-
https://www.liberal.gr/news/st-petsas-apodokimazoume-ti-fiesta-tis-tourkias-stin-agia-sofia/304817
Στελλάκη αραξε την πέτσα σου αγόρι μου. Σκεφτείτε να μην 'είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ' δλδ...
(Στρατηγική) ψυχραιμία και δες κάνα καινούργιο σήριαλ από το γραφείο τύπου του Φαληρου να χαλαρωσεις.
Disclaimer: 10000 φορές μακάρι να είναι έτσι + οφείλουμε ως χώρα να κάνουμε τα δέοντα όταν απειλούμαστε από οποιονδήποτε. Απλά ο,τι λέμε πρέπει να είμαστε σίγουροι οτι ισχύει*._
*Θα κολυμπάμε μέχρι τη Σικελία είπε ένα μογγολο. Πάρε μια συνταγή για φασολαδα και έλα...
-
Το μιλιτέρ πάει με όλα , σαν την κόλα...
-
Μιλάμε για κράτη με ιθαγενείς. Όχι αποικιοκρατικά. Όταν άλλαξε η γλώσσα που γράφονται οι νόμοι από Λατινική σε Ελληνική καθότι αυτή μιλούσαν στο κράτος προφανώς το ανατολικό τμήμα έγινε και τυπικά αυτό που ήταν και εθνικά
Αυτή η συλλογιστική είναι ευεπίφορη σε εθνικιστικές επιρροές που ονειρεύονται Ελληνικές Αυτοκρατορίες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το Βυζάντιο. Οι Βυζαντινοί μάλιστα κατέστρεψαν οτιδήποτε είχε σχέση με την Αρχαία Ελλάδα, την αρχαία θρησκεία κλπ. Το Βυζάντιο ήταν η συνέχεια της Ρώμης στα πάντα και δεν είχε καμία σχέση με την Αρχαία Ελλάδα.
-
Και τα ξέρει καλύτερα και από τον Στεφανή...
-
Είδες πουθενά ανακρίβειες ?
-
criuser wrote:
Δεν γίνονται υπερπτήσεις ? Δεν γίνονται όλα αυτά που αναφέρει ? Αν ο Στεφανής ήταν ναύαρχος ή αεροπόρος ή δεν ήταν στρατιωτικός αλλά πολιτικός θα τον υποστήριζες τόσο ζεστά ?
ναί ! θα απαντήσης . ευχαριστώ !
-
REALZEUS wrote:
criuser wrote:
Δεν γίνονται υπερπτήσεις ? Δεν γίνονται όλα αυτά που αναφέρει ? Αν ο Στεφανής ήταν ναύαρχος ή αεροπόρος ή δεν ήταν στρατιωτικός αλλά πολιτικός θα τον υποστήριζες τόσο ζεστά ?
ναί ! θα απαντήσης . ευχαριστώ !
Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Και υπερπτήσεις γίνονται και τα πάντα. Τον Μιλιτέρ που την είδε Κολοκοτρώνης κατακρίνω.
ΥΓ: Αν δεν ήταν Στρατιωτικός (δεν έχει σημασία ποιου Κλάδου), σίγουρα δεν θα του έδινα τόση σημασία.
-
Εγώ δεν έχω αντιληφθεί ότι μεροληπτεί κάπου, αναφέρει αυτά που γίνονται και δεν τα βρίσκω σε κανάλια και εφημερίδες, αν ενοχλείσαι / ενοχλείστε γιατί αναφέρει θέματα των Ε.Δ και για τα εθνικά θέματα δεν με αφορά, αν θέλεις ανοιχτά σύνορα και είσαι ψυχοπονιάρης για τους μετανάστες θα σου πω ότι όλοι είμαστε αλλά όχι σε βάρος της ασφάλειας, την οικονομίας, και της αλλοίωσης του πληθυσμού της χώρας.
