-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Το δοχείο το αλλαξε ο μαστορας γιατι ελεγε οτι ειναι γεμάτο με νερο (λογο της μεγάλης πίεσης) αλλα προσωπικά για αυτο δεν είμαι κ 100% σίγουρος!
Αν δοχειο λεμε το κοκκινο της φωτο δεν υπαρχει λογος να αλλαχτει ολοκληρο αν γεμισει νερο.Εχει τρυπησει η σαμπρελα που εχει μεσα η οποια αλλαζει αρκετα ευκολα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν δοχειο λεμε το κοκκινο της φωτο δεν υπαρχει λογος να αλλαχτει ολοκληρο αν γεμισει νερο.Εχει τρυπησει η σαμπρελα που εχει μεσα η οποια αλλαζει αρκετα ευκολα.
Ναι το δοχείο αυτό ειναι και έχει σαμπρέλλα. Για αυτό έγραψα:
...... χρειάζεται συμπλήρωμα με αέρα το δοχείο διαστολής απο την βαλβίδα που έχει (σαν του τροχού αυτοκινήτου). ...
Τώρα, αν αλλάζει εύκολα......
-
σε σωληνες χαλκου που εχω εχει εμφανιστει κατι σαν πρασινη σκονη τι στο καλο ειναι αυτο?..
-
Σκουριά του χαλκού. Όμως δεν φθείρεται ο χαλκός όπως το σίδερο, δηλαδή μπορεί να πρασινίσει, αλλά να μείνει έτσι για χρόνια. Δηλαδή η σκουριά του δεν τον διαβρώνει όπως άλλα μέταλλα, αλλά τον προστατεύει από τη διάβρωση σαν μπογιά.
Ελπίζω να μη γράφω uberκοτσάνες, αυτά ξέρω από την παρατήρηση. -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
σε σωληνες χαλκου που εχω εχει εμφανιστει κατι σαν πρασινη σκονη τι στο καλο ειναι αυτο?..Κρυπτονίτης
Πρέπει να είναι, το αποτέλεσμα της αντίδρασης της ουσίας που χρησιμοποιείται για την κόλληση με τον χαλκό.
Οι κόλλες αυτές έχουν οξέα, αντιδρούν με το μέταλλο και στη συγκεκριμένη περίπτωση παράγουν αυτή την πρασινάδα.
Αν καθαριστεί καλά την ώρα της κόλλησης το σημείο, δεν βγαίνει πρασινάδα. -
@manos
@BEAMS
Σωστά τα λέτε.
Η ίδια η χαλκοσωλήνα δεν παθαίνει τίποτε. H 'πράσινη σκουριά' εμφανίζεται στα σημεία σύνδεσης χαλκοσωλήνων μεταξύ τους, για τους λόγους που ανέφερε σωστότα ο ΒΕΑΜS, αλλά και στις συνδέσεις με άλλα υλικά, πχ με βάνες, διακόπτες κ.λ.π. Και αυτά τα άλλα υλικά, δυστυχώς με τα χρόνια τα καταστρέφει. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
@manos
@BEAMS
Σωστά τα λέτε.
Η ίδια η χαλκοσωλήνα δεν παθαίνει τίποτε. H 'πράσινη σκουριά' εμφανίζεται στα σημεία σύνδεσης χαλκοσωλήνων μεταξύ τους, για τους λόγους που ανέφερε σωστότα ο ΒΕΑΜS, αλλά και στις συνδέσεις με άλλα υλικά, πχ με βάνες, διακόπτες κ.λ.π. Και αυτά τα άλλα υλικά, δυστυχώς με τα χρόνια τα καταστρέφει.Φεύγει και εύκολα όμως
Σφουγγαράκι Scotch Brite, ζεστό νερό και σαπούνι, ελαφρό τρίψιμο και σκούπισμα στο τέλος με μαλακό πανί. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
@manos
@BEAMS
Σωστά τα λέτε.
