-
Oχι , παραλλαγή αυτού , με μικρότερη διάρκεια και λιγότερα φυσικά χιλιόμετρα , αλλά με πολλά δύσκολα σημεία στον ασφαλτοτάπητα.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Oχι , παραλλαγή αυτού , με μικρότερη διάρκεια και λιγότερα φυσικά χιλιόμετρα , αλλά με πολλά δύσκολα σημεία στον ασφαλτοτάπητα.Δηλαδη λακουβες και τα συναφη;
-
Θα δεις αργότερα που θα ανεβάσω φωτογραφίες και βίντεο
-
Θα δεις αργότερα που θα ανεβάσω φωτογραφίες και βίντεοΑκόμη δεν το τον φτιάξαν το δρόμο στην Χρυσομηλιά ?? Πριν κανένα χρόνο και που είχα περάσει τα ίδια χάλια είχε
-
Ο χρήστης Sakaflias έγραψε:
Θα δεις αργότερα που θα ανεβάσω φωτογραφίες και βίντεο
Ακόμη δεν το τον φτιάξαν το δρόμο στην Χρυσομηλιά ?? Πριν κανένα χρόνο και που είχα περάσει τα ίδια χάλια είχε
Κατσε ρε συ!Στην Ελλαδα εισαι!
Εχεις δει ποτε εργο ετοιμο σε ενα χρονο; -
Με μια δεύτερη προσεκτικότερη ματιά...είδα ότι κάτι έφτιαξαν. Τα κράσπεδα στην άκρη του δρόμου
-
Ο χρήστης Sakaflias έγραψε:
Με μια δεύτερη προσεκτικότερη ματιά...είδα ότι κάτι έφτιαξαν. Τα κράσπεδα στην άκρη του δρόμου -
Πέρασε μια εβδομάδα με χαλαρό ρυθμό οδήγησης , επηρεασμένος από τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί (όχι δηλαδή πως θα μας σώσουν 1,5 λίτρα διαφορά στα 100 χιλιόμετρα όταν γύρω μας συντελούνται τόσο ζωτικής σημασίας αλλαγές).
Ετσι έγραψα το 8,0l/100km με MΩT τα 50km/h , κινούμενος στο όριο των 3000στρ/λεπτό και μέγιστη ταχύτητα τα 120km/h εκμεταλευόμενος τη ροπή του tjet.Βαρεμάρα.Κοιτώντας εχθές τα μετεωρολογικά δελτία , αλλά και τον ουρανό , όλα έδειχναν πως θα γλυτώναμε σήμερα την πολύ βροχή , όπως και έγινε.Αναχώρηση λοιπόν και συμπλήρωση βενζίνης στο βενζινάδικο της περιοχής με 1,574 το λίτρο.
Με κατεύθυνση προς Καλαμπάκα και σκοπό (αρχικό) να φτάσω ως το Παλαιοχώρι βγαίνω στην 'ευθεία' της περιοχής μας που ενώνει την πόλη μας μ αυτή της Καλαμπάκας.Χωρίζεται σε δυο σκέλη.Ενα αυτό που δεν έχει κάμερες (εχει στα πρώτα φανάρια βέβαια) και ένα αυτό που έχει (κάμερες) αλλά και μπλόκα της αστυνομίας.
'Ξεμπούκωμα' στο πρώτο κομάτι , με ένα κοντερίσιο 215 και χαλαρά στο επόμενο με θέα στο βάθος τους βράχους των Μετεώρων.Καταπληκτική εικόνα , γνώριμη σε εμας που μένουμε εδώ , αλλά πάντα μας αφήνει ένα αίσθημα πληρότητας.Ο περιφερειακός της Καλαμπάκας με φέρνει στη Γέφυρα Μουργκάνι , όπου ο δρόμος κάνει αριστερά με κατεύθυνση προς Καστανιά.
