-
Το παλιό yaris του 2000 (289000χλμ) μας κάνει νερα... εδώ και 1 χρόνο περίπου άρχισε να κλωτσά αρχικά, και στη συνέχεια να σβήνει όταν έπεφταν οι στροφές (με ο,τι σημαίνει αυτό για τα φρένα και το τιμόνι...). Αλλάξαμε 2 φορές πεταλούδα και αισθητήρα λ, την πρώτη φορά έφτιαξε για λίγο και μετά πάλι τα ίδια, είπαμε το ανταλλακτικό θα ήταν χαλασμένο (ήταν μεταχειρισμένο), βάλαμε άλλο και για μερικούς μήνες ησυχάσαμε. Τώρα άρχισε πάλι τα ίδια, πρώτα με κλωτσήματα , από σήμερα και με σβήσιμο. Στο συνεργείο δεν ήξεραν τι μπορεί να φταίει πάλι, ίσως πολλαπλασιαστής είπαν, θα το ξαναπάω αλλά δεν είμαι αισιόδοξος. Να είναι καμία αντλία ; Αλλά σε μεγάλες ταχύτητες δεν κάνει τίποτε.
Σημείωση : δεν ξέρω αν σχετίζεται, αλλά τα προβλήματα άρχισαν αφού αλλάξαμε δίσκο-πλατο.
-
Το παλιό yaris του 2000 (289000χλμ) μας κάνει νερα... εδώ και 1 χρόνο περίπου άρχισε να κλωτσά αρχικά, και στη συνέχεια να σβήνει όταν έπεφταν οι στροφές (με ο,τι σημαίνει αυτό για τα φρένα και το τιμόνι...). Αλλάξαμε 2 φορές πεταλούδα και αισθητήρα λ, την πρώτη φορά έφτιαξε για λίγο και μετά πάλι τα ίδια, είπαμε το ανταλλακτικό θα ήταν χαλασμένο (ήταν μεταχειρισμένο), βάλαμε άλλο και για μερικούς μήνες ησυχάσαμε. Τώρα άρχισε πάλι τα ίδια, πρώτα με κλωτσήματα , από σήμερα και με σβήσιμο. Στο συνεργείο δεν ήξεραν τι μπορεί να φταίει πάλι, ίσως πολλαπλασιαστής είπαν, θα το ξαναπάω αλλά δεν είμαι αισιόδοξος. Να είναι καμία αντλία ; Αλλά σε μεγάλες ταχύτητες δεν κάνει τίποτε.
Σημείωση : δεν ξέρω αν σχετίζεται, αλλά τα προβλήματα άρχισαν αφού αλλάξαμε δίσκο-πλατο.
-
γενικά ή μόνο όταν έχει ζεσταθεί η μηχανή;
-
Δεν το κάνει όταν βάζω μπροστά τον κινητήρα (αυτό το έκανε πριν αλλάξω πεταλούδα και λ), αλλά το κάνει πολύ σύντομα αφού ξεκινήσω. Και όσο πάει γίνεται χειρότερο, δηλαδή ξεκίνησε να το κάνει πριν 15 μέρες περίπου, σπάνια, το καταλάβαινα κυρίως όταν έπεφτα σε λακούβες ή σαμαράκια με χαμηλές ταχύτητες, την παρασκευή μου το έκανε όταν επιβράδυνα στην εθνική με 4η στο κιβώτιο, και από Δευτέρα το κάνει πολύ πιο συχνά, σήμερα έσβησε 2 φορές.
-
Άλλαξε συνεργείο. Μή ξαναπάς σε αυτόν που άλλαξε το δίσκο. Κάτι σκάλισε αυτος. .
-
-
Ρελαντί κρατάει κανονικά ή κάνει διακυμάνσεις ; Όταν άλλαξες πεταλούδσ γκαζιου με μετ/σμενη , είδες και μοτέρ ρελαντί ; Επιπλέον το αμάξι έχει maf ή Map αισθητήρα ; Κωδικό βλάβης να φανταστώ δεν έχει εμφανίσει , και ούτε έχει κάποιο αποθηκευμένο , λογικά θα το έχεις δει;
-
Από τότε που αλλάξαμε πεταλούδα δεν έχει πρόβλημα στο ρελαντί. Οχι, δεν βγάζει κάποιο κωδικό βλάβης. Για αισθητήρα θα δώ.
Για το συνεργείο ήταν το πρώτο που σκέφτηκα, αλλά πάμε πάρα πολλά χρόνια και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα (και επειδή με την πρώτη αλλαγή πεταλούδας κλπ δεν έφτιαξε την άλλαξε πάλι χωρίς να χρεώσει εργατικά)
Θα είχε νόημα να αλλάξω και πάλι πεταλούδα αλλά με καινούργια αντί μτχ ;
-
Τα κλωτσηματα μπορεί όντως να είναι πολλαπλασιαστής...δείτε επίσης και τους πόλους της μπαταρίας και τις γειώσεις εφόσον το κάνει πιο έντονα στις λακούβες
-
Για το συνεργείο ήταν το πρώτο που σκέφτηκα, αλλά πάμε πάρα πολλά χρόνια και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα (και επειδή με την πρώτη αλλαγή πεταλούδας κλπ δεν έφτιαξε την άλλαξε πάλι χωρίς να χρεώσει εργατικά)
Επειδή το πας χρόνια εκεί και δεν είχες πρόβλημα μπορεί να αποφάσισε οτι ήρθε πλέον ο καιρός να αρχίσει να σε φορτώνει με προβλήματα που δημιουργεί αυτός .Αν δεν είσαι πάνω από κεφάλι του μπορεί να κάνει οτι θέλει..
Yaris έτους 2000 πεταλούδα ή κάτι άλλο