-
Χαιρετώ τους πάντες. Νέος στο forum και χωρίς πολλές γνώσεις.
Έχω ένα Α3-Ambition (8v,102PS) και προβληματίζομαι σχετικά με το μέγεθος των ελαστικών (225/45/17'). Αν κρίνω από τις διάφορες γνώμες που διατυπώθηκαν κατά καιρούς, όλες συγκλίνουν προς την αλλαγή σε 205/50/17'.
Παρ' όλα αυτά θα ήθελα να με διαφωτήσει κάποιος:
**1. **Είναι φυσιολογικό να 'φοράει' ίδιο λάστιχο με το 3.2Q (250PS);
**2. **Είναι απλώς κίνηση εντυπωσιασμού της εταιρίας ή έχει κάποια ιδιαιτερότητα το στήσιμο του αυτοκινήτου;
**3. **Αν κάποιος έχει κάνει την αλλαγή, τι εντυπώσεις αποκόμισε;
**4. **Να παραμείνω στη Michelen (Pilot Sport) ή να κοιτάξω και αλλού;Επίσης, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν κάποια παιδιά που έκαναν κάποιες απλές ή οχι μετατροπές (φίλτρα,εξάτμιση,chip κτλ), μοιραζόντουσαν τις γνώσεις, τις εμπειρίες τους και τις προτάσεις τους.
Thanx
-
Έχω ένα Α3-Ambition (8v,102PS) και προβληματίζομαι σχετικά με το μέγεθος των ελαστικών (225/45/17'). Αν κρίνω από τις διάφορες γνώμες που διατυπώθηκαν κατά καιρούς, όλες συγκλίνουν προς την αλλαγή σε 205/50/17'.
**2. **Είναι απλώς κίνηση εντυπωσιασμού της εταιρίας ή έχει κάποια ιδιαιτερότητα το στήσιμο του αυτοκινήτου;
**4. **Να παραμείνω στη Michelen (Pilot Sport) ή να κοιτάξω και αλλού;Επίσης, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν κάποια παιδιά που έκαναν κάποιες απλές ή οχι μετατροπές (φίλτρα,εξάτμιση,chip κτλ), μοιραζόντουσαν τις γνώσεις, τις εμπειρίες τους και τις προτάσεις τους.
Thanx
-
Thanx
-
Ο χρήστης A3 έγραψε:
Thanx
- όχι
- Ναι/ελάχιστη
- Αν πας σε 205/50 θα μακρύνει ελαφρώς το κιβώτιο και ίσως κερδίσεις σε άνεση. Δεν δοκιμάζεις 16αρες;
- Με 17αρες και 102 άλογα όλα τα λάστιχα καλά είναι
-
Ο χρήστης A3 έγραψε:
Επίσης, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν κάποια παιδιά που έκαναν κάποιες απλές ή οχι μετατροπές (φίλτρα,εξάτμιση,chip κτλ), μοιραζόντουσαν τις γνώσεις, τις εμπειρίες τους και τις προτάσεις τους.
ThanxΑπό αυτές τις αλλάγες το μόνο που θα κερδίσεις είναι ο θόρυβος (άντε και κανά δυο άλογα) ο οποίος θα σε κάνει να νομίζεις ότι πηγαίνεις πιο γρήγορα...
Θα σου πρότεινα να κάνεις μία αλλαγή κινητήρα (1.8Τ φυσικά) που πλέον είναι μία σχετικά φτηνή λύση και αν θέλεις και νόμιμη. -
το μονο που κερδιζεις με αυτα τα λαστιχα (τυπος / διασταση ) ειναι εμφανιση και τιποτε παραπανω.......... αυτο που χανεις ειναι να ελαφρινει χωρις λογο η τσεπη σου ...........
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Επίσης, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν κάποια παιδιά που έκαναν κάποιες απλές ή οχι μετατροπές (φίλτρα,εξάτμιση,chip κτλ), μοιραζόντουσαν τις γνώσεις, τις εμπειρίες τους και τις προτάσεις τους.
ThanxΑπό αυτές τις αλλάγες το μόνο που θα κερδίσεις είναι ο θόρυβος (άντε και κανά δυο άλογα) ο οποίος θα σε κάνει να νομίζεις ότι πηγαίνεις πιο γρήγορα...
