-
Καλησπέρα σας
Έχω το εξής πρόβλημα: Όταν το αμάξι μου πιάνει ανηφόρα για πολλή ώρα βγάζει ντουμανι γκριζωπο καπνό από την εξάτμιση και μυρίζει καμμένο. Αφού σταματήσω και βάλω πάλι μπροστά λίγο αργότερα αυτό παύει. Ύστερα από έλεγχο στο συνεργείο δε βρέθηκε πρόβλημα στη μηχανή. Παρατήρησα όμως ότι το λάδι είναι δύο δάχτυλα πάνω από το max. Παίζει αυτό κάποιον ρόλο;
Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα σας
Έχω το εξής πρόβλημα: Όταν το αμάξι μου πιάνει ανηφόρα για πολλή ώρα βγάζει ντουμανι γκριζωπο καπνό από την εξάτμιση και μυρίζει καμμένο. Αφού σταματήσω και βάλω πάλι μπροστά λίγο αργότερα αυτό παύει. Ύστερα από έλεγχο στο συνεργείο δε βρέθηκε πρόβλημα στη μηχανή. Παρατήρησα όμως ότι το λάδι είναι δύο δάχτυλα πάνω από το max. Παίζει αυτό κάποιον ρόλο;
Ευχαριστώ
-
Αν είναι ντήζελ έχεις ήδη μεγάλο πρόβλημα, άμεσα άλλαξε λάδια.
-
Αν είναι ντήζελ έχεις ήδη μεγάλο πρόβλημα, άμεσα άλλαξε λάδια.
Όχι, είναι βενζίνη...
-
Παντως τα λαδια δεν ειναι καλο να ειναι πανω απο το max . Αφαίρεσε την εξτρα ποσοτητα ή αλλαξε λαδια
-
Παντως τα λαδια δεν ειναι καλο να ειναι πανω απο το max . Αφαίρεσε την εξτρα ποσοτητα ή αλλαξε λαδια
Σ' ευχαριστώ!
-
το μοτέρ έχει γράψει τα km του, απλά πράγματα...
-
το μοτέρ έχει γράψει τα km του, απλά πράγματα...
Αυτό είναι αλήθεια, αλλά από τη στιγμή που στο συνεργείο δε βρίσκουν πρόβλημα στη μηχανή... Δεν αξίζει να ασχοληθώ;
-
Τι αμάξι/χλμ; Τα λάδια είναι καθαρά; Τα νερά σου είναι οκ;
-
Τι αμάξι/χλμ; Τα λάδια είναι καθαρά; Τα νερά σου είναι οκ;
Το αμάξι είναι 25ετιας hyundai accent με λίγα πάνω από 200.000 km, τα λαδια και τα νερά είναι καθαρά
-
Έκανες τη μέτρηση σωστά; Δλδ με το αμάξι ζεστο και 5-10' αφού το έχεις σβήσει; Το 2 δάχτυλα που λες δεν το πιάνω ακριβώς. Πόσα εκατοστά πάνω από το μαξ;
Πότε το έλεγξες πριν από αυτή τη φορά; Ήταν νορμάλ τότε;
-
Έκανες τη μέτρηση σωστά; Δλδ με το αμάξι ζεστο και 5-10' αφού το έχεις σβήσει; Το 2 δάχτυλα που λες δεν το πιάνω ακριβώς. Πόσα εκατοστά πάνω από το μαξ;
Πότε το έλεγξες πριν από αυτή τη φορά; Ήταν νορμάλ τότε;
Η μέτρηση έγινε 2 φορές, την πρώτη το πρωί πριν ξεκινήσω (δηλαδή με εντελώς κρύα μηχανή) και η δεύτερη μετά τον καπνό που είδα από την εξάτμιση. Και στις δύο περιπτώσεις το λάδι ήταν περισσότερο περίπου 2cm.
Στο συνεργείο είδαν και την πίεση και τα μπουζί και όλα ήταν εντάξει...
-
Στο συνεργείο, δεν τους έκανε εντύπωση η στάθμη του λαδιού;
Με τόσο λάδι, πιθανόν να κολυμπάει και ο στρόφαλος..
-
Στο συνεργείο, δεν τους έκανε εντύπωση η στάθμη του λαδιού;
Με τόσο λάδι, πιθανόν να κολυμπάει και ο στρόφαλος..
Πήγα ξανά σήμερα και τους ζήτησα να αφαιρέσουν λάδι. Ο μηχανικός είπε ότι δεν είναι απαραίτητο αλλά επέμεινα και το έκανε... Θα το δοκιμάσω ξανά σε ανηφόρα για να δω αν αλλάξει κάτι...
Καπνός από εξάτμιση