Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    1,4 YETI ή ASX ή TERIOS PLEASE HELP ME!!
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. 1,4 YETI ή ASX ή TERIOS PLEASE HELP ME!!
    • 1
    • 2
    • 2 / 2
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    17
    33
    335
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • O
      orestis_g last edited by

Προσωπικά, με αυτά τα θέματα που θέτεις, θα προτιμούσα το ASX.

Το Daihatsu μάλλον δεν θα το σκεπτόμουν καθόλου. Κατά τα άλλα, το ASX καίει λιγότερο, έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, είναι πιο όμορφο και -σε σχέση με το Yeti- έχει και λίγο μεγαλύτερη απόσταση από το δρόμο.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A
        akisbut last edited by

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας. Αποφάσισα να πάρω το ASX λόγω της εμφάνισης του και της μικρής κατανάλωσης καυσίμου.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • C
          camp3on last edited by

Το 1.6 τελικα πηρες

1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • ?
            A Former User last edited by

Το γιατί να πάρεις κάτι ογκώδες και βαρύ (αντιοικονομικό) όταν ζητάς οικονομία δεν μπορώ να το καταλάβω αλλά το προσπερνώ, η σουβίτιδα κρατάει καλά και είναι κολλητική!
            Το Terios αξίζει πολύ και έχει χώρους και μικρές διαστάσεις αλλά μόνο αν ήθελες καλή τετρακίνηση, αλλιώς όχι. Καθώς το ίδιο αυτοκίνητο λανσάρεται σε άλλες αγορές σαν Toyota δεν θα ανησυχούσα πολύ για τα ανταλλακτικά και το σέρβις όσο υπάρχει η Toyota στην Ελλάδα.
            Ίσως να κοίταζες και το Nissan Juke, θεωρώ ότι ανήκει στην ίδια κατηγορία και γιατί όχι και το UrbanCruiser της Toyota.
            Οπωσδήποτε όμως να οδηγούσες το Yeti, μπορεί ο κινητήρας του (και άλλα πράματα) να σε κέρδιζε σε σχέση με το ΑSX. Μην αγοράζεις αυτοκίνητο με μόνο θεωρητικά χαρακτηριστικά και νούμερα που διαβάζεις.

• R
              rxristos last edited by

Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
              Το γιατί να πάρεις κάτι ογκώδες και βαρύ (αντιοικονομικό) όταν ζητάς οικονομία δεν μπορώ να το καταλάβω αλλά το προσπερνώ, η σουβίτιδα κρατάει καλά και είναι κολλητική!
              Το Terios αξίζει πολύ και έχει χώρους και μικρές διαστάσεις αλλά μόνο αν ήθελες καλή τετρακίνηση, αλλιώς όχι. Καθώς το ίδιο αυτοκίνητο λανσάρεται σε άλλες αγορές σαν Toyota δεν θα ανησυχούσα πολύ για τα ανταλλακτικά και το σέρβις όσο υπάρχει η Toyota στην Ελλάδα.
              Ίσως να κοίταζες και το Nissan Juke, θεωρώ ότι ανήκει στην ίδια κατηγορία και γιατί όχι και το UrbanCruiser της Toyota.
              Οπωσδήποτε όμως να οδηγούσες το Yeti, μπορεί ο κινητήρας του (και άλλα πράματα) να σε κέρδιζε σε σχέση με το ΑSX. Μην αγοράζεις αυτοκίνητο με μόνο θεωρητικά χαρακτηριστικά και νούμερα που διαβάζεις.

Onyx να σου πω την δικιά μου άποψη πάνω σε αυτό μιας και είμαι σε παρόμοιες αναζητήσεις...

Ζω στην Αθήνα και το αμάξι μου περνάει το 95% των χιλιομέτρων του στους 'δρόμους' της πόλης. Τα υπόλοιπα χιλιόμετρα θα τα περάσει σε κανένα κοντινό ή και μακρινό ταξίδι που συνεπάγεται φόρτωμα με μπαγκάζια.

