-
Στο εξωτερικό όπου ο κόσμος κινείται πολύ με τα ΜΜΜ και χρησιμοποιούν λιγότερο τα αυτοκίνητά τους έχω συναντήσει ανθρώπους που ζούνε χωρίς ιδιόκτητο αυτοκίνητο. Αν θέλουν να πάνε εκδρομή, διακοπές, στο ΙΚΕΑ ή να κάνουν μεταφορά νοικιάζουν το ανάλογο όχημα. Έτσι γλυτώνουν ασφάλεια, τέλη, απαξίωση, ρίσκο, έκτακτα έξοδα από συνεργείο βλάβες ατυχήματα, κάνουν οικονομία σε χώρο πάρκινγκ και έχουν όποτε θελήσουν ένα φρέσκο αυτοκίνητο.
Στην Ελλάδα λίγοι μπορούν να το κάνουν αυτό γιατί ο τρόπος ζωής μας προβλέπει κατά πολύ περισσότερο την χρήση αυτοκινήτου για 'δουλειές' και εξόδους (επισκέψεις, ψυχαγωγία). Τουλάχιστον όμως όσοι έχουν 2+ αυτοκίνητα με το μεγάλο/καλό μόνο για ταξίδια και εξόδους θα μπορούσαν να απαλλαγούν από αυτό και να κρατήσουν στην ιδιοκτησία τους μόνο το μικρό. -
Παληκαρια μηπως εχουμε και κανα αλλο μαγαζι να νοικιαζει αμαξια , καμια Alfa romeo h κατι αλλο ........... ?
-
αλλο ενα δειγμα της καταστασης που επικρατει, ειναι πως σημερα ιδιοκτητης αντιπροσωπειας που φιλος μου παρηγγειλε ενα καινουριο αυτοκινητο αξιας 12.000 ευρω πηγε να παρει την προκαταβολη απο το σπιτι του!! οχι καποιος υπάλληλος, ο ιδιος!!
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
αλλο ενα δειγμα της καταστασης που επικρατει, ειναι πως σημερα ιδιοκτητης αντιπροσωπειας που φιλος μου παρηγγειλε ενα καινουριο αυτοκινητο αξιας 12.000 ευρω πηγε να παρει την προκαταβολη απο το σπιτι του!! οχι καποιος υπάλληλος, ο ιδιος!!Καλό αυτό διότι δημιουργεί διαπροσωπικές ανθρώπινες σχέσεις να σε δει ο ίδιος ο αντιπρόσωπος στον ιδιοτικό σου χώρο ... με τις παντόφλες!
Και εγώ πάντως πρόσφατα έφτασα να γνωρίσω και τα ανώτερα στελέχη αντιπροσωπιών πέρα από τον πωλητή. Βγήκαν από τα γραφεία τους στις εκθέσεις για να σπρώξουν την κατάσταση.
-
Το ότι πήγε ο ιδιοκτήτης της εμπορίας δεν λέει τίποτα απολύτως (για μένα). Φαντάζομαι ότι αυτό έγινε στην επαρχία.
Άλλες οι συμπεριφορές στην επαρχία. Στην Αθήνα βαριούνται και να σηκωθούν και από την καρέκλα τους.Εγώ που γυρνάω τακτικά σε εμπορίες στην Αθήνα δεν έχω δει καμιά, μα καμιά διαφορά σε σύγκριση με τα χρόνια που πέρασαν.
Το μόνο που διαπιστώνω είναι ότι μετακομίζουν πέρα-δώθε τις εμπορίες... Ειδικά των μεταχειρισμένων.
-
εγω δεν παταω ποδι σε αντιπροσωπεια αν δεν κανω ερευνα αγορας για νεο αμαξι.οσες φορες πηγα και κατεληξα στο αλμερα πηγαιναν να μου πουλησουν οτι ειχαν,ζηταγα αξιοπιστο και οικονομικο και μου εδειχναν αλλα ντ αλλον.
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
εγω δεν παταω ποδι σε αντιπροσωπεια αν δεν κανω ερευνα αγορας για νεο αμαξι.οσες φορες πηγα και κατεληξα στο αλμερα πηγαιναν να μου πουλησουν οτι ειχαν,ζηταγα αξιοπιστο και οικονομικο και μου εδειχναν αλλα ντ αλλον.Τι περιμενες να κανουν;Ο κηπος τους αυτα τα φρουτα βγαζει.Ηθελες να σου πουν πηγαινε στον ανταγωνιστη μας που εχει καλυτερο μοντελο;
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
εγω δεν παταω ποδι σε αντιπροσωπεια αν δεν κανω ερευνα αγορας για νεο αμαξι.οσες φορες πηγα και κατεληξα στο αλμερα πηγαιναν να μου πουλησουν οτι ειχαν,ζηταγα αξιοπιστο και οικονομικο και μου εδειχναν αλλα ντ αλλον.Και πως κάνεις έρευνα αγοράς αν δεν πας ή μάλλον δεν καταλήξεις και σε αντιπροσωπεία?
Δεν μπορείς να αρκεστείς σε λόγια και σχόλια κατόχων και μη και να μην έχεις ιδία εικόνα. -
Καταποντισμός των πωλήσεων αυτοκινήτων
Μεγάλη πτώση έως και 62,6% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων στο τελευταίο εξάμηνο του 2010.http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/01/2011_372078
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Καταποντισμός των πωλήσεων αυτοκινήτων
Μεγάλη πτώση έως και 62,6% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων στο τελευταίο εξάμηνο του 2010.http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/01/2011_372078
Τα πρόσφατα ληφθέντα μέτρα απόσυρσης, για τα οποία η ολοκλήρωση των αναγκαίων επιμέρους διατάξεων είναι σε εξέλιξη, αναμένεται να αναθερμάνουν την αγορά αυτοκινήτου. Από τον ετήσιο ρυθμό των περίπου 85-90.000 ταξινομήσεων, που «έτρεχε» η αγορά το φθινόπωρο του περασμένου έτους, όταν στο παρελθόν καταγράφονταν 270- 280.000 και πλέον ταξινομήσεις, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα υπερβεί τις 150.000 , μετριάζοντας, δηλαδή, την κάμψη σε λογικότερα επίπεδα (-40%).
Καλά. Ας ξεπεράσει πρώτα τις 100.000 μονάδες και τα λέμε...
Η τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου θα ωφελήσει τους καταναλωτές, αφού θα μειωθούν οι τιμές, που μόνον από τη μείωση φόρων θα κερδίσουν ως και 3.000 ευρώ, ενώ θα βοηθήσει σημαντικά το περιβάλλον, μιας και δεκάδες χιλιάδες παλιά αυτοκίνητα θα οδηγηθούν στα διαλυτήρια και θα ανατάξει τα δημοσιονομικά έσοδα κατά 250 εκατ. ευρώ. Επίσης, δεν θα ανατρέψει την πρόοδο στο εμπορικό ισοζύγιο, αφού αυτό θα επηρεαστεί μόλις κατά 0,2-0,3%.
Με μια μείωση των τιμών δηλαδή θα σπεύσουν όλοι για αγορά αυτοκινήτου ε; Τρομάρα σας βλέπετε και τόνωση
Φυσικά η μείωση των εισοδημάτων, η αύξηση φορολογίας στα πάντα ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, η μείωση θέσεων απασχόλησης, η μη χορήγηση καταναλωτικών δανείων κτλ περνάνε στα ψιλά για αυτούς. Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται.
-
141.499 αυτοκινητα εκλεισε αυτος ο χρονος.
-
Ο μέσος όρος ταξινομήσεων των τελευταίων 5 μηνών έχεις δει σε τι επίπεδα έχει διαμορφωθεί;
-
η κατρακυλα με ποσοστα συνεχως μειουμενα απο -40% ξεκινησε τον απρίλιο.
