-
Ο χρήστης KaragouniS έγραψε:
αρκετα επιβαρυνθηκαν σε ολους τους τομεις τα τελευταια 10 χρονια τα Μεσογεια (ΕΛ. ΒΕΝ, πολυκατοικιες, αυξηση πλυθησμου + λαθρομεταναστων). Ενας ΧΥΤΑ απομενει να τα διαλυσει ολα, να γεμησουμε αρρωστειες
Τζεφρυ αντε πανε χτιστον στην κωλοΕκαλη σουΜε την λογική σου τα δυτικά προάστια που γειτνιάζουν με τον ΧΥΤΑ της Φυλής καθώς και όσοι μένουν στο Θριάσιο πεδίο θα έπρεπε να είχαν ...σφάξει τα βόρεια τα νότια και τα ανατολικά προάστια που τους φορτώνουν τόσα χρόνια τα σκουπίδια τους!
Δηλαδή στην Κερατέα διαμαρτύρονται που θα τους πάνε το 10% των σκουπιδιών της Αττικής, ίσως και λιγότερο αν υπολογίσεις και το Γραμματικό!
Αυτοί οι άνθρωποι που τους σπάσανε στο ξύλο τόσες φορές και τους φορτώσανε λυμματολάσπη το 2005 και εργοστάσιο καύσης απορριμάτων την στιγμή που μιλάμε τι πρέπει να κάνουν;
Μου την σπάει αφάνταστα που έκλεισαν το δρόμο τόσο καιρό και δεν τους τσακίσανε τα ΜΑΤ όπως κάνανε στους παραπάνω φουκαράδες στο παρελθόν!
Τους καταλαβαίνω αλλά δεν τους συμπαραστέκομαι καθόλου! Δεν θυμάμαι να στήριξαν τόσο τους παραπάνω όσο και τους κατοίκους του Σχιστού ή του Περάματος όταν πάλευαν για την βρώμα της λυμματολάσπης λόγουχάρη!
Λυπάμαι αν δεν σας αρέσουν αυτά που γράφω... -
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Τώρα για Μπόμπολες, πλεκτάνες, αρχαιολογικούς χώρους και σατανικά σχέδια να σας μολύνουν την περιοχή δεν μπορώ να ξέρω.
Φαντάζομαι τον Μπόμπολα να ξυπνάει κάθε πρωί σαν τους κακούς από το Captain Planet και να επεξεργάζεται σχέδια καταστροφής του περιβάλλοντοςΔεν ξερω τι πιστευεις, αλλα μιλαμε για ενα απο τα μεγαλυτερα λαμογια στην Ελλαδα, αν δεις λιγο ποσες εταιριες εχει θα καταλαβεις. Μεγαλα μιντια, κατασκευαστικες, ραδιοφωνα κλπ
Δεν εχει βαλει κανεις στοχο την Κερατεα, απλα ο ανθρωπος αυτος δεν εχει πατριδα, οικολογικες ανισυχιες πιστευω. Το μονο που θελει ειναι τα λεφτα, δεν λογαριαζει τπτ μπροστα σαυτα. Και καθε τοσο βγαινει σε γευματα με τους πολιτικους αρχηγους, οπως πριν μερικες βδομαδες πηγε και εφαγε σε πανακριβο εστιατοριο παρεα με τον Τζεφρυ μαςΚαι φυσικα, ο ΧΥΤΑ/Υ/whatever της Κερατεας, ειναι δικια του εργολαβια
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Με την λογική σου τα δυτικά προάστια που γειτνιάζουν με τον ΧΥΤΑ της Φυλής καθώς και όσοι μένουν στο Θριάσιο πεδίο θα έπρεπε να είχαν ...σφάξει τα βόρεια τα νότια και τα ανατολικά προάστια που τους φορτώνουν τόσα χρόνια τα σκουπίδια τους!
...........................................................................................................................................