Η ίδια η χαλκοσωλήνα δεν παθαίνει τίποτε. H 'πράσινη σκουριά' εμφανίζεται στα σημεία σύνδεσης χαλκοσωλήνων μεταξύ τους, για τους λόγους που ανέφερε σωστότα ο ΒΕΑΜS, αλλά και στις συνδέσεις με άλλα υλικά, πχ με βάνες, διακόπτες κ.λ.π. Και αυτά τα άλλα υλικά, δυστυχώς με τα χρόνια τα καταστρέφει.δυστηχως δεν εμφανιζεται εκει αλλα γενικα επανω στους σωληνες σε ασχετα με αυτα τα μερη που λετε
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
@manos
@BEAMS
Σωστά τα λέτε.
Η ίδια η χαλκοσωλήνα δεν παθαίνει τίποτε. H 'πράσινη σκουριά' εμφανίζεται στα σημεία σύνδεσης χαλκοσωλήνων μεταξύ τους, για τους λόγους που ανέφερε σωστότα ο ΒΕΑΜS, αλλά και στις συνδέσεις με άλλα υλικά, πχ με βάνες, διακόπτες κ.λ.π. Και αυτά τα άλλα υλικά, δυστυχώς με τα χρόνια τα καταστρέφει.δυστηχως δεν εμφανιζεται εκει αλλα γενικα επανω στους σωληνες σε ασχετα με αυτα τα μερη που λετε
Βρε κάνε αυτό σου είπα με το σαπούνι, το νερό, το σφουγγαράκι και το πανί και τα ξαναλέμε
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
@manos
@BEAMS
Σωστά τα λέτε.
Βρε κάνε αυτό σου είπα με το σαπούνι, το νερό, το σφουγγαράκι και το πανί και τα ξαναλέμε
θα το κανω αλλα ξερω γω μηπως και ηταν τιποτα αλλο
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Ναι το δοχείο αυτό ειναι και έχει σαμπρέλλα. Για αυτό έγραψα:
...... χρειάζεται συμπλήρωμα με αέρα το δοχείο διαστολής απο την βαλβίδα που έχει (σαν του τροχού αυτοκινήτου). ...
Τώρα, αν αλλάζει εύκολα......
Κ βγηκε κ χρυσή η αλλαγή, ευτυχώς μοιράζετε σε ολα τα διαμερίσματα οπότε η αλλαγή ολου το δοχείου μετριάστηκε λιγο απο οικονομικής άποψης! Εμενα παντως ο μαστορας οταν μου εξηγούσε γιατι πρεπει να το αλλάξουμε δεν με έπεισε ο μάστορας (το άνοιξε απο κάτω έτρεξε νερο κ κατευθείαν ειπε άλλαγμα) αλλα γιατι η πλειοψηφία τον διαμερισμάτων ήθελε άλλαγμα εγω τους το άλλαξα!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
...Τέλος ερώτηση.Το σπιτι που μένω είναι δυόροφο και η πίεση στο κύκλωμα με ζεστά νερά είναι 3 bar ! Eίναι η σωστή η πρέπει να την ρίξω? Υπάρχει περίπτωση να δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο κύκλωμα?
Η συνήθης πίεση σε 2όροφες κατοικίες ειναι μέχρι 1,5 bar. Στη δική μου 2όροφη μονοκατοικία, με πλαστικές σωλήνες στο δίκτυο, ειναι στα 1,3 bar με ζεστά νερά, με όριο το 1,6. Οπως σου είπε και ο Madman77, πoυ ειναι και υδραυλικός, τέτοιες πιέσεις (3 bar) ειναι μεγάλες ακόμα και για 4όροφη πολυκατοικία.
Προφανώς ειναι σιδερένιες οι σωλήνες/χάλκινες και γιαυτό δεν έσκασαν, γιατί 3 bar σε 2όροφο...
Αν ήταν πλαστικές, με αυτή την πίεση σε τέτοια οικοδομή, σε κάποιο σημείο σύνδεσης θα είχαν φύγει απο τη θέση τους και τότε....
Ρίξε την πίεση στα 2 bar και αν δείς ότι έχεις τα προβλήματα που παρουσιάζει η έλλειψη πίεσης και αναφέραμε στα προηγούμενα posts, την ανεβάζεις σταδιακά. Βλέποντας και κάνοντας.Oκ θα το τσεκάρω, ευχαριστω, απλά είδα ότι ο πληρώτης εκεί που βρίσκεται δεν μπορώ να δω την στροφιγκα προς τα που έχει το (+) και που το (-)
Δεξια μειώνω, ξέρει κανείς? Η μάρκα του είναι caleffi -
dbekos η φωτο με το ΔΔ και τον αυτοματο πισω εχει ενα τρομερο κατασκευαστικο σφαλμα το οποιο μπορει να ειναι πολυ επικυνδινο... Βρες μου πιο ειναι....