Πολύ πριν βέβαια , στρίβω προς Αμπέλια.Είναι μια διαδρομή που έχω καιρό να κάνω οπότε κινούμαι επιφυλακτικά , μη ξέροντας σε τι κατάσταση είναι ο δρόμος , λόγω της βροχόπτωσης των τελευταίων 2 ημερών.
Η διαδρομή κινείται σε μια κοιλάδα που σχηματίζει ο Καλαμπακιώτης ποταμός με αρκετό πράσινο αλλά και αρκετή κίνηση.Κομάτια του δρόμου (στενός επαρχιακός δρόμος με διπλή κατεύθυνση) είναι σκεπασμένα από χώματα-λάσπες που έχουν κυλήσει από τις πλαγιές και φυσικά δεν μπορείς να ξέρεις τι κρύβουν από κάτω.
Περνώντας τα Αμπέλια συνεχίζω και αφήνω πίσω μου τις διασταυρώσεις για Κλεινό-Καλογριανή-Γλυκομηλιά.
Φτάνωντας στη διασταύρωση για Αηδόνα-Παλαιοχώρι (δεξιά) αλλάζω γνώμη και αποφασίζω να κινηθώ προς Χρυσομηλιά.
http://ellas2.wordpress.com/2011/02/03/χρυσομηλιά-τρικάλων-το-χωριό-των-πολυ/
Εδώ βρίσκομαι βαθιά στην καρδιά του Κόζιακα (Κερκέτιον όρος) και η θερμοκρασία πέφτει στους 4-5 βαθμούς (στης 12:45).
Ενδιάμεσα έχω κάνει τις απαραίτητες στάσεις για τσιγάρο και φωτογραφίες (3).Περνώ μέσα από το χωριό με μια στάση ακόμα για να το αποθανατήσω
και φεύγω με κατεύθυνση από Χρυσομηλιά προς Περτούλι όπως λένε και οι ταμπέλες.Ιδανική διαδρομή που ξεκινά από τα 750μ περίπου υψόμετρο και ανεβαίνει στα 1300μ περίπου.Με σφικτές ανηφορικές φουρκέτες σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους , αλλά δυστυχώς με έντονες κατολισθήσεις μέρους του οδοστρώματος σε μεγάλο μέρος της διαδρομής.
Ανεβαίνοντας , το χιόνι κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλο το τοπίο και ψιλόβροχο συνοδεύει την πορεία.Ιδανικές συνθήκες από άποψη εικόνας.Στη διαδρομή αυτή (14 περίπου χιλιόμετρα) συναντά κανείς 2 τουριστικές μονάδες όπου μπορεί κανείς να ξεχάσει οτι υπάρχει ο έξω κόσμος (αυτός του ΔΝΤ και της Τροικας) τρώγοντας για πρωινό ντόπια εδέσματα με την γεύση και την όσφρηση ,καθώς και τη θέα με την όραση.
Κατεύθυνση ολοταχώς -όσο επιτρέπει δηλαδή η κατάσταση του δρόμου- για τη διασταύρωση μεταξύ χιονοδρομικού Περτουλίου και Περτουλίου (χωριό).Εκεί κάνω αριστερά με κατεύθυνση προς Ελάτη.
Τα υπόλοιπα χιλιόμετρα Χιονοδρομικό-Ελάτη-Πύλη είναι πλέον απλά διαδικαστικό μέρος.Έπαιξα λίγο στην κάθοδο από Ελάτη προς Πύλη και αυτό ήταν...τέλος και πάλι.
Λοιπόν , αυτό το αυτοκίνητο , δεν πρέπει να το βλέπει και να το αντιμετωπίζει κανείς σαν αυτό που πουλιέται.
Ενα μικρομεσαίο 5θυρο , 5θέσιο με έναν κινητήρα λίγο πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας και επικεντρώνοντας τις παραστάσεις στο αν χωράει άνετα πίσω κάποιος , αν τρίζει και αν σφυρίζει κλπ κλπ.
