-
Μη διαβάσουμε τώρα οτι η Δικτατορίες (κάθε τύπου) είναι Πολέμιοι του Κακού , γιατί θα
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
εμένα faflas μου έδεινε ο πατέρας μου κάθε μέρα χρήματα να καταθέτω στην τράπεζα από 7 χρονών (είχαμε μαγαζί) τα οποία πήγαινα στα χέρια μου και ποτέ κανείς δεν με πλησίασε να μου τ΄αρπάξει και ήταν τόσο εύκολο όπως καταλαβαίνεις.
Όσο για τις ξεκλείδωτες πόρτες που ειρωνικά αναφέρεις δεν είναι ρητό είναι πραγματικότητα και για μένα είναι πολύ σπουδαία.
Αν εσύ πρτοτιμάς ελευθερία χωρίς όρια, και γουστάρεις να ζεις με την ανασφάλεια που υπάρχει σήμερα δικαίωμα σου αλλά σου εύχομαι να μην σου τύχει ποτέ να χρειαστεί να αναθεωρήσεις λόγω ό,τι κάτι κακό θα φτάσει πολύ κοντά σου και χρειαστεί να χτυπάς το κεφάλι σου από αγανάκτηση οργή και θυμό.Τώρα βάλε την περίπτωση ο πατέρας σου να ήταν σάπιος από το ξύλο στην ΕΣΑ, και ξαναγράψε για την υπέροχη παιδική ηλικία ασφάλειας και στοργικότητας που θα είχες.
-
Να ληφθει υπ'οψιν ακομα το γεγονος οτι δεν αυξηθηκε το Δημοσιο χρεος.... εκεινη την εποχη...για τα αυθερετα με την εννοια που ξερουμε τωρα δενεχω γνωμη αλλα νομιζω ηταν λιγα... Οσο για την ελευθερια δεν ηταν ουτε περισσωτερη ουτε λιγωτερη απο αντιστοιχα καθεστωτα ανατολικου μπλοκ.. που μερικοι ζηλευαν τοτε... και τα ειχαν για παραδειγμα προς μιμηση στα κοινωνικα... ενταξει στα οικονομικα δεν τολμαγαν να πουν τιποτα... γιατι ακομα δεν ειχαν εφαρμωσει κατα γραμμα τα μαρξιστικα μοντελλα και ετσι δεν ειχαν πιασει τα 5ετη προγραμματα αναπτυξης...
Οσο σκευτομαι οτι ο Ζαχαριαδης τοτε ηθελε να ερθει Ελλαδα και να δικαστει....?? μα τοση εμπιστοσυνη στην δικαιωσυνη της Χουντας??? και οταν δεν τον αφησαν προτιμησε να φυγει απο τον ματαιο τουτο κοσμο... με την συμφωνη γνωμη της ΚΕ του τοτε ΚΚΕ εξ. που ενιψε τα χερια του.... -
ε και πολύ την άργησες την αναφορά και είχα αρχίσει να ανησυχώ
-
Δεν θελω να γινω γραφικος αλλα προτιμω την ελευθερια απο την ακρα ασφαλεια χαριζομενη απο ολοκληρωτικα καθεστωτα.Και ειμαι απολυτος σε αυτο..
Ρωτα καποιον απο Πελοπονησο να σου πει ποτε χτιστηκαν ολες οι παραλιες
Ωραια θα αρχισουν και οι συγκρισεις με την ΕΣΣΔ για να απενεχοποιησουμε και τη χουντα και να το μπουρδελεψουμε το θεμα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ε και πολύ την άργησες την αναφορά και είχα αρχίσει να ανησυχώ
Χα!!! Χα!!! ναι ειπα να δω ποιος θα τσιμπισει πρωτος και ποσο... χοντρα θα μου τα χωσει....
Παντως προσωπικα κοιμομουνα στη βεραντα του σπιτιου μας στην περιοχη Αγ. Παντελεημωνα μεχρι το 75... και δεν διανοουμαστε οτι αυτο ειναι επικυνδυνο... δεν μπορεις να φανταστεις οταν το 95 νομιζω ... στο ιδιο αυτο σπιτι ειδα τους γονεις μου να βαζουν καγκελλα.... πως εννοιωσα.. Οταν τους ρωτησα δε φυσικα πηρα την απαντηση οτι πλεον φοβοντουσαν μην μπει καποιος απο την ταρατσα... το βραδυ... ειτε με ανοικτα ειτε με κλειστα παραθυρα και πορτες... απο το δωματιο παντως προς τα εξω σαν φυλακη ηταν η ατμοσφαιρα... εζησαν ετσι αλλα 13 χρονια....
