-
Εμένα μου έτυχε άλλο: σε ένα ταξί που ήταν μπροστά μου όχι να σκάσει λάστιχο, αλλά να καταρρεύσει όλη η πίσω αριστερή ανάρτηση! Ευτυχώς που έφυγαν κάτι κομμάτια και τα είδα και φρέναρα πριν το καταλάβει ο οδηγός του. Τώρα πως έγινε αυτό σε καινούργιο ταξί δεν το κατάλαβα.
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
']...
Aυτό ειναι η λυση του προβληματος ενεργειας , τα κυβικα δεν τους πειραζουν!!!
Aντί να επενείτε τις προσπάθειες που γίνονται όποιες και να είναι αυτές, γιατί πάντα βρίσκετε κάτι αρνητικό να πείτε;
Πέρα απο τα προηγούμενα είναι σημαντικό κάτι τέτοιο και για αμελείς οδηγούς που δεν προσέχουν την πίεση. Δείτε το και ώς ένα σύστημα ασφάλειας παραπάνω.
Πάντως ακόμα και αν δούμε μόνο το τελικό αποτέλεσμα έχω την αίσθηση (δεν είμαι σίγουρος όμως ) οτι η Αθήνα έχει πιο μολυσμένο περιβάλλον απο τη NY όπου κυκλοφορούν πολύ μεγαλύτερα αυτοκίνητα..
Με ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημήτρηςΔημήτρη , εκανα αυτό το σχόλιο διότι διαβαζωντας το αρθρο παρουσιαζεται το λαμπακι αυτό σαν μια λυση-βοηθημα για το προβλημα ενεργειας.
Αυτή την αποψη την κρίνω υπερβολική, οταν μιλαμε για κινητηρες που οπως και εσυ λες ο ΜΟ κυβικών ειναι 3000cc, οχι πως δεν ειναι καλο να υπαρχει η προειδοποιηση, εξαλλου και εδώ αρκετά νεα αυτοκινητα το εχουν αυτό στον εξοπλισμο τους.Εμενα θα με ενοιαζε να μπουν καποια αυστηρα ορια εκπομπων καυσαεριων και οχι υποχρεωτικο το λαμπακι!!
Οσο για συγκριση μετα ΝΥ-Αθηνα για το νεφος πρεπει να εχεις δικιο ,αν και δεν εχω ερθει ΝΥ..
-
'Oι Αμερικάνικοι κινητήρες είναι αρκετά οικονομική σε σχέση με τον μέσο Ευρωπαικό στα ίδια κυβικά. Επίσης πολλοί απο τους κινητήρες με 5llt είναι πιο οικονομικοί απο 3lt Ευρωπαικα!! '
Να υποθέσω ότι αυτός είναι ο λόγος που στην αμερική η βενζίνη έχει 25 cent το γαλόνι?
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
'Oι Αμερικάνικοι κινητήρες είναι αρκετά οικονομική σε σχέση με τον μέσο Ευρωπαικό στα ίδια κυβικά. Επίσης πολλοί απο τους κινητήρες με 5llt είναι πιο οικονομικοί απο 3lt Ευρωπαικα!! 'Να υποθέσω ότι αυτός είναι ο λόγος που στην αμερική η βενζίνη έχει 25 cent το γαλόνι?
To γαλόνι αυτή τη στιγμή είναι περίπου $2.00 στη USA δηλαδή περίπου 45 λεπτά το λίτρο.
Πράγματι ο μέσος Αμερικάνικος κινητήρας είναι πιο οικονομικός και λιγότερο ρυπογόνος για τον μέσο αντίστοιχου κυβισμού Ευρωπαικό. Επίσης οι προδιαγραφές ρύπων στη USA είναι αρκετά αυστηρότερες απο την Eυρώπη.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Υπαρχουν δυο ειδη τετοιων συστηματων. Αυτά που έχουν αισφητήρα σε καθε τροχό μα πομπό και εναν δεκτη σε καθε φτερο και στο πορτ μπαγκαζ για την κεραια και φαινονται οι πιεσεις στο ταμπλω και προειδοποιει για χαμηλη πιεση. Και τα ποιο απλα που κανουν την εμφανιση τους τωρα και ειναι ενσωματομενα στο esp και υπολογιζουν εμμεσα την πιεση απο την ταχυτητα καθε τροχου. Τα τελευταια μιας και ειναι φτηνη λυση αφου το μονο που χρειαζεται ειναι να βαλει ο κατασκευαστης το αναλογο προγραμμα στον εγκεφαλο του esp υποθετω οτι θα ειναι τα 'υποχρεωτικα'
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Πράγματι ο μέσος Αμερικάνικος κινητήρας είναι πιο οικονομικός και λιγότερο ρυπογόνος για τον μέσο αντίστοιχου κυβισμού Ευρωπαικό.Ναί, αλλά οι ευρωπαικοί και γιαπωνέζικοι κινητήρες απο ένα κυβισμό και πάνω, πχ 3,0 λίτρα, είναι σχεδόν πάντα υψηλής απόδοσης, με ότι συνεπάγεται αυτό. Οι γιαπωνέζοι μάλιστα βγάζουν ελάχιστα αυτοκίνητα με πάνω απο 3 λίτρα μηχανή.
Αντίθετα, υπάρχουν αμερικάνικοι κινητήρες 4 λίτρων που βγάζουν μόλις 200 άλογα.Πιστεύω η σύγκριση θα πρέπει να γίνεται με την ιπποδύναμη και όχι τον κυβισμό.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πράγματι ο μέσος Αμερικάνικος κινητήρας είναι πιο οικονομικός και λιγότερο ρυπογόνος για τον μέσο αντίστοιχου κυβισμού Ευρωπαικό.