Το αυτοκίνητο θέλει πάτημα!
Ξεχνάς τα πάντα (αν υπάρχουν), έχεις δύναμη , στήσιμο , αποτελεσματικότητα , φρένα που δεν σε προδίδουν , γλυκό γλύστρημα με τα τέσσερα αν τοποθετηθείς σωστά.Απόλαυση (στα μέτρα της κατηγορίας πάντα).Αντε , την επόμενη φορά.
.
-
εχεις αλλαξει εξατμιση;
εχω την εντυπωση πως το μοτερ ακουγεται αρκετα. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εχεις αλλαξει εξατμιση;
εχω την εντυπωση πως το μοτερ ακουγεται αρκετα.Οχι , εργοστασιακά είμαστε ακόμη.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εχεις αλλαξει εξατμιση;
εχω την εντυπωση πως το μοτερ ακουγεται αρκετα.Εναι μια ερωτηση που μου την εχουν κανει ολοι οι φιλοι μου που τους εχω δειξει τα βιντεακια μας Κωστα!
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
εχεις αλλαξει εξατμιση;
εχω την εντυπωση πως το μοτερ ακουγεται αρκετα.Εναι μια ερωτηση που μου την εχουν κανει ολοι οι φιλοι μου που τους εχω δειξει τα βιντεακια μας Κωστα!
Ρε συ , μήπως έχει τρυπήσει η εξάτμισή μας?
-
Οταν τραβας βιντεο δεν θα τραγουδας
Αυτα που ακους δε ακουγονται.Για αυτο δεν ακους και τους τριγμους
Οι δρομοι ηταν πολυ χαλια ρε συ!Χαρα στο κουραγιο σου να το πας εκει!Το κορυφαιο της προβολης ηταν το ''ΖΑΓΑΡΡΡΡΡΡ''!
-
Οι δρομοι ηταν πολυ χαλια ρε συ!Χαρα στο κουραγιο σου να το πας εκει!Το κορυφαιο της προβολης ηταν το ''ΖΑΓΑΡΡΡΡΡΡ''!
'Ζαγάρρρ'....χαρακτηριστικό τοπικό επιφώνημα!
Κόψτε αυτή την παπαριά με τους τριγμούς.
Απλά δεν υπάρχουν.Τουλάχιστον οχι σε όλους.
Ναι , οι δρόμοι χάλια ρε γμτ....κρίμα γιατί είναι υπέροχη διαδρομή για οδήγηση.
-
ωραια η διαδρομη
μια χαρα ειναι τα τραγουδια
στο πρωτο βιντεο επιασες blackman η μου φαινεται -
Το μηχάνημα εδώ , λέει πως ο Πάνος (fabia 101) έχει γενέθλια.Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία! και πολλά ασφαλή χιλιόμετρα.
ευχαριστώ πολύ παίδες κων/νο και dickdick για τις ευχές σας, ακόμη ένας χρόνος πέρασε....!!
όσο για το bravo, αύριο πάω για αλλαγή υαλοκαθαριστήρα, με πήραν τηλ. απο αντιπροσωπεία την παρασκευή, θα κάνω και τα χαρτιά για την επέκταση, και θα συνεχίσουμε να γράφουμε χιλιόμετρα χωρίς έννοιες για τα προβλήματα που τυχόν να προκύψουν στο μέλλον.
πάντως στην πόλη που κινούμαι το τελευταίο διάστημα είμαι και εγώ στα 10,5 lt με ήπιες αλλαγές.
γεια σου ρε κων/νε με τις ωραίες σου διαδρομές και τα βιντεάκια σου...
-
Νομιζειςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
-
Ο χρήστης πανος_fabia 101 έγραψε:
Το μηχάνημα εδώ , λέει πως ο Πάνος (fabia 101) έχει γενέθλια.
Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία! και πολλά ασφαλή χιλιόμετρα.
