Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί γυαλιών ηλίου...
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί γυαλιών ηλίου...
    • 1
    • 2
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 29
    • 30
    • 13 / 30
    Αντίλογος
    123
    593
    2989
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • I
      infinity last edited by

Ο χρήστης leonp έγραψε:

Αλλά ποτέ δεν θα πήγαινα να δοκιμάσω κάτι στο μαγαζί και μετά να το παραγγείλω από αλλού.

Είσαι ντροπαλούλης;

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • L
        leonp last edited by

Όχι.

• I
          infinity last edited by

Τότε τι φταίει;
          Θέλεις να μου μιλήσεις για τα παιδικά σου χρόνια;

• B
            bayern7 last edited by

• V
              vaggman last edited by

Παιδια εγω ΔΕΝ εγραψα πουθενα οτι κακως αγοραζετε γυαλια απο το ιντερνετ,και γω πιθανον να αγοραζα... ,απλα σας αναφερω πως εχουν τα πραγματα για το Ελληνικο φυσικο καταστημα.
              Σαφως και δεν ειναι προβλημα του καταναλωτη τα λειτουργικα εξοδα του καθε καταστηματος,και καλως ψαχνει τη χαμηλοτερη τιμη,επισημαινω οτι οι τυχον διαφορες (ναι σε καποιες μαρκες-ειναι σε τιμες χονδρικης στην Ελλαδα),ΔΕΝ μπαινουν στην τσεπη του οπτικου.
              Οι συνειδητοι επαγγελματιες προσπαθουμε να κρατησουμε τους πελατες μας με οσο χαμηλοτερες τιμες μας επιτρεπεται.
              Αυτος που αγοραζει 100 και ζηταει 300,ειναι λησταρχος,οχι απλα κλεφτης και αργα ή γρηγορα θα το πληρωσει...
              Προσωπικα εχω ανταγωνιστει πολλες φορες τιμες internet,και εχω βγει 10-20€ πανω/κατω,και σε καποιες φορες στα ιδια.
              Για αντιγραφα γυαλιων ηλιου δε,δεν αναφερω ποσες φορες πελατες με εχουν ρωτησει και ποσοι την εχουν πατησει,διοτι υπαρχουν και οι ασυνειδητοι εμποροι οπτικοι που το κανουν στα καταστηματα τους...
              Δεν κανω διαφημιση δε με ενδιαφερει να 'πιασω' πελατες απο φορουμ,αναφερω πως δουλευω ΕΓΩ!
              Τωρα αν πας Κολωνακι Κεντρο Golden Mall,ε εκει πας γυρευοντας να σου πιασουν τον ποπο.

Τωρα αν ακομη εξακολουθειτε να πιστευετε οτι οι Ελληνες οπτικες ειναι κλεφτες και απατεωνες,δεν μπορω να κανω κατι αλλο γι αυτο.Απλα σκεφτειτε οτι οταν μια οποιαδηποτε Ελληνικη επιχειρηση κλεινει,μπορει ειναι η γυναικα σας,ο αντρας σας,ο αδερφος σας ο πατερας σας ή ακομη και σεις ο ιδιος που θα μεινετε χωρις δουλεια...

Φιλικα και παλι...

• V
                vaggman last edited by

Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:

Αλλά ποτέ δεν θα πήγαινα να δοκιμάσω κάτι στο μαγαζί και μετά να το παραγγείλω από αλλού.

Είσαι ντροπαλούλης;

Όχι.

Απλως ο ανθρωπος ειναι πολυ αξιοπρεπης για να χαραμισει το χρονο καποιου στο καταστημα του,και πιθανον να τον κανει να χασει και αλλον πελατη απλως για να βρει τι θα παρει απο το ιντερνετ.
                Περιεργο στους πιο πολλους ε?
                Δεν εξεπλαγην...

• S
                  spartan last edited by

Ο χρήστης vaggman έγραψε:

Αυτό έκανα και γω (κοίτα λίγο πιο πάνω). Δοκίμασα αρκετά γυαλιά, σε 3-4 μαγαζιά και μετά τα παρήγγειλα από το νετ. Και εδώ στην Αγγλία οι διαφορές στα γυαλιά παίζουν από 20 έως και 60 λίρες, οπότε....

Στην Ελλάδα φίλε παίζουν +100% !
                  Γυαλί Serrengeti που από Ιταλία κοστίζει (+μεταφορικά) 160€, οι εξυπνάκηδες στην Πανεπιστημίου το κοστολογούν 320€ και στο ρίχνουν στην εξευτελιστική τιμή των ...230-240€ !