-
Και συνεχίζει. Έχει αλλάξει κάτι; Ή μήπως περιμένεις να βελτιωθεί η δυναμική της αγοράς; Βγήκες στα μαγαζιά (μιλάω για τα εμπορικά που άλλες χρονιές ήταν πήχτρα) παραμονή Πρωτοχρονιάς σε ώρα αιχμής να δεις νέκρα ;
Το να υιοθετείς πολιτική Παπακωνσταντίνου και να πετάς αισιόδοξα νούμερα με τις υπάρχουσες συνθήκες μόνο ως μπούμερανγκ μπορεί να σου γυρίσει. Αν δεν φέρει τα ανάλογα νούμερα η απόσυρση τι θα λένε πάλι οι κάθε λογής φανφάρες; Κλάμα και οδυρμοί για να βοηθηθεί κι άλλο ο κλάδος;
-
παρεξηγησες τα γραφομενα μου. απλα εγραψα ποιες ηταν οι συνολικες πωλησεις το 2010, στις 141000
τα νουμερα απο μονα τους ειναι απαισιοδοξα δεν χρειαζεται να κανω και σχολιο. θα ηταν πλεονασμος.
-
Λογικά και οι μάντρες με τα μεταχειρισμένα πρέπει να βαράνε μύγες ε;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Λογικά και οι μάντρες με τα μεταχειρισμένα πρέπει να βαράνε μύγες ε;τιποτα δεν κανουν.!το χρεος τους ολο και μεγαλωνει.μερικοι παντος επιμενουν στις τιμες.δεν τα βαζουν 3χιλιαρικα να τα διωξουν.κινδυνευουν να χρεωκοπησουν και επιμενουν.
-
Παιδια ξερεις κανεις τι παιζει για αγορα αυτοκινητου με γραμματια?? Ειδα οτι μερικες μαντρες τα χουν επαναφερει στο προσκηνιο...ποια ειναι η διαδικασια, τι χρειαζεται (προκαταβολη?) κ αν με συμφερει κατι τετοιο?? Εχει καποια συν κ πλην η ιστορια? Ευχαριστω
-
Κατι ακουσα για την Automarin γραμματια αλλα 30% μπροστα.
-
Ανήσυχοι πελάτες της Fiat Παζαρόπουλος που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 40, σπεύδουν να ενημερωθούν για την τύχη των παραγγελιών τους
Το θέμα ξεκίνησε όταν από την Δευτέρα 10/1/11 πελάτες της Fiat Παζαρόπουλος ενημερώνονται από τους ανθρώπους της εταιρείας ότι υπάλληλος – πωλητής της εταιρείας Fiat Παζαρόπουλος..
εξαφανίστηκε αφήνοντας ακάλυπτη μερίδα των πελατών της εταιρείας. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φαίνεται να έχει εισπράξει μεγάλα ποσά από πελάτες χωρίς να τα έχει αποδώσει στα ταμία της εταιρείας. Επιπλέον ο συγκεκριμένος υπάλληλος της εταιρείας είχε παραλάβει παλιά αυτοκίνητα πελατών που προορίζονταν να αγορασθούν από την εταιρεία ως μέρος της συμφωνίας για την αγορά των νέων αυτοκινήτων από τους πελάτες.Προς το παρόν η εταιρεία συλλέγει όλα τα στοιχεία και δεν έχει προβεί σε επίσημη δήλωση. Πελάτες της εταιρείας Fiat Παζαρόπουλος ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς οι άνθρωποι της εταιρείας δεν αναγνωρίζουν την είσπραξη προκαταβολών, την ολική εξόφληση των αυτοκινήτων και την παραλαβή των παλιών αυτοκινήτων των πελατών τους.
Σε ύφεση η αγορά αυτοκινήτου