Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!
    • 1
    • 2
    • 570
    • 571
    • 572
    • 573
    • 574
    • 1513
    • 1514
    • 572 / 1514
    Αντίλογος
    353
    30262
    30807
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • xenos
      xenos last edited by

Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:

Προσλήψεις τέλος μέχρι νεωτέρας
      Μπαίνουν στο ψυγείο και οι 1.800 που έχουν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
      Η αιφνιδιαστική κίνηση Ραγκούση θα φέρει σε ακόμα δυσκολότερη θέση τούς περίπου 1.800 που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (το 2008 και το 2009) και δεν έχουν ακόμα διοριστεί. Ανάμεσά τους περίπου 500 υπάλληλοι των ΟΤΑ, 620 εκπαιδευτικοί και 660 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=253367

Ετοιμαστείτε για νέα αντίσκηνα στην Βασ. Σοφίας.

Αυτοί είναι επιτυχόντες ή διορισθέντες? Γιατί και σύμβαση ενός λεπτού να έχεις στο δημόσιο θεωρείς ότι είσαι μόνιμος!

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        spartan last edited by

Ο χρήστης drdino έγραψε:
        Ο καταναλωτής δηλαδή τι θα πρέπει να γνωρίζει; Εκτός αν νομίζουμε πως είναι ηλίθιος και θα πληρώσει ό,τι καπέλο του ζητήσουμε.

1. Θα έπρεπε να γνωρίζει πως είναι προς το συμφέρον του να στηρίζει τις τοπικές αγορές.
        2. Θα έπρεπε να γνωρίζει πως τα 'καπέλα' υπάρχουν επειδή πολλές φορές συντρέχουν ειδικοί λόγοι.
        3. Τα 'καπέλα' όπως τα λες, είναι που δίνουν δουλειά στα παιδιά του (και όχι των Γερμανων, Κινέζων, Γάλλων κλπ), πληρώνουν τη σύνταξή του, το κράτος γενικά κλπ....Να τα αναλύσω περισσότερο σε κανέναν αλλον, ΟΚ...Σε σένα όμως που τα γνωρίζεις πολύ καλά, δεν εχει νόημα....
          Εννοείται πάντως, πως δε μιλάω για διαφορές της τάξης του 100% παραπανω κλπ...
          Νομίζω ότι είναι κοινή γνώση πως δεν μπορώ να ανταγωνιστώ τον χ,ψ κινέζο που πουλάει μπαταρίες από μια αποθήκη με έναν υπολογιστή μέσα. Είμαι ηλίθιος αν πάω να τον ανταγωνιστώ, αυτό εκ των πραγμάτων δεν γίνεται. Εφόσον λοιπόν είναι αδύνατο να γίνει, τί μένει για μας.....;; Η περήφανη ταμπελα του 'καταναλωτή'...;; Γιατί εφόσον στελνουμε την παραγωγή στην Κίνα, το εμπόριο επίσης, εκτος απο το να 'καταναλώνουμε' αυτά που παράγουν αλλα κι εμπορεύονται οι άλλοι, τί αλλο μένει...;; Μόνο οι υπηρεσίες, ιδιωτικές και δημόσιες....;; Αρκούν αυτά για να μας συντηρήσουν...;;

Spartan έχεις κατάστημα; Γιατί δεν σκέφτεσαι ως καταναλωτής την τσέπη σου με τίποτα.
        Οι εποχές του large έλληνα πέθαναν. Για αυτό και τα everest δίνουν με 2 ευρώ πρωινό όταν πριν ο καφές μόνο έκανε 3.5

