-
Πηρε το ματι αυτη τη διαφημιση του περιοδικου που φτιαχνεις ενα αυτοκινητο τηλεκατευθυνομενο αν παρεις ολα τα τευχη του. Και με αφορμη αυτο θα ηθελα να μαθω αν κανεις απο εδω ασχολειται με το συγκεκριμενο hobby.
Για να ειμαι ειλικρηνης πηρα το περιοδικο και μαλιστα πηρα τηλ και για να γινω συνδρομητης αλλα τωρα διαπιστωσα καποια πραγματα που πριν δεν μου ειχαν περασει απο το μυαλο. Οπως οτι πληρωνεις ξεχωριστα τον κινητηρα και το τηλεκοντρολ
Ειχα ενδιαφερθει και παλαιοτερα για το hobby αυτο και ειχα ρωτησει 1-2 μαγαζια μοντελισμου αλλα οι τιμες ηταν σχεδον απαγορευτικες (300-400ευρο)
Αλλα τωρα που ξαναυπολογιζω ποσο θα μου στοιχησει η συνδρομη μαλλον δεν ειναι και τοσο απαγορευτικες.Ειναι κανεις αλλος που ασχολειται η σκοπευει να ασχοληθει? Αντε να πουμε καμια κουβεντα γιατι εγω αρχισα και ψηνομαι πολυ ασχημα
-
Πηρε το ματι αυτη τη διαφημιση του περιοδικου που φτιαχνεις ενα αυτοκινητο τηλεκατευθυνομενο αν παρεις ολα τα τευχη του. Και με αφορμη αυτο θα ηθελα να μαθω αν κανεις απο εδω ασχολειται με το συγκεκριμενο hobby.
Για να ειμαι ειλικρηνης πηρα το περιοδικο και μαλιστα πηρα τηλ και για να γινω συνδρομητης αλλα τωρα διαπιστωσα καποια πραγματα που πριν δεν μου ειχαν περασει απο το μυαλο. Οπως οτι πληρωνεις ξεχωριστα τον κινητηρα και το τηλεκοντρολ
Ειχα ενδιαφερθει και παλαιοτερα για το hobby αυτο και ειχα ρωτησει 1-2 μαγαζια μοντελισμου αλλα οι τιμες ηταν σχεδον απαγορευτικες (300-400ευρο)
Αλλα τωρα που ξαναυπολογιζω ποσο θα μου στοιχησει η συνδρομη μαλλον δεν ειναι και τοσο απαγορευτικες.Ειναι κανεις αλλος που ασχολειται η σκοπευει να ασχοληθει? Αντε να πουμε καμια κουβεντα γιατι εγω αρχισα και ψηνομαι πολυ ασχημα
-
-
το τευχος αμα προσεξες κοστιζει 5 ευρο και σου δινει μονο την ροδα..... μεχρι η ροδα να γινει αμαξι θα σου βγει ο κουκος αηδονι......
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
το τευχος αμα προσεξες κοστιζει 5 ευρο και σου δινει μονο την ροδα..... μεχρι η ροδα να γινει αμαξι θα σου βγει ο κουκος αηδονι......σου δινει και ενα μερος της αναρτησεις αλλα εχεις δικαιο οτι θα μου βγει ο κουκους αηδονι..
πιο πολυ με ενδιαφερει να βρεθουν εδω ατομα και να συζηταμε, ειδικα αν καποια εχουν εμπειρια τοσο το καλυτερο.. -
Μέχρι πρόπερσυ συμμετείχα σε αγώνες αλλά σταμάτησα λόγω εξετάσεων και μετά έμπλαιξα με το kart οπότε είναι παρατημένο στο πατάρι και δεν σκέφτομαι να ασχοληθώ στο προσεχές μέλλον τουλάχιστον. Είναι καλή εμπειρία πάντως. Η προσφορά δεν αξίζει καθώς με τα ίδια χρήματα βρίσκεται κάτι πολύ πιο 'καθαρόαιμο'.