Άρα... εφόσον έχω σιχαθεί στην κυριολεξία τους ελληνικούς δρόμους, έχω βαρεθεί να κάνω σλάλομ και να αποφεύγω τα ναρκοπέδια των διαφόρων υπηρεσιών (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, φυσικό αέριο, τηλεπικοινωνίες), θέλω πλέον ένα αμάξι που δεν θα με αγχώνει μήπως αφήσει τα ψαλίδια του στην άσφαλτο, να μην γίνει κουδουνίστρα μετά από Χ χιλιόμετρα. Να μπορώ να το φορτώσω με την παρέα και τα μπαγκάζια τους χωρίς να τερματίζουν με το παραμικρό σαμαράκι (των ελληνικών δρόμων) και να μπορώ να οργώνω την Ελλάδα απροβλημάτιστος και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Όταν αυτό το αμάξι έχει μέγεθος όσο ένα γκόλφ, κιλά στα ίδια (κοντά στα 1300 κιλά είναι το Yeti) το να κάψει και 1 λίτρο παραπάνω από το αντίστοιχο hatchback, δεν με πειράζει.

Με τον διαθέσιμο χρόνο που έχω το αμάξι πλέον δεν είναι μέσο διασκέδασης αλλά εργαλείο. Και πιστεύω ότι για την Ελλάδα μόνο μικρά σουβλάκια θα έπρεπε να εισάγουν. Όταν θα γίνουμε και εμείς Ευρώπη τότε μόνο θα ξαναπάρω αμάξι με 18αρι και 40αρι προφίλ. Όσο έχω βλαστημήσει εργολάβους και υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ αυτά τα 5 χρόνια με το ρχ8 δεν έχω βλαστημήσει ποτέ στην ζωή μου ολόκληρη!

Τώρα όλα αυτά περί στριψίματος, αίσθησης, 0-100, 80-160 κλπ κλπ κλπ... είναι για το 2% της ζωής του αυτοκινήτου. Τουλάχιστον για μένα.

• S
                stormold last edited by

Ο χρήστης RXristos έγραψε:
                ...να μην γίνει κουδουνίστρα μετά από Χ χιλιόμετρα...

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα γράφεις... Ούτε εγώ να τα έγραφα!...!

Στο μοναδικό που ίσως να έχω κάποιες μικρές αμφιβολίες είναι για την «κουδουνίστρα».
                Πολύ φοβάμαι ότι η λέξη suv δεν εξασφαλίζει πάντα και την καλή ποιότητα ή την καλή συναρμολόγηση ή και το στιβαρό αμάξωμα.

Πολύ φοβάμαι ότι και αυτά αργά ή γρήγορα γίνονται «κουδουνίστρες»...

• R
                  rxristos last edited by

Ναι σίγουρα, κάπως απόλυτο αυτό που έγραψα αλλά θέλω να πιστεύω ότι οι πιο μαλακές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις τα (ίσως) πιο ψηλοπρόφιλα ελαστικά και η μελέτη που έχει γίνει, θέλω να πιστεύω, ότι το αμάξι θα κινηθεί και σε κακοτράχαλους δρόμους, να εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής χωρίς τριγμούς.

Ιδανικότερο αμάξι αυτήν την στιγμή για μένα με τις όποιες ενστάσεις για ομορφιά και επιδόσεις, είναι το Yeti 1,2 DSG.

Μαζεμένες διαστάσεις, οικονομικός κινητήρας, χώροι, άνεση ανάρτησης, άνεση οδήγησης (DSG), απόσταση από το έδαφος για την κίνηση στους καρόδρομους και τα ποτάμια της πόλης, τιμή. Κρίμα που δεν βγάζουν τον 1,4 με τα 122hp και DSG. Πολύ κρίμα, θα ήταν ιδανικό.

Η επόμενη ενδιαφέρουσα λύση είναι το Juke 1,6 CVT το οποίο έχει βγει και πιο σπιρτόζικο από το 1,2 Yeti αλλά από χώρους δεν λέει καθόλου.
                  Ο 1,2 tsi παίρνει καμιά κονσέρβα προγραμματάκι?

• S
                    stormold last edited by

Ναι σίγουρα, κάπως απόλυτο αυτό που έγραψα αλλά θέλω να πιστεύω ότι οι πιο μαλακές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις τα (ίσως) πιο ψηλοπρόφιλα ελαστικά και η μελέτη που έχει γίνει, θέλω να πιστεύω, ότι το αμάξι θα κινηθεί και σε κακοτράχαλους δρόμους, να εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής χωρίς τριγμούς.

Ιδανικότερο αμάξι αυτήν την στιγμή για μένα ...

Συμφωνώ απόλυτα... Ωστόσο από δική μου εμπειρία έχω μπει και έχω οδηγήσει κάποια προηγούμενα offroad (Jimny/PInin/Sportage/Vitara/Terios) που είχαν θέματα τριγμών. Ωστόσο θεωρώ ότι τα νέα SUV ίσως είναι ποιο ποιοτικά και προσεγμένα σε συναρμολόγηση.

Εγώ έχω ξεχωρίσει τα ASX, YETI 1.4/122ps, εφόσον ζητώ και κάποιους χώρους.
                    Αν το περιόριζα ποιο πολύ για πόλη τότε το Juke με τον απλό κινητήρα 1.6
                    Ωστόσο δεν με αφήνουν αδιάφορο τα 'φτηνά' sedici/sx4 ως ποιο απλά και μάλλον αδιάφορα σχεδιαστικά μέσα/έξω.

Ωστόσο τα θεωρώ υπερτιμημένα όλα αυτά τα αυτοκίνητα...

• P
                      pro last edited by

Ο χρήστης onyx ! έγραψε:

Tά ίδια κιλά και μήκη με τα γκολφ / φοκους / αστρα / κλπ έχουν τα κασκαι / asx / yeti / κλπ. Θέμα αίσθησης είναι.

Ίσως να κοίταζες και το Nissan Juke, θεωρώ ότι ανήκει στην ίδια κατηγορία

Τραγικά μικρότερο σε χώρους. Δεν καλύπτει οικογένεια (το παλιο μου ιμπιζα ηταν σαφως πιο ευρυχωρο).

• ?

Απόλυτα αποδεκτή η άποψή σου για την ποιότητα των δρόμων αλλά από ένα RX8 μέχρι ένα ψευτοSUV είναι πολύς δρόμος... και πολλά αυτοκίνητα ανάμεσα... Και για ρίξε μια ματιά με τι λάστιχα πουλιούνται πολλά ψευτοSUV.... σε κάνει να αναρωτιέσαι....
                        Περί τριγμών κι εγώ λέω ότι SUV και μάλιστα της κατηγορίας που μιλάμε είναι ένα κοινό κατασκευαστικά αυτοκίνητο, δεν είναι τζιπ με σασί κλπ που δεν στρεβλώνει το αμάξωμα για να μην έχεις τριγμούς από εκεί... (και τότε έχεις θορύβους από αλλού)
                        Το ότι τα ψευτοSUV είναι ψηλότερα δεν προϋποθέτει και μεγάλη διαδρομή αναρτήσεων. Ούτε την άνεση γιατί ακριβώς επειδή είναι ψηλότερα θα πρέπει να είναι πιο σφιχτά (αυτό αναγκαστικά πουλιέται σαν σπορ χαρακτήρας!) για να μην γέρνουν ενοχλητικά ή επικίνδυνα πολύ....
                        Η συμπεριφορά των ψευτοSUV στην κακοκαιρία είναι ίδια ή και χειρότερη (λόγω ύψους και πλευρικής επιφάνειας) από των άλλων αυτοκινήτων... Και το τί θα οργώσεις με δικίνητο ψευτοSUV με ασφάλτινα λάστιχα δεν ξέρω αλλά μην τρέφεις και πολλές ελπίδες να πας πολύ μακριά...
                        Βασικά παίρνεις λίγους πόντους απόσταση από το έδαφος (συνήθως τα λάστιχα έχουν παύσει να έχουν πρόσφυση πριν τολμήσεις να εξαντλήσεις την απόσταση αυτή αν και βοηθάει σε πεζοδρόμια...) ενώ το επιπλέον ύψος βοηθάει στο να μην σκύβεις για να δέσεις ένα μωρό στο καθισματάκι του και επίσης μπορεί να σου αρέσει ειδικά στην πόλη έστω κι αν ό,τι φορτώνεις πρέπει να το σηκώσεις πιο ψηλά. Όμως για αυτά πληρώνεις χειρότερη άνεση, χειρότερη οδική συμπεριφορά, μεγαλύτερη κατανάλωση και δεν έχεις μεγαλύτερη ικανότητα φόρτωσης σε κιλά (δες προδιαγραφές και επιτρεπόμενα κιλά) αν και μάλλον κερδίζεις σε όγκο.
                        Επειδή όμως αφού και όπως τα γράφω μια χαρά μου φαίνονται και κατάλληλα για πολλούς, δεν σου λέω να μην το πάρεις, άμα σου αρέσει για αυτά που σου προσφέρει και δεν σε πειράζουν αυτά που χάνεις πάρτο και θα το χαρείς. Αυτό που θέλω είναι να ξέρεις εσύ ο ίδιος τι κερδίζεις και τι χάνεις και μήπως τυχόν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές για σένα που είσαι μαθημένος από RX8.... Για να μην έρθεις μετά και μας λές τι με αφήσατε να πάρω...

• S
                          stormold last edited by

Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
                          Απόλυτα αποδεκτή η άποψή σου για την ποιότητα των δρόμων αλλά από ένα RX8 μέχρι ένα ψευτοSUV είναι πολύς δρόμος... και πολλά αυτοκίνητα ανάμεσα... Και για ρίξε μια ματιά με τι λάστιχα πουλιούνται πολλά ψευτοSUV.... σε κάνει να αναρωτιέσαι....

**Θα συμφωνήσω 100% ... **Και συμφωνώ γιατί διαπίστωσα προσωπικά ότι π.χ. το i30 που είναι ένα απλό, κοινό αυτοκίνητο είναι απίστευτα άνετο, ξεκούραστο με μαλακή ανάρτηση που όλα τα απορροφάει χωρίς να καταλαβαίνει κανείς τίποτα. Το πακέτο αυτό σίγουρα βοηθάει ώστε οι τριγμοί δύσκολα να κάνουν την εμφάνισή τους.

Σε αντίθεση με τα διάφορα suv που έχω μπει και τα περισσότερα ήταν κουραστικά, θορυβώδη και όλα με διαφόρους θορύβους (τριγμούς, αεροδυναμικούς θορύβους, κοπανήματα σκληρής ανάρτησης, χτυπήματα πίσω ανάρτησης κλπ...)

Ωστόσο οφείλω να ομολογήσω ότι θα ήθελα να κάνω test drive σε ένα Qashqai και ASX, τα οποία όμως να έχουν πάνω από 30.000χλμ... Από αυτοκίνητο με λίγα χιλιόμετρα δεν νομίζω ότι μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τέτοια θέματα. Ίσως αυτά τα σύγχρονα ψευτοSUV / crossover να είναι ποιο 'φιλικά' στους χρήστες.