Οσο αφορα την πρασινιλα του χαλκου.. Αναλογα το σημειο που ειναι η σωληνα μπορει να επηρεαζεται απο καποιο χημικο (αναθυμιαση) ειτε αν ειναι θαμενη σε επιθετικο εδαφος προς τον χαλκο... Πες μας που ειναι..
Περι ηλεκτρολυσης...
Ισχυουν αυτα που εγραφησαν για τα αδειασματα κλπ ...
ΟΜΩΣ σε εγκατασταση παλια δισωληνιου που συνιθηζουν καποιοι καφροι να επισκευαζουν τρυπημενες στηλες με χαλκο δεν ειναι μονο το νερο αλλα και τα σημεια συνδεσης που υποφερουν...
Επισης καθοτι συνηθιζεται να αδειαζει το κυκλωμα σχεδον ετησιως λογω ζημιων (φθορα του χρονου, εξωτερικοι παραγοντες κλπ) τοτε ολο το δυκτιο σταδιακα βγαζει ζημιες....Αντιστοιχη καταστροφη κανουν οι πλαστικες σωληνες που δεν εχουν φραγμα οξυγονου σε στηλη σιδεροσωληνας...
Παντα σε παλια εγκατασταση το σιδερο το αλλαζουμε με σιδερο οσο ακριβο και δυσκολο να ειναι...
Ας μην ξεχναμε ιδιαιτερα σε στηλες οτι απο διαστολη συστολη ο χαλκος μπορει να τιναξει και κολληση σε καθετο...Η αλλαγη σαμπρελας σε ΔΔ ειναι κατι το οποιο δεν γινεται σχεδον ποτε διοτι
α) τα περισσοτερα ΔΔ ειναι φιξ και δεν αλλαζεται η σαμπρελα...
β)κατι zilmet που κυκλοφορουσαν με δαχτυλιδι στην μεση αν εβρισκες σαμπρελα εφταναν το κοστος στο μερεμετι σχεδον οσο ενα καινουργιο ΔΔ.... -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
dbekos η φωτο με το ΔΔ και τον αυτοματο πισω εχει ενα τρομερο κατασκευαστικο σφαλμα το οποιο μπορει να ειναι πολυ επικυνδινο... Βρες μου πιο ειναι....Είμαι και εγώ περίεργος - ποιο είναι;
(ας δώσουμε στον dbekos λίγο χρόνο να το βρει)
Και δύο συναφείς ερωτήσεις:
α) υπάρχει ζήτημα αν το δοχείο διαστολής τοποθετηθεί πλαγιαστό αντί για όρθιο;
β) υπάρχει θεμα αν τοποθετηθεί χαμηλότερα από το λέβητα (περί τα 70 εκατοστά); -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
dbekos η φωτο με το ΔΔ και τον αυτοματο πισω εχει ενα τρομερο κατασκευαστικο σφαλμα το οποιο μπορει να ειναι πολυ επικυνδινο... Βρες μου πιο ειναι....Yπενθυμίζω ότι έγραψα:
Για άλλη μιά φορά, θα απαντήσω με τα λιγοστά που ξέρω, εμπειροτεχνικά, αφού ούτε υδραυλικός είμαι, ούτε σχετικά έχω εκπαιδευτεί, αλλά για πολλά μαστοριλίκια, ρωτάω τους μαστόρους και παρακολουθώ τι κάνουν, όταν δουλεύουν σε εργασίες στο σπίτι ή στη δουλειά. Ο λόγος είναι, όχι τόσο για να επισκευάσω -αφού τα πιό πολλά δεν ειναι δυνατόν να γίνουν απο εμπειροτέχνη- αλλά τουλάχιστον να θεραπεύσω μόνος μου μια μικροβλάβη , ή (το κυριότερο) να μην έρθει ο κυρ -Μήτσος, με βρεί μπόσικο και αφενός με 'μαδήσει', αφετέρου βρεί πηγάδι για να τραβάει νερό όποτε δεν έχει το δικό του ...
