-
Ωραία,από κει πέρα γιατί να χρξσιμοποιήσει κάποιος σουίτα?
Αξίζει για οικιακή χρήση? -
Εγώ χρησιμοποιω το Microsoft security essentials. Είναι αρκετά ελαφρύ(πολύ πιο ελαφρύ από το avast)και εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχω κολλήσει τίποτα ύποπτο.
Η μικρομαλακη μετά από το ατελείωτο κράξιμο που έφαγε σε διάφορα σαιτ τα περασμένα χρόνια, τελευταία προσέχει πολύ το software που κυκλοφορεί. -
μπορεις να τη πατησεις και με το security essentials, για μενα η καλυτερη λυση (απο οτι εχω δει στη πραξη ) ειναι να εχεις 64 bit windows
αυτα για καποιο λογο (που δεν ειμαι σε θεση να εξηγησω φυσικα), αντιστεκονται στους ιους ακομα και σε χρηστες που εχουν παραδοση στο να τουβλοποιουν τα pc τους
εγω παντως με τα 7αρια και το security essentials (να χουμε κατι για τα ματια του κοσμου) ησυχασα
με τα διαφορα antivirus και σουιτες που ειχα μπλεξει κατα καιρους , ειχα εκνευριστει κυριως γιατι επιβαρυναν το λειτουργικοτουλαχιστον χαρη σε αυτα ειχα 4 χρονια τα xp μου απροβληματιστα στο προηγουμενο pc , αλλα τωρα δε θα αντεχα να ξαναγυρισω σε αυτα
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Εγώ χρησιμοποιω το Microsoft security essentials. Είναι αρκετά ελαφρύ(πολύ πιο ελαφρύ από το avast)και εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχω κολλήσει τίποτα ύποπτο.
Η μικρομαλακη μετά από το ατελείωτο κράξιμο που έφαγε σε διάφορα σαιτ τα περασμένα χρόνια, τελευταία προσέχει πολύ το software που κυκλοφορεί.μία από τα ίδια
και τα πάει καλά και στα τεστ που διαβάζω στο νετ.
απλά θέλει αυθεντικά παραθύρια
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αν έχεις router με NAT, καθόλου χρήσιμο.
- ότι οι σουίτες είναι απίστευτα βαριές.
(τα win7 έχουν πολύ καλό firewall ούτως ή άλλως)
Αν κυκλοφορείς σε public μέρη με WiFi hotspots κτλ. νομίζω χρειάζεται firewall.
Αλλά βέβαια των Windows πρέπει κανονικά να αρκεί. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μπορεις να τη πατησεις και με το security essentials, για μενα η καλυτερη λυση (απο οτι εχω δει στη πραξη ) ειναι να εχεις 64 bit windowsΑυτά έχω.Λες γιαυτό να μην έχω κολλήσει τίποτα.Η αλήθεια είναι οτι προσέχω που μπαίνω αλλά κάνα δυο φορές που χρειάστηκε χτύπησε συναγερμό αμέσως. Προτείνω για καλύτερη προστασία το UAC να είναι πάντοτε ενεργοποιημένο.
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
μπορεις να τη πατησεις και με το security essentials, για μενα η καλυτερη λυση (απο οτι εχω δει στη πραξη ) ειναι να εχεις 64 bit windows
Αυτά έχω.Λες γιαυτό να μην έχω κολλήσει τίποτα.Η αλήθεια είναι οτι προσέχω που μπαίνω αλλά κάνα δυο φορές που χρειάστηκε χτύπησε συναγερμό αμέσως. Προτείνω για καλύτερη προστασία το UAC να είναι πάντοτε ενεργοποιημένο.
ξερω 2 pc με 7 32 και security essentials που πηγαν ακλαφτα
απο την αλλη ενας απο τους κολλητους μου που με φωναζε καθε 4-5 μηνες το πολυ για φορματ στα xp ( ) , εδω και καμποσους μηνες που εχει 7αρια 64 στο νεο του pc δεν εχει το παραμικρο προβλημα
(και για μενα ειναι το καλυτερο δειγμα 'επικινδυνου' χρηστη, μπαινει οπου να ναι και κατεβαζει ο,τι να ναι)γενικα δεν εχω ακουσει 64μπιτα να πηγαινουν για format , 32 ομως (με se σε καθε περιπτωση) εχω ακουσει
-
7 32 βιτ έχω κιουση .... πάω για χρόνο άνετος!
θέλει να σου κόβει και τι κλικάρεις και που κυκλοφορείς.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
7 32 βιτ έχω κιουση .... πάω για χρόνο άνετος!θέλει να σου κόβει και τι κλικάρεις και που κυκλοφορείς.
Μιλαμε για αμπαλους και γκαντεμηδες
Κι εγω με τα xp που ηταν ο,τι χειροτερο δεν ειχα προβλημα
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
To παλιό μου laptop λειτουργεί ακόμα μια χαρά (μόνο λίγη μνήμη έχω προσθέσει), ως 'σπιτικό' μηχάνημα πλέον, όπως είχε έρθει φορμαρισμένο από το εργοστάσιο το καλοκαίρι του 2006 (με XP), ποτέ δεν το έκανα format.