Θα σου πρότεινα να κάνεις μία αλλαγή κινητήρα (1.8Τ φυσικά) που πλέον είναι μία σχετικά φτηνή λύση και αν θέλεις και νόμιμη.Αν δεν κάνω λάθος ο φίλος έχει το νέο Α3 στο οποίο δεν μπαίνει -εργοστασιακά- ο 1.8Τ
-
Φίλε Α3
Συνάδελφός μου που πήρε ένα από τα πρώτα Α3 σαν το δικό σου έκανε ανταλλαγή τα ζαντολάστιχα του με 16άρες (205/55/16) και το αυτοκίνητο ανάσανε . Μπορείς να το κάνεις αυτό και τα λεφτά που θα σου μείνουν από την ανταλλαγή τα δίνεις για κάποιο aftermarket φίλτρο ή εξάτμιση. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος ο φίλος έχει το νέο Α3 στο οποίο δεν μπαίνει -εργοστασιακά- ο 1.8Τ
Δεν διευκρινίζει και επειδή έγραψε για 102 άλογα σκέφτηκα ότι πρόκειται για το προηγούμενο.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι βέβαια και το καινούριο Α3 βγαίνει με αυτόν τον κινητήρα... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος ο φίλος έχει το νέο Α3 στο οποίο δεν μπαίνει -εργοστασιακά- ο 1.8Τ
Δεν διευκρινίζει και επειδή έγραψε για 102 άλογα σκέφτηκα ότι πρόκειται για το προηγούμενο.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι βέβαια και το καινούριο Α3 βγαίνει με αυτόν τον κινητήρα...Το παλιό δεν έχει 3.2Q
-
Ευχαριστώ παιδιά.
Σε οτι αφορά την αλλαγή κινητήρα, η αντιπροσωπεία προτείνει καλύτερα αλλαγή αυτοκινήτου. Πρέπει να αλλάξουν τα πάντα. Μόνο αν βρεθεί έτοιμη κομμένη μούρη.
Έτσι κι αλλιώς, για να διαλέξω αυτό το αμάξι και με αυτόν τον κινητήρα δε κυνηγώ ακραίες καταστάσεις.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος και οι όποιες αλλαγές στοχεύουν στην όποια βελτίωση χωρίς όμως να θυσιάσω οτιδήποτε. Ούτε σε κράτημα αλλά ούτε και σε θόρυβο (με φίλτρα και/ή εξάτμιση) γιατί μου αρέσει το αθόρυβο.Φαντάζομαι ότι ανταλλαγή ζαντολάστιχων μπορώ να κάνω σε οποιοδήποτε αντίστοιχο κατάστημα. Σωστά;
-
Ο χρήστης A3 έγραψε:
Φαντάζομαι ότι ανταλλαγή ζαντολάστιχων μπορώ να κάνω σε οποιοδήποτε αντίστοιχο κατάστημα. Σωστά;
Ακόμα και στην αντιπροσωπεία που το πήρες.
Μπορείς να τους το πεις και αν εμφανιστεί κάποιος αγοραστής Α3 που θα ήθελε την ανταλλαγή 16αρες με 17αρες να σε ενημερώσουν. -
Αντί να ψάχνεσαι (και να ξοδεύεσαι) με αμφιβόλου αποτελέσματος βελτιώσεις η λύση είναι 195-65/15!
α) Το αυτοκίνητο θα νομίζεις ότι απέκτησε +15 τουλάχιστον ίππους
β) Θα μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση και ο θόρυβος
γ) Θα βελτιωθεί η άνεση
δ) Δεν θα χάσεις σε κράτημα εκτός και αν θέλεις να πηγαίνεις 'κομμάτια' στις στροφές με καλή άσφαλτο
ε) Θα αντιμετωπίζεις ευκολότερα δύσκολες συνθήκες (χιόνια, λιμνάζοντα νερά, χωματόδρομο)Και επειδή το κόστος των 15αριών ζαντολάστιχων είναι χαμηλό μπορείς να κρατήσεις τα 17άρια γιατί κάποια στιγμή αργότερα μπορεί να αλλάξεις γνώμη (όπως και να το κάνουμε 'δείχνουν' πολύ το αυτοκίνητο) και για να τα ξανααγοράσεις χρειάζεσαι 1500+ ευρώ...