ευχαριστώ πολύ παίδες κων/νο και dickdick για τις ευχές σας, ακόμη ένας χρόνος πέρασε....!!
όσο για το bravo, αύριο πάω για αλλαγή υαλοκαθαριστήρα, με πήραν τηλ. απο αντιπροσωπεία την παρασκευή, θα κάνω και τα χαρτιά για την επέκταση, και θα συνεχίσουμε να γράφουμε χιλιόμετρα χωρίς έννοιες για τα προβλήματα που τυχόν να προκύψουν στο μέλλον.
πάντως στην πόλη που κινούμαι το τελευταίο διάστημα είμαι και εγώ στα 10,5 lt με ήπιες αλλαγές.
γεια σου ρε κων/νε με τις ωραίες σου διαδρομές και τα βιντεάκια σου...
Πάνο , αυτή την κατανάλωση την έχεις μέσα στην πόλη?
Κατερίνη?
Έχετε τόσο πολύ κίνηση?Τελικά μάλλον εγω δεν έχω εικόνα από κίνηση εντός πόλης
Αν και μάλλον τον κυριότερο λόγο παίζει το οδηγικό στυλ , ακόμα και μέσα στην πόλη.
Το 8,0l/100km που ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτηση γίνονται με όλες τις αλλαγές στις 2200-2500στρ/λ και χωρίς βίαιες επιταχύνσεις.Οταν τραβας βιντεο δεν θα τραγουδας
Νομιζειςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
Παρακούς αγαπητέ!
Εφιάλτης σου έχει γίνει! -
Παρακούς αγαπητέ!
Εφιάλτης σου έχει γίνει!Απλα εισαι τυχερος γιατι οι καθημερινες σου μετακινησεις δεν περιλαμβανουν πολη και ετσι το αυτοκινητο σου δεν περναει ''στιβο μαχης'' καθε μερα.Ετσι και οι τριγμοι και η καταναλωση σου δεν σε ενοχλουν ιδιαιτερως.Οι μεν πρωτοι απουσιαζουν και η δε δευτερη ειναι νορμαλ.
Εδω στη Θεσσαλονικη καθε 1 μετρο εχει λακουβα και αν μπεις στη διαδικασια να την αποφυγεις υπαρχει περιπτωση να πεσεις σε χειροτερη.
Σου μιλαει η εμπειρια τωρα! -
Παρακούς αγαπητέ!
Εφιάλτης σου έχει γίνει!Απλα εισαι τυχερος γιατι οι καθημερινες σου μετακινησεις δεν περιλαμβανουν πολη και ετσι το αυτοκινητο σου δεν περναει ''στιβο μαχης'' καθε μερα.Ετσι και οι τριγμοι και η καταναλωση σου δεν σε ενοχλουν ιδιαιτερως.Οι μεν πρωτοι απουσιαζουν και η δε δευτερη ειναι νορμαλ.
Εδω στη Θεσσαλονικη καθε 1 μετρο εχει λακουβα και αν μπεις στη διαδικασια να την αποφυγεις υπαρχει περιπτωση να πεσεις σε χειροτερη.
Σου μιλαει η εμπειρια τωρα!Στο έχω πεί και παλαιότερα...να φύγεις από την πόλη , να βγεις πιο έξω!
Βασικά αν έπρεπε να κινηθώ εντός πόλης θα επέλεγα ένα μικρότερο αυτοκίνητο σε μέγεθος.Εδω ακόμα και με το Fiesta οταν αναγκάζομαι να μπω στο κέντρο , υποφέρω να βρω πάρκινγκ.
Αντε να φτιάξει ο καιρός , θα αρχίσω να βλέπω θετικά τη λύση του ποδηλάτου
Ετσι είχα πεί και στο παρελθόν , τελικά το ποδήλατο πάρκαρε στην αποθήκη.Πήγες πουθενά σήμερα?
Fiat Bravο 2007