-
Καλημέρα
ελληνικός?
-
Με καϊμάκι ΚΑΙ φουσκαλίτσες
Εσπρέσσάρα 4 ever
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με καϊμάκι ΚΑΙ φουσκαλίτσες .....Εκτιμώ ότι ειναι το οriginal εκχύλισμα της μοκιέρας, γιατί αν είναι αποτέλεσμα χτυπήματος με ζαχαρίτσα, τότε ....
-
ΧΩΡΙΣ ζάχαρη
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Με καϊμάκι ΚΑΙ φουσκαλίτσες .....
Εκτιμώ ότι ειναι το οriginal εκχύλισμα της μοκιέρας, γιατί αν είναι αποτέλεσμα χτυπήματος με ζαχαρίτσα, τότε ....
επιμένεις να μας πο#στέψεις τον μόδιστρο
ρε ντίνε, γιατί εγώ δεν βγάζω καϊμάκι
-
Δοκίμασε αυτό που είπε ο Μάνος, λίγη πίεση με το κουτάλι. Τι καφέ βάζεις;
-
είχα πάρει ένα ολλανδικό μείγμα, και μου τον είχε κόψει (υποτίθεται) για μόκα.
Θα ασκήσω πιέσεις -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ίσως παίζει ρόλο ο καφές, ίσως παίζει ρόλο το κόψιμο, ίσως και τα δύο.
......O καφές που προορίζεται για μοκιέρα, πρέπει να ειναι μέτρια κομμένος. Αν ειναι ψιλοκομμένος:
1/ εμποδίζει τη διέλευση του νερού απο το δοχείο,
2/αυξάνει σημαντικά την απώλεια μέσω της βαλβίδας εξαέρωσης,
3/για να κάνει την εκχύλιση καίει τον καφέ στο φίλτρο και
4/δεν κάνει ούτε καιμάκι.......(με πάτημα με το κουταλάκι).
Λίγη προσοχή,στο εξής: όχι δυνατό πάτημα, γιατί στουμπώνει και ξεφεύγει ο καφές από το σημείο βιδώματος...Eεεππ, αυτά έχουν ήδη τονισθεί ... ===> εδώ!
-
Παιδιά με το aeroccino μπορείς να φτοιάξεις αφρόγαλο παχύρευστο; Γιατί στα περισσότερα video που είδα στο youtube το αποτέλεσμα είναι πολύ αφρώδες.Σαν σαπουνάδα ένα πράγμα.Εγώ το θέλω σαν κρέμα.Μπορεί να το κάνει ή θα γίνεται πάντα σαν αφρός;
-
όχι δεν γίνεται. βέβαια έχει ένα άλλο εξάρτημα που δεν χτυπάει το γάλα αλλά το ανακατεύει, δε το έχω δοκιμάσει όμως. θα το κοιτάξω αργότερα και θα σου πω
-
Tα έχουμε ξαναγράψει
Πάντα κρεμώδες και οχι σαπουνόφουσκες.Και η κρέμα μένει σίγουρα μέχρι να τελειώσεις τον καφέ σου.Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι όταν τελειώνει,(σβήνει το λαμπάκι του),να το αδειάζεις αμέσως στο φλυτζάνι γιατί μετά απο λίγο διαχωρίζεται ο αφρός απ' το γάλαΛευτεράκη ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ
-
Ευχαριστω πολυ !
Παντως με aeroccino πρεπει να προσεξουμε και την ποιοτητα του γαλατος
(πρεπει να ειναι ΠΑΝΤΑ μακρας διαρκειας ) αλλα μ διαρκειας απο μ διαρκειας διαφερουν
στην ποιοτητα της κρεμας τους .....
Το νουνου φαμιλυ ειναι αρκετα καλο αλλα υπαρχει ενα αλλο που θα θυμηθω τη μαρκα του που ειναι καλυτερο ....Επισης τις προαλλες με τον Αρη07 φτιαξαμε αφρογαλα με ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΓΑΛΑ (απ τον Χατζη)
-
(χρόνια πολλά man)
-
Χαίρετε είμα σε αναζήτηση νέας καφετιέρας (εσπρέσσο), η προηγούμενη που είχα ήταν για αλεσμένο καφέ μόνο,θα ήθελα να ρωτήσω ένα δυό πραγματάκια όσο αναφορά για τις καινούργιου τύπου καφετιέρες που κυκλοφορούν...
1ον)Τι είναι οι ταμπλέτες τύπου 'ΕΣΕ'? υπάρχουν και άλλου τύπου ταμπλέτες ? εαν ναι ποιά η διαφορά?
2ον) Υπάρχει κάποια καφετιέρα αυτη την στιγμή που να δουλεύει και με αλεσμένο και με ταμπλέτες-κάψουλες?
3ον)Υπάρχουν απο οτι εχω καταλάβει πατενταρισμένες κάψουλες στην αγορά...δεν υπάρχει καφετιέρα που να δουλεύει με όλους τους τύπους?
4ον)Αν και είμαι φαν του αλεσμένου καφέ (λόγω ποικιλιών) πιστεύω ότι οι κάψουλες είναι λύση για εμένα καθότι με 2 εσπρεσάκια την ημέρα ο αλεσμένος την 4-5 ημέρα δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδιος όπως την πρώτη...λόγω φρεσκάδας...οι ταμπλέτες ακούω ότι το λύνουν αυτό αλλά με έχουν μπερδέψει πολύ...