Ναι elteo, έχω κατάστημα και πίστεψέ με ως καταναλωτής σκέφτομαι την τσέπη μου πολύ σοβαρά....!! Απλά η καταναλωτική μου συμπεριφορά, διαφέρει πολύ σε σχεση με τους περισσότερους. Εχω, παίρνω...Δεν έχω, δεν παίρνω....Μου χρειάζεται άμεσα, θα το πάρω απο Ελλάδα κι ας είναι και λίγο ακριβότερο....Δεν μου χρειάζεται άμεσα, θα το πάρω πάλι απο Ελλάδα όταν θα έχω...Το φτάνω..;; Το κάνω δικό μου. Δεν το φτάνω, το παίρνω απόφαση οτι δεν θα γίνει ποτέ δικό μου...
        Ο Ελληνας ποτέ δεν ηταν large στην πραγματικότητα....Large ήταν όταν πεφτανε τα δανεικά σύννεφο, με ξένα λεφτά ηταν αυτό που ηταν....Και τώρα που κόπηκαν αυτά, προσγειώνεται απότομα στην πραγματικότητα και του (και μου) κακοφαίνεται...Προκειμένου να καλύψει την καταναλωτική του μανία (που του έγινε βίωμα, δευτερη φύση τα τελευταία χρόνια), εξακολουθεί να βλέπει με 'μυωπία'....

Το αντίθετο ,θά πρεπει να οργανωθούν πέρα από κόμματα και να φτιάξουν τα δικά τους μεγάλα καταστήματα.
        Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα που αποδεικνύουν οτι αυτή ειναι η σωστή κατεύθυνση για το ντόπιο εμπόριο ,που φυσικά βγάζει κερδισμένους και τους επιχειρηματίες ,αλλά και εμάς τους καταναλωτές .

Να με συγχωρείς cruzakia, αλλα αυτό που λες δεν είναι λύση και δεν μπορεί να λειτουργήσει για όλους. Αν θες πες μου επιτυχημένα παραδείγματα, να τα συζητήσουμε....Αυτό το λέω, γιατί είναι ολοφάνερο πως στο συστημα που δραστηριοποιούμαστε σήμερα, υπάρχει αδιέξοδο. Η γιγάντωση σε εποχές παγκοσμιοποίησης, δεν ωφελεί πουθενά....Οσο μεγάλο ψάρι και να γίνεις, πάντα θα υπάρχει ενα μεγαλύτερο να σε κατασπαράξει....Θέμα χρόνου είναι. Γι΄αυτό αλλωστε η κρίση δεν αφορά αμιγώς την Ελλάδα, αλλα όλο το Δυτικό κόσμο....

Σου διαφεύγει το εξής: Ακόμα και ΕΑΝ ο έλληνας έμπορος είχε αγοράσει από το ίδιο κατάστημα με εμένα μέσω ίντερνετ και είχε το ίδιο υψηλό αρχικό συνολικό κόστος (ΠΡΟΙΟΝ + ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ + ΔΑΣΜΟΙ + ΦΠΑ + Επιμερισμός Λειτουργικού Κόστους Καταστήματος - πράγμα που είναι αδύνατο λόγω των οικονομιών κλίμακας που εκείνος θα πετύχαινε) ΚΑΙ ΠΑΛΙ τα περιθώρια κέρδους του θα ήταν απαράδεκτα υψηλά ...Οχι δεν είναι αδύνατο και μη σου κάνει καμμία εντύπωση...Ποιά οικονομία κλίμακος θα πετύχαινε δηλαδή....; Οταν μου μιλάς για τέτοιες διαφορές, το πιθανότερο είναι να αγόρασες στην ίδια τιμή που θα αγόραζε και 'κείνος...!! Σε τιμή χονδρικής αγόρασες, απλα δεν το γνωρίζεις...Οσο πιο εξειδίκευμένο είναι το προιόν και όσο πιο μη ευρείας κατανάλωσης, τόσο μεγαλύτερο κόστος έχει...Πιθανολογώ, χωρίς να κατέχω το συγκεκριμμενο είδος, πως ο Ελληνας καταστηματάρχης, θα πετύχαινε μια καλύτερη τιμή απο σενα, καλούμενος να 'σηκώσει' μια ποσότητα της τάξης των 200 τεμαχίων και άνω. Κι εδω είναι το μεγάλο ερώτημα....Μπορεί κανείς να διαθεσει στην αγορά 200 σταθμούς φόρτισης μπαταριών λιθίου πολυμερών (για τηλεκατευθυνόμενα) και αν ναι, σε πόσο χρονικό διάστημα...;;; (έχει σημασία το τελευταίο..).
        Αν δε το επιχείρημα είναι ότι ο έμπορος 'δεν βγαίνει' λόγω υπερπληθώρας ανταγωνιστικών επιχειρήσεων και μικρού μεριδίου αγοράς που κατέχει τότε κακώς ανέλαβε το επιχειρηματικό ρίσκο να δραστηριοποιηθεί σε μια κορεσμένη αγορά. Ολες οι αγορές κορεσμένες είναι....Το σύστημα το ίδιο είναι κορεσμένο. Οταν σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να βγαίνουν λέβητες, εργαλεία, αυτοκίνητα κλπ made in china, αλλα άριστης ποιότητας (γιατί μπορούν οι Κινέζοι, δεν είναι κατωτεροι διανοητικά των.... αρίων), τότε να δεις τί θα πάθουν κατι Γερμανοί και λοιποί καβλιάρηδες...!! ΔΕΝ θα πληρώσω εγώ από την τσέπη μου την ανικανότητα του να αποκτήσει μεγαλύτερο μέρος αγοραστικής πίτας ...Α, λάθος κατάλαβες...Στο καπιταλιστικό σύστημα θα το πληρώσεις....Μακροπρόθεσμα και με άλλον τρόπο βέβαια.....