-
-
το '60-'70 δλδ ζούσατε μες την ανησυχία; ΒΛέπω κ εγώ κάτι φώτο των δικών μου από μιχαήλ βόδα και είναι κλειδαμπαρωμένοι.
Ευτυχώς ήρθε η χούντα και άνοιξαν τα παντζούρια.Αλλά όπως είπαμε. Τέτοιες ανησυχίες δεν υπήρχαν στην ΕΣΑ. Ευτυχώς όλο αυτό το γράφουμε διακριτικά στ@@ μας γιατί δεν ήταν οι δικοί μας, οπότε δεν χρειάζεται.
Ο Στάλιν άλλωστε έτρωγε νεαρές παρθένες και ο Μάο έπινε το αίμα βρεφών για να μείνει πάντα νέος.
-
@ φιλε mjacob ανεφερα: μεχρι το 75 για μενα γιατι μετα δεν ζουσα εκει, εκεινοι 'μπηκαν' στα καγκελα το 95.... η Χουντα δεν εκανε κατι ξεχωριστο... η κοινωνικη ασφαλεια και ο μη φοβος υπηρχε.... εξ απο ανεκαθεν.... τοτε, αλλο πραγμα το οτι αν ησουν με 'παρελθον' σε παρακολουθουσαν..σε μαζευαν και πηγαινες εξορια στην καλλυτερη περιπτωση.... δεν σε εκλεβαν - ληστευαν... στο δρομο.... για αυτο ειδικα μιλαμε... αυτη την αισθηση ασφαλειας εχουμε χασει πλεον... και βαζουνε συναγερμους στα σπιτια τους....
-
τι μας την τσαμπουνάτε τη χούντα ως αναφορά στην ασφάλεια λοιπόν;
Ή τι μας τσαμπουνάτε την ασφάλεια ως αναφορά στη χούντα;
[δες το όπως θες]Βέβαια, 'Αν είχες βεβαρυμένο παρελθόν ή παρόν έπαιρνες το μπούλο τάχιστα αλλά στα παπάρια μας γιατί εμείς δεν ήμαστε τέτοιοι οπότε χεστήκαμε'.
-
έλα κι είχαμε καιρό να ευθυμήσουμε, είμασταν και απασχολημένοι με τον μπερλουσκόνι
και το 60 ο παππούς μου ξεκλείδωτο είχε το σπίτι στο χωριό (να μπει ποιος να κλέψει τί )
επιχειρήματα με @
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
έλα κι είχαμε καιρό να ευθυμήσουμε, είμασταν και απασχολημένοι με τον μπερλουσκόνικαι το 60 ο παππούς μου ξεκλείδωτο είχε το σπίτι στο χωριό (να μπει ποιος να κλέψει τί )
επιχειρήματα με @
μην μου πεις οτι εδενε και τα σκυλια με το λουκανικο
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
τι μας την τσαμπουνάτε τη χούντα ως αναφορά στην ασφάλεια λοιπόν;
Ή τι μας τσαμπουνάτε την ασφάλεια ως αναφορά στη χούντα;
[δες το όπως θες]Βέβαια, 'Αν είχες βεβαρυμένο παρελθόν ή παρόν έπαιρνες το μπούλο τάχιστα αλλά στα παπάρια μας γιατί εμείς δεν ήμαστε τέτοιοι οπότε χεστήκαμε'.
Εγω δεν εφερα την περιοδο της χουντας σαν αναφορα, διαβασε καλλυτερα τι εγραψα, οσο για το ποιος ειχε η δεν ειχε βεβαρυμενο παρελθον και τι 'πηρε' εξ'αυτου εκεινη την εποχη δεν ειναι του παροντος... και αφορα μονο αυτον.... Αλλα οτι δεν φοβοσουνα εγκληματικες πραξεις οπως σημερα στο δρομο η οπουδηποτε ειναι σιγουρο..... και φυσικα οι πιο ευαλωτοι σε τετοιες πραξεις βιας, οι ηλικιωμενοι δλδ δινουν μεγαλυτερη σημασια οταν προκειται να διαλλεξουν, μεταξυ της ανελευθεριας που ισχυριζονται οτι υπαρχει οι Αναρχαυτονομοι π.χ., και της μειωσης της εγκληματικοτητας που συμφερει αυτους... καταλαβαινει κανεις τι θα διαλλεξουν, και ειναι λογικο στην τελικη...