• R
                            rxristos last edited by

Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
                            Περί τριγμών κι εγώ λέω ότι SUV και μάλιστα της κατηγορίας που μιλάμε είναι ένα κοινό κατασκευαστικά αυτοκίνητο, δεν είναι τζιπ με σασί κλπ που δεν στρεβλώνει το αμάξωμα για να μην έχεις τριγμούς από εκεί... (και τότε έχεις θορύβους από αλλού)
                            Το ότι τα ψευτοSUV είναι ψηλότερα δεν προϋποθέτει και μεγάλη διαδρομή αναρτήσεων. Ούτε την άνεση γιατί ακριβώς επειδή είναι ψηλότερα θα πρέπει να είναι πιο σφιχτά (αυτό αναγκαστικά πουλιέται σαν σπορ χαρακτήρας!) για να μην γέρνουν ενοχλητικά ή επικίνδυνα πολύ....
                            Η συμπεριφορά των ψευτοSUV στην κακοκαιρία είναι ίδια ή και χειρότερη (λόγω ύψους και πλευρικής επιφάνειας) από των άλλων αυτοκινήτων... Και το τί θα οργώσεις με δικίνητο ψευτοSUV με ασφάλτινα λάστιχα δεν ξέρω αλλά μην τρέφεις και πολλές ελπίδες να πας πολύ μακριά...
                            Βασικά παίρνεις λίγους πόντους απόσταση από το έδαφος (συνήθως τα λάστιχα έχουν παύσει να έχουν πρόσφυση πριν τολμήσεις να εξαντλήσεις την απόσταση αυτή αν και βοηθάει σε πεζοδρόμια...) ενώ το επιπλέον ύψος βοηθάει στο να μην σκύβεις για να δέσεις ένα μωρό στο καθισματάκι του και επίσης μπορεί να σου αρέσει ειδικά στην πόλη έστω κι αν ό,τι φορτώνεις πρέπει να το σηκώσεις πιο ψηλά. Όμως για αυτά πληρώνεις χειρότερη άνεση, χειρότερη οδική συμπεριφορά, μεγαλύτερη κατανάλωση και δεν έχεις μεγαλύτερη ικανότητα φόρτωσης σε κιλά (δες προδιαγραφές και επιτρεπόμενα κιλά) αν και μάλλον κερδίζεις σε όγκο.
                            Επειδή όμως αφού και όπως τα γράφω μια χαρά μου φαίνονται και κατάλληλα για πολλούς, δεν σου λέω να μην το πάρεις, άμα σου αρέσει για αυτά που σου προσφέρει και δεν σε πειράζουν αυτά που χάνεις πάρτο και θα το χαρείς. Αυτό που θέλω είναι να ξέρεις εσύ ο ίδιος τι κερδίζεις και τι χάνεις και μήπως τυχόν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές για σένα που είσαι μαθημένος από RX8.... Για να μην έρθεις μετά και μας λές τι με αφήσατε να πάρω...

Εντάξει μην ανησυχείς δεν θα το ρίξω πάνω σου αν δεν μείνω ευχαριστημένος ρε Onyx και δεν είπα ότι πήγα να το πάρω. Είμαι απλά σε σκέψεις και προβληματισμούς για το τι θα μπορούσε να είναι το επόμενο αμάξι μου για να μην προβληματίζομαι τελευταία στιγμή

Συμφωνώ σε πολλά απ'οσα γράφεις αλλά εγώ έχω στο μυαλό μου όταν σκέφτομαι SUV, ψηλοπρόφιλα λάστιχα και 16αρες ζάντες. Αν ήθελα σπορ συμπεριφορά θα πήγαινα στα hatchback με τα 17αρια τους και τα 45αρια προφίλ τους. Δεν έχω αυταπάτες όπως οι περισσότεροι που αγοράζουν SUV με τροχούς από σπορ κατασκευές, ότι μπορώ να τα έχω όλα. Και φυσικά όταν έγραψα οργώσω δεν εννοούσα τους κακοτράχαλους χωματόδρομους στις πλαγιές των βουνών. Απλά μου κάνουν πιο ταξιδιάρικη φάση τα SUV.

Όταν θα πάω να τα κάνω test drive πιστεύω θα έχω μια λίιιγο καλύτερη άποψη του τι συμβαίνει σε επίπεδο άνεσης και στιβαρότητας με αυτά τα entry level SUV.

• M
                              mpampis92 last edited by

Στα λεφτά που δίνεις το ποιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο είναι το ASX το μόνο μείον που έχει είναι τα φρένα..
                              Αν διαθέτεις και άλλες τρεις χιλιάδες θα σου έλεγα επίσης και το VW Tiguan 4x2 αλλά αυτό είναι ποιο μεγάλο από το ASX..

• ?

Όταν θα πάω να τα κάνω test drive πιστεύω θα έχω μια λίιιγο καλύτερη άποψη του τι συμβαίνει σε επίπεδο άνεσης και στιβαρότητας με αυτά τα entry level SUV.

Όταν το κάνεις αυτό μοιράσου την εμπειρία σου μαζί μας είτε εδώ είτε στο θέμα 'Οδήγησα'. Είναι σημαντικό να ακούμε πως τα βλέπουν διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικό αυτοκινητικό παρελθόν, προσδοκίες κλπ.

• First post
                                  Last post
                                • 1
                                • 2
                                • 2 / 2
                                • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                  • ΕΛΛΑΔΑ
                                  • ΚΟΣΜΟΣ
                                  • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