Απλά αυτό που εσύ ονομάζεις 'κρίση στην αγορά', εγώ το ονομάζω 'εξυγίανση και εξορθολογισμό της' ...

Αυτό που εσυ ονομάζεις 'εξυγίανση και εξορθολογισμό της αγοράς', εγω το ονομάζω 'αδιέξοδο του καπιταλιστικού συστήματος με τη μορφή που αυτό λειτουργησε ως σημερα'....Κι αυτό, γιατί έχουμε περάσει ή εστω θα περάσουμε σύντομα, το επίπεδο της εξυγίανσης και του εξορθολογισμού...

• 8
          888888 last edited by

Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
          Σύμφωνα με επιχειρηματικούς κύκλους, η Lamda Development (μέλος του ομίλου Λάτση), που μέσω της Lamda Flisvos Marina έχει αναλάβει για 40 χρόνια τη λειτουργία-εκμετάλλευση της μαρίνας στο Φλοίσβο έχει εκδηλώσει κατ' αρχήν ενδιαφέρον για τη μαρίνα του Ελληνικού.

Κατασκευαστικοί όμιλοι όπως Ελλάκτωρ (συμφερόντων οικογένειας Μπόμπολα) J&Ρ Αβαξ (συμφερόντων Ιωάννου-Παρασκευαΐδη), ΓΕΚ/Τέρνα (Γ. Περιστέρη - Ν. Κάμπα), Θεοδ. Χαραγκιώνη, αλλά και εταιρείες συμφερόντων Δημ. Κοπελούζου, Αλαφούζου, Βίκτωρα Ρέστη, φέρεται να έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους σε αυτό το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει παλιότερα η «Κ.Ε.» ο όμιλος Ρέστη είχε παρουσιάσει σχέδιο ανάπλασης της περιοχής του πρώην αεροδρομίου σε συμβούλους του πρωθυπουργού μόλις λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=253154

Ολα τα μωρα στη πιστα!!!!
          Ο Μπατατουδης κι ο Λαναρας λειπουν απο το προτζεκτ.

Πρωτα τα Δημοσια Εργα
          Μετα το Χρηματιστηριο
          Υστερα οι Ολυμπιακοι Αγωνες
          Και τωρα το Ελληνικο

E ρε γλεντια!!!!

Το ωραιο ειναι που καποιοι εξακολουθουν να πιστευουν οτι το Ελληνικο θα 'αξιοποιηθει' χαριν του Δημοσιου συμφεροντος

• M
            madox last edited by

Ο χρήστης Spartan έγραψε:

Αυτό που εσυ ονομάζεις 'εξυγίανση και εξορθολογισμό της αγοράς', εγω το ονομάζω 'αδιέξοδο του καπιταλιστικού συστήματος με τη μορφή που αυτό λειτουργησε ως σημερα'....Κι αυτό, γιατί έχουμε περάσει ή εστω θα περάσουμε σύντομα, το επίπεδο της εξυγίανσης και του εξορθολογισμού...

Υπάρχει και άλλη μορφή καπιταλισμού που αγνοούμε; Πείτε την ρε παιδιά μη την κρύβετε να την μάθουμε και εμείς.