Προφανώς δεν έχουν καταλάβει σε ποιά εποχή ζούμε, άσε να δούμε από πόσους αναλογικούς (μη-έχοντες επαφή με Νετ ή φοβούμενους τις απέξω παραγγελίες) τύπους ακόμα θα τα αρπάζουν...

Για να βαλουμε τα πραγματα λιγο στη θεση τους...
                  Ο οπτικος (και γενικα μια επιχειρηση) εχει ενοικιο,τεβε,δεη,νερο,υπαλληλο,ικα υπαλληλου,ΦΠΑ,εφορια,περαιωση.
                  Το site εχει εναν φουκαρα αποθηκαριο απο πισω που εκτελει τις παραγγελιες,για το ιντερνετικο μαγαζι,που δεν πληρωνει τπτ απο τα παραπανω,αφου 9-10 φορες μιλαμε για ΠΑΡΑ-εμποριο,που μπορει να σημαινει κλεμενα - μαϊμουδες πολλες φορες.

Περα απο τα λειτουργικα εξοδα λοιπον,που δεν ενδιαφερουν τον καταναλωτη διοτι εκεινος ψαχνει τη χαμηλοτερη τιμη,τα ιταλικα γυαλια στοιχιζουν λιγοτερο στη Ιταλια,διοτι ειναι η χωρα παραγωγης τους.
                  Εξηγουμαι:Στην Ελλαδα ο οπτικος αγοραζει τα γυαλια απο μεσαζοντα την εισαγωγικη τους εταιρια πχ Luxottica/Safilo,και οχι κατευθειαν απο τη 'μαμα' Luxottica Ιταλιας.Συνεπως πληρωνει το κερδος και τα λειτουργικα εξοδα του εισαγωγεα.

Αρα λοιπον,οι διαφορες που υπαρχουν μοιραια ειναι διοτι ο ενας αγοραζει απο μεσαζοντες (εισαγωγικη εταιρια),πληρωνει ενα σκασμο νταβαντζηδες (τελωνειο,εφορια,τεβε κλπ),και ο αλλος κατευθειαν απο την ιταλικη εταιρια,χωρις μεσαζοντες και λοιπα εξοδα.

Αυτα για να αναλυσουμε λιγο τις διαφορες τιμων ιντερνετικων καταστηματων-κανονικων καταστηματων που δινουν δουλεια σε κοσμο,και συντηρουν και 2-3 ΔΥ...!

Μη βγαζουμε λοιπον ευκολα συμπερασματα και κατηγορουμε κλαδους ολοκληρους κλεφτες κλπ...

Φιλικα

Ωραία συζήτηση άνοιξες..!! Πας να εξηγήσεις, τί ακριβώς...;; Αδικα κουράζεσαι. 

Σε πρακτικό επίπεδο όμως δεν προσφέρει τίποτα, καθώς ποσώς ενδιαφέρει τον τελικό αγοραστή αν ο πωλητής πληρώνει ενοίκιο, υπαλλήλους και λογαρισμούς. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η τιμή αγοράς ασχέτως προέλευσης (και δεν μιλάω για κλοπιμαία/λαθραία, μιλάω για φυσικό κατάστημα στην Ελλάδα ένταντι ηλ. καταστήματος π.χ. στην Αγγλία), και πρέπει να είσαι αφελής για να προτιμήσεις μια υψηλότερη έναντι μιας χαμηλότερης τιμής.

Σε πρακτικό επίπεδο έχει άμεσο αντίκτυπο στον τελικό.... πολίτη αυτής της χώρας και όχι απλά αγοραστή...Αλλα ας μη το αναλύσουμε τώρα....
                  Εξάλλου, όπως βλέπεις σε παρα πολλές περιπτώσεις ο τελικός αγοραστής, έχει ανάγκη τον πωλητή ή το φυσικό κατάστημα, γι΄αυτό και καταφεύγει σε 'μαγκιές' ο αλανιάρης! Δες εδω π.χ....

Ευχαριστώ. Άντε τώρα να υπολογίσω ποιο μου κάθεται καλύτερα. Μάλλον θα μετρήσω τα παλιά και θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη.