Ναί, αλλά οι ευρωπαικοί και γιαπωνέζικοι κινητήρες απο ένα κυβισμό και πάνω, πχ 3,0 λίτρα, είναι σχεδόν πάντα υψηλής απόδοσης, με ότι συνεπάγεται αυτό. Οι γιαπωνέζοι μάλιστα βγάζουν ελάχιστα αυτοκίνητα με πάνω απο 3 λίτρα μηχανή.
Αντίθετα, υπάρχουν αμερικάνικοι κινητήρες 4 λίτρων που βγάζουν μόλις 200 άλογα.Πιστεύω η σύγκριση θα πρέπει να γίνεται με την ιπποδύναμη και όχι τον κυβισμό.
Ό μέσος Ευρωπαικός κινητήρας απο 3 lt και πάνω δεν είναι υψηλής απόδοσης. Δεν ξέρω τι κυκλοφορεί στην Ελλάδα αλλά πολλά Ευρωπαικά αυτοκίνητα εδώ έχουν V6 κινητήρες που δεν είναι υψηλών αποδόσεων.
Οι ίδιοι Ευρωπαικοί κινητήρες εδώ έχουν λιγότερη ιπποδύναμη με τους αντίστοιχους στην Ευρώπη νομίζω, για λόγους κατανάλωσης. Συγκρίνοντας τους λοιπόν με πολλούς Αμερικάνικους και πάλι η κατανάλωση τους είναι μεγαλύτερη.
Το horsepower δεν είναι κριτήριο επίσης, όσο είναι ο ίδιος ο κυβισμός. Επίσης προφανώς κινητήρας 4lt με 200hp δεν είναι μέσος όρος και αντιπροσωπευτικό δείγμα αμερικάνικου κινητήρα. Έγραψες στο πληθυντικό για τέτοιους κινητήρες. Ποιούς έχεις υπόψη σου;
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Κάποιος μου έδειχνε το αυτοκίνητο του: http://auto.consumerguide.com/auto/used ... ifications
Η νορμαλ έκδοση βγάζει μόλις 145 άλογα απο 3 λίτρα και η σπόρ 200 άλογα απο 3 λίτρα.
Υποθέτω οτι ένας ευρωπαικός 2λιτρος που βγάζει 145 άλογα θα έχει την ίδια περίπου κατανάλωση με τον αυτόν τον τρίλιτρο.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Κάποιος μου έδειχνε το αυτοκίνητο του: http://auto.consumerguide.com/auto/used ... ificationsΗ νορμαλ έκδοση βγάζει μόλις 145 άλογα απο 3 λίτρα και η σπόρ 200 άλογα απο 3 λίτρα.
Υποθέτω οτι ένας ευρωπαικός 2λιτρος που βγάζει 145 άλογα θα έχει την ίδια περίπου κατανάλωση με τον αυτόν τον τρίλιτρο.
Aναφέρεσαι σε έναν κινητήρα 10 χρονών παλίο όμως.. Ο V6 του sable έβγαινε πριν 10 χρόνια σε 2 εκδόσης.. Μία μe 3lt 200Hp kai mia 3lt 145hp. Επίσης δεν υπάρχει sport έκδοση στο Sable. Είναι ένα οικογενιακό φτηνό αυτοκίνητο με δύο διαφορετικούς κινητήρες.
Σήμερα το Sable έχει κινητήρα V6 24Valve 201hp και V6 12V 152hp.
Για πληροφόρηση το Sable είναι ένα πολύ φθηνό αυτοκίνητο εδώ. Κάτι αντίστοιχο με ένα Clio εκεί θα έλεγα. (κάνει 17,000eυρο poy gia ta δεδομένα εδώ δεν θεωρείται ακριβό αυτοκίνητο)Και το Sable με τίποτα δεν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Είναι καλό να κάνουμε σύγκριση Αμερικάνικα αυτοκίνητα πιο αξιόλογα..
Όσο για την κατανάλωση:
Mercedes E320 220hp 20/28mpg
Mercedes C240 (2.6lt 168hp) 20/25mpg
Audi A4 1.8T quattro 21/30mpg
Audi A4 3.0 quattro 17/26mpg
Volvo S40 20/27mpg
Sable V6 3.0lt 200hp 20/27mpgΚαι επειδή το Mercury προς θεού δεν είναι ούτε κάν συγκρίσιμο με τα αυτοκίνητα που το σύγκρινα στην κατανάλωση, παραθέτω μερικά άλλα
...........Chrysler 300C 2.7lt V6 190hp (21/28)
3.5lt V6 250hp (19/27)
5.7lt V8 340hp (17/25)
Audi A6 3.0lt V6 tiptronic 220hp (18/25)
4.2 V8 300hp 17/24Cadillac CTS-V 5.7lt V8 400hp ($49,000) 16/25mpg
BMW M5 400hp ($75,000) 13/21mpgC6 Corvette 400hp 22.6mpg (comb)
Porsche 911 GT2 477hp 18.2mpg (comb)
Porsche Turbo 444hp 18.2mpg (comb)
Dodge Viper 500hp 15.5mpg (comb)
Ferrari 575 Maranello 515hp 12.7mpg (comb)
Ferrari Modena 400hp 12.7mpg (comb)Με εκτίμηση,
Δημήτρης
Υποχρεωτικά λαμπάκι για πίεση ελαστικών απο το 2007