Είμαστε μια χώρα συντεταγμένη, ακολουθούμε όλους τους διεθνείς κανόνες και απαιτούμε σεβασμό από τους επισκέπτες της, είτε είναι νόμιμοι, είτε λαθραίοι, το να διαβάζουμε για την υποχωρητικότητα της χώρας απέναντι στην Τουρκία ( των πολιτικών ηγεσιών και όχι των ηγεσιών των Ε.Δ ) δεν είναι ούτε κακό, ούτε επιλίψημο, ούτε το Militaire και το SLpress από ότι έχω αντιληφθεί εκφράζονται κομματικά, έχουν χαμηλούς τόνους και ενημερώνουν, αν η σκέτη αχρωμάτιστη αλήθεια της ενημέρωσης σε / σας βρίσκει αντίθετους ή μην διαβάζετε, ή πείτε στη διαχείριση να με επαναφέρει στην τάξη, βρίσκω σωστά αυτά τα δύο site σε αντίθεση με άλλα site που έχουν και κομματική απόχρωση με έντονη ροπή στην δεξιά και με υψηλούς τόνους, αν έχω λάθος να μου το πεις / πείτε.
-
criuser wrote:
Μιλάμε για κράτη με ιθαγενείς. Όχι αποικιοκρατικά. Όταν άλλαξε η γλώσσα που γράφονται οι νόμοι από Λατινική σε Ελληνική καθότι αυτή μιλούσαν στο κράτος προφανώς το ανατολικό τμήμα έγινε και τυπικά αυτό που ήταν και εθνικά
Αυτή η συλλογιστική είναι ευεπίφορη σε εθνικιστικές επιρροές που ονειρεύονται Ελληνικές Αυτοκρατορίες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το Βυζάντιο. Οι Βυζαντινοί μάλιστα κατέστρεψαν οτιδήποτε είχε σχέση με την Αρχαία Ελλάδα, την αρχαία θρησκεία κλπ. Το Βυζάντιο ήταν η συνέχεια της Ρώμης στα πάντα και δεν είχε καμία σχέση με την Αρχαία Ελλάδα.
Οι χριστιανοί κατάστρεψαν ότι μπορούσαν από αυτά που είχαν σχέση με την αρχαία Ελλάδα και στην Ιταλία αντίστοιχα ότι μπορούσαν από αρχαία ρωμαϊκά,άρα καμία σχέση ότι και καλά ήταν Ρωμαίοι που κατέστρεφαν αρχαιοελληνικά μνημεία.
-
**Πόση αλήθεια σε λίγες σειρές !!! **
Ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε ότι “δεν συμφέρει την Τουρκία να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, καθώς έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό της, στη Λιβύη, τη Συρία αλλά και στον τομέα της ενέργειας και συνεπώς, δεν επιθυμεί ένα μέτωπο με την ΕΕ.”
ειμαστε τόσο χεσμένοι πάνω μας που ο υφεθα είπε μέτωπο όχι με την Ελλάδα αλλά με την ΕΕ (που και καλά θα τρέξει να μας βοηθήσει )
-
Δεν υπάρχουν εύκολοι τρόποι γι΄ αυτό και μάλλον αυτή είναι η αιτία που αποφεύγουν να κάνουν αυτή τη συζήτηση
οντως οι τελευταίες κυβερνήσεις προσποιούνται ότι βρέχει ( όταν μας φτύνουν) και αφήνουν την καυτή πατάτα στον επόμενο. Το πιθανότερο οι δεξιοί να περιμένουν ποτέ θα ξανακυβερνήσει ο Τσίπρας για να δώσει άλλη μια εθνικά συμφέρουσα λύση στα ελληνοτουρκικα,όπως έκανε με το μακεδονικό.
-
Κύριος παράγοντας για την έκβαση μίας σύγκρουσης , είναι και η επιλογή του χρόνου της σύγκρουσης .
Κλασσικό παράδειγμα το 1897 που είμαστε μόνοι μας χωρίς σοβαρή προετοιμασία και οι Τούρκοι έφτασαν για πλάκα στην Λαμία και θα κατέβαιναν και στην Αθήνα , αν δεν έβαζαν βέτο οι ξένοι προστάτες , με το αζημίωτο πάντα ...
Μόλις 15 χρόνια μετά , που είμαστε μαζί με άλλους που και εκείνοι ήταν ισχυροί και η Τουρκία είχε τον διχασμό των νεότουρκων , μέσα σε λίγες εβδομάδες , διπλασιάσαμε την χώρα , γιατί οι συνθήκες ήταν ευνοικές .
Σήμερα έχουμε απέναντι μας έναν τύπο στα τελειώματα του τα πολιτικά και έτσι είναι σε πανικό και θέλει να δημιουργήσει θέματα , εμείς είμαστε αμέσως μετά από κρίση , αλλά πλέον με την παγκόσμια κρίση και τα 60 δις που θα πάρουμε , μας δίνεται η ευκαιρία να ολοκληρώσουμε τον εκσυγχρονισμό της χώρας .