Γιατι να ρισκαρεις αφου μπορεις ανετα να πας σε ενα καταστημα οπτικων να βρεις τον τυπο που σου ταιριαζει κ μετα το παραγγελνεις οπου θελεις

Περα απο τα λειτουργικα εξοδα λοιπον,που δεν ενδιαφερουν τον καταναλωτη διοτι εκεινος ψαχνει τη χαμηλοτερη τιμη,τα ιταλικα γυαλια στοιχιζουν λιγοτερο στη Ιταλια,διοτι ειναι η χωρα παραγωγης τους.
                  Εξηγουμαι:Στην Ελλαδα ο οπτικος αγοραζει τα γυαλια απο μεσαζοντα την εισαγωγικη τους εταιρια πχ Luxottica/Safilo,και οχι κατευθειαν απο τη 'μαμα' Luxottica Ιταλιας.Συνεπως πληρωνει το κερδος και τα λειτουργικα εξοδα του εισαγωγεα.

Αρα λοιπον,οι διαφορες που υπαρχουν μοιραια ειναι διοτι ο ενας αγοραζει απο μεσαζοντες (εισαγωγικη εταιρια),πληρωνει ενα σκασμο νταβαντζηδες (τελωνειο,εφορια,τεβε κλπ),και ο αλλος κατευθειαν απο την ιταλικη εταιρια,χωρις μεσαζοντες και λοιπα εξοδα.

Δεν ξέρω τί γίνεται με τα... Ιταλικά, αλλα αυτό που ξέρω είναι πως όταν πήγα στη Ρωμη αγόρασα γυαλιά Oxydo 10 ευρώ ακριβότερα απ΄οτι τα είχα αγοράσει απο φυσικό κατάστημα στην πόλη μου. Ηταν σχεδόν πανομοιότυπο μοντέλο, μονο καποιες αλλαγές στο χρώμα είχαν και αγόρασα δεύτερο ζευγάρι γιατί η φόρμα τους ταίριαζε καταπληκτικά στα μούτρα μου.Να σημειώσω πως στο Ιταλικό απο... Ιταλία ζευγάρι, μετά απο 6 μηνες άρχισε να ξεφλουδίζεται εσωτερικά το χρώμα απο τους βραχίονες, ενω το Ελληνικό 3 χρόνια μετά είναι άθικτο.

Αλλά έτσι κι αλλιώς όταν σε μαγαζιά στην Ελλάδα υπάρχουν διαφορές τιμής που μπορείς να πετύχεις της τάξης του 30-40++% σίγουρα κάποιος σε κλέβει..... (η δικαιολογία ότι πληρώνει ενοίκιο Κολωνακίου δεν πιάνει, όταν το άνοιξε το μαγαζί δεν το σκέφτηκε ότι θα είναι λιγότερο ανταγωνιστικός;; Τώρα άρχισε να του κακοφαίνεται...;;)

Εδω συμφωνώ....+40% και πάνω διαφορές τιμής, δεν δικαιολογούνται και είναι απόλυτα κατακριτέες. Παρόλ΄αυτά το Κολωνάκι, η Ερμού και κάθε high class ( ή έστω wannabe high class) περιοχή δικαιολογείται να έχει αυξημένες τιμές, μιας και εκτος απο προιόντα πουλάει και prestige και το δικαίωμα αυτό οι περιοχές δεν το πήρανε με τη βία. Τους το δώσανε οι καταναλωτές γιατί προφανώς καλύπτουν κάποιες (όποιες) ανάγκες τους. 'Εγω' που δεν έχω τέτοιου είδους αναγκες, απλά θα ψαχτώ κάπου αλλού.

Και αν το κέρδος που θέλει να βγάζει ο ενδιάμεσος (που μπορεί να μην έχει ούτε αποθήκη, δηλαδή αστεία έξοδα) είναι όσα του λείπουν κι αυτός μας κλέβει.

Ο ενδιάμεσος τις περισσότερες φορές είναι κάποιος αντιπρόσωπος απο τον οποίο ο καταστηματάρχης είναι αναγκασμένος να προμηθεύεται τα προιόντα τα οποία εμπορεύεται. Εκει ενδεχεται να ισχύουν 2 πράγματα ανεξαρτητα ή και ταυτόχρονα. Ο αντιπρόσωπος να πουλάει ακριβά και με τον τσαμπουκά (γιατί πουλάει 'φίρμα' κι αμα θες) ή/και η μαμα εταιρία να πουλάει ακριβότερα στον Ελληνα αντιπρόσωπο απ΄ο,τι στον Γάλλο-Γερμανό-Αγγλο, μιας και η Ελληνική αγορά είναι τραγικά μικρή και οι καταναλώσεις εκ των πραγμάτων μικρές, οπότε το ποσοστό κερδους είναι το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει.

