-
Γεια σας θα ηθελα μια βοηθεια προσφατα εκανα service στο 1300cc rallye μου γιατι εκαψε φλαντζα κυλινδροκεφαλης.Μαζι με την αλλαγη της φλαντζας αλλαξε ο μηχανικος τρομπα νερου.Εγω μετα αλλαξα ολα τα κολλαρα, θερμοστατη,βαλβιδα βεντιλατερ,ψυγειο νερου με καινουργια ταπα και το ψυγειο του καλοριφερ.Το προβλημα ειναι οτι συνεχεια το κυκλωμα ψυξης ειναι πρεσσαρισμενο δλδ ακουω το υγρο να ρεει στο καλοριφερ εντονα και ενω ειμαι στο γκαζι.Επισης η θερμοκρασια του κινητηρα ειναι λιγο πριν παρει το βεντιλατερ με 6 βαθμους κελσιου στην ατμοσφαιρα στα 80χλμ/ωρα και οταν το πιεσω στα 130χλμ/ωρα ανοιγει βεντιλατερ.Εβαλα καινουργιο παραφλου της peugeot και εχω κανει εξαερωση 8 φορες με τον σωστο τον τροπο μονο που δεν χρησιμοποιω το μπουκαλι για να ερθει πιο ψηλα απο το καλοριφερ.Ο μηχανικος μου λεει οτι ετσι δουλευει και ειναι μια χαρα και να μην του ξανα κανω εξαερωση.Εγω παλι δεν το νομιζω.Ξερω οτι ο αερας στο κυκλωμα μπορει να δημιουργησει πολλα προβληματα απο καμμενη φλαντζα μεχρι τρυπια ψυγεια και χαλασμενη τρομπα νερου.
-
Γεια σας θα ηθελα μια βοηθεια προσφατα εκανα service στο 1300cc rallye μου γιατι εκαψε φλαντζα κυλινδροκεφαλης.Μαζι με την αλλαγη της φλαντζας αλλαξε ο μηχανικος τρομπα νερου.Εγω μετα αλλαξα ολα τα κολλαρα, θερμοστατη,βαλβιδα βεντιλατερ,ψυγειο νερου με καινουργια ταπα και το ψυγειο του καλοριφερ.Το προβλημα ειναι οτι συνεχεια το κυκλωμα ψυξης ειναι πρεσσαρισμενο δλδ ακουω το υγρο να ρεει στο καλοριφερ εντονα και ενω ειμαι στο γκαζι.Επισης η θερμοκρασια του κινητηρα ειναι λιγο πριν παρει το βεντιλατερ με 6 βαθμους κελσιου στην ατμοσφαιρα στα 80χλμ/ωρα και οταν το πιεσω στα 130χλμ/ωρα ανοιγει βεντιλατερ.Εβαλα καινουργιο παραφλου της peugeot και εχω κανει εξαερωση 8 φορες με τον σωστο τον τροπο μονο που δεν χρησιμοποιω το μπουκαλι για να ερθει πιο ψηλα απο το καλοριφερ.Ο μηχανικος μου λεει οτι ετσι δουλευει και ειναι μια χαρα και να μην του ξανα κανω εξαερωση.Εγω παλι δεν το νομιζω.Ξερω οτι ο αερας στο κυκλωμα μπορει να δημιουργησει πολλα προβληματα απο καμμενη φλαντζα μεχρι τρυπια ψυγεια και χαλασμενη τρομπα νερου.
-
-
Ο χρήστης NickS1 έγραψε:
...δλδ ακουω το υγρο να ρεει στο καλοριφερ εντονα ... και εχω κανει εξαερωση 8 φορες με τον σωστο τον τροπο...Συνεχίζουν να μπαίνουν καυσαέρια στο κύκλωμα ψύξης.
Η φλάντζα δεν 'πέτυχε'. -
( κρατα στο νου σου οτι δεν ξερω τα χουγια του συγκεκριμενου αυτοκινητου κι ουτε μηχανικος ειμαι)
Τι μου ερχεται στο μυαλο.
- Υποθετω οτι ΕΓΙΝΕ ελεγχος κεφαλής ή οτιδηποτε αλλο για ρηγμα???
- πλανιστικαν καθαριστικαν ολα και πατησαν ολα και σφιχτικε η κεφαλη οπως πρεπει? ( Ροποκλειδο κ.λ.π.)