Μερικά sites:
http://www.mug.gr
http://www.radiocontrol.gr -
Απ'οτι βλεπω μαλλον δεν θα συνεχισω στο περιοδικο...ρε γμτ και ηταν η πρωτη φορα που αρχισα να πιστευω οτι δεν με κοροιδευουν και μου πουλαν φυκια για μεταξωτες κορδελες
Σκεφτομαι να κοιταξω για καποιες σμικρυνσεις μοντελων οπως πχ toy impreza δεν ξερω ομως ουτε απο μαρκες ουτε απο τπτ...μπορεις να μου πεις τπτ?
-
O BTS είναι σίγουρα γνώστης που μπορεί να βοηθήσει.
Επίσης υπάρχουν παλαιότερα και αυτά τα θέματα
-
Κάποτε υπήρχε ένα topic εδώ.
Για ψάξτε γιατί είχαν ακουστεί ωραίες απόψεις/συμβουλές
-
Εγω εχω ενα ηλεκτροκινητο Tamiya εδω και ενα χρονο το οποιο το αγορασα με συνολικα 350 ευρω. Τα καλυτερα βενζινοκινητα ομως τα εχει η Kyosho. Για να αποφευγονται ομως οι παρεξηγησεις αυτα δεν καινε βενζινη αλλα ενα ειδικο υγρο το οποιο δυστυχως κοστιζει πολυ.
Γενικα, ειναι ενα πολυ ενδιαφερον χομπυ το οποιο θα σε βοηθησει να κατανοησεις και το πως λειτουργουν τα αυτοκινητα. Προυποθετει αρκετο χρονο και ΤΕΡΑΣΤΙΑ υπομονη αφου σχεδον παντα τιποτα δεν δουλευει στην εντελεια( ).
Και δυο συμβουλες. 1) Αυτο το περιοδικο δεν συμφερει καθως η τιμη αργοτερα θα αυξηθει( η τωρινη ειναι ''τιμη γνωριμιας'' ), 2) ΜΗΝ παρεις Subaru... .
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
O BTS είναι σίγουρα γνώστης που μπορεί να βοηθήσει.Επίσης υπάρχουν παλαιότερα και αυτά τα θέματα
ok, για 14 δευτερόλεπτα με πρόλαβες!!!
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Εγω εχω ενα ηλεκτροκινητο Tamiya εδω και ενα χρονο το οποιο το αγορασα με συνολικα 350 ευρω. Τα καλυτερα βενζινοκινητα ομως τα εχει η Kyosho. Για να αποφευγονται ομως οι παρεξηγησεις αυτα δεν καινε βενζινη αλλα ενα ειδικο υγρο το οποιο δυστυχως κοστιζει πολυ.Νιτρομεθανόλη. Δεν είναι και τόσο ακριβή...
-
Τα επόμανα τεύχη θα κοστίζουν από 10€ και υα αυτοκίνητα θα ολοκληρωθεί σε 60!!! τεύχη! Έχουμε λοιπόν 600€ + 50κινητήρας + 50 τηλεκατεύθυνση = 700€ και ολοκλήρωση τον Ιανουάριο του ....2007!!!
Μήπως μας δουλεύουν λίγο;Υ.Γ. Πριν από 5 χρόνια που ασχολιόμουν το καύσιμο είχε περίπου 7000δρχ το λίτρο.
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
.... Οπως οτι πληρωνεις ξεχωριστα τον κινητηρα και το τηλεκοντρολ ..........Τα μονα κομματια που σκεφτομουν να αγορασω.