Καν αν δεν σου αρέσει η λέξη κλέβει, ναι έχεις δίκιο, δεν κλέβει εμπόριο κάνει, προσφορά και ζήτηση,αν δεν σου αρέσει μην το πάρεις. Ακριβώς αυτό θα κάνω, θα το πάρω από τον άλλον έμπορο στην Ιταλία, την Αγγλία κλπ που με εξυπηρετεί καλύτερα και μισοτιμής. Καλύτερα δεν σε εξυπηρετεί με το στανιό. Μπορεί να σε εξυπηρετησει και χειρότερα. Για την ακρίβεια, δεν σου παρέχει καμμία υπηρεσία, απλά σου ταχυδρομεί ενα δέμα. Σε υπηρετεί ενα φυσικό κατάστημα που σου δειγματίζει διάφορα προιόντα, που δοκιμάζεις 5-10-15 σχεδια, που θα πάς για μια βιδούλα (ας πούμε για τα γυαλιά) που εχεις χασει και θα σου την περάσει χωρίς χρέωση κλπ. Χωρίς να πρέπει να παζαρέψω με κανέναν παραμυθά καβαλημένο πωλητή και χωρίς να κάνω καμία παρανομία, ο νόμος επιτρέπει τέτοιες αγορές.... άραγε είναι εξίσου νόμιμα τα περιθώρια κέρδους και η συμπεριφορά απατεώνα πολλών εμπόρων στην Ελλάδα.....;; Παράνομα δεν είναι τα περιθωρια κέρδους ΠΟΤΕ, γιατί το θεμα 'κέρδος' είναι υποκειμενικό. Και ναι, ο νόμος σου επιτρέπει τέτοιες αγορές (μεσω νετ), δεν κάνεις καμμία παρανομία...., εκτός κι αν φέρνεις (οχι εσυ, ο οποιοσδήποτε) προιόντα απο Αμερική ως 'gifts' για να αποφύγεις τους δασμούς ωστε να μη 'σου έρθει μια η αλλη'....Πραγμα που το κάνουν παρα πολλοί και 'αγνοί-κατατρεγμένοι-εξαπατημένοι καταναλωτούληδες'....

Απλά κάποιοι έμποροι (ειδικά αυτοί που είναι κάποιας ηλικίας) δεν έχουν επίγνωση σε ποιά εποχή ζούμε.Σ΄αυτό έχεις δίκιο...Απλά 'η εποχή που ζούμε' έχει αλλάξει και για τον καταναλωτή-πολίτη και δεν έχει επίγνωση ούτε αυτός περι τεινος πρόκειται. Αν θες ευχαρίστως να το αναλύσω περαιτέρω...
                  Δεν αφορά μόνο εσάς, τους οπτικούς, αλλά και άλλους Έλληνες εμπόρους, και μάλιστα πολυκαταστήματα.
                  Σε κάποια φάση που ήθελα να αλλάξω add-on σε εξομοιωτή (δεν δούλευε σε ελληνικά Windows), μου έβγαλαν την πίστη το κατάστημα του κέντρου (εμπορεύεται και βιβλία) από όπου το προμηθεύτηκα, ενώ όταν αποτάνθηκα στην εταιρεία που το βγάζει μου έστειλαν άλλο χωρίς επιβάρυνση.
                  Μετά από εκείνη την εμπειρία μου, σταμάτησα να ψωνίζω προϊόντα software από Ελλάδα...Κι ετσι έχεσες εναν ολόκληρο κλάδο..!! Να υποθέσω πως κι εγω που εχω χάσει χρήματα απο αγορές μεσω νετ, πρέπει να κόψω το σπορ..!
                  Για να μείνουμε off-topic.
                  ΝΑΙ, ξέρω ότι οι της Πανεπιστημίου είναι πανάκριβοι.
                  Μου είπε φίλος να πάω σε συνοικιακό, και μάλιστα κάποια μικρά κάνουν πολύ καλές τιμές, καθώς δημιουργούν φιλικές σχέσεις με τον πελάτη. ΠΟΛΥ σωστό, αληθινό κι αναμενόμενο...!
                  Απλά με βόλεψε να πάω Πανεπιστημίου, και πήγα εκεί. Ωπα..!! Φραση κλειδί....!! Τη βολή σου/μου αγαπητέ Nozomi θα την πληρώσεις/σω γιατί έχει κόστος!
                  Απ' την άλλη, φυσικά και ΔΕΝ περιμένω να ανταγωνιστεί το φυσικό κατάστημα το ξένο e-shop.
                  Απλά περιμένω μια ΛΟΓΙΚΗ τιμή και ΤΙΜΙΑ αντιμετώπιση. Σωστά και θεμιτά και τα ΔΥΟ..!
                  Δλδ, κατανοητό, αν εσύ αγοράζεις π.χ 150€ να μου πουλήσεις π.χ 200, αλλά όχι και τιμή ετικέτας 320€ ! ! ! Σε ιθαγενείς απευθύνεσαι ? Ναι, γιατί ο ιθαγενής προβατάκος καταναλωτής προτιμά να αγοράζει με γνωμονα το καλό ποσοστό έκπτωσης και οχι την τελική τιμή....(νομίζω τελευταία καποια εταιρία το πήρε αυτό και το εκανε σλόγκαν σε διαφήμιση....).Οπότε αν εγω του πω με την εκπτωση -20% 160 ευρώ, το ταγάρι ή θα μου πει 'ΜΟΝΟ 20%..;;;; !!!! Τα αλλα μαγαζά κάνουν 40%...!!' ή απλά θα ξυνίσει τα μουτρα και θα πάει στο μαγαζί που κάνει έκπτωση 40% να το πληρώσει 190 και να το συστήσει κιόλας σε αλλους ως 'φτηνό' αποτρεποντάς τους μάλιστα απο μένα που είμαι 'ακριβός και δεν έχω καλές εκπτώσεις'...!

