-
Το 2017 πήρα το εγχειρίδιο από το grand cherokee που είχα, να ψάξω για το τι καθίσματα έπαιρνε.... Ψάχνω για isofix στο εγχειρίδιο και πουθενά. Ψάχνω για τα πλαστικά κουμπάκια πάνω στα καθίσματα που το δηλώνουν... Τίποτα.... Σύστημα latch λέει..... Ε λέω θα πάρω αναγκαστικά με ζώνες. Αγοράζω 2 sparco από skroutz, έρχονται μετά από 1 εβδομάδα.... Πάω να τα τοποθετήσω και είναι κοντές οι ζώνες του αυτοκινήτου..... Διαβάζω ότι πρέπει να βάλω προέκταση.... Αγοράζω τις προεκτάσεις που έρχονται από Αμερική μετά από 10 μέρες με express αποστολή.... Τις βάζω πάνω και λέω είμαστε κούκλοι.....
@@@. τα καθίσματα με το δέσιμο με τις ζώνες, πήγαιναν βόλτα. Πάω σε κανονικό κατάστημα, τσιμπάω μια πωλήτρια και της λέω, 'πες μου τι να κάνω'.... Μου δείχνει της peg perego με isofix. Διάλογος...
- 'Άμα είχε το αμάξι isofix, δε θα ήμουν εδώ'
-'Ποιος σου είπε ότι δεν έχει;'
-'Το εγχειρίδιο γράφει latch'
-'Τι χάνεις;'
-'Μάλλον τα 2 sparco που πλήρωσα και τις προεκτάσεις για τισ ζώνες'
-'Δίδυμα;'
-'Ω,ναι'
-'Και χωρίς βάσεις και αυγά, νομίζεις θα πάς κάπου; Ξέρεις πόση ώρα θα σου παίρνει να τα βγάζεις από το καρότσι, για να δέσεις 2 μωρά; Από το σπίτι μέχρι το αυτοκίνητο θα τα έχεις αγκαλιά; Και αν εσύ ή η σύζυγος είστε μόνοι;'
Πάμε στο αυτοκίνητο, σπρώχνει λίγο την πλάτη από το κάθισμα και εμφανίζονται οι γάντζοι του isofix..... Να σου γ@μισω.....
Τελικά τα sparco τα έκανα δώρα σε φίλους, γιατί είχα χαλάσει τις συσκευασίες και δεν τα δεχόντουσαν πίσω.
Γιατί έγραψα την ιστορία και το σεντόνι.... Όταν έχουμε τέτοιες απορίες, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να επισκευτούμε τους ειδικούς. Και αν λόγο κορωνοϊού είναι δύσκολο, ας τους κάνουμε ένα τηλέφωνο. Γιατί θυμάμαι είχα ρωτήσει και εγώ στο φορουμ του jeep, και οι απαντήσεις με οδήγησαν στα sparco.....
Οπότε στο φίλο μας με το επερχόμενο νέο μέλος(με το καλό), του προτείνω να πάρει ένα τηλέφωνο στη Χ Λητώ, και να ρωτήσει τί λύσεις έχει. Σίγουρα θα τους το έχει ρωτήσει και κάποιος άλλος. Και επειδή θα θέλησαν να πουλήσουν και να εξυπηρετήσουν ίσως να έχουν έτοιμη λύση.
-
Ευχαριστώ φίλε για τον χρόνο σου να μου γράψεις κάτι που θα με κάνει να μην σκάω... σίγουρα θα πάω σε μαγαζί και δεν θα κάνω τίποτα πριν το ψάξω καλά.
Σε ευχαριστώ και καλά να είμαστε να έχουμε τέτοιος απορίες!!!
-
Ξέρει κανείς σας καθίσματα με μικρό πλάτος για να χωρέσουν πιο άνετα 3;
https://www.madeformums.com/reviews/best-car-seats-that-fit-3-in-the-back-of-most-cars/
Για δες αν υπαρχει καποιο απο αυτα στην αγορά. Μετά πρεπει να τσεκαρεις ενα ενα τα χαρακτηριστικα
-
@Kyr80 +100 !
-
Για δίδυμα δεν ξέρω αλλά για 1 παιδί το αυγό δεν μου φαίνεται τόσο πρακτικό. Γιαυτό και πήγα κατευθείαν σε 0-18kg
Το αυγό δείχνει εκ πρώτης όψεως βολικό αλλά:
-
Προσθέτει αρκετό βάρος στην μεταφορά του παιδιού απο-προς το αυτοκίνητο.
-
Σύντομα θα πρέπει να το αντικαταστήσεις.
-
Το πρώτο διάστημα έτσι και αλλιώς δεν κάνεις πολλές διαδρομές με το παιδί.
Εμείς το μωρό το βγάλαμε από το μαιευτήριο πριν μια βδομάδα με ένα πορτ μπεμπε και μπήκε στο αμάξι στο Joie i-Spin 360 που είχαμε πάρει. Σαν εφαρμογή στο μωρό δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.
-
-
Για δίδυμα χωρίς αυγό θα μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή που δεν τα πήρες διότι κερδίζεις χρόνο και τα ακουμπάς και κάτω τα αυγά αν χρειαστεί για να τα τοποθετήσεις στο αυτοκίνητο!
Για δίδυμα δεν ξέρω αλλά για 1 παιδί το αυγό δεν μου φαίνεται τόσο πρακτικό. Γιαυτό και πήγα κατευθείαν σε 0-18kg
- Προσθέτει αρκετό βάρος στην μεταφορά του παιδιού απο-προς το αυτοκίνητο.
- Σύντομα θα πρέπει να το αντικαταστήσεις.
- Το πρώτο διάστημα έτσι και αλλιώς δεν κάνεις πολλές διαδρομές με το παιδί.
Εμείς το μωρό το βγάλαμε από το μαιευτήριο πριν μια βδομάδα με ένα πορτ μπεμπε και μπήκε στο αμάξι στο Joie i-Spin 360 που είχαμε πάρει. Σαν εφαρμογή στο μωρό δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.
[/quote]
-
εγώ πάλι το αυγό chicco το έλιωσα , μου το έδωσαν δανεικό και έβαλα και τα 2 παιδιά μέσα ... είχα 3θυρο και μέχρι να πάρω το captur με έσωσε ! Το κακό με το αυγό είναι ότι όλο το σετ (αυγό - πορτ μπεμπέ - καρότσι ) ακριβό και για μειωμένη χρήση , μόλις μεγαλώσει λίγο το παιδί πάνε όλα στο πατάρι και ψάχνεις καρότσια βόλτας και καινούρια καθίσματα ! τα 0-36κιλά είναι νομίζω είναι η χρυσή τομή !
-
Καλά, σίγουρα, το 0-36 θα ήταν ακόμα καλύτερο αλλά δεν είδα κάποιο με αξιόλογη απόδοση στα crash test. Η επιλογή μου έγινε ανάμεσα σε αυτα: https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/kindersicherheit/kindersitztest/
-
- Προσθέτει αρκετό βάρος στην μεταφορά του παιδιού απο-προς το αυτοκίνητο.
- Σύντομα θα πρέπει να το αντικαταστήσεις.
- Το πρώτο διάστημα έτσι και αλλιώς δεν κάνεις πολλές διαδρομές με το παιδί.
Αν είσαι νέος πατέρας, απλά περίμενε.... Sparco 0-18 είχα πάρει και τα έδωσα δώρο. Δηλαδή αν τα κριτήριά σου είναι μόλις μιας εβδομάδας(να σου ζήσει και να είναι γερό), τότε πίστεψέ με. Το αυγό είναι το ιδανικό για το ξεκίνημα. Το δένεις μέσα στο σπίτι. Το κουβαλάς με ασφάλεια μέχρι το αυτοκίνητο ή το καρότσι. Η αγκαλιά είναι ότι το ωραιότερο, αλλά δεν είναι ασφαλής σε σχέση με το αυγό. Γλιτώνεις όλα τα βάλε βγάλε του μωρού σε διαφορετικά καθίσματα. Και απλά κουμπώνεις το ίδιο κάθισμα παντού. Επιπλέον στα 0-18 δεν ξαπλώνει τόσο το καθισματάκι και ζορίζονται τα μωρά.
Στο 1) τα μωρά είναι πούπουλα. Ακόμα και η σύζυγος μέχρι που δε χωρούσαν, το σήκωνε άνετα το ένα. Εγώ τα είχα σε κάθε χέρι από ένα.
-
Έχει σίγουρα αυξημένο κόστος η όλη φάση. Δηλαδή πληρώνεις αρκετά χρήματα, και σύντομα θα χρειαστείς αλλαγή.
-
Δεν ξέρω τώρα με τον κορωνοϊό, αλλά εμείς είμασταν κάθε μέρα για ώρες έξω. Και ξεσκάει η μάνα(που τα έχει δει όλα κωλυόμενα τους πρώτους μήνες), και είναι το καλύτερο νανούρισμα η βόλτα. Ειδικά η βόλτα στο αυτοκίνητο
-
Για δίδυμα χωρίς αυγό θα μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή που δεν τα πήρες διότι κερδίζεις χρόνο και τα ακουμπάς και κάτω τα αυγά αν χρειαστεί για να τα τοποθετήσεις στο αυτοκίνητο!
Εγώ τα χρησιμοποιύσα και αντί για το καρότσι, όταν δεν πηγαίναμε με τα πόδια. Δηλαδή πηγαίναμε κάπου έξω και φαγητό ή καφέ. Και δεν χρησιμοποιούσαμε το καρότσι. Τοποθετούσαμε το κάθε αυγό σε ένα κάθισμα με μπράτσα για να μην υπάρχει κίνδυνος, και είμασταν αρχηγόπουλα....
Γενικά ακούω κόσμο που ζορίζεται με ένα μωρό, και γελάω. Όπως γελάει μαζί μου και γνωστός με τρίδυμα....
-
2 σετ*2 υποδοχές έχω φίλε. Ενώ στις πλάτες έχω για 3 γάντζους. Σίγουρα πρεπε να κοιτάξω πόσο μπορώ να κερδίσω σε πλάτος από τα καθίσματα για να χωρέσουν 3 μαζί πίσω!
kyr80 wrote:
Δεν κατάλαβα αν έχει 4 ή 6 υποδοχές στη βάση των πίσω καθισμάτων. Άσε τα άγγiστρα στην πλάτη. Εκείνα είναι για το σύστημα latch των αμερικάνων.
Υπάρχουν χρόνια στην Ελλάδα καθισματάκια isofix με 'άγκυρες' , είτε οι άγκυρες πιάνουν στην πλάτη του καθίσματος είτε στον πάτο του πορτ-μπαγκάζ!
Ούτε εγώ κατάλαβα αν έχεις 3 σετ * 2 υποδοχές ή 2σετ * 2 υποδοχές! Όπως και να έχει δύσκολα θα βρεις 3 καθίσματα να χωράνε στο αυτοκίνητο σου , νομίζω η λύση να κάθεται η σύζυγος πίσω ίσως να είναι και μονόδρομος , θα υπάρχει και μεγάλη δυσκολία να κουμπώνεις την ζώνη στον μεσαίο επιβάτη !
[/quote]
-
2 σετ*2 υποδοχές έχω φίλε. Ενώ στις πλάτες έχω για 3 γάντζους. Σίγουρα πρεπε να κοιτάξω πόσο μπορώ να κερδίσω σε πλάτος από τα καθίσματα για να χωρέσουν 3 μαζί πίσω!
Τότε 'μόνο' 2 isofix μπορείς να βάλεις πίσω.
-
Αυτό λέω και εγώ εκτός αν κρύβεται πουθενά το άλλο σετ. Το ότι γράφουν όλοι ότι παίρνει 3 isofix ψάχνω να βρω κιόλας!!
Fotios84 wrote:
Τότε 'μόνο' 2 isofix μπορείς να βάλεις πίσω.
[/quote]
-
Μπορεί να παίρνει 2 πίσω και 1 στη θέση του συνοδηγού. Λογικά έχει και εκείνο τα κάθισμα isofix.
-
Μπορεί να παίρνει 2 πίσω και 1 στη θέση του συνοδηγού. Λογικά έχει και εκείνο τα κάθισμα isofix.
Πολύ σωστά, το 3ο isofix είναι στη θέση του συνοδηγού στα περισσότερα αυτοκίνητα που έχουν 3.
Για τι αυτοκίνητο μιλάμε;
Σίγουρα το manual θα τα αναφέρει αυτά, θυμάμαι το manual του Saxo/206 είχε ολόκληρο κεφάλαιο για αυτό και γραμμένο με μεγάλη προσοχή.
Προσοχή, ότι πάρετε να είναι i-Size.
-
Opel insignia grand sport. Όπου.εχω διαβάσει λένε για 3 isofix πίσω τι να πω θα την βρούμε την άκρη!
-
Opel insignia grand sport. Όπου.εχω διαβάσει λένε για 3 isofix πίσω τι να πω θα την βρούμε την άκρη!
https://www.parkers.co.uk/vauxhall/insignia/sports-tourer/review/practicality/
Νομίζω είναι ξεκάθαρο, πώς μπορείς να μην τις βλέπεις;!
Όντως, ένα με 3 isofix πίσω.
-
Σύμφωνα με τα user manual
https://www.vauxhall.co.uk/owners/information-and-safety/owners-manuals/insignia.html
Δεν έχει πίσω 3 isofix. Το μεσαίο καθισματάκι πιάνει με τη ζώνη 3ων σημείων.
-
Βλέπω τη σύζυγο πίσω στο κέντρο και ένα κάθισμα στο συνοδηγό..... Και αυτό μόνο αν είναι αδύνατη. Αλλιώς θα παίξεις με καρεκλάκι που δένεται με τις ζώνες όπως παλιά. Όχι ότι ασφαλέστερο στις μέρες μας, Αλλά κάπως πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου. Σκέψου αν σε παίρνει κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον η αλλαγή του αυτοκνήτου. Γιατί με 2 τρίχρονα και ένα νεογέννητο θα φας πολλά χρόνια με 3 καρεκλάκια,
Αν θυμάμαι καλά μόνο κάτι πολυμορφικά έχουν 3 isofix πίσω και κάτι 7θέσια. To scenic του πατέρα μου έχει 3 isofix πίσω
-
Εγώ βλέπω άλλο manual που έχει 3 isofix πίσω, απλά δεν μπαίνουν για όλες τις ηλικίες (αν είναι πολύ μεγάλα τα καθισματακια δεν χωράνε 3).
https://www.manualslib.com/manual/455282/Opel-Insignia.html?page=61#manual
Μπροστά δεν έχει isofix σε 2-3 manual που κοίταξα.
https://www.manualslib.com/manual/455282/Opel-Insignia.html?page=64#manual
Βγάλε 2-3 φωτό το πίσω κάθισμα και θα δούμε. Λογικά θα φαίνεται.
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