Τα λεφτά είναι πολλά για να τα ρισκάρουμε σε πόλεμο με τους Τούρκους . Εμείς λοιπόν τώρα το παπί , για καμια 10αριά χρόνια , γιατί τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν .
Τα λεφτά που έρχονται , έρχονται γιατί ο Μακρόν κατάλαβε πως αν δεν ζορίσει την Μέρκελ που είναι σε παρακμή και δεν έχει σοβαρό διάδοχο τώρα , η Λεπέν θα πάρει 60 % στις επόμενες εκλογές . Αν μάλιστα άφηνε την Ιταλία να ταπεινωθεί , τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για αυτόν . Ετσι έχουμε ένα μεγάλο βήμα προς την ενοποίηση με τον ιό .
Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ότι η Ευρώπη θα προχωρήσει με μεγάλα βήματα προς την ενοποίηση την οικονομική .
Αν λοιπόν αυτή επιτευχθεί , η αμυντική είναι μικρότερου κόστους , οπότε εκεί τα τουρκικά παιχνίδια θα είναι αλλιώς .
Να δούμε τι πολιτική θα ακολουθήσει και η Αμερική , γιατί αν ξαναβγεί ο Τράμπ , θα ξέρει ότι πλέον μπορεί να κάνει ότι θέλει αφού δεν θα έχει θέμα εκλογών μπροστά του και νέας θητείας .
Αν η Αμερική συνεχίσει να αποσύρεται αμυντικά από την Ευρώπη , τότε η Ευρώπη θα πρέπει να δει την δική της άμυνα μόνη. Και προφανώς θα ήθελε τα όποια κοιτάσματα της Μεσογείου να ανήκουν σε δικά της μέλη , όπως η Ελλάδα και η Κύπρος , ενώ μπορεί το Ισραήλ να γίνει μέλος του ΕΟΧ , όπως είναι και στο ποδόσφαιρο .
Στα θέματα στρατηγικής , η υπομονή και η διορατικότητα , είναι μεγάλα χαρίσματα .
Για το μιλιταίρ , αυτά που γράφω , είναι γιατί πριν 2-3 χρόνια , έγραφε υπέρ του μεταναστευτικού , όσο αυτό ανέβαζε την ΧΑ . Τώρα κάνει στροφή 180 μοιρών . Εμένα αυτά δεν μου αρέσουν . Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα για την χώρα μας , είτε είναι πάνω , είτε είναι κάτω τα άκρα . Δεν εξαρτάται από αυτά , όπως η αναξιοπιστία των διαφόρων σάιτ .
-
Δεν το παρακολουθούσα πριν τρία χρόνια, με ενδιαφέρει το σήμερα, αν αυτά που γράφει σήμερα είναι σωστά με καλύπτουν και δεν θα γυρίσω πίσω που δεν είχα άποψη, θεωρώ ότι σήμερα το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η Τουρκία και οι ειδήσεις γύρω από αυτήν, και όχι τι έκανε το militaire την εποχή του Τσίπρα και της Χ.Α.
-
REALZEUS wrote:
criuser wrote:
Οι χριστιανοί κατάστρεψαν ότι μπορούσαν από αυτά που είχαν σχέση με την αρχαία Ελλάδα και στην Ιταλία αντίστοιχα ότι μπορούσαν από αρχαία ρωμαϊκά,άρα καμία σχέση ότι και καλά ήταν Ρωμαίοι που κατέστρεφαν αρχαιοελληνικά μνημεία.
Οι Ρωμαίοι και οι Έλληνες είχαν γίνει την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου ο ίδιος λαός, η μεταφορά της πρωτεύουσας στην Ανατολή δείχνει ότι ο μεγαλύτερος πληθυσμός της αυτοκρατορίας ήταν Ελληνικής καταγωγής. Η αλλαγή της θρησκείας έγινε μάλλον για πολιτικούς λόγους, με την μονοθειστική θρησκεία θα μπορούσε ο αυτοκράτορας να έχει έλεγχο σε ολόκληρη την αυτοκρατορία, με τις παλιότερες θρησκείες ήταν δύσκολο και η αυτοκρατορία θα πήγαινε σε διάλυση όπως αυτή του Μ.Αλεξάνδρου. Ο διαχωρισμός έγινε κατόπιν ανάμεσα σε εθνικούς και χριστιανούς, όχι Έλληνες και μη Έλληνες, χριστιανοί έπρεπε να γίνουν όλοι γι΄αυτό αποφάσισαν να εξοντώσουν τους εθνικούς με την βία.