-
Μετά από χρόνια όσο αναφορά τους ιούς και τα antivirus έχω διαπιστώσει το εξής,
αν εξαιρέσουμε 'άκυρες' ιστοσελίδες όπου πειραματίζεται ο κάθε χακεράς και είναι προφανές ότι κάποιος πάει γυρεύοντας περιπλανώμενος (σκόπιμα) σε τέτοιες κακοτοπιές,τους πολύ δυνατούς ιούς τους εντοπίζει κάποιος περισσότερο σε αρχεία downloading και ειδικά σε προγράμματα και keys ή krack που κατεβάζει.
Εκεί τα δημοφιλέστερα αντιβιωτικά πολύ απλά δε νιώθουν απολύτως τπτ ή στην καλύτερη πιάνουν δύο ιούς κι αφήνουν να περάσουν δέκα.
Ισως κάνω λάθος αλλά αυτό μου δίνει την εντύπωση ότι τους ιούς (παρ όλο το κυνηγητό και το καθημερινό σβήσιμο από torrent και rapid)τους κατασκευάζουν οι ίδιες εταιρίες που κατασκευ'αζουν τα προγράμματα παρακινώντας έτσι κατά κάποιο τρόπο τους ανίδεους χρήστες να καταλήξουν στο γνήσιο.
Αυτό προφανώς γίνετε σε συνεργασία με τις μεγάλες εμπορικές εταιρίες αντιβιοτικών όπου κάνουν τα στραβά μάτια.
Οι μικρότερες και εμπορικά νέες στον χώρο αδιαφορώντας για το παραπάνω κατεστημένο προσπαθώντας να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού απέχουν απ αυτή τη διαδικασία (ίσως πρόσκαιρα) γι αυτό κι έχω παρατηρήσει απόδοση στο max.
Το kaspersky το είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση αλλά αυτό όπως κι άλλα τελικά έχουν μόνο το όνομα.
Εχω καταλήξει πλέον στο Pc Tools Internet Security το οποίο είναι απίθανο και φυσικά δεν βασίζομαι μόνο σ'αυτό,έχω πάθει πλάκα με το Malwarebytes και το Spybot Search&Destroy,τώτα νιώθω πραγματικά το μηχανάκι θωρακισμένο φυσικά στο μέτρο του δυνατού και πάντα με το νου για ύπουλα χτυπήματα και κακοτοπιές. -
+1 για τα Malwarebytes και Spybot Search&Destroy.
Ειδικά το πρώτο με έχει σώσει άπειρες φορές στην εταιρεία όπου χρησιμοποιούμε το σαπάκι της Symantec (το Endpoint Protection ).
-
Ναι όσο πιο πολλά βάζετε τόσο πιο αργό το κάνετε...
Μόνο το antivirus της MS έχω και το firewall του router(+win7), κανένα πρόβλημα. Για μένα τα περισσότερα είναι περιττά.
-
Στην εταιρεία, λόγω policy, χρησιμοποιούμε όλοι υποχρεωτικά το symantec endpoint protection. Επειδή όμως δεν τα καταφέρνει καλά με τα script, έχω και τα δυο προαναφερθέντα προγράμματα για να καθαρίζουν τα trojan. Στο laptop στο σπίτι δεν τα χρησιμοποιώ, γιατί δεν έχω πρόβλημα. Αλλά αν κολλήσεις κάτι, αυτά τα δυο προγράμματα είναι εξαιρετικά χρήσιμα. Τέλος να προσθέσω ότι είναι απείρως εύκολο να φτιάξει κάποιος έναν ιό.
-
να φτιάξεις ένα 'σοβαρό' ιό δεν είναι καθόλου απείρως εύκολο, αν εννοείς να τον φτιάξεις μόνος σου εκ του μηδενός.
Βέβαια υπάρχουν και toolάκια γι' αυτές τις δουλειές
Έτσι ναι, με 5-6 clicks κάτι κάνεις... -
Ναι, με 'εργαλεία' εννοώ. Οποισδήποτε μπορεί να το κάνει πλέον.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ναι όσο πιο πολλά βάζετε τόσο πιο αργό το κάνετε...Μόνο το antivirus της MS έχω και το firewall του router(+win7), κανένα πρόβλημα. Για μένα τα περισσότερα είναι περιττά.
+oo
-
AVG full έκδοση + Spybot + Windows firewall και δεν έχω προβλήματα χρόνια τώρα. Το ίδιο configuration είχα και με τα XP πιο παλιά αλλά και τώρα με (original) 7 64bit. Πάντως είναι αρκετά 'βαρύ' σετ και σε παλιό λαπτοπ που το δοκίμασα 'γονάτισε'.
Ποιό ANTIVIRUS θεωρείτε το καλύτερο και γιατί;