-
Καλησπέρα στην παρέα και χρόνια πολλά. Θέλω την άποψη για ένα πρόβλημα σε ένα seat cordoba. Το αυτόκινητο το πήρα χτες από Αθήνα το πήγαμε σε συνεργείο το κοιτάξαμε όλα καλά μέχρι εδώ. Όταν γύρισα σπίτι και αφού το αυτοκίνητο έκανε 300 χιλιόμετρα ανοίγω να δω κινητήρα και βλέπω λαδια να τρέχουν από το φίλτροκουτι. Έχει βγάλει αρκετά και συνεχίζει να βγάζει. Γενικά δεν κατάλαβα δεισλειτουργια η κάτι στον κινητήρα ούτε καίει λαδια. Ο κινητήρας είναι 1400 16v.οποιαδηποτε βοήθεια δεκτη
-
Καλησπέρα στην παρέα και χρόνια πολλά. Θέλω την άποψη για ένα πρόβλημα σε ένα seat cordoba. Το αυτόκινητο το πήρα χτες από Αθήνα το πήγαμε σε συνεργείο το κοιτάξαμε όλα καλά μέχρι εδώ. Όταν γύρισα σπίτι και αφού το αυτοκίνητο έκανε 300 χιλιόμετρα ανοίγω να δω κινητήρα και βλέπω λαδια να τρέχουν από το φίλτροκουτι. Έχει βγάλει αρκετά και συνεχίζει να βγάζει. Γενικά δεν κατάλαβα δεισλειτουργια η κάτι στον κινητήρα ούτε καίει λαδια. Ο κινητήρας είναι 1400 16v.οποιαδηποτε βοήθεια δεκτη
-
αν μπορεσεις να μας πεις χρονολογια και κωδικο κινητηρα, το μυαλο μου παει σε αναθυμιασεις λαδιου,αλλα πιθανον κατι αλλο θα ειναι στη δικη σου περιπτωση για να περιγραφεις οτι βρηκες αρκετο λαδι,,,,
-
Είναι του 2001 και κωδικός κινητήρα AUD. Τα λάδια είναι αρκετά. Διάβασα κάπου κάτι για βαλβίδα αναθυμιασεων. Ισχύει κάτι τέτοιο?
-
Εγω εχω τον ιδιο σχεδον κινητηρα σε golf mk4.Υπαρχει βαλβιδα αναθυμιασεων αλλα ακομα(πριν λιγο καιρο το αγορασα) δεν εχω καταληξει αν πρεπει να την αλλαξω.Μπορουν να περασουν λαδια απο εκει αλλα στην περιπτωση μου οχι κατι ιδιαιτερο.Το προβλημα ειναι η διαφυγη αεριων απο τους κυλινδρους που ειναι μεγαλη στο ρελαντι τουλαχιστον.Ποσο λαδι σου καιει?
-
Σήμερα που είχα λίγο χρόνο άνοιξα το φίλτροκουτι. Δεν ξέρω αν και στο δικό σου είναι έτσι μέσα στο δικό μου έχει δύο φίλτρα. Το δεξί φίλτρο ήταν κυριολεκτικά πνιγμένο στο λάδι. Μιλάμε για πολύ λάδι όμως μέσα. Το αριστερό πεντακάθαρο. Μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο να έχει τόσο πολύ μέσα και φαντάζομαι ότι δεν έγινε σε μια μέρα αυτό. Λάδι δεν βλέπω να καίει στην εξάτμιση δεν φαίνεται κάτι. Το έχω δύο μερες οπότε δεν ξέρω ακριβώς πόσο έβγαλε..επισης από την δεξιά πλευρά που ήταν το λαδωμένο φίλτρο συνδέεται και σωληνάκι από τον κινητήρα που μάλλον είναι και αυτό για αναθυμιάσεις εκτός από το μεγάλο που έχει στην αριστερή πλευρα
-
Δυστυχώς μετά από καλύτερο έλεγχο διαπίστωσα ότι στο σωλήνα αναθυμιασεων και στο φίλτροκουτι έχει μαζέψει κάτι σαν καφέ λάσπη. Με βλέπω για καμιά φλάντζα κεφαλής μαλλον
-
Τα λάδια αυτά είναι οι αναθυμιάσεις του στροφαλοθαλάμου, η βαλβίδα η pcv φαίνεται ότι λειτουργεί αφού ανεβαίνουν τα λάδια στο φιλτροκούτι.
Μήπως υπάρχει κανένα φιλτράκι από το φιλτροκούτι προς την εισαγωγή το οποίο είναι βουλωμένο και δεν τραβάει τα λάδια προς την εισαγωγή να καούν ?
Τι λάδια βάζεις ? Μήπως αυτά είναι πολύ ψιλά και έχουν πολλές αναθυμιάσεις ? Πήρες μια συμπίεση μήπως υπάρχει φθορά στα ελατήρια και - φουσκώνει - ο στροφαλοθάλαμος και ανεβάζει επάνω πολλά λάδια ?
Αυτό που μας λες δεν είναι ένδειξη φλάντζας, αλλά αν πας στο συνεργείο και μιλήσεις πρώτα ΕΣΥ για φλάντζα μάλλον θα πάρεις καταφατική απάντηση.
-
Φίλτρο δεν έχει πουθενά. Όπως είπα και πιο πάνω έχει ένα σωλήνα που έρχεται από το καρτερ για τις αναθυμιάσεις και άλλο ένα μικρό το οποίο συνδέεται πάνω στο ψευτοκαπακο. Δεν ξέρω τι λάδι έχει γιατί μόλις το πήρα και αύριο θα πάω για μέτρηση συμπίεσης.σε καμία περίπτωση δεν θα παω να πω για φλάντζα απλά εγώ παραθέτω το πρόβλημα μπας και βγαλω καμία ακρη.
-
Ελεγξες πόσα λάδια είχε μέσα στην μηχανή;
-
Καλησπερα στην παρεα.Επανερχομαι στο θεμα με τα λαδια στο φλτρο καθως πλεον εχει φτασει να αδειαζςει σχεδον 2 λιτρα λαδι απο τις αναθυμιασεις.το κακο ειναι οτι εχω παει σε 5 συνεργειια μεχρι τωρα και ακρη δεν εχω βγαλει.Αλλος λεει σπασμενο ελατηριο αλλος λεει δεν ειναι κατι.Παρακαλω αν υπαρχει καποιος με παρομιο προβλημα με ιδιο κινητηρα
(AUD 1.4 8V)να στειλει μηνυμα αλλα και οποιαδηποτε γνωμη ευπροσδεκτη
-
Τι λάδι βάζεις ?
Βγάλε τον δείκτη του λαδιού και μύρισε το λάδι που έχει επάνω, μυρίζει βενζίνη ?
-
Συμπιεση σε καθε κυλινδρο μετρησες? Αν ναι, ποσο ειχε ο καθενας?
Λάδι σε φίλτρο αέρα