-
Εγώ δεν έχω αντιληφθεί ότι μεροληπτεί κάπου, αναφέρει αυτά που γίνονται και δεν τα βρίσκω σε κανάλια και εφημερίδες, αν ενοχλείσαι / ενοχλείστε γιατί αναφέρει θέματα των Ε.Δ και για τα εθνικά θέματα δεν με αφορά, αν θέλεις ανοιχτά σύνορα και είσαι ψυχοπονιάρης για τους μετανάστες θα σου πω ότι όλοι είμαστε αλλά όχι σε βάρος της ασφάλειας, την οικονομίας, και της αλλοίωσης του πληθυσμού της χώρας.
Είμαστε μια χώρα συντεταγμένη, ακολουθούμε όλους τους διεθνείς κανόνες και απαιτούμε σεβασμό από τους επισκέπτες της, είτε είναι νόμιμοι, είτε λαθραίοι, το να διαβάζουμε για την υποχωρητικότητα της χώρας απέναντι στην Τουρκία ( των πολιτικών ηγεσιών και όχι των ηγεσιών των Ε.Δ ) δεν είναι ούτε κακό, ούτε επιλίψημο, ούτε το Militaire και το SLpress από ότι έχω αντιληφθεί εκφράζονται κομματικά, έχουν χαμηλούς τόνους και ενημερώνουν, αν η σκέτη αχρωμάτιστη αλήθεια της ενημέρωσης σε / σας βρίσκει αντίθετους ή μην διαβάζετε, ή πείτε στη διαχείριση να με επαναφέρει στην τάξη, βρίσκω σωστά αυτά τα δύο site σε αντίθεση με άλλα site που έχουν και κομματική απόχρωση με έντονη ροπή στην δεξιά και με υψηλούς τόνους, αν έχω λάθος να μου το πεις / πείτε.
Όχι απλά μεροληπτεί, αλλά κάνει και τραγική εθνικιστική προπαγάνδα. Απλά τυχαίνει να το συμπαθείς επειδή συμπίπτει με τις απόψεις σου.
Το δε πρόβλημά μου με τον Καρβουνόπουλο είναι ότι επιτίθεται σε Υπηρεσιακούς παράγοντες εδώ και χρόνια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να επιτίθεται στους πολιτικούς, αλλά όχι στους στρατιωτικούς που δίνουν αίμα!!! Ειδικά τον Στεφανή τον έχει στοχοποιήσει εδώ και χρόνια. Μπορεί να είμαι αντίθετος ιδεολογικά με τον Στρατηγό, αλλά επειδή τον γνωρίζω, έχω να πω ότι είναι άψογος Αξκος και αληθινός πατριώτης!!! -
REALZEUS wrote:
criuser wrote:
Οι χριστιανοί ήταν ταλιμπάν, δεν διαφωνούμε σε αυτό. Στην Ιταλία όμως οι παπικοί δεν έκαναν τέτοια αίσχη. Το ότι οι Βυζαντινοί θεωρούσαν εαυτούς Ρωμαίους όμως δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς. Η λέξη Έλληνας δεν υπήρχε καν, Ρωμιός (εκ του Ρωμαίος) στην καλύτερη.
-
21 Quadra wrote:
Όχι απλά μεροληπτεί, αλλά κάνει και τραγική εθνικιστική προπαγάνδα. Απλά τυχαίνει να το συμπαθείς επειδή συμπίπτει με τις απόψεις σου.
Το δε πρόβλημά μου με τον Καρβουνόπουλο είναι ότι επιτίθεται σε Υπηρεσιακούς παράγοντες εδώ και χρόνια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να επιτίθεται στους πολιτικούς, αλλά όχι στους στρατιωτικούς που δίνουν αίμα!!! Ειδικά τον Στεφανή τον έχει στοχοποιήσει εδώ και χρόνια. Μπορεί να είμαι αντίθετος ιδεολογικά με τον Στρατηγό, αλλά επειδή τον γνωρίζω, έχω να πω ότι είναι άψογος Αξκος και αληθινός πατριώτης!!!Αν εννοείς ότι οι πολιτικοί κάνουν - λάθη και παραλείψεις, το λέω πολύ στρογγυλά αυτό - και όχι οι στρατιωτικοί, τότε είσαι από τους ελάχιστους ίσως και ρομαντικός που το πιστεύουν αυτό. Βλέπω πως δεν εξετάζεις γιατί επιτίθεται στους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά μένεις μόνο στο ότι τους επιτίθεται, δηλαδή αποκλείεις να είναι σωστός ο Καρβουνόπουλος και λάθος οι παράγοντες, πόσο μάλλον οι στρατιωτικοί που τους θεωρείς αλάνθαστους, πολύ περίεργο σκεπτικό.