• K
              k2825 last edited by

Να σου πώ την αλήθεια δεν διαφωνώ και πολύ μαζί σου ... πλήν όμως:

Μην συγχέεις τον παραγωγικό καπιταλισμό της υγιούς ελεύθερης επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας με τις μεταπρατικές κουτοπονηριές της ψωροκώσταινας και τον παγκοσμιοποιημένο χρηματιστηριακό καπιταλισμό των πιτσιρικάδων traders που με μόχλευση χ10000 μπορούν να καταστρέψουν εταιρίες κολοσσούς σε χρόνο dt με το πάτημα 10 πλήκτρων.

Όταν η δημιουργία χρήματος και το επιχειρηματικό κέρδος δεν σχετίζονται με το 'πόσα γιαούρτια πούλησε το εργοστάσιο σήμερα' αλλά με τον 'δείκτη μεταβολής της προσδοκίας διακύμανσης των αντασφαλίστρων κινδύνου επι του Υ σύνθετου χρηματοοικονομικού προϊόντος βασισμένου στο Ζ καλάθι παραγώγων', τότε το καράβι πάει ντουγρού για φούντο.

To ίδιο συμβαίνει όταν το κράτος καλείται να συμμετάσχει στις ζημιές κακοδιαχειριζόμενων εταιριών (ενώ δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στα κέρδη τους) υπό τον μανδύα της εξουδετέρωσης του 'συστημικού οικονομικού κινδύνου' που αυτές αντιπροσωπεύουν - αντί να έχει φτιάξει ένα κανονιστικό πλαίσιο που θα του επέτρεπε να τις ελέγξει προληπτικά και να βάλει τις στελεχάρες τους φυλακή στην πρώτη μαλακία.

Βέβαια ώς απάντηση σε όλα αυτά η ελληνική αριστερά εξακολουθεί να κάνει μπούκες με τους ταλαίπωρους στην νομική, τσαμπουκάδες στην Κερατέα για τις χωματερές και να κραυγάζει 'νόμος είναι το δίκιο του εργάτη' στα πεζοδρόμια. Τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν ...

• K
                k2825 last edited by

Οχι δεν είναι αδύνατο και μη σου κάνει καμμία εντύπωση...Ποιά οικονομία κλίμακος θα πετύχαινε δηλαδή....; Οταν μου μιλάς για τέτοιες διαφορές, το πιθανότερο είναι να αγόρασες στην ίδια τιμή που θα αγόραζε και 'κείνος...!! Σε τιμή χονδρικής αγόρασες, απλα δεν το γνωρίζεις...Οσο πιο εξειδίκευμένο είναι το προιόν και όσο πιο μη ευρείας κατανάλωσης, τόσο μεγαλύτερο κόστος έχει...Πιθανολογώ, χωρίς να κατέχω το συγκεκριμμενο είδος, πως ο Ελληνας καταστηματάρχης, θα πετύχαινε μια καλύτερη τιμή απο σενα, καλούμενος να 'σηκώσει' μια ποσότητα της τάξης των 200 τεμαχίων και άνω. Κι εδω είναι το μεγάλο ερώτημα....Μπορεί κανείς να διαθεσει στην αγορά 200 σταθμούς φόρτισης μπαταριών λιθίου πολυμερών (για τηλεκατευθυνόμενα) και αν ναι, σε πόσο χρονικό διάστημα...;;; (έχει σημασία το τελευταίο..).

Οι τιμές χονδρικής σε συγκεκριμένους κινέζους wholesalers υψηλής τεχνολογίας ξεκινάνε από τα 3 τεμάχια ανά είδος και κλιμακώνονται αναλογικά. Το αντίστροφο ισχύει με τα έξοδα αποστολής τα οποία μειώνονται δραματικά με την αύξηση του συνολικού αριθμού τεμαχίων ανά παραγγελία/αποστολή. Μην το ψάχνεις - δεν υπάρχει δικαιολογία - απλά μερικοί εμπορευάμενοι του κώλου ψάχνουν για κορόιδα στο Ελλάντα.

