-
Έχει κανείς άποψη από C4 και Xceed . Διαφορές τους . Δυνάμεις / Μειονεκτήματα . Σίγουρα προσωπικές απόψεις αλλά να έχει δει / δοκιμάσει και τα δύο .
Κάτοχος του Xceed 1.6D 48V στην έκδοση Premium (πριν αλλάξει και γίνει Titanium και Dynamic). Το αυτοκίνητο πραγματικά απίστευτο δεν έχω κανένα μα κανένα παράπονο και δεν είμαι από τους τύπους που ευλογούν τα γένια τους και αγιοποιούν τις επιλογές τους.
Στο θέμα της θέρμανσης-ψύξης, η επιθυμητή θερμοκρασία (22,5 βαθμοί) επιτυγχάνεται σχεδόν αμέσως. Δεν έχει δοκιμαστεί σε ακραίες συνθήκες ζέστης μιας και το έχω μόλις από τον Φεβρουάριο, αλλά στο προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας (-12 έφτασε στη Λάρισα) ανέβασε τη θερμοκρασία της καμπίνας σε 8 λεπτά περίπου.
Όσον αφορά το C4, χωρίς να το έχω οδηγήσει μου θυμίζει κλασικό γαλλικό αυτοκίνητο (όπως και το captur που είχα εξετάσει ενδελεχώς πριν καταλήξουμε στο xceed). Ωραία σχεδίαση που σου τραβά το μάτι, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό αλλά μέτρια υλικά καμπίνας και ένα infotainment system που θα είναι relevant σε λιγότερο από πενταετία.
Άποψη μου, τα πιο 'αυτοκίνητα' σε αυτά τα χρήματα ήταν οι προτάσεις της Kia (xceed, sportage), της Hyundai (tuscon) και της Suzuki (vitara, sx4).
-
Το Kia Sportage μου φαίνεται πολύ παλιό μέσα , το Tucson μου αρέσει πολύ γεμάτο αλλά ξεφεύγει από πλευράς τιμής .
To Xceed είναι εκεί κοντά προφανώς με λιγότερους χώρους από τα άλλα δύο . Οπότε πρέπει να γίνει ζύγισμα με βάσει τις ανάγκες.
-
Το Kia Sportage μου φαίνεται πολύ παλιό μέσα , το Tucson μου αρέσει πολύ γεμάτο αλλά ξεφεύγει από πλευράς τιμής .
To Xceed είναι εκεί κοντά προφανώς με λιγότερους χώρους από τα άλλα δύο . Οπότε πρέπει να γίνει ζύγισμα με βάσει τις ανάγκες.
Το sportage, αν και όντως παρωχημένο, λόγω των προωθητικών ενεργειών πριν την αντικατάσταση του το βρίσκει κανείς σε άδειες εκδόσεις στα 21000 ευρώ. Θεωρώ πως είναι πολύ καλή τιμή για τόσο μεγάλο αυτοκίνητο.
Το Tucson στην έκδοση distinctive 1.6T 180hp 6MT 2WD που ουσιαστικά είναι full extra βγαίνει στα 29000 τιμή καταλόγου με ότι πραγματικά μπορεί να ζητήσει κανείς.
Παρόλο που βρίσκω το xceed ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, αν δεν είχα τον περιορισμό του χώρου θα επέλεγα το tuscon.
-
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες . Συγκεκριμένα αναζητώ σε αυτόματα κιβώτια οπότε ανεβαίνει λίγο το tucson αλλά και πάλι σίγουρα είναι μια value for money για το πακέτο που προσφέρει . Είναι το 4wd με 180 άλογα που είναι λίγο πιο πάνω ή σε 150 άλογα και 2wd . Πήγα να δω το xceed από κοντά . Μου άρεσε γενικά . Οι χώροι πίσω μου φάνηκαν μικρότεροι σε σχέση με το c4 , τουλάχιστον στα πόδια . Αλλά σίγουρα μόνο με test drive βλέπεις τα πιο σημαντικά . Όσο για το tucson το έχω δοκιμάσει και μου αρέσει πολύ αλλά πέρα από το αυξημένο κόστος αγοράς ανεβαίνει το κόστος και της βενζίνης αρκετά σε σχέση με τα c4 ή xceed .
SUV στις 30.000 με αεραγωγούς Πίσω