Παρακαλώ όποιος έχει την γνώση και την υπομονή ας με κατατοπίσει οσο γίνεται γιατί έχει μπερδευτεί πολύ η αγορά καφέ με όλα αυτά τα πατεντοσυστήματα.... -
Πήρα Lavazza Qualita Oro και έκανα την πρώτη απόπειρα να φτοιάξω ένα εσπρεσάκι στο μπρίκι αλλά δεν μου έβγαλε καθόλου καϊμάκι όπως έχω δει στα video στο youtube και δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος οπότε θέλω μια βοήθεια.
Καταρχήν πόσο νερό βάζω και τί ποσότητα καφέ; Εγώ έβαλα λίγο πάνω από τη μέση νερό και για καφέ γέμισα το χωνί πάνω πάνω ώστε να έρθει 'πρόσωπο' που λέμε.Το έβαλα στη μεγάλη σκάλα της κουζίνας με μάτι (όχι γκαζάκι).
Πάντως σαν καφές μου άρεσε αρκετά αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία.Απλά δεν μου έβγαλε ούτε ίχνος από καϊμάκι
Μήπως ο συγκεκριμένος καφές δεν ενδύκνυται για καϊμάκι; -
Qualita oro έχω εγώ στο στοκ μόλις μου τελειώσει ένας άλλος lavazza που έχω τώρα.
Καταρχήν, νερό βάζεις πάντα μέχρι την βαλβίδα ασφαλείας. Καφέ πρέπει να γεμίσει το καλαθάκι μέχρι πάνω, πατάς λίγο με το κουτάλι και μετά προσθέτεις τόσο ώστε να κάνει ένα βουναλάκι. Έτσι, όταν το βιδώσεις θα έρθει περασιά με την σίτα που έχει στο πάνω μέρος.
Φωτιά εγώ προτείνω μέτρια.
-
Ο χρήστης qwerty1982 έγραψε:
Χαίρετε είμα σε αναζήτηση νέας καφετιέρας (εσπρέσσο), η προηγούμενη που είχα ήταν για αλεσμένο καφέ μόνο,θα ήθελα να ρωτήσω ένα δυό πραγματάκια όσο αναφορά για τις καινούργιου τύπου καφετιέρες που κυκλοφορούν...1ον)Τι είναι οι ταμπλέτες τύπου 'ΕΣΕ'? υπάρχουν και άλλου τύπου ταμπλέτες ? εαν ναι ποιά η διαφορά?
2ον) Υπάρχει κάποια καφετιέρα αυτη την στιγμή που να δουλεύει και με αλεσμένο και με ταμπλέτες-κάψουλες?
3ον)Υπάρχουν απο οτι εχω καταλάβει πατενταρισμένες κάψουλες στην αγορά...δεν υπάρχει καφετιέρα που να δουλεύει με όλους τους τύπους?
4ον)Αν και είμαι φαν του αλεσμένου καφέ (λόγω ποικιλιών) πιστεύω ότι οι κάψουλες είναι λύση για εμένα καθότι με 2 εσπρεσάκια την ημέρα ο αλεσμένος την 4-5 ημέρα δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδιος όπως την πρώτη...λόγω φρεσκάδας...οι ταμπλέτες ακούω ότι το λύνουν αυτό αλλά με έχουν μπερδέψει πολύ...
Παρακαλώ όποιος έχει την γνώση και την υπομονή ας με κατατοπίσει οσο γίνεται γιατί έχει μπερδευτεί πολύ η αγορά καφέ με όλα αυτά τα πατεντοσυστήματα....Επειδη σε λιγο θα σου την πεσουν οι φαν της Gaggia μηπως προλαβω κ σε σωσω απο περιπετειες http://www.kolomvounis.gr/default.asp?p ... tmid=13554
Ειναι ακριβως αυτο που ψαχνεις -
Ο χρήστης tarantules έγραψε:
Πήρα Lavazza Qualita Oro και έκανα την πρώτη απόπειρα να φτοιάξω ένα εσπρεσάκι στο μπρίκι αλλά δεν μου έβγαλε καθόλου καϊμάκι όπως έχω δει στα video στο youtube και δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος οπότε θέλω μια βοήθεια.
Καταρχήν πόσο νερό βάζω και τί ποσότητα καφέ; Εγώ έβαλα λίγο πάνω από τη μέση νερό και για καφέ γέμισα το χωνί πάνω πάνω ώστε να έρθει 'πρόσωπο' που λέμε.Το έβαλα στη μεγάλη σκάλα της κουζίνας με μάτι (όχι γκαζάκι).
Πάντως σαν καφές μου άρεσε αρκετά αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία.Απλά δεν μου έβγαλε ούτε ίχνος από καϊμάκι
Μήπως ο συγκεκριμένος καφές δεν ενδύκνυται για καϊμάκι;Ακολουθησε τις οδηγιες του drdino ,καιμακι δεν προκειται να δεις ποτε ,μια υποψια ισως
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Επειδη σε λιγο θα σου την πεσουν οι φαν της Gaggia μηπως προλαβω κ σε σωσω απο περιπετειες http://www.kolomvounis.gr/default.asp?p ... tmid=13554
Ειναι ακριβως αυτο που ψαχνειςΤώρα ποιός τον σώζει ή ποιός τον βάζει σε περιπέτειες... θα δείξει το μέλλον
Οταν τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί και προτάσεις δίδονται άνευ επιχειρημάτων, εγώ προσωπικά θα τις θεωρούσα πλήρως αναξιόπιστες. -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ακολουθησε τις οδηγιες του drdino ,καιμακι δεν προκειται να δεις ποτε ,μια υποψια ισως
Δηλαδή αυτός εδώ http://www.youtube.com/watch?v=S8sdWAGXpIY&feature=related πως διάλο κάνει τόσο πολύ καϊμάκι και εσύ μου λες οτι ΙΣΩΣ μια υποψία;
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)