Τους καταλαβαίνω αλλά δεν τους συμπαραστέκομαι καθόλου! Δεν θυμάμαι να στήριξαν τόσο τους παραπάνω όσο και τους κατοίκους του Σχιστού ή του Περάματος όταν πάλευαν για την βρώμα της λυμματολάσπης λόγουχάρη!
Λυπάμαι αν δεν σας αρέσουν αυτά που γράφω...+1000
-
Εγώ την Κερατεα την θυμάμαι από τις διαφημίσεις στα ημιχρονα στο ποδόσφαιρο
πωλούνται οικόπεδα με φως, νερο τηλέφωνο.....
Ξέρει να μου πει κάποιος πόσα αυθαίρετα έχει η Κερατέα? -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
αρκετα επιβαρυνθηκαν σε ολους τους τομεις τα τελευταια 10 χρονια τα Μεσογεια (ΕΛ. ΒΕΝ, πολυκατοικιες, αυξηση πλυθησμου + λαθρομεταναστων). Ενας ΧΥΤΑ απομενει να τα διαλυσει ολα, να γεμησουμε αρρωστειες
Τζεφρυ αντε πανε χτιστον στην κωλοΕκαλη σουΜε την λογική σου τα δυτικά προάστια που γειτνιάζουν με τον ΧΥΤΑ της Φυλής καθώς και όσοι μένουν στο Θριάσιο πεδίο θα έπρεπε να είχαν ...σφάξει τα βόρεια τα νότια και τα ανατολικά προάστια που τους φορτώνουν τόσα χρόνια τα σκουπίδια τους!
Δηλαδή στην Κερατέα διαμαρτύρονται που θα τους πάνε το 10% των σκουπιδιών της Αττικής, ίσως και λιγότερο αν υπολογίσεις και το Γραμματικό!
Αυτοί οι άνθρωποι που τους σπάσανε στο ξύλο τόσες φορές και τους φορτώσανε λυμματολάσπη το 2005 και εργοστάσιο καύσης απορριμάτων την στιγμή που μιλάμε τι πρέπει να κάνουν;
Μου την σπάει αφάνταστα που έκλεισαν το δρόμο τόσο καιρό και δεν τους τσακίσανε τα ΜΑΤ όπως κάνανε στους παραπάνω φουκαράδες στο παρελθόν!
Λυπάμαι αν δεν σας αρέσουν αυτά που γράφω...+100000000
-
Ενα τελος στις αυταπατες.ΧΥΤΑ θελουν να γινει και οχι ΧΥΤΥ.Και υπαρχει μεγαλη διαφορα αυτων των 2.Τοσο στην επεξεργασια πριν οσο και στις συνεπειες μετα.
Οσο και να θελουμε να παιξουμε για αλλη μια φορα τους μικροαστουληδες(μα αν οχι εκει που?) ας σκεφτουμε πρωτα οτι η κινηση δημιουργιας αλλου ενα ΧΥΤΑ ειναι εντελως στο ποδι και με σκοπο αλλη μια εργολαβια απο τον αγαπητο Μπομπολα.Πρεπει να τελειωνει καποτε αυτη φαρσκομωμδια οπου ενα τεραστιο μερος της Αθηνας θα πεταει τα σκουπιδια του στη θεωρουμενη χαβουζα(πριν ηταν τα Λιοσια).
Αφου δεν ειμαστε περιβαλλοντικα συνηδητοποιημενοι οπως οι Δ.Ευρωπαιοι και δεν ξερουμε ουτε ενα διαχωρισμο σκουπιδιων να κανουμε η πρωτη λυση ειναι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΩΝ(2-3 τωρα που ειναι και τεραστιοι) και δημιουργια Χυτυ.Περιοχες του κεντρου που δεν εχουν χωρο για κατι τετοιο θα συνεργαζονται με περιοχες που εχουν κενους χωρους.Ετσι ουτε η καταστροφη σε ενα τοπο θα ειναι τοσο μεγαλη ουτε και οι κατοικοι του τοπου αυτου θα αισθανονται οτι χεζει πανω τους ολη η υπολοιπη Αθηνα.Αλλα αυτο θελει σωστες επενδυσεις και συνεργασιες δημων.Δεν ειναι το κλασικο υπογεγραμμενο κωλοχαρτο κατω απο το τραπεζι με τις υπερεργολαβιες.