• S
                  spartan last edited by

Ο χρήστης k2825 έγραψε:
                  Οι τιμές χονδρικής σε συγκεκριμένους κινέζους wholesalers υψηλής τεχνολογίας ξεκινάνε από τα 3 τεμάχια ανά είδος και κλιμακώνονται αναλογικά.Συμφωνοι, αλλα το θέμα είναι αν οι τιμές αλλαζουν (προς τα κάτω) ανα 3 τεμάχια ή ανα 100άδες...! Το αντίστροφο ισχύει με τα έξοδα αποστολής τα οποία μειώνονται δραματικά με την αύξηση του συνολικού αριθμού τεμαχίων ανά παραγγελία/αποστολή. Αυτό συμβαίνει γιατί επιμερίζονται τα έξοδα αποστολής, στα πολλά τεμάχια.Μην το ψάχνεις - δεν υπάρχει δικαιολογία - απλά μερικοί εμπορευάμενοι του κώλου ψάχνουν για κορόιδα στο Ελλάντα.

Δεν θα το προχωρήσω στο συγκεκεριμμένο αντικείμενο, γιατί το εμποριο που κάνω εγω έχει να κάνει με την ένδυση και δεν γνωρίζω λεπρομέρειες....Στη δική μου δουλειά πάντως, για να σου δώσω χονδροειδέστατα ενα παράδειγμα, αν υποθέσω οτι εισάγω 2000 μπουφάν θα μου τα κοστολογήσει ο χονδρέμπορος 30 ευρώ το ενα και τα μεταφορικά θα είναι 1000 ευρώ αν τοποθετηθούν σε 20άρι container....Αρα το τελικό προιόν θα μου κοστισει 30,5 ευρώ (0,5 πάνω σε κάθε τεμάχιο). Αν παραγγείλω 5000 τεμάχια, θα μου τα χρεώσει 20 ευρώ το ένα και τα μεταφορικά θα είναι πάλι 1000, οπότε το τελικό προιόν θα επιβαρυνθεί παλι με 0,50 και η τελική τιμή του 20,5....Aν το βγαλω να το πουλήσω 40 ευρώ στη λιανική και το δεις εσυ (λέμε τώρα), σε κανα κινέζικο site 28,00 με έξοδα αποστολής, θα λες 'Ζήτω το Ebay και το internet shopping από κίνα/χονκ-κονγκ - φόλα στους εγχώριους αλήτες μεταπράτες και τα τσιράκια τους'. Αντιστοιχα παραδείγματα μπορώ να σου δώσω βέβαια και με επωνυμα προιόντα...

Αλήθεια τί δουλειά κάνεις....;;

• K
                    konstantinos last edited by

Συναντήσεις Χ. Παμπούκη στο Κατάρ για επενδύσεις
                    Το Ελληνικό και το τομέας της ενέργειας ήταν στο «μενού» των συζητήσεων του υπουργού Επικρατείας Χάρης Παμπούκης με κυβερνητικούς αξιωματούχους κατά την επίσκεψη του στη Ντόχα του Κατάρ.
                    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=253637

και παραπολιτικά
                    Από την πίσω πόρτα ο Παπανδρέου για να αποφύγει τους διαδηλωτές
                    «Ιστορική» χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή ο περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης. Θα μπορούσε όντως να ήταν, εάν απουσίαζε η φιλοδοξία κάποιων τοπικών πολιτικών της Ροδόπης και ο «οίστρος» των υπηρεσιακών ιθυνόντων, οι οποίοι μετέτρεψαν με τις λανθασμένες πράξεις και αποφάσεις την επίσκεψη σε «ανιστόρητη».
                    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=253366

• W
                      wannabe last edited by

Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
                      Συναντήσεις Χ. Παμπούκη στο Κατάρ για επενδύσεις
                      Το Ελληνικό και το τομέας της ενέργειας ήταν στο «μενού» των συζητήσεων του υπουργού Επικρατείας Χάρης Παμπούκης με κυβερνητικούς αξιωματούχους κατά την επίσκεψη του στη Ντόχα του Κατάρ.
                      http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=253637

μακρύ σκοινί φέρε.

• K
                        k2825 last edited by

Αλήθεια τί δουλειά κάνεις....;;

Κομπιουτεράς με την ευρύτερη έννοια ... μόνο που λόγω μακροχρόνιας προϋπηρεσίας στο κουρμπέτι είμαι περισσότερο 'επιτελικός' και λιγότερο 'μάχιμος' πλέον ...