• ?
                    A Former User last edited by

.... σκεφτειτε οτι οταν μια οποιαδηποτε Ελληνικη επιχειρηση κλεινει,μπορει ειναι η γυναικα σας,ο αντρας σας,ο αδερφος σας ο πατερας σας ή ακομη και σεις ο ιδιος που θα μεινετε χωρις δουλεια...

Και αυτό το κάνει πιο σωστό;; Εκτός αν θεωρούμε κάτι τέτοιο αποδεκτή δικαιολογία.... όπως ο Βουλγαράκης που είπε το έκανα για τα παιδιά μου...!
                    Αλλά βέβαια έτσι φτάσαμε εδώ.... όποιος έχει βολευτεί και πάνε να τον ξεβολέψουν παραπονιέται... ο καθένας την πάρτη του και ό,τι αρπάξει κι ο κόσμος όλος να πάει να πνιγεί. Αλλά μόλις μας πάρουνε χαμπάρι αρχίζουν οι δικαιολογίες, απειλές, καταλήψεις, αποκλεισμοί δρόμων, ομηρία συμπολιτών κλπ.
                    Μακάρι να κλείσουν όλοι οι απατεώνες εκμεταλλευτές και να μείνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που λειτουργούν σωστά και επαγγελματικά. Τότε, αυτούς ναι θα τους λυπηθώ. Μα αυτούς ήδη τους λυπάμαι, εδώ και χρόνια που κλείνουν οι επιχειρήσεις επειδή δεν κλέψανε, δεν λαδώσανε κλπ....

• I
                      infinity last edited by

Είσαι ντροπαλούλης;

Όχι.

Απλως ο ανθρωπος ειναι πολυ αξιοπρεπης για να χαραμισει το χρονο καποιου στο καταστημα του,και πιθανον να τον κανει να χασει και αλλον πελατη απλως για να βρει τι θα παρει απο το ιντερνετ.
                      Περιεργο στους πιο πολλους ε?
                      Δεν εξεπλαγην...

Απο τότε που ανακαλύφθηκε το ιντερνετς χάθηκε το φιλότιμο.

• V
                        vaggman last edited by

Ο χρήστης onyx ! έγραψε:

.... σκεφτειτε οτι οταν μια οποιαδηποτε Ελληνικη επιχειρηση κλεινει,μπορει ειναι η γυναικα σας,ο αντρας σας,ο αδερφος σας ο πατερας σας ή ακομη και σεις ο ιδιος που θα μεινετε χωρις δουλεια...