-
Πραγματικά λυπάμαι όταν διαβάζω ότι στην περίοδο της Χούντας τα πράγματα ήταν καλά. Προσωπικά δηλώνω ότι προτιμώ να ζω στο σημερινό καρναβάλι της δημοκρατίας στην χώρα μας παρά σε εκείνη την εποχή.
Σχετικά με την εγκληματικότητα στα χρόνια της χούντας, θα ήθελα να πω ότι πρόκειται για μύθο. Όντως η εγκληματικότητα ήταν χαμηλή, αλλά η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι τις αρχές ή μέσα της δεκαετίας του 80. Συνεπώς δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία της χούντας, αλλά αποτέλεσμα εκείνης της εποχής όπου η δομή της κοινωνίας ήταν διαφορετική από τη σημερινή και δεν υπήρχε αυτός ο άκρατος καταναλωτισμός που μας διακρίνει σήμερα. Θυμάμαι στην εκπομπή ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ το ληστή με τις γλαδιόλες (Θόδωρος Βενάρδος) που ξεκίνησε την καριέρα του από τη χούντα.
Για την οικονομία, γνωρίζει κανείς το ποσοστό πληθωρισμού όταν έπεσε η χούντα? Και πόσο ήταν άραγε όταν ανέλαβε? Και μήπως ακολουθούσε πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων? Θα βοηθήσω λέγοντας ότι η πετρελαϊκή κρίση έλαβε χώρα το 1973.
Επίσης τα δάνεια προς τα χαμηλά στρώματα, αποπληρώθηκαν?
Και τέλος να ρωτήσω κάτι ακόμα. Σκάνδαλα τότε δεν είχαμε?
-
από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια
και στην ολλανδία το 50 πάντως ανοιχτές τις είχαν τις πόρτες στα σπίτια, ακλόνητο επιχείρημα νάμπερ του
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Εγω δεν εφερα την περιοδο της χουντας σαν αναφοραΑλλα οτι δεν φοβοσουνα εγκληματικες πραξεις οπως σημερα στο δρομο η οπουδηποτε ειναι σιγουρο..... [...] .
[οχι, δεν είναι από διαφορετικά ποστ, από το ίδιο είναι ]
EDIT
στο topic περί χούντας, ξάφνου δυο άνθρωποι αρχίζουν να (ξανα)τσαμπουνάνε την ιστορία περί ασφάλειας, αλλά δεν έχει σχέση με τη χούντα, απλώς είπαν να το αναφέρουν ΕΕΠ.
Σαν το άλλο θέμα που μου απαντούσες με quote αλλά τελικά δεν μου απαντούσες, και τελικά αυτό που έγραφες δεν είχε σχέση, ούτε με το τοπικ ούτε με τπτ]οσο για το ποιος ειχε η δεν ειχε βεβαρυμενο παρελθον και τι 'πηρε' εξ'αυτου εκεινη την εποχη δεν ειναι του παροντος
πάλι καλά που στο θέμα περί χούντας είναι offtopic το τι γινόταν στους αντιφρονούντες γιατί αφορούσαν μόνο αυτόν
-
@rx8_drifter: Σε εμένα αναφέρεσαι?
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
@rx8_drifter: Σε εμένα αναφέρεσαι?όχι ρε
στις μπούρδες περί σχέσης αισθήματος ασφάλειας και χούντας
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
@rx8_drifter: Σε εμένα αναφέρεσαι?
όχι ρε
στις μπούρδες περί σχέσης αισθήματος ασφάλειας και χούντας
Κανένα πρόβλημα.
Μπερδεύτηκα επειδή το post σου ακολούθησε το δικό μου.
Edit: Δεν θα με πείραζε αν έλεγα κάτι που είναι λάθος και μου το επισήμαινε κάποιος, αρκεί να ήξερα το λόγο.
-
Το να προσπαθει καποιος να βγαλει με τσιγγελι το δικιο τουστην αποψη του, ειναι ενας τροπος ενεργειας...... οπως και να ειρωνευεται καθε πραγμα που δεν τον βολευει στο συλλογισμο και την κοσμοθεωρεια του.
Αλλα βλεπεις η ιστορια και τα γεγονοτα ειναι απλα.... απο το 50 που ξερω... μεχρι το 75 ενοιωθες ασφαλεια στους δρομους. ισως και μετα να συνεχισε.... αυτο το αισθημα... ομως την εποχη των 90 χαθηκε... το γιατι, ψαξτε να το βρειτε... Το οτι μεσα σε αυτο χρονικο διαστημε ειχαμε και Χουντα δεν αλλαζει κατι.. ουτε στο καλλυτερο ουτε στο χειρωτερο...
Μεταπολεμική περίοδος, εμφύλιος, δικτατορία.