• B
                          bibendum last edited by

Περι ενδυσης και υποδυσης κατι που δεν ξερει ο κοσμος ειναι οτι στα τιμολογια αγορας που εχεις ως εμπορος, αναγραφεται και η τιμη λιανικης πωλησης που πρεπει να εχεις...Αν το βαλεις χαμηλοτερα τοτε κατηγορεισαι για αθεμιτο ανταγωνισμο και χωρις πολλα πολλα μπορει να χασεις το προιον σου, αν το βαλεις πιο ψηλα απλα εισαι μ@λ@κ@ς γιατι δεν θα πουλησεις!

• K
                            k2825 last edited by

Ο χρήστης bibendum έγραψε:
                            Περι ενδυσης και υποδυσης κατι που δεν ξερει ο κοσμος ειναι οτι στα τιμολογια αγορας που εχεις ως εμπορος, αναγραφεται και η τιμη λιανικης πωλησης που πρεπει να εχεις...Αν το βαλεις χαμηλοτερα τοτε κατηγορεισαι για αθεμιτο ανταγωνισμο και χωρις πολλα πολλα μπορει να χασεις το προιον σου, αν το βαλεις πιο ψηλα απλα εισαι μ@λ@κ@ς γιατι δεν θα πουλησεις!

Εγώ πάντως πάντα είχα την εξής απορία:

Όταν κάποιος που ΔΕΝ έχει βαρέσει διάλυση, ΔΕΝ πουλάει ελατωματικά προϊόντα, ΔΕΝ είναι σούπερ-μάρκετ για να αγοράσει ο πελάτης 10 διαφορετικά είδη, ΚΑΙ παρόλαυτα κάνει εκπτώσεις 70%, με τι περιθώρια κέρδους δούλευε πρίν τις εκπτώσεις?

• D
                              dstou last edited by

Mία του ευρύτερου οικογενειακού κύκλου μου πριν από χρόνια διατηρούσε κατάστημα γυναικείων ρούχων και είχε πει στη μάνα μου το εξής. Ότι έμπαινε στο μαγαζί το έβαζε επί τρία, π.χ. αγόραζε ένα μπλουζάκι 1000 δρχ. τότε στην αρχή της σεζόν και το έβαζε 3.000. Στις εκπτώσεις το έριχνε ανάλογα τη ζήτηση, λιγότερο αν ήταν στην αιχμή της μόδας, περισσότερο αν ήταν στα τελειώματα.
                              Με αυτή την αναλογία, μπορείς να κάνεις εκπτώσεις μέχρι και 65% περίπου ωσότου φτάσεις μαθηματικά την τιμή αγοράς. Φυσικά το να πάρεις πίσω τα λεφτά της αγοράς δεν λέει και πολλά πράγματα, διότι στο ενδιάμεσο έχεις ένα κάρο έξοδα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ποστ.

• B
                                bibendum last edited by

Το περιθωριο κερδους εξαρταται απο το εμπορευμα...Αλλο κερδος, το βρακι, αλλο το παπουτσι, αλλο το επωνυμο παπουτσι κοκ...Και σιγουρα οσο του κιλου προιον που πουλας τοσο δυσκολοτερος ο ελεγχος που ανεφερα πιο πανω...

Απο παπουτσια που εχω προσωπικη εμπειρια πχ τα αγοραζουν 50 και τα πουλανε 100 (και αυτο βεβαια αναλογα με την εμπορια και τον αντιπροσωπο, μπορει να ειναι και λιγοτερο, μεγαλυτερο οχι).

Αρα με 70% το πουλανε 30 και χανουν 20 ευρω...Απλα απ το να τους μεινουν απουλητα στην αποθηκη καλυτερα να φυγουν με 70% στο τελος της εποχης (πολλες φορες εχουν μεινει και στην αποθηκη και το πουλανε μετα απο 2-3 χρονια) για να εξασφαλιστει καποιο ρευστο ειτε για μελλοντικες παραγγελιες ειτε συνηθεστερα για το ΦΠΑ και τις λοιπες υποχρεωσεις προς εφορια. Βεβαια, σπανια θα δεις τετοια εκπτωση οταν παιζει με τετοια κερδη παρα μονο σε παλια μοντελα. Ο πελατης βεβαια σπανια το καταλαβαινει αν ειναι παλιο η καινουριο σχεδιο και μεταξυ μας μικρη σημασια εχει.