Εκτος αυτου η συγκεκριμενη περιοχη ειναι αρχαιολογικος χωρος και περιοχη καποιου φυσικου καλλους(εχει και παρα πολλα υπογεια νερα που θα δηλητηριαστουν)..Δηλαδη ποσο πιο νεοελληνιστικο ειναι αυτο?Να πας να πετας τα σκατα σου πανω στην κληρονομια σου(που υποτιθεται εισαι και περηφανος)..Καπου εκει τελειωνει το θεμα νομιζω..
Οσο για την αλληλεγγυη των κατοικων.Αυτο ειναι ενα τεραστιο θεμα και μαλλον προβλημα του συγχρονου ανθρωπου-ιδιωτη..Λιγο δυσκολο να το συζητησουμε εδω..Η συγχρονη ιστορια ετσι κ αλλιως δειχνει οτι αντιδραμε μονο οταν μας τσιμπησουν τον κωλο...Οι συνειδησεις ετσι ξυπνανε(οσο και αν δεν αρεσει αυτο) και την επομενη φορα που θα γινει κατι αναλογο θα υπαρξει περισσοτερη αλληλεγγυη.Ειδικα μαλιστα στη Κερατεα που εχουν υποστει τοση καταστολη και βια πιστευω θα ''ξυπνησει'' αρκετος κοσμος..Θελω να δω ομως ολους αυτους που ισχυριζονται οτι αφου δεν δειξαν αλληλεγγυοι τοτε καλα να παθουν τι θα κανουν(αν θα κανουν κατι βεβαια) οταν θα υποβαθμιζουν την δικια τους ζωη..Θα θελατε να ρθω να σας πω,αφου δεν δειξατε αλληεγγυη στους ταδε και δεινα παρτο π**** τωρα?Μπαααα..Ειτε δημοσιοι ειτε ιδιωτικοι αυτο.
Και στο Γραμματικο δυστηχως αν και υπηρξε αντιδραση τελικα δημαρχοι κλπ συμμαχησαν και κατευνασαν τον κοσμο..
Οχι ο Μπομπολας ειναι καλος.Κατι τετοιοι θα σωσουν την Ελλαδα μας με επενδυσεις
Και κατι στον φιλο παρακατω..Τον δρομο δεν τον κλεισαν οι κατοικοι αλλα τα ΜΑΤ.Η κυβερνηση εστειλε ΜΑΤ(!!!)ωστε να φτιαχτει ενα εργο που σε πρωτη φαση μαλιστα ΑΚΟΜΑ και απο δικαστικη αρχη κρινεται παρανομο..Τι πιο χυδαιο.. -
Ο χρήστης KaragouniS έγραψε:
Δεν ξερω τι πιστευεις, αλλα μιλαμε για ενα απο τα μεγαλυτερα λαμογια στην Ελλαδα, αν δεις λιγο ποσες εταιριες εχει θα καταλαβεις. Μεγαλα μιντια, κατασκευαστικες, ραδιοφωνα κλπ
Δεν εχει βαλει κανεις στοχο την Κερατεα, απλα ο ανθρωπος αυτος δεν εχει πατριδα, οικολογικες ανισυχιες πιστευω. Το μονο που θελει ειναι τα λεφτα, δεν λογαριαζει τπτ μπροστα σαυτα. Και καθε τοσο βγαινει σε γευματα με τους πολιτικους αρχηγους, οπως πριν μερικες βδομαδες πηγε και εφαγε σε πανακριβο εστιατοριο παρεα με τον Τζεφρυ μαςΚαι φυσικα, ο ΧΥΤΑ/Υ/whatever της Κερατεας, ειναι δικια του εργολαβια
Αν τους έχτιζε όμως κανένα πολυτελές εμπορικό δεν θα τους χαλούσε. Η περιοχή θα αναβαθμιζόταν, τα χωραφάκια τους θα έπαιρναν και υπεραξία και όλα καλά!
-
Άγιoc Mπόμπολαc μετά
-
Μεγάλη η χάρη του.
-
Οι κατοικοι της Κερατεας πηγανε σε ολα τα δικαστηρια.
Χρησιμοποιησανε ολα τα επιχειρηματα,μεχρι και για αρχαια μιλησαν.
Στο τελος,οταν ειδαν οτι δεν περναει το δικο τους,αποφασισαν οτι ο νομος και τα δικαστηρια ειναι κατι χρησιμο μονο οταν ειναι με το μερος σου,αν δεν ειναι με το μερος σου τοτε απλώς τα αγνοειςΠροσωπικα ειμαι υπερ της καυσης απορριματων...οι κατοικοι της Κερατεας δεν ειναι υπερ καμιας λυσης,θελουν απλως η οποιαδηποτε λυση να εφαρμοστει 'αλλού'.Δεν εχω κανενα σεβασμο και καμια συμπαθεια για τους παρανομους και βίαιους αγώνες τους.
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Πρεπει να τελειωνει καποτε αυτη φαρσκομωμδια οπου ενα τεραστιο μερος της Αθηνας θα πεταει τα σκουπιδια του στη θεωρουμενη χαβουζα(πριν ηταν τα Λιοσια)....και συνεχίζει να είναι!
Φίλε δεν ξέρω αν γνωρίζεις την περιοχή...ο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων είναι στην πράξη ο ΧΥΤΑ Φυλής...απλά μεταφέρθηκε 100 μέτρα παρακάτω...τέτοια κοροϊδία λέμε για τους κατοίκους εκεί! Μπες στο google maps και δες το... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι κατοικοι της Κερατεας πηγανε σε ολα τα δικαστηρια.
Χρησιμοποιησανε ολα τα επιχειρηματα,μεχρι και για αρχαια μιλησαν.
Στο τελος,οταν ειδαν οτι δεν περναει το δικο τους,αποφασισαν οτι ο νομος και τα δικαστηρια ειναι κατι χρησιμο μονο οταν ειναι με το μερος σου,αν δεν ειναι με το μερος σου τοτε απλώς τα αγνοειςΠροσωπικα ειμαι υπερ της καυσης απορριματων...
Καταρχας δεν ηταν απεναντι τους ολα τα δικαστηρια.Μην γραφεις οτι σου καπνισει μονο και μονο για να βγαλεις ενα ατοπο συμπερασμα.
Το κρατος απλα χρησιμοποιησε οπως μονο αυτο ξερει τη δικαστικη εξουσια με τετοιο τροπο ωστε να ''ξεπερασει'' ολα τα νομικα εμποδια.Ενταξει ρε παιδι μου εχετε αλλεργια σε οτιδηποτε χαλαει την κανονικοτητα(ποιος την οριζει αλλο θεμα) αλλα μην βαζετε και τον καθρεφτη αναποδα.Περιβαλλοντικη συνειδηση.Φτηνα και καλα.
@spiros.s
Δυστηχως η περιοχη εκει ειναι τελειωμενη..Ειδικα μετα την υπερ συσσωρευση στη Ψυτταλεια τα συγκεκριμενα ΧΥΤΑ δεχτηκαν απιστευτο φορτο.Και οταν ερχεται καλοκαιρακι... -
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Το κρατος απλα χρησιμοποιησε οπως μονο αυτο ξερει τη δικαστικη εξουσια με τετοιο τροπο ωστε να ''ξεπερασει'' ολα τα νομικα εμποδια.Ενταξει ρε παιδι μου εχετε αλλεργια σε οτιδηποτε χαλαει την κανονικοτητα(ποιος την οριζει αλλο θεμα) αλλα μην βαζετε και τον καθρεφτη αναποδα.
Περιβαλλοντικη συνειδηση.Φτηνα και καλα.
-
Παιδες μισό λεπτο....
Επιδή μένω στα Ανω Λιόσια, θα σας πω την καθημερινοτητά μου, και την συμβιωσή μου με τον ΧΥΤΑ που ειναι στην περιοχή μου...
η δυσοσμία ειναι ανυπόφορη ΕΙΔΗΚΑ τους καλοκαιρινούς μήνες, μολις ο ανεμος γυρίσει νότιος, πνιγόμαστε! αν και ειναι ΧΥΤΑ και τα σκουπίδια πρεπει να σκεπάζονται με χώμα αμέσως μετα την απόθεση... μένουν ξεσκέπαστα για εβδομάδες! και αυτο ειναι τρομερό πρόβλημα...
αν και πλέων λεγετε ΧΥΤΑ φυλής, διότι ειναι μέσα στα δοιηκιτικά συνορα του δημου φυλής, ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ δίπλα απο την παλιά χωματερή των ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, και όταν λέω δίπλα ενωώ ΕΦΑΠΤΟΝΤΑΙ!
βεβαίως θα μου πείτε οτι ο δήμος μας έπερνε πολλά χρήματα ως αντισταθμιστικά... σωστά, επενδύθηκαν στον δήμο; μάλλον οχι... αν και εγιναν εργα, τα χρήματα που ξοδευτηκαν γι αυτά, ηταν σημαντικά λιγότερα απο τα εισοδήματα της χωματερής, παρόλαυτα ο δήμος βγήκε ελλειματικός... παραδοξο;
και εμεις στα λιόσια φάγαμε ξύλο και δακρυγόνα απο τα ΜΑΤ, καναμε πορείες στο κέντρο της Αθήνας, καναμε ερευνες σε συνεργασία με τον Δημόκριτο, για τις επιπτώσεις στην υγεία των δημοτών του δήμου Ανω Λιοσίων αλλά και των γύρω δήμων...
ο υδροφόρος ορίζοντας του θριασίου πεδίου απλά ειναι ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΣ και ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΣ σε πολύ υψηλά επίπεδα... η ατμοσφαιρική ρυπανση τα καλοκαιρια ξεπερνά και αυτη του κέντρου της Αθήνας σε ώρες αιχμής... θα μπορούσα να γράψω πολλά περισσότερα, αλλα νομίζω το πιάσατε το νόημα...
πολλοί θα μου πουν τωρα...αν κλεισει ο ΧΥΤΑ της φυλής (γιατι εχει περιορισμένη διαρκεια ζωής) τα σκουπίδια που θα πανε; εδω θα γίνω κυνικός και θα απαντήσω δεν με νοιάζει, οπως δεν ενοιαζε και εσάς οταν ερχόντουσαν στην περιοχή μου, στο σπίτι μου, για περισσότερα απο 50 χρόνια...Φυσικά ο αγώνας των ανθρωπων στην Κερατέα ειναι αξιος θαυμασμού! και ευχομαι να συνεχίσουν ετσι... θα κερδίσουν...
Υ.Γ μετά τον καλικράτη, ο δήμος φυλης και ο δήμος ανω λιοσίων αλλα και το ζεφύρι, ενώθηκαν... τα στοιχία για την τοποθεσία του ΧΥΤΑ αφορούν την περίοδο πρίν τον καλικράτη.
Αν θέλετε μια καλύτερη εικόνα για την κατάσταση, δειτε στο Google earth που ειναι ο ΧΥΤΑ και που ειναι τα ανω λιόσια... τραβήξτε μια ευθεία γραμμή απο τον χυτα μεχρι την πλατεια ηρωων (κεντρο ανω λιοσίων) και μετρήστε την απόσταση, επισης μετρηστε την απόσταση απο τον χυτα μέχρι τα πρώτα σπίτια των Ανω Λιοσίων... θα καταλάβετε απόλυτα το τι ενωω...
συγνώμη για το μεγάλο πόστ.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Αν τους έχτιζε όμως κανένα πολυτελές εμπορικό δεν θα τους χαλούσε. Η περιοχή θα αναβαθμιζόταν, τα χωραφάκια τους θα έπαιρναν και υπεραξία και όλα καλά!
Δεν νομιζω
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.ac ... eID=493150
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.ac ... eID=459121Ευτυχως εδω ομως δεν υπαρχει σκανδαλωδης κρατικη παρεμβαση οπως με τα της Κερατεας. Αλλα δες παλι ποιος καλος ανθρωπακος - εργολαβος εμπλεκεται
Και για οσους (λιγους ευτυχως) συνεχιζουν να υποστηριζουν την λυση του σκυλου (ΧΥΤΑ/Υ κλπ), το ποστ του jm000 απλα περιγραφει τα παντα. Ηδη καταστραφηκαν περιοχες με αυτες τις απαραδεκτες καταστασεις, ας σωθουν τουλαχιστον αλλες..
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Το κρατος απλα χρησιμοποιησε οπως μονο αυτο ξερει τη δικαστικη εξουσια με τετοιο τροπο ωστε να ''ξεπερασει'' ολα τα νομικα εμποδια.Ενταξει ρε παιδι μου εχετε αλλεργια σε οτιδηποτε χαλαει την κανονικοτητα(ποιος την οριζει αλλο θεμα) αλλα μην βαζετε και τον καθρεφτη αναποδα.
Περιβαλλοντικη συνειδηση.Φτηνα και καλα.
[url]
http://nemesis.pblogs.gr/2010/12/nea-tr ... aiwsh.html[/url]
Μετα στη συναντηση με τον υπουργο δεν βγηκε τιποτα φυσικα γιατι περιμεναν αποφαση του ΣτΕ που για αλλη μια φορα εκανε τα στραβα ματια.«σταθμίζοντας αφενός τις επιπτώσεις του έργου ενόψει του χαρακτήρα της επίμαχης έκτασης και των δεδομένων της ευρύτερης περιοχής και αφετέρου τους λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν τη δημιουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων, άγεται στην κρίση ότι δεν συντρέχει λόγος αναστολής εκτελέσεως της προσβαλλόμενης πράξεως».
Ας ελεγαν τουλαχιστον.Δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως.Δεν μπορουν τα μηχανηματα να στεκονται εκει.
Αρχαιολογικος χωρος,απαλλοτροιωσεις,ΧΥΤΑ αντι ΧΥΤΥ . -
Καλά τα λέει ο jm000 και καλά θα κάνουν εκεί στην Κερατέα να αντέξουν όσο μπορούν διότι κανένας μα κανένας δεν πρόκειται να πιστέψουν στις υποσχέσεις ότι όλα θα πάνε καλά κτλ !
-
αυγή; φτου φτου μακριά απο μας.
Τώρα συγκρίνεις τις αντιδράσεις της κερατέας με αυτές του mall;
2 χρόνια πέρασαν και πρώτη φορά τώρα το έμαθα, ενω για την κερατέα μας τα έχουν ζαλίσει 2 μήνες τώρα. -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
...εκτός απο το παράνομο της υπόθεσης (αρχαιολογικός χώρος του Οβριοκάστρου) ...Αυτό μου έχει εντύπωση σε αυτή τη χώρα. Παντού είναι αρχαιολογικός χώρος...
Όποιος και να ταν στη θέση τους το ίδιο θα έκανε. Θέλει κανένας να υποβαθμίζεται η περιοχή του ή η περιουσία του? (και έχουν πάρει κ τα πάνω τους τα τελευταία χρόνια) -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ την Κερατεα την θυμάμαι από τις διαφημίσεις στα ημιχρονα στο ποδόσφαιρο
πωλούνται οικόπεδα με φως, νερο τηλέφωνο.....
Ξέρει να μου πει κάποιος πόσα αυθαίρετα έχει η Κερατέα?ακομα και να έχει αυθαιρετααυτο σημαινει οτι πρεπει να φτιαχτει χωματερη?? ρε φιλε εισαι σοβαρος? αυτα σας λενε στο μπατσοκ να λετε?
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΥ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