-
Απ' οτι εμαθα το συγκεκριμενο μοντελο μπορεις να το αγορασεις απ' ευθειας και να σου στοιχισει πολυ λιγοτερο απο 700€. Τωρα νομιζω οτι ειναι καλο για αρχη, για καποιον που δεν εχει ιδεα, αλλα αν θελετε να το πατε και παραπερα, να ψαχτειτε με ρυθμισεις, να μπορεσετε να παιξετε λιγο με γεωμετρια και σχεσεις, και (το σπουδαιοτερο) αν εχετε ορεξη να πατε και σε μια πιστα, παρτε με 300-500 ευρω ενα αγωνιστικο προηγουμενης γενιας και ασχοληθειτε με αυτο!!
-
Επισης για κουβεντα , εγω εδω ειμαι, ρωτηστε και πειτε οτι θελετε......
-
Έχω ένα Stinger MKII της Kyosho, από το 1995 νομίζω. Είχε χαλάσει ο κινητήρας μου (είχε μπουκώσει βασικά, δεν έτρεχε) και το είχα παρατήσει. Πριν παρουσιαστώ στο στρατό όμως, τον είχα λύσει (εντελώς) τον είχα καθαρίσει και τον είχα ρυθμίσει κανονικά. Όλα λειτουργούν άψογα, εκτός από τα λάστιχα που θέλουν άλλαγμα και το lexan μου που έχει σπάσει. Το αμάξωμα, δηλαδή! Άσχετο, αλλά το τεύχος που θα δίνει το lexan, με 10 euro θα το πάρω. Kyosho 10-άρι είναι κ το δικό μου, με κάποιες μετατροπές θα κάνει. εν πάση περιπτώσει, το hobby είναι αστέρι! Εγώ στο δικό μου έχω δουλέψει αρκετές ώρες, γιατί ήταν βίδες όταν το πήρα. Έχω σπάσει κ ένα ψαλίδι, έχω αλλάξει κ προφυλακτήρα (έχω βάλει αλουμινένιο που καλύπει όλο το σύστημα διεύθυνσης) απλώς τώρα δεν το τρέχω, γιατί το έχω καθαρίσει και περιμένω να πάρω λάστιχα κ καπάκι και να απολυθώ πριν ξεκινήσω πάλι. Πάντως το θέμα μου αρέσει πολύ, μπράβο που το ανοίξατε.
Εδώ είναι:
http://members.lycos.co.uk/prdforum/sto ... C00018.jpg
http://members.lycos.co.uk/prdforum/sto ... C00019.jpg
http://members.lycos.co.uk/prdforum/sto ... C00020.jpg
http://members.lycos.co.uk/prdforum/sto ... C00021.JPG -
Μηπως ξερετε ποσες ωρες αυτονομια προσφερουν 5 λιτρα νιτρομεθανολης???
-
Το μονο που ξερω ειναι οτι με ενα ρεζερβουαρ παιζεις απο 5 εως 7 λεπτά. και αναλογως την κατηγορια. Όσο το ποιο μαρκα ειναι καλυτερη αυτο διαφερει απο κατηγορια σε κατηγορια, οποτε λιγο δυσκολο η kyosho να βγαζει τα καλυτερα.....
-
Στην κατηγορια κλιμακας 1/10, τα ρεζερβουαρ ειναι 75cc. Ενα ρεζερβουαρ αρκει για 5-10 λεπτα αναλογα το μοτερ και τη χρηση (συνηθως 5 λεπτα βγαζουν τα αγωνιστικα μοτερ σε συνθηκες αγωνα, τα πιο νορμαλ βγαζουν 7-8 ). Υπολογισε λοιπον ποσα ρεζερβουαρ βγαζεις με ενα 5λιτρο.
Το ποια ειναι καλυτερη εταιρια τωρα ειναι πολυ σχετικο. Δεν αφορα ομως εμας αυτο τοσο, οσο το ποσο καλος ειναι ο αντιπροσωπος στην Ελλαδα. Αυτο που ενδιαφερει τον νεο μοντελιστη ειναι να μπορει ο αντιπροσωπος να παρεχει τεχνικη βοηθεια σε καθε του αναγκη....
Τηλεκατευθυνομενα - Hobby