• S
                                  spartan last edited by

Ο χρήστης k2825 έγραψε:

Εγώ πάντως πάντα είχα την εξής απορία:

Όταν κάποιος που ΔΕΝ έχει βαρέσει διάλυση, ΔΕΝ πουλάει ελατωματικά προϊόντα, ΔΕΝ είναι σούπερ-μάρκετ για να αγοράσει ο πελάτης 10 διαφορετικά είδη, ΚΑΙ παρόλαυτα κάνει εκπτώσεις 70%, με τι περιθώρια κέρδους δούλευε πρίν τις εκπτώσεις?

Aν είναι ιδιώτης σαν εμένα (όχι μελος franchise, οχι καταστημα own label εταιρίας, όχι πολυεθνική τύπου H&M, ZARA κλπ) συμβαίνουν 2 τεινά..

1. Πουλάει απλά με ζημία, γιατί εχει φάει μια ψωλιά απο δω μέχρι τη Μαδαγασκάρη....
                                  2. Πουλάει κάποια με ζημία και καποια άλλα ψεύδεται και η πραγματική αρχική τιμή, ΔΕΝ είναι αυτή που αναγράφει στο προιόν.

Απο κει και πέρα ZARA, stradivarious, BERSHKA, NIKE και συναφή καταστήματα που οι ίδιες οι εταιρίες λειτουργούν, υποθέτω πως δουλεύουν με 200 εως 500% μικτό ποσοστό κέρδους.

• K
                                    konstantinos last edited by

Επεισοδιακή ομιλία Παπανδρέου
                                    Φοιτητές εισέβαλαν και διέκοψαν την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Humboldt. Φώναξαν συνθήματα για την Ελλάδα. Πώς αντέδρασε ο πρωθυπουργός. Την Τρίτη η κρίσιμη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ (Vid)

http://news247.gr/ellada/politiki/frastikh_epithesh_apo_ellhnes_kai_germanoys_foithtes.786139.html

• D
                                      drdino last edited by

Ο καταναλωτής δηλαδή τι θα πρέπει να γνωρίζει; Εκτός αν νομίζουμε πως είναι ηλίθιος και θα πληρώσει ό,τι καπέλο του ζητήσουμε.

1. Θα έπρεπε να γνωρίζει πως είναι προς το συμφέρον του να στηρίζει τις τοπικές αγορές.
                                      2. Θα έπρεπε να γνωρίζει πως τα 'καπέλα' υπάρχουν επειδή πολλές φορές συντρέχουν ειδικοί λόγοι.
                                      3. Τα 'καπέλα' όπως τα λες, είναι που δίνουν δουλειά στα παιδιά του (και όχι των Γερμανων, Κινέζων, Γάλλων κλπ), πληρώνουν τη σύνταξή του, το κράτος γενικά κλπ....Να τα αναλύσω περισσότερο σε κανέναν αλλον, ΟΚ...Σε σένα όμως που τα γνωρίζεις πολύ καλά, δεν εχει νόημα....
                                        Εννοείται πάντως, πως δε μιλάω για διαφορές της τάξης του 100% παραπανω κλπ...

Προφανώς και δεν μιλάμε για τις λογικές διαφορές που προκύπτουν από την φυσική ύπαρξη μαγαζιού, το να έχεις stock, να παρέχεις εγγύηση κλπ. Αυτά νομίζω ο καθείς μπορεί να τα καταλάβει και δεν νομίζω να είναι μαζόχας να ψάχνει στο internet για λογικές ως ένα βαθμό διαφορές.
                                      Όταν από την άλλη εγώ από το ebay Αγγλίας παίρνω ένα OBD διαγνωστικό με 20 ευρώ και το ίδιο μαραφέτι ο ντόπιος το πουλάει 130 ευρώ σε eshop ε τότε κάτι πάρα πολύ στραβά. Έπειτα είναι λογικό να ψάχνεται ο καταναλωτής και να χάνει την εμπιστοσύνη του στον ντόπιο μαγαζάτορα.