-
Ο χρήστης antdel έγραψε:
Αντί να ψάχνεσαι (και να ξοδεύεσαι) με αμφιβόλου αποτελέσματος βελτιώσεις η λύση είναι 195-65/15!α) Το αυτοκίνητο θα νομίζεις ότι απέκτησε +15 τουλάχιστον ίππους
β) Θα μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση και ο θόρυβος
γ) Θα βελτιωθεί η άνεση
δ) Δεν θα χάσεις σε κράτημα εκτός και αν θέλεις να πηγαίνεις 'κομμάτια' στις στροφές με καλή άσφαλτο
ε) Θα αντιμετωπίζεις ευκολότερα δύσκολες συνθήκες (χιόνια, λιμνάζοντα νερά, χωματόδρομο)Και επειδή το κόστος των 15αριών ζαντολάστιχων είναι χαμηλό μπορείς να κρατήσεις τα 17άρια γιατί κάποια στιγμή αργότερα μπορεί να αλλάξεις γνώμη (όπως και να το κάνουμε 'δείχνουν' πολύ το αυτοκίνητο) και για να τα ξανααγοράσεις χρειάζεσαι 1500+ ευρώ...
Ναι μεν αλλα τα 195/65 ειναι μπαλονια, οχι λαστιχα!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τώρα που το ξανασκέφτομαι βέβαια και το καινούριο Α3 βγαίνει με αυτόν τον κινητήρα...
Το παλιό δεν έχει 3.2Q
????????
Tον 1.6 με τα 102 άλογα εννοούσα.... -
Ωπα παιδια χαλαρωστε λιγο.Επειδη εχω κι εγω το ιδιο αυτοκινητο θα σου προτεινω να μην ακουσεις τις προηγουμενες συμβουλες απο ατομα που προφανως δεν εχουν οδηγησει το συγκεκριμενο αυτοκινητο.
Λοιπον εδωσες 24.000€ και πηρες αυτοκινητο 102 αλογα.Ομως πηρες αυτοκινητο με τετοιο κρατημα και τετοια αισθηση που σ'αυτη την κατηγορια δεν υπαρχει τιποτα αντιστοιχο(μαμισιο).
Προφανως οσοι συμβουλευουν να 'πεταξεις' τις 17αρες και να βαλεις 16αρες ή και 15αρες νομιζουν οτι τις εχει βαλει η audi για ομορφια ή οτι το αμαξι κοπαναει οπως οποιοδηποτε αλλο φοραει 15αρα και πας και του βαζεις 17αρα για ομορφια.Λοιπον δεν ειναι καθολου ετσι.
Το Α3 που βγαινει χωρις τη 17αρα δεν ειναι το ambition και δεν εχει τη sport αναρτηση που εχει το δικο σου.
Αν θες να με ακουσεις μην κανεις καμμια βλακεια και χασεις αυτο που ουσιαστικα εχεις ακριβοπληρωσει!!Ρωτα και μηχανικους στην AUDI να σου πουν κι αυτοι τη γνωμη τους.Το μονο που θα κερδισεις αν τις αλλαξεις ειναι οικονομια καυσιμου αλλα AUDI πηρες!!Οσο για καλυτερες επιδοσεις μπορεις να κανεις ενα σωρο πραγματα.Ο κινητηρας αυτος ειναι παλιος και τον γνωριζουν καλα.Απο καλυτερο φιλτρο ή φιλτροχοανη μεχρι εγκεφαλο ή ενα τελικο ελευθερας ή καποιο ετοιμο πεκετο που δινει η AUDI(αλλα ειναι ακριβο) ενα σωρο πραγματα.Ωστοσο εαν επιμεινεις να πουλησεις τις ζαντες σου πες μου γιατι τις αγοραζω.Αυτα
-
Ο χρήστης sotiropul έγραψε:
Λοιπον εδωσες 24.000? και πηρες αυτοκινητο 102 αλογα.Ομως πηρες αυτοκινητο με τετοιο κρατημα και τετοια αισθηση που σ'αυτη την κατηγορια δεν υπαρχει τιποτα αντιστοιχο(μαμισιο).
Οι 4Τ άλλα λένε. Αλλά τι να ξέρουν οι 4Τ...
Με άλλα λόγια πολύ αξιόλογο αυτοκίνητο αλλά όπως είναι αυτονόητο δεν είναι δυνατό να είναι καλύτερο παντού. Και όσον αφορά το συγκεκριμένο τομέα το συμπέρασμα του περιοδικού ήταν κάτι παραπάνω από σαφές.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Λοιπον εδωσες 24.000? και πηρες αυτοκινητο 102 αλογα.Ομως πηρες αυτοκινητο με τετοιο κρατημα και τετοια αισθηση που σ'αυτη την κατηγορια δεν υπαρχει τιποτα αντιστοιχο(μαμισιο).
Οι 4Τ άλλα λένε. Αλλά τι να ξέρουν οι 4Τ...