Και αυτό το κάνει πιο σωστό;;Δεν δικαολογω τον κακο επαγγελματια,μη λες πραγματα που δεν εγραψα
                        Εκτός αν θεωρούμε κάτι τέτοιο αποδεκτή δικαιολογία.... όπως ο Βουλγαράκης που είπε το έκανα για τα παιδιά μου...!Ατυχες παραδειγμα
                        Αλλά βέβαια έτσι φτάσαμε εδώ.... όποιος έχει βολευτεί και πάνε να τον ξεβολέψουν παραπονιέται... ο καθένας την πάρτη του και ό,τι αρπάξει κι ο κόσμος όλος να πάει να πνιγεί. Αλλά μόλις μας πάρουνε χαμπάρι αρχίζουν οι δικαιολογίες, απειλές, καταλήψεις, αποκλεισμοί δρόμων, ομηρία συμπολιτών κλπ.
                        Δεν μιλας με ΔΥ ή με μιζαδορους του Δημοσιου γι αυτο στακα...
                        Μακάρι να κλείσουν όλοι οι απατεώνες εκμεταλλευτές και να μείνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που λειτουργούν σωστά και επαγγελματικά. Τότε, αυτούς ναι θα τους λυπηθώ. Μα αυτούς ήδη τους λυπάμαι, εδώ και χρόνια που κλείνουν οι επιχειρήσεις επειδή δεν κλέψανε, δεν λαδώσανε κλπ....+100000000

• M
                          manosk last edited by

Eίμαι κι εγώ αυτής της λογικής.
                          Παίρνω ρίσκο αγοράζοντας γουρούνι στο σακί από τα ίντερνετς, με στόχο να γλιτώσω χρήμα. Αν πάω και ξοδέψω το χρόνο και χρησιμοποιήσω τις εγκαταστάσεις ενός εμπόρου/καταστηματάρχη, θα κάνω μια ιδιόμορφη 'κλεψιά'. Ε, το να λέω κάποιον 'κλέφτη' -που δεν τον λέω, αλλά ας πούμε ότι τον λέω-, επειδή υπερχρεώνει τα προϊόντα του, δεν μου δίνει το δικαίωμα να τον εξαπατήσω εν αγνοία του. Αν πχ του πω 'είδα κάτι στα ίντερνετς και θέλω να δω πως πέφτει πάνω μου' και αυτός δεχτεί, από επαγγελματική αβροφροσύνη ας πούμε, να μου το δείξει, ΟΚ. Φυσικά ούτε το ένα θα γίνει, ούτε το άλλο.

Είναι σαν να έχεις 2 προσφορές από 2 επαγγελματίες: 150 ευρώ με εγκατάσταση και 100 στο πακέτο χωρίς εγκατάσταση. Πας στον πρώτο και του λες 'ετοίμασέ μου την εγκατάσταση για να τοποθετήσω τη συσκευή που πουλάς στο σπίτι' κι όταν τελειώσει τη δουλειά, του λες 'ευχαριστώ, αλλά τελικά θα αγοράσω τη συσκευή από αλλού'. Αν δεν σου ξηλώσει τα πάντα και δεν σου ρίξει καμιά σφυριά στο κεφάλι για το χρόνο που έχασε, θα είσαι πολύ τυχερός ή αυτός πολύ άγιος άνθρωπος.

• V
                            vaggman last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                            Eίμαι κι εγώ αυτής της λογικής.
                            Παίρνω ρίσκο αγοράζοντας γουρούνι στο σακί από τα ίντερνετς, με στόχο να γλιτώσω χρήμα. Αν πάω και ξοδέψω το χρόνο και χρησιμοποιήσω τις εγκαταστάσεις ενός εμπόρου/καταστηματάρχη, θα κάνω μια ιδιόμορφη 'κλεψιά'. Ε, το να λέω κάποιον 'κλέφτη' -που δεν τον λέω, αλλά ας πούμε ότι τον λέω-, επειδή υπερχρεώνει τα προϊόντα του, δεν μου δίνει το δικαίωμα να τον εξαπατήσω εν αγνοία του. Αν πχ του πω 'είδα κάτι στα ίντερνετς και θέλω να δω πως πέφτει πάνω μου' και αυτός δεχτεί, από επαγγελματική αβροφροσύνη ας πούμε, να μου το δείξει, ΟΚ. Φυσικά ούτε το ένα θα γίνει, ούτε το άλλο.

Είναι σαν να έχεις 2 προσφορές από έναν επαγγελματία: 150 ευρώ με εγκατάσταση και 100 στο πακέτο χωρίς εγκατάσταση. Πας στον πρώτο και του λες 'ετοίμασέ μου την εγκατάσταση για να τοποθετήσω τη συσκευή που πουλάς στο σπίτι' κι όταν τελειώσει τη δουλειά, του λες 'ευχαριστώ, αλλά τελικά θα αγοράσω τη συσκευή από αλλού'. Αν δεν σου ξηλώσει τα πάντα και δεν σου ρίξει καμιά σφυριά στο κεφάλι για το χρόνο που έχασε, θα είσαι πολύ τυχερός ή αυτός πολύ άγιος άνθρωπος.

