-
Αν δε κάνεις ετησίως πάνω από 25.000χλμ δεν υπάρχει λόγος να πας σε diesel πόσο μάλλον μεταχειρισμένο. Αν βγάλει ζημιά θα βγάλει στα μπεκ όπου το ένα κάνει 300-400€ και θα σαι τυχερός αν χαλάσει μόνο ένα. Ένα άλλο πρόβλημα είναι το dpf και ακόμα ένα είναι οι μύκητες στο πετρέλαιο.
Στην εταιρία έχουμε μόνο diesel και κανένα δεν έκανε κιχ, γράφουν όμως το λιγότερο 30.000χλμ/ετος, σε Ε.Ο και τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα ανεφοδιάζονται, ποτέ δεν έχουμε βάλει ενισχυτικά ενώ σχεδόν πάντα μπαίνει βιοντίζελ και όχι το καλό. Με τόσα λίγα χιλιόμετρα που θα κάνεις θα ξεχνάς ότι θέλει γέμισμα οπότε θα πρέπει να του ρίχνεις ενισχυτικά για να μην πιάσει μήκυτες. Γενικά το diesel αν δε γράφεις χιλιόμετρα πιο ακριβό θα σου βγεί.
Βιοντίζελ σε ποσοστοση έχουν όλα.
-
Έχοντας φιλο ταξιτζή (ιδιοκτήτη και οδηγό) ενός Skoda Superb diesel και μεταφέροντας τις εντυπώσεις ενός επαγγελματία με χρήση σχεδόν αποκλειστικά εντός πόλης (Θεσσαλονίκης) με diesel και 250.000 χλμ μέχρι τώρα, μου λέει πως δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο.
το πιο σημαντικό είναι να βρεις πρατήριο εμπιστοσύνης με καθαρό καύσιμο και φυσικά να τηρείς κατα γράμμα τα σέρβις του αυτοκινήτου.
ΥΓ: κι εγώ έχω diesel euro 6d αλλα λόγω κατοχής σκούτερ δεν το κινώ πολύ εντός πόλης.
-
Συγγνώμη, αλλά είσαι ταμάμ για ηλεκτρικό. Ένα Nissan Leaf (εχώ οδηγήσει τούτο δω: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/34392801-nissan-leaf κι ήταν πάρα πολύ καλό, σαν καινούριο) θα είναι ιδανικό για τη δουλειά σου. Προϋπόθεση να μην πηγαίνεις ταξίδια (δεν τα έχεις αναφέρει στην αρχική δημοσίευση, για αυτό και παίρνω το θάρρος) ή να έχεις άλλο, τέλος πάντων για αυτά (να παίρνεις των γονιών σου, ξέρω-γω). Και βέβαια, να μπορείς να το φορτίζεις στο σπίτι σου. (Ή να έχεις κάνα σούπερ-μάρκετ εκεί κοντά, που να προσφέρει δωρεάν φόρτιση για να προσελκύσει πελάτες. Θα το μπριζώνεις μια φορά την εβδομάδα και θα τη βγάζεις δωρεάν. Αλλά αν ΔΕΝ έχεις εξασφαλισμένη φόρτιση στο σπίτι, δηλαδή μια απλή μπρίζα σούκο, τότε μην κάνεις την κίνηση).
Μετάβαση σε diesel