Και ο Παπαδόπουλος με τον Παττακό, Μακαρέζο, Ιωαννίδη κλπ με το δικό τους σκεπτικό ήταν πατριώτες.
Η εθνικιστική πραπαγάνδα ποιά είναι ? Αυτή που λέει ότι μας έχει καταβάλλει φοβικό σύνδρομο ? Μήπως αυτή που λέει ότι δεν πρέπει να χαρίσουμε το Αιγαίο ? Μήπως αυτή που λέει για τους μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική, για τους Σομαλούς κλπ για το κακό ΝΑΤΟ, για τη φύλαξη των συνόρων ?
..
-
Προφανώς Παναγιώτη όλοι κάνουν λάθη. Δεν υπάρχει κανείς αλάνθαστος και λάθος δεν μπορεί να συμβεί μόνον όταν υπάρχει πλήρης αδράνεια (που κι αυτό λάθος είναι). Μιλάω όμως για συγκεκριμένη κριτική κατά του τότε Α/ΓΕΣ, Δτγου Στεφανή. Τον κακολογούσε για τα πάντα, με ξεκάθαρα πολιτική ατζέντα. Το ΓΕΣ λειτουργούσε άψογα και ο Πάρις έλεγε ότι είναι υπό διάλυση, μάλλον επειδή κάποιοι 'δικοί του' εκεί μέσα δεν 'ταΐζονταν' πλέον...
Δεν γίνεται να γνωρίζουμε τα εσωτερικά του ΓΕΣ, οπότε το - τάϊσμα - μόνο υποθετικά μπορούμε να το αναφέρουμε, όχι πως αποκλείεται γιατί είναι γνωστό ότι η σφηγκοφωλιά στις προμήθειες των Ε.Δ καλά κρατεί από δεκάδες χρόνια, και είναι γνωστό ότι πολλοί ανώτεροι αξιωματικοί όταν αποστρατεύονται είτε γίνονται έμποροί όπλων, είτε σύμβουλοι εμπόρων όπλων και εταιριών, λόγω της πρόσβασης και των γνωριμιών στο στράτευμα, οπότε το να μιλάμε για τάϊσμα κάποιων είναι σχήμα οξύμωρο, 'Αλλωστε και για κολλητό του Στεφανή με κάτι drones έγινε προ ημερών θέμα, αλλά και για τα προσόντα του που άλλα δήλωσε και άλλα ήταν, να τα λέμε όλα.
https://www.kontranews.gr/ARThROGRAFOI/Alkibiadis-Stefanis-Kai-i-timi-sas-stratige
https://www.armyvoice.gr/2019/11/apasfalise-o-stefanis-poion-archigo-proeidopoiise-me-apostrateia/
-
Προφανώς Παναγιώτη όλοι κάνουν λάθη. Δεν υπάρχει κανείς αλάνθαστος και λάθος δεν μπορεί να συμβεί μόνον όταν υπάρχει πλήρης αδράνεια (που κι αυτό λάθος είναι). Μιλάω όμως για συγκεκριμένη κριτική κατά του τότε Α/ΓΕΣ, Στγου Στεφανή. Τον κακολογούσε για τα πάντα, με ξεκάθαρα πολιτική ατζέντα. Το ΓΕΣ λειτουργούσε άψογα και ο Πάρις έλεγε ότι είναι υπό διάλυση, μάλλον επειδή κάποιοι 'δικοί του' εκεί μέσα δεν 'ταΐζονταν' πλέον...
-
Κάποιοι εξ' ημών ξέρουν κόσμο εκεί μέσα, οπότε κάτι μαθαίνουμε. Καθόλου οξύμωρο σχήμα, αν και μάλλον δεν το έθεσα σωστά. Κάποιοι έχουν χάσει θέσεις που βοηθούν το τάισμα, είναι το σωστότερο.
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος