-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
ναι τέκνα μου, πάρτε το Defy, μπας και λυθεί και το πρόβλημα διαθεσιμότητας στο iPhone 4.
- στο Blade
Εσένα σε βλέπω κατά το τέλος του '11 να πουλάς το Ντέφι για να πάρεις το 1ο hybrid της Nokiasoft.
Ιn Nokia We trust
-
μα καλα, ποιος αγοραζει Νοκια πλεον, εκτος απο ηλικιωμενους?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μα καλα, ποιος αγοραζει Νοκια πλεον, εκτος απο ηλικιωμενους?o elteo...
-
Σκέφτομαι κι εγώ για 2ο...
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
μα καλα, ποιος αγοραζει Νοκια πλεον, εκτος απο ηλικιωμενους?
o elteo...
-
http://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S-II-hands-on_id16729
Νέο Samsung Galaxy S II.
πολύ καλά τα σπεκς αλλά μήπως αρχίζουν τα σμαρτφονς να παίρνουν διαστάσεις κάπως 'άβολες';;. Σε λίγο θα τα φοράμε στην παραλία για να μην μας καίει η άμμος...
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
nokia-6210-navigatorObsolete.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
nokia-6210-navigator
Obsolete.
its a mobile phone
not a tablet-laptop-coffepot
back to the basics, ξέρω πολύ κόσμο που μπούχτισε και γύρισε σε απλά λειτουργικά τηλ.
-
Χαιρετώ τους ειδικούς κινητολόγους.
Επειδή τελειώνει το συμβόλαιό μου και υπάρχει και ένα μικρό ποσό (€130) για επιδότηση συσκευής ή παγίου, σκέφτομαι μήπως βγάλω στη σύνταξη το αγαπημένο μου Nokia 6233 (5 χρόνια το 6310i, άλλα 5 χρόνια το 6233). Ομολογώ ότι για τη χρήση που κάνω στο κινητό τηλέφωνο (= ...κινητό τηλέφωνο, contacts, calendar... αυτά...) κάτι στην κλάση του 6233 μου είναι επαρκέστατο (δεδομένου ότι έχω και ένα πολύ ισχυρό ultra-portable για κανονική χρήση υπολογιστή), απλά λέω μήπως ανέβω στο τρένο των smartphones και δη των Android smartphones για χρήση e-Mail και Internet και δευτερευόντως GPS (αλλά με χάρτες της Ελλάδας, όχι της Φινλανδίας...). Δεν με απασχολούν ιδιαίτερα: φωτογραφική μηχανή, ΜΡ3/radio.
Κριτήρια:
ο Διάρκεια μπαταρίας, συχαίνομαι το 'φορτίζω όπου βρω πρίζα' των iPhones. Το 6233 grosso-modo το φορτίζω μία φορά κάθε 5-6 μέρες (ανάλογα με το πόσο έχω μιλήσει...), οπότε με δεδομένη την αυξημένη κατανάλωση των smart phones άντε να πούμε κάθε 3 μέρες
ο Αντοχή, δεν είμαι ο τύπος που έχει το κινητό στη μεταξωτή θήκη συνήθως είναι στην τσέπη
ο Μέγεθος (η τσέπη που λέγαμε)
ο Φωτεινότητα οθόνης, να διαβάζεται μέρα-μεσημέρι χωρίς να πρέπει να μπω στο σκοτεινό θάλαμο
ο Απρόσκοπτη μεταφορά contacts από Nokia (να υποστηρίζεται και το τελικό 'ς', όχι όπως παλιότερα στα Sony Ericsson...)
o 3G + WLANΠροτάσεις ? Για διευκόλυνση ας θεωρήσουμε ότι το κόστος δεν έχει σημασία...
Εναλλακτικά, τι θα έπαιρνα σήμερα για αντικαταστάτη του 6233 ?
-
Στο θεμα του φωτισμου οθονης δεν εχεις θεμα
Σε κλειστους χωρους εχεις παντα 0% φωτεινοτητα (για εξοικονομηση) και εξω την ανεβαζεις απο καποιο widget, εγω συνηθως με 50% βλεπω καλα και εξω
Βεβαια πολλα κινητα εχουν αισθητηρα φωτεινοτας και δουλευει πολυ καλα
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
Νάσο (?) Νοκια 5230. Kαλύπτει σχεδόν όλες τις απαιτήσεις πλην της φωτεινότητας στον ήλιο που είναι κοινό μειονέκτημα των σημερινών τηλ. http://www.gsmarena.com/nokia_5230-2909.php
και σε σύγκριση με το 6233 σου http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=1387 σχεδόν ίδιες διαστάσεις αλλά 3,2' οθόνη.
-
Δεν έχει wifi το 5230
-
ουπς μου ξέφυγε.
5800 τότε. http://www.gsmarena.com/nokia_5800_xpressmusic-2537.php
-
Δεν ξέρω από Nokia κινητά, αλλά σε Android/iPhone δύσκολα θα βρεις αυτά που ζητάς από άποψη αυτονομίας, ενώ για την αντοχή του κινητού θα πρέπει να ανέβεις αρκετά ψηλά σε τιμή (μην περιμένεις να αντέξει ένα ΖΤΕ Βlade των 160 ευρώ αν το κοπανάς και σου πέφτει κάθε τρεις και λίγο).
και γενικά, όποιο κινητό και αν πάρεις, με χρήση wifi/3g/gps δεν πρόκειται να σου κρατήσει η μπαταρία ούτε 2 μέρες, πόσο μάλλον τρεις που θες. 30 ώρες αυτονομία με χρήση των παραπάνω θεωρείται πολύ καλά.
-
Εγώ στο 2ο μου 5230 του έκανα δώρο μπαταρία από αγγλία με 10 λίρες 1950 mAh, κρατάει με σέρφιγκ 30 λεπτά την μέρα, ομιλία και σμσ και την νύχτα σε flight mode ... 4 μέρες.
Η δικιά του κράταγε 1,5 με 2 μέρες.
-
Για καλή αυτονομία θα πρότεινα το Ε52. Εχει και GPS, είναι γρήγορο, με ευκρινή οθόνη (αλλά μικρή, συμβατική, αφού δεν είναι touch), αλλά αναφέρεις ότι θες να στραφείς σε android. Αυτό επειδή σκοπεύεις να κατεβάζεις εφαρμογές; Αν ναι, τότε ξεχνάμε τα nokia γιατί το symbian δείχνει απαρχαιωμένο πλέον
edit:
Υπάρχει και το C3-01 που συνδυάζει candybar σχεδιασμό με οθόνη αφής, αλλά δε ξέρω τι παίζει από αυτονομία.
http://www.plaisio.gr/Cell-Phones-Inter ... 02S9L5.htmΤο 5800 ελτεο είναι πολύ παλιό και στις περισσότερες περιπτώσεις νομίζω δεν υπάρχει καν στη λίστα των εταιριών με συσκευές προς επιδότηση.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εγώ στο 2ο μου 5230 του έκανα δώρο μπαταρία από αγγλία με 10 λίρες 1950 mAh, κρατάει με σέρφιγκ 30 λεπτά την μέρα, ομιλία και σμσ και την νύχτα σε flight mode ... 4 μέρες.Η δικιά του κράταγε 1,5 με 2 μέρες.
Είναι μέχρι να κάνει μπουμ.
Just kidding. -
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Για καλή αυτονομία θα πρότεινα το Ε52. Εχει και GPS, είναι γρήγορο, με ευκρινή οθόνη (αλλά μικρή, συμβατική, αφού δεν είναι touch), αλλά αναφέρεις ότι θες να στραφείς σε android. Αυτό επειδή σκοπεύεις να κατεβάζεις εφαρμογές; Αν ναι, τότε ξεχνάμε τα nokia γιατί το symbian δείχνει απαρχαιωμένο πλέονTo E52 το έχω στα υπόψη για 'μη smartphone' αντικαταστάτη του 6233.
Η συζήτηση είναι αν πάω σε κανονικό smartphone.
Το να κατεβάζω εφαρμογές δεν με πολυαπασχολεί, η χρήση που θέλω είναι Internet, e-Mail, GPS.Κινητό που σαν κύριο χαρακτηριστικό του έχει κάτι που καθόλου δε χρειάζομαι (πχ. μουσική στην περίπτωση του 5800) δεν με ενδιαφέρει. Στο κάτω-κάτω κρατάω και το 6233, δουλεύει μια χαρά ακόμα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για καλή αυτονομία θα πρότεινα το Ε52. Εχει και GPS, είναι γρήγορο, με ευκρινή οθόνη (αλλά μικρή, συμβατική, αφού δεν είναι touch), αλλά αναφέρεις ότι θες να στραφείς σε android. Αυτό επειδή σκοπεύεις να κατεβάζεις εφαρμογές; Αν ναι, τότε ξεχνάμε τα nokia γιατί το symbian δείχνει απαρχαιωμένο πλέον
To E52 το έχω στα υπόψη για 'μη smartphone' αντικαταστάτη του 6233.
Η συζήτηση είναι αν πάω σε κανονικό smartphone.
Το να κατεβάζω εφαρμογές δεν με πολυαπασχολεί, η χρήση που θέλω είναι Internet, e-Mail, GPS.Κινητό που σαν κύριο χαρακτηριστικό του έχει κάτι που καθόλου δε χρειάζομαι (πχ. μουσική στην περίπτωση του 5800) δεν με ενδιαφέρει. Στο κάτω-κάτω κρατάω και το 6233, δουλεύει μια χαρά ακόμα.
το 5800 με opera mobile και nokia email όπου βάζεις όποιο mail σου θες να το δαιχειρίζεσαι σε καλύπτει απόλυτα.
αν βάλεις και το nokia maps που είναι δωρεάν πρόγραμμα πλοήγησης με δωρεάν χάρτες ενημερωμένους και φωνητική καθοδήγηση τότε δεν θες κάτι άλλο.
το ότι παίζει ΚΑΙ μουσική δεν το κάνει κουλό στα άλλα. -
To E52 το έχω 1 χρόνο (πριν είχα άλλα 4 το Ε50). Θα σε βολέψει σε ότι θέλεις με φοβερή αυτονομία, αλλά το symbian Τρώει κάτι κολλήματα που και που περισσότερο όταν έχει πολλές εφαρμογές ανοικτές. Κι έμενα το επόμενο μου θα είναι android. Κοίτα σε HTC ή Sony/Erickson Xperia.
Περί κινητών τηλεφώνων [#5]