Και επιπλέον, η φωτό δεν ειναι απο το λεβητοστάσιο στο σπίτι μου, ειναι απο το net, οπότε δεν ανησυχώ αφού τα δικά μου ειναι ολα ειναι ρυθμισμένα , τα παρακολουθώ και δουλεύουν μιά χαρά Η φωτό χρησιμοποιήθηκε για να υποδείξω τα 'υλικά' (ΔΔ, πιεζοστάτη και μανόμετρο) και όχι τη συνδεσμολογία
Λοιπόν στη φωτό βλέπω ότι: 1/ Δεν έχει συνδεθεί ακόμα το νερό, στην είσοδο της κόκκινης βάνας, η οποία ειναι και κλειστή.
2/ Ο κόκκινος δείκτης του μανόμετρου, ειναι στο τέρμα, προφανώς αρύθμιστος ακόμα για το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο πίεσης στο κύκλωμα και ο μαύρος του μετρητή, σχεδόν στο μηδέν.
3/ Αν παίζει ρόλο το ότι στο δοχείο διαστολής πηγαίνει σωλήνας μεγαλύτερης διατομής απο εκείνη της εισαγωγής , οτι υπάρχει βάνοδιακόπτης και βαλβίδα εξαέρωσης, ότι η είσοδος ειναι στο επάνω μέρος ....
Για πές μας σαν ο καθ΄ύλην αρμόδιος, να μάθουμε (ανέξοδα ) και οι 'εμπειροτέχνες' , αν και ευθαρσώς δήλωσα έλλειψη τέτοιων προχωρημένων γνώσεων σε συνδεσμολογία εγκατάστασης (και ούτε κατά διάνοια θα άγγιζα... ) -
Σε μια τυπικη εγκατασταση καλοριφερ αυτονομης θερμανσης το ρολοι που χρεωνει καθε διαμερισμα ενεργοποιείται απο τον θερμοστατη του διαμερισματος;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σε μια τυπικη εγκατασταση καλοριφερ αυτονομης θερμανσης το ρολοι που χρεωνει καθε διαμερισμα ενεργοποιείται απο τον θερμοστατη του διαμερισματος;Σαφώς ναι.
-
Ενδιαφερον
Και κυριως οικονομικο
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σε μια τυπικη εγκατασταση καλοριφερ αυτονομης θερμανσης το ρολοι που χρεωνει καθε διαμερισμα ενεργοποιείται απο τον θερμοστατη του διαμερισματος;Οπως είπε και ο tractioner, αυτός ειναι ο συνήθης τρόπος μέτρησης/χρέωσης. Στη δική μου 2όροφη οικοδομή, έχουμε αυτόνομη θέρμανση με χρήση ωρομετρητών, που ενεργοποιούνται με τη λειτουργία του θερμοστάτη που υπάρχει σε κάθε ένα απο τα δύο διαμερίσματα. Δυστυχώς όμως, έτσι μετριέται ο χρόνος χρήσης της θέρμανσης από το διαμέρισμα και όχι το πραγματικό ποσό θερμότητας που αποδίδεται απο την εγκατάσταση για το συγκεκριμένο διαμέρισμα και προφανώς το σύστημα δεν υπολογίζει την μειωμένη ζήτηση θερμότητας, αν σε κάποιο διαμέρισμα γίνεται μερική χρήση της θέρμανσης, π.χ. κλειστά σώματα σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται. Αλλά εκτιμώ ότι θα υπάρχουν και άλλα συστήματα μέτρησης κατανάλωσης για την κατανομή των δαπανών θέρμανσης.
-
Επίσης (για τον παραπάνω λόγο, μέτρηση ωρών που καίει ο καυστήρας) μια 'συνηθισμένη' πρακτική είναι να συνεννοούνται (όσο γίνεται) οι ένοικοι/ιδιοκτήτες και να ανάβουν παρόμοιες ώρες το καλοριφέρ. Έτσι με τον ίδιο χρόνο λειτουργίας του καυστήρα, έχουν θέρμανση περισσότερα διαμερίσματα, ενώ μοιράζονται τα έξοδα των ωρών που καταναλώνει πετρέλαιο/αέριο.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]