τις σωληνωσεις που εβαλες μονος σου τις εχεις βαλει σωστα? μηπως εχεις βαλει εισοδο σε εξοδο και δεν κυκλοφωρει το νερω με την σωστη φορά εννοω. - καποιο χαλλαρο κολλάρο σωληνακι?
Σιγουρα το οτι ακους τον αερα να κυκλοφωρει δεν μου ακουγεται καλο. και μετα απο τοσες εξαερωσεις που εχεις κανει λογικά αν μη τι αλλο θα ειχε μειωθει ( Εχει??)
δοκιμασε να βγαλεις ξανα τον θερμοστατη προσωρινα και δες αν εχεις ροη νερου εχοντας βγαλει την ταπα ( με κρυο μοτερ εννοειται) και αν δεις το νερο να ειναι αφρισμενο κατι που θα εδειχνε και παλι φλατζα ή ρηγμα..
Το ρηγμα και η φλατζα δεν σημαινει παντα οτι θα το βρεις στα λαδια..
-
Ελεγχος εχει γινει απο τον μηχανικο που το εφτιαξε.
Η κεφαλη σφυχτικε σωστα με μοιρες και δεν χρειαζεται σφυξιμο ξανα.Στο συγκεκριμμενο αυτοκινητο δεν σφιγγεις με ροπη αλλα με μοιρες).
Τα κολλαρα ολα ειναι σωστα τοποθετημενα και καινουργια.
Τον θερμοστατη τον εβγαλα και κυκλοφορει το νερο χωρις αφρισματα.
Οσο για την φλανζτα που καηκε τα φαινομενα ηταν χωρις μαγινεζες και τα σχετικα αλλα μυριζε το παραφλου βενζινη. -
Επισης για τον φιλο που λεει οτι δεν πετυχε η φλαντζα δεν θα επρεπε εαν δεν ειχε πετυχει να εχω και καταναλωση στο παραφλου;
-
.......βενζινη απο τον θαλαμο καυσης.....
ξανα λεω τωρα το νερο κυκλοφωρει καθαρο ή ειναι αφρισμενο?? κανει φουσκαλες?? ( αλλο η μαγιονεζα, αυτα ειναι λαδια με νερο...Αν τωρα μυριζει το παραφου βενζινα μετα την επισκευη...
-
Ο χρήστης NickS1 έγραψε:
Επισης για τον φιλο που λεει οτι δεν πετυχε η φλαντζα δεν θα επρεπε εαν δεν ειχε πετυχει να εχω και καταναλωση στο παραφλου;Μα στην εξαερωση δεν συμπληρωνεις???
( εχει δοχειο διαστολής???) -
Δεν μυριζε βενζινη μετα την επισκευη αλλα πριν.Το νερο κυκλοφορει καθαρο χωρις αφρο χωρις φουσκαλες.Στην εξαερωση δεν συμπληρωνω.Πριν την κανω το παραφλου απο med εχει παει min και οταν κανω την εξαερωση παει ξανα med.Ειναι κλειστου κυκλωματος.
-
Ο χρήστης NickS1 έγραψε:
Πριν την κανω το παραφλου απο med εχει παει min και οταν κανω την εξαερωση παει ξανα med..Επιβεβαιωνω οτι ΔΕΝ τα εχεις γραψει αναποδα.
-
Μια τελευταια ερωτηση αν καποιος γνωριζει ας απαντηση.Μπορει να εχει καει φλαντζα και να μην καταναλωνει το παραφλου;
-
Δεν το εχω ακουσει αυτο ποτε.
Κι εχω καψει φλατζα ακριβως οπως κι εσυ. Μονο με τα νερα το εβλεπα. Αλλα ελειπαν και συμπληρωνα -
OK ευχαριστω.
-
Υπάρχει και η περίπτωση η διαρροή να είναι σε σημείο που περνάει λίγο καυσαέριο στο νερό, δεν χάνει μεν νερά αλλά τα ζεσταίνει, αν είναι μικρή η παραπάνω πίεση φεύγει από την τάπα του δοχείου διαστολής, αν είναι μεγαλύτερη η διαρροή τότε φουσκώνουν τα κολλάρα, ότι και να είναι, αν είναι από φλάτζα, σε λίγες ημέρες θα δείξει περισσότερα.
Πρίν χρόνια είχα φλάτζα στο Ρενώ 21 τούρμπο με αυτή την περίπτωση, καυσαέριο στα νερά, το άλλο 21 ήτανε στο συνεργείο για μετατροπή / αλλαγή του κινητήρα, οπότε έκανα περίπου 10.000 χλμ με το πρόβλημα, φρόντιζα να μην το τουρμπίζω οδηγώντας απαλά και ξεφούσκωνα τα νερά από το δοχείο λασκάρωντας την τάπα κάθε περίπου 100-150 χλμ, μέχρι και ταξίδια Αθήνα - Θεσ/νίκη έκανα που δεν μπορούσα να αναβάλλω.
Το επισκεύασα αμέσως μόλις ετοιμάστηκε το άλλο 21 μου, τότε είχα μόνο 2, τώρα είναι 4 ζωή και τέλη να έχουν.
-
Ο χρήστης NickS1 έγραψε:
Γεια σας θα ηθελα μια βοηθεια προσφατα εκανα service στο 1300cc rallye μου γιατι εκαψε φλαντζα κυλινδροκεφαλης.Μαζι με την αλλαγη της φλαντζας αλλαξε ο μηχανικος τρομπα νερου.Εγω μετα αλλαξα ολα τα κολλαρα, θερμοστατη,βαλβιδα βεντιλατερ,ψυγειο νερου με καινουργια ταπα και το ψυγειο του καλοριφερ.Το προβλημα ειναι οτι συνεχεια το κυκλωμα ψυξης ειναι πρεσσαρισμενο δλδ ακουω το υγρο να ρεει στο καλοριφερ εντονα και ενω ειμαι στο γκαζι.Επισης η θερμοκρασια του κινητηρα ειναι λιγο πριν παρει το βεντιλατερ με 6 βαθμους κελσιου στην ατμοσφαιρα στα 80χλμ/ωρα και οταν το πιεσω στα 130χλμ/ωρα ανοιγει βεντιλατερ.Εβαλα καινουργιο παραφλου της peugeot και εχω κανει εξαερωση 8 φορες με τον σωστο τον τροπο μονο που δεν χρησιμοποιω το μπουκαλι για να ερθει πιο ψηλα απο το καλοριφερ.Ο μηχανικος μου λεει οτι ετσι δουλευει και ειναι μια χαρα και να μην του ξανα κανω εξαερωση.Εγω παλι δεν το νομιζω.Ξερω οτι ο αερας στο κυκλωμα μπορει να δημιουργησει πολλα προβληματα απο καμμενη φλαντζα μεχρι τρυπια ψυγεια και χαλασμενη τρομπα νερου.Bρες το blue devil η ζητα ενα στεγανοποιητικο φλατζας και ριξτο ολο το μπουκαλι στο κυκλωμα ψυξης
Πραγματικα κανει δουλεια για προβληματα στεγανοπποιησης της φλατζας,αλλα οχι για καμμενη φλατζα -
Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα/θέμα έχω κι εγώ σε ένα 8βάλβιδο Astra F. Βέβαια εμένα το έκανε και πριν την αλλαγή φλάντζας μόνο που τότε κατανάλωνε και παραφλού. Τώρα το παραφλού μένει στη θέση του απλά τα συμπτώματα είναι ακριβώς όπως τα περιέγραψε ο φίλος παραπάνω. Κι εγώ έχω αλλάξει τρόμπα, κολάρα, θερμοστάτη, θερμοστάτης για το όργανο θερμοκρασίας, ψυγείο (πριν την φλάντζα), εξαγωγή και καθαρισμό ψυγείου καλοριφέρ. Να σημειώσω πως φλάντζα αλλάχτηκε επειδή ανοίχτηκε καπάκι για αλλαγή τσιμουχάκια και οδηγούς βαλβίδων. Έτσι ήταν για 35,000χλμ και παραμένει έτσι τα τελευταία 7000 μετά την επισκευή.
Να σημειώσω πως στην δική μου περίπτωση το πρωτοπαρατήρησα περίπου απ' όσο θυμάμαι όταν άρχισε το ψυγείο να χάνει νερό. Το αλλάζω λοιπόν (valeo) και συνεχίζει η ίδια συμπεριφορά. (σίγουρα δεν ζεσταινόταν τόσο γρήγορα όσο πριν την αλλαγή αλλά και πάλι άναβε βεντιλατέρ σε ανοιχτό δρόμο με λίγο πάτημα)
Εξαερώσεις τουλάχιστον καμιά 10αριά μετά την επισκευή (τα τελευταία 7000χλμ δηλαδή). Τα υγρά δεν μυρίζουν κάτι ανησυχητικό και το χρώμα τους παρθένο. Έχω δοκιμάσει και την εργοστασιακή μέθοδο εξαέρωσης με εξαερωτικά στην κεφαλή και με άνοιγμα καλοριφέρ στο φουλ μόλις μπει το βεντιλατέρ.
Πως πρέπει να είναι υγιής συμπεριφορά υγρών μέσα στο δοχείο διαστολής με ανοιχτό και κλειστό καπάκι για να συγκρίνω με το δικό μου;
Υπάρχει περίπτωση το ψυγείου του κινητήρα το καινούριο να είναι ελαττωματικό; Μπορώ να το ελέγξω;
Συμπεριφορά οργάνου θερμοκρασίας: ανεβαίνει σχετικά γρήγορα μετά το ξεκίνημα και σε ανοιχτό δρόμο χειμώνα με κρύο μένει σταθερό στους 95. Αν το πατήσεις και το ζορίσεις πιάνει άνετα 100. Βεντιλατέρ μπαίνει περίπου στους 102 και ο θερμοστάτης ανοίγει στους 92. Στην κίνηση παίζει 98-102.
-
αν ειναι ρυθμισμενο να δουλευει εκει.....
και το ΚΙΑ μου απο το εργοστασιο εκει ψηλα ειναι ρυθμισμενο απο το εργοστασιο να δουλευει...
ασχετο αν εγω εχω κανει κατι μαγικά και δουλευει 10 βαθμους πιο χαμηλά...
για να εχω το κεφαλι μου ησυχο...ο φιλος ομως συνεχως ακουει αερα στο κυκλωμα..
-
Προφανώς με τέτοιες επιλογές σε θερμοστάτη και και βαλβίδα βεντιλατέρ είναι ρυθμισμένο να δουλεύει με υψηλές θερμοκρασίες. Το θέμα είναι προς πριν χαλάσει το ψυγείο και το αλλάξω δεν θυμάμαι να δούλευε τόσο ψηλά.
Τα μαγικά που αναφέρεις τα σκέφτηκα κι εγώ. Μάλιστα το ψυγείο που έβαλα είναι από το μοντέλο με A/C άρα και μεγαλύτερο. Κώλωσα να προχωρήσω σε χαμηλότερο θερμοστάτη και βαλβίδα βεντιλατέρ μιας και κάποιο λόγο θα είχε ο δημιουργός του...υποθέτω
-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Προφανώς με τέτοιες επιλογές σε θερμοστάτη και και βαλβίδα βεντιλατέρ είναι ρυθμισμένο να δουλεύει με υψηλές θερμοκρασίες. Το θέμα είναι προς πριν χαλάσει το ψυγείο και το αλλάξω δεν θυμάμαι να δούλευε τόσο ψηλά.Τα μαγικά που αναφέρεις τα σκέφτηκα κι εγώ. Μάλιστα το ψυγείο που έβαλα είναι από το μοντέλο με A/C άρα και μεγαλύτερο. Κώλωσα να προχωρήσω σε χαμηλότερο θερμοστάτη και βαλβίδα βεντιλατέρ μιας και κάποιο λόγο θα είχε ο δημιουργός του...υποθέτω
Nαι ο κατασκευαστης φυσικα και ειχε καποιο λογο που εβαλε 92 θερμοστατη ιδανικο για ψυχρα κλιματα οπως της Γερμανιας
Αν δεν μενεις σε βουνο προτεινω να βαλεις θερμοστατη 88 και βαλβιδα βεντιλατερ 95-90
Επειδη η φλατζα που σου εβαλε υπαρχει πιθανοτατα να 'φθαρει' η να αποκτηση προβληματα στεγανοποιησης και να σου δημιουργησει αυτα τα προβληματα μετα απο 5000-10000χλμ ενω η εργοστασιακη φλατζα αντεχει 150000χλμ επειδη ειναι αλλη ποιοτητα και πρεσσαρεται καλυτερα στο εργοστασιο με επιφανειες κεφαλης και μπλοκ σε αριστη κατασταση
Θερμοκρασια κινητηρα και αερας στο κυκλωμα ψυξης