Νομίζω ότι είναι κοινή γνώση πως δεν μπορώ να ανταγωνιστώ τον χ,ψ κινέζο που πουλάει μπαταρίες από μια αποθήκη με έναν υπολογιστή μέσα. Είμαι ηλίθιος αν πάω να τον ανταγωνιστώ, αυτό εκ των πραγμάτων δεν γίνεται.

Εφόσον λοιπόν είναι αδύνατο να γίνει, τί μένει για μας.....;; Η περήφανη ταμπελα του 'καταναλωτή'...;; Γιατί εφόσον στελνουμε την παραγωγή στην Κίνα, το εμπόριο επίσης, εκτος απο το να 'καταναλώνουμε' αυτά που παράγουν αλλα κι εμπορεύονται οι άλλοι, τί αλλο μένει...;; Μόνο οι υπηρεσίες, ιδιωτικές και δημόσιες....;; Αρκούν αυτά για να μας συντηρήσουν...;;

Διαφωνείς στο ότι δεν μπορεί ο Έλληνας να ανταγωνιστεί το internet; Όχι, μόνο και μόνο λόγω τζίρου... IMHO πρέπει να κοιτάξει να δώσει βάρος σε άλλους τομείς στους οποίους δεν μπορεί να παίξει αντίστοιχα το ιντερνετομάγαζο, πχ προσωπική επαφή με τον αγοραστή, καλύτερη εξυπηρέτηση κλπ κλπ.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο κάθε κλάμπανος άνοιγε πχ ένα ρουχάδικο στη γυναίκα του για να μην κάθεται και του τα φοράει με αποτέλεσμα να μπουν στις 'επιχειρήσεις' παντελώς άσχετα άτομα. Μετά όλα πάνε ντόμινο...

• H
                                        highfidelity last edited by

Ο χρήστης drdino έγραψε:

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο κάθε κλάμπανος άνοιγε πχ ένα ρουχάδικο στη γυναίκα του για να μην κάθεται και του τα φοράει με αποτέλεσμα να μπουν στις 'επιχειρήσεις' παντελώς άσχετα άτομα. Μετά όλα πάνε ντόμινο...

Επιχειρηματικότητα εν Ελλάδι FTW!

• 8
                                          888888 last edited by

Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
                                          Η Χέσε Δήμητρα είναι η γνωστή;

Τι σου ειχα πει σχετικα με τις ΜΚΟ Εντη, θυμασαι??

Ακου να μαθεις ποιοι ηγουνται σε πολλες απο αυτες, αλλα και να διασκεδασεις με τους σκοπους για τους οποιους χρηματοδοτηθηκαν:

http://www.youtube.com/watch?v=DAqhUciY ... ded#at=181

στο τελος του βιντεο θα μαθεις τι εστι ΚΕΣΣΑ (ή Χεσσα ή Χεσε) ΔΗΜΗΤΡΑ

Καλη διασκεδαση...

• E
                                            eddie_147 last edited by

Μη φοβάσαι δεν το χάνω το τοπικό...
                                            Αυτά είναι τα καλά φιλετάκια για τους καλούς φίλους. Δεν αντιλέγω. Αλλά όπως λέει και το βίντεο όλα τα χρώματα έφαγαν. Μέχρι και ο καπταν Αλέκος της Πεντέλης...
                                            Και βέβαια δεν είναι τα μόνα.

ΥΓ: Είδα το βίντεο Παπανδρέου από Γερμανία. Ρε μήπως ήταν πασπίτισσες οι τύπισσες; Το μόνο πιο ευνοϊκό σενάριο θα ήταν να στέλναν εκπρόσωπο να ανοίξει διάλογο και να δεχτεί τις θέσεις ΓΑΠ.
                                            Τώρα σοβαρά όλοι οι άλλοι έχουν φάει από παπούτσια μέχρι στρούγκα και στον τζέφρυ πήγαν οι 3 χάριτες με τη θεία μπεμπέκα;

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 570
                                            • 571
                                            • 572
                                            • 573
                                            • 574
                                            • 1513
                                            • 1514