Με άλλα λόγια πολύ αξιόλογο αυτοκίνητο αλλά όπως είναι αυτονόητο δεν είναι δυνατό να είναι καλύτερο παντού. Και όσον αφορά το συγκεκριμένο τομέα το συμπέρασμα του περιοδικού ήταν κάτι παραπάνω από σαφές.
Δε γνωριζω το αρθρο των 4Τ για το οποιο μιλας οποτε δυστυχως αυτη τη στιγμη δε μπορω να σου απαντησω συγκεκριμενα.Δεσμευομαι ομως..
Αν μας θεωρεις μαλ@#!$&%κες που δε δωσαμε πολυ λιγοτερα να παρουμε την 147 τι να σου πω.Εχω διαβασει ενα σωρο θεματα που ολοι οι afisti πιανεστε να απαντησετε για να δειξετε οτι οι alfa ειναι καλυτερες.Βαρεθηκαμε να σας απανταμε!
Επισης δε ξερω αν ειδες ειδησεις σημερα αν οχι ψαξε να δεις τι επαθε εχθες το βραδυ μια ασημι 147 στη Συγγρου...Επειδη εχει κρατηματα ετσι...
Επισης να σου πω οτι ειχα πριν 8 μηνες alfa και εχω οδηγησει την 147 και την 156 και μπορω με βεβαιοτητα να σου πω οτι δεν εχουν τα κρατηματα του sport A3(σκληρο ελατηριο-sport αναρτηση- 225/45/17).
Ισως αν τα ειχες οδηγησει ολα αυτα να ειχες διαφορετικη αποψη. -
Xωρίς να έχω οδηγήσει ποτέ το A3, μου κάνει απλά εντύπωση πώς γίνεται ένα μικρότερο μοντέλο με μικρότερο κινητήρα (η γυναίκα μου είχε το A4 2.8 στο παρελθόν) να έχει μεγαλύτερα ελαστικά.
Το A4 άν θυμάμαι καλά είχε 205/55/R16.Εν αντιθέση ίδια λάστιχα με το Audi A3 1.6lt έχει η Mercedes CLK320 (225/45/R17)
Χωρίς να είμαι ειδικός σε λάστιχα, δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται κατασκευαστικά αυτά τα δύο αυτοκίνητα να απαιτούνται τα ίδια ελαστικά
Φιλικά,
Δημήτρης -
*Δε γνωριζω το αρθρο των 4Τ για το οποιο μιλας οποτε δυστυχως αυτη τη στιγμη δε μπορω να σου απαντησω συγκεκριμενα.Δεσμευομαι ομως..
Αν μας θεωρεις μαλ@#!$&%κες που δε δωσαμε πολυ λιγοτερα να παρουμε την 147 τι να σου πω.Εχω διαβασει ενα σωρο θεματα που ολοι οι afisti πιανεστε να απαντησετε για να δειξετε οτι οι alfa ειναι καλυτερες.Βαρεθηκαμε να σας απανταμε!
Επισης δε ξερω αν ειδες ειδησεις σημερα αν οχι ψαξε να δεις τι επαθε εχθες το βραδυ μια ασημι 147 στη Συγγρου...Επειδη εχει κρατηματα ετσι...
Επισης να σου πω οτι ειχα πριν 8 μηνες alfa και εχω οδηγησει την 147 και την 156 και μπορω με βεβαιοτητα να σου πω οτι δεν εχουν τα κρατηματα του sport A3(σκληρο ελατηριο-sport αναρτηση- 225/45/17).
Ισως αν τα ειχες οδηγησει ολα αυτα να ειχες διαφορετικη αποψη. *:D[/quote]ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ!!! ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΕΣ ΚΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΓΕΛΙΕΣΑΙ! ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΣΕ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΟΔΗΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΧΙ ΚΑΙ Η... ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ! ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΣΥΜΑΡΜΟΛΟΓΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ 'ΦΙΔΙ' ΜΕ ΤΙΣ 20' ΙΝΤΣΕΣ ΖΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 280 ΦΑΡΔΟΣ ΛΑΣΤΙΧΟ!!!ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ.ΕΛΕΟΣ! ΤΟ SUBARU IMPREZA WRX sti ΦΟΡΑΕΙ 225 ΛΑΣΤΙΧΟ.ΤΙ 102 ΑΛΟΓΑ ΤΙ 330!!! ΤΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΓΙΑ ΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ SUBARU ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΡΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
A3 : Αλλαγή ελαστικών , βελτιώσεις;