Ο σωστος επαγγελματιας οφειλει να σε εξυπηρετησει αν το ξεκαθαρισεις απ την αρχη,μου εχει τυχει καποιες φορες τετοιος σοβαρος πελατης,και προσωπικα το εξελαβα ως μεγαλη προκληση να τον κερδισω,ειναι σα να ανταγωνιζομαι οποιονδηποτε συναδελφο...
                            Αυτος που ερχεται να κλεψει το χρονο μου,το χρονο του υπαλληλου μου,χωρις να εχει προθεση να αγορασει (αν τον χασω σαν πελτη ειναι αλλη ιστορια)ειναι καραγκιοζης simple as that...

• I
                              infinity last edited by

Υπάρχουν μαγαζιά που τα γυαλιά τα δοκιμάζεις μόνος σου και δεν απασχολείς υπάλληλο.
                              Όπως πας ας πούμε στο hondos center και δοκιμάζεις αρώματα.

Συγκεκριμένα όποτε έχω πάει στα grand optical είναι στα @@ τους. Δεν έχει εμφανιστεί ποτέ πωλητής, τα έχουν όλα σε κοινή θέα και δοκιμάζεις μόνος σου.

• V
                                vaggman last edited by

Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
                                Υπάρχουν μαγαζιά που τα γυαλιά τα δοκιμάζεις μόνος σου και δεν απασχολείς υπάλληλο.
                                Όπως πας ας πούμε στο hondos center και δοκιμάζεις αρώματα.

Συγκεκριμένα όποτε έχω πάει στα grand optical είναι στα @@ τους. Δεν έχει εμφανιστεί ποτέ πωλητής, τα έχουν όλα σε κοινή θέα και δοκιμάζεις μόνος σου.

Αναφερεσαι σε super markets βασικα,οχι σε ατομικες σοβαρες επιχειρησεις

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                • I
                                  infinity last edited by

Ακριβώς, είναι σαν super market.

• A
                                    arrowsfa1 last edited by

Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προκύπτει η υποχρέωση του επισκέπτη ενός καταστήματος να αγοράσει το προϊόν από εκεί.

Έρευνα αγοράς λέγεται. Είναι απολύτως φυσιολογικό να δοκιμάσεις ένα προϊόν (από αυτά που είναι επιδεκτικά δοκιμής βέβαια), και αν κάτι δεν σου αρέσει - η φόρμα, το χρώμα, το μέγεθος, η τιμή, whatever - να μην το πάρεις.

Σε εξωτερικό-αντικειμενικό επίπεδο, το να μην το πάρεις απλά επειδή δεν σου άρεσει ή επειδή πιθανολογείς ότι κάπου αλλού 🙂 internet, άλλο κατάστημα κλπ) μπορείς να το βρεις φτηνότερο, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ήλθες, είδες, απήλθες. Ποιο το πρόβλημα;

• N
                                      nozomi last edited by

delete

• S
                                        spuross last edited by

Εχω μεινει αναυδος απο τις τιμες των γυαλιων ηλιου που πωλουνται απο τα ελληνικα καταστηματα.

Εξηγουμαι.. Θελω να αγορασω τα Serengeti Cortino Tortoise με φακο Driver Polarized. Τα ψαχνω απο το επισημο site τα βρισκω και ολα καλα. Βρισκω τον αντιπροσωπο στην Ελλαδα και τηλεφωνω ωστε να τα δοκιμασω και να τα αγορασω.. Αφου δεν τα ειχε στο καταστημα μου ειπε θα τα φερει και θα με καλεσει να περασω, οπως και εγινε. Τα δοκιμαζω, ολα καλα, και ρωταω τιμη..
                                        Μου λεει 292ευρω.. Σκεφτομαι οτι ειναι πολυ καλα γυαλια αφου τα ειχα δει απο φιλο και ειχα αποψη και οτι η τιμη ειναι λογικη.. Παρ'ολα αυτα λεω στην πωλητρια πως θα περασω το απογευμα.. Γυρναω, κανω μια αναζητηση και τι ειδα..
                                        Αυτο http://cgi.ebay.com/Serengeti-Cortino-T ... 19c58479cb
                                        Δηλαδη 120ευρω με τα μεταφορικα.
                                        Ειναι δυνατον? Μιλαμε για 250% πανω.. ΕΛΕΟΣ! Η διαφορα τιμης δεν δικαιολογηται με ΤΙΠΟΤΑ. Μιλαμε για καθαρη κλεψια.

ΥΓ Με μια αναζητηση στο google με λεξεις κλειδια serengeti sunglasses greece βρηκα την κουβεντα που ειχε γινει εδω

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                        • ?
                                          A Former User last edited by

Ναι η διαφορές είναι τεράστιες. Αυτό δεν θα έπρεπε να σε εκπλήσσει μια και ισχύει σε κάθε τι εισαγόμενο στην Ελλάδα με 'όνομα' και όχι μόνον. Και όχι λόγω φόρων (που ειδικά στην εποχή μας θα ήταν μέχρι και σωστό για μείωση των εισαγωγών) αλλά λόγω κερδοσκοπίας των εισαγωγέων/εμπόρων.
                                          Παρόλα αυτά σε συμβουλεύω, μελέτησε καλά τις αγγελίες. Δεν ξέρω αν ήταν τυπογραφικό λάθος αλλά ενώ εμένα τα δικά μου (Serengeti Velocity 7273 με Drivers Polarized κρύσταλλο) είναι κρυστάλλινα και made in Japan σε site τα βρήκα σε κάποιο site να αναφέρονται ως με πλαστικό φακό και φτιαγμένο αλλού. Δεν ξέρω αν υπάρχουν μαϊμούδες ή διαφορετικές εκδόσεις διαφορετικής ποιότητας (ίσως για κάποια μέρη του κόσμου) που επίσης έχει σημασία αλλά θέλει προσοχή στις συγκρίσεις.

• K
                                            kovathe last edited by

Ο χρήστης Spuross έγραψε:
                                            Εχω μεινει αναυδος απο τις τιμες των γυαλιων ηλιου που πωλουνται απο τα ελληνικα καταστηματα.

Εξηγουμαι.. Θελω να αγορασω τα Serengeti Cortino Tortoise με φακο Driver Polarized. Τα ψαχνω απο το επισημο site τα βρισκω και ολα καλα. Βρισκω τον αντιπροσωπο στην Ελλαδα και τηλεφωνω ωστε να τα δοκιμασω και να τα αγορασω.. Αφου δεν τα ειχε στο καταστημα μου ειπε θα τα φερει και θα με καλεσει να περασω, οπως και εγινε. Τα δοκιμαζω, ολα καλα, και ρωταω τιμη..
                                            Μου λεει 292ευρω.. Σκεφτομαι οτι ειναι πολυ καλα γυαλια αφου τα ειχα δει απο φιλο και ειχα αποψη και οτι η τιμη ειναι λογικη.. Παρ'ολα αυτα λεω στην πωλητρια πως θα περασω το απογευμα.. Γυρναω, κανω μια αναζητηση και τι ειδα..
                                            Αυτο http://cgi.ebay.com/Serengeti-Cortino-T ... 19c58479cb
                                            Δηλαδη 120ευρω με τα μεταφορικα.
                                            Ειναι δυνατον? Μιλαμε για 250% πανω.. ΕΛΕΟΣ! Η διαφορα τιμης δεν δικαιολογηται με ΤΙΠΟΤΑ. Μιλαμε για καθαρη κλεψια.

ΥΓ Με μια αναζητηση στο google με λεξεις κλειδια serengeti sunglasses greece βρηκα την κουβεντα που ειχε γινει εδω

Aπλούστατα πας στον τυπάκο και του λες σου δίνω € 120, όσο δλδ θα μου κοστίσουν απ' το ιντερνετ, αν θες καλώς αν δε θες θα τα παραγγείλω απο κει. Χωρις πολλά παζάρια, χωρίς τίποτα.. Την τελευταία φορά που αγόρασα γυαλιά ηλίου αυτό ακριβώς έκανα (τα πρωτοείδα στα € 250 σε μαγαζί στο κέντρο, Ακαδημίας νομίζω) και μου τα έδωσε γύρω στα € 140 αν θυμάμαι καλά και χωρίς κανένα ξίνισμα η ιδιοκτήτρια (vuarnet ήταν) σε άλλο κατάστημα και μάλιστα αν είχα όρεξη ίσω να έπεφτε κι άλλο..

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 29
                                            • 30