ρολόγια με μόνο δύο δείκτες, είναι σχεδόν προστατευόμενο είδος ,πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι η βιομηχανία θεωρεί τις γυναίκες περισσότερο πρακτικές και απλές, ενώ τους άνδρες περισσότερο γκατζετάκηδες και φιγουρατζήδες, δυστυχώς συλλήβδην.Πριν δύο χρόνια πήγαμε με την αδερφή μου σε ένα κοσμηματοπωλείο για να αγοράσουμε ένα ακριβό σχετικά ρολόι για γαμήλιο δώρο και ο ιδιοκτήτης μας έδειχνε όλο τα προαναφερθέντα πολυρόλογα. Όταν τόλμησα να ζητήσω κάτι σε πιο απλό και καθαρό σχέδιο, δείχνοντας μάλιστα ένα παμπάλαιο Ζενίθ του πατέρα μου που είχα μαζί μου επί τούτου, στην αρχή μας αποπήρε μετά μας κοίταζε σαν ούφο, και στο τέλος, και αφού δεν είχε κάτι τέτοιο εύκαιρο, άνοιξε τα κιτάπια του και μας έδειξε κανά δυό από ένα μεγάλο προσπέκτους. Δεν θυμάμαι μάρκα, αλλά ήταν στην ζώνη των 8.000-10.000 ευρώ, ενώ εμείς θέλαμε κάτι με 1.500-2.000.
Ψάξαμε σε δυό τρία μαγαζιά και τελικώς αφού απογοητευτήκαμε πήραμε ένα πολυρόλογο-χρονογράφο της Μπράιτλιγκ με ένα σωρό κουμπάκια και καντράν, αυτό που θέλαμε αρχικώς να αποφύγουμε δηλαδή... -
Στις πιο πολλες φωτο με ρολογια δειχνουν 10:15.Λογω συμμετριας το κανουν;
-
10.10 νομιζω
Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.