-
τι χρώμα είναι η δικιά σου (εξωτερικά);εγώ σκέφτομαι μάλλον μαύρη και εσωερικό είτε μαύρο΄είτε μπέζ για το κόκκινο δεν ξέρω για πες καμιά γνώμη
-
Η δικιά μου είναι ασημί, Distictive με κόκκινα δερμάτινα, κσι τις sport 16άρες ζάντες.
Όταν ήταν να επιλέξω τους συνδυασμούς χρωμάτων είχα καταλλήξει στα 2:- Μαυρο εξωτερικό/μπεζ δερμάτινα καθίσματα.
- Ασημί εξωτερ. / κόκκινα δερμάτινα (αυτός ο συνδυασμός μου θύμιζε παλιές Alfa Romeo ειδικά το κόκκινο δέρμα).
Απεριψα το Μαυρο/μπεζ για 2 λόγους. α. για τα γνωστά πολλα μοιονεκτήματα του μαύρου χρωματος για Ελλάδα. β. το μπεζ δερμάτινο όπως και όλα τα πολύ ανοικτόχρωμα μετά από ένα χρόνο έχουν λερωθει τρομερά, μάλιστα είχα οδηγήσει μία test-drive με μπεζ δερμάτινα και ήταν σε αθλια κατασταση μες τη βρώμα.
Οπότε πήρα τελικά την ασημί / κόκκινα για να διαφέρει και λίγοΠάντως τα κόκκινα (φυσικά και αυτά λερώνονται αλλά δεν πολυφαίνεται) διατηρούνται σε άψογη κατάσταση με μια σκετική φροντίδα.
Προσωπική αποψη. Το μαύρο με μαύρο δε λέω από αισθητικής αποψης μου αρέσει. ΑΛΛΑ : να θυμάσαι η θερμοκρασίες που θα ανεβάζει το καλοκαίρι θα είναι τρομακτικές !! Καλό το Α/C ή Clima (δε ξέρω τι παίρνεις..)
αλλά μετά από πολύ ώρα θα σου έχει κατεβάσει θερμοκρασία με τίμημα την extra βενζίνη και μειωμένη ισχύ.
Φυσικά δε συζητω να κάτσεις με σορτς στο μαύρο δέρμα
Μεχρι και στο κόκκινο καίγεσαι ! -
το κόκκινο δεν είναι λίγο extreme; πάντως και μενα μ αρέσει παρα πολύ σαν στύλ .Εγω το θεωρώ απ τους πιο ωραίους συνδοιασμούς αλλά δεν ξέρω μήπως τον βαρεθώ μετά απο καιρό.
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
...Όταν ήταν να επιλέξω τους συνδυασμούς χρωμάτων είχα καταλλήξει στα 2:- Μαυρο εξωτερικό/μπεζ δερμάτινα καθίσματα.
- Ασημί εξωτερ. / κόκκινα δερμάτινα (αυτός ο συνδυασμός μου θύμιζε παλιές Alfa Romeo ειδικά το κόκκινο δέρμα).
...
Συμφωνώ απόλυτα με τον TAGHeuer όσο αφορά +/-, αλλά προσωπικά θα επέλεγα Μαύρο με μπεζ εσωτερικό. Απλά πανέμορφο
-
Απο προσωπική εμπειρία μπορειτε να μου πείτε αν αξίζει το δέρμα ή ακομα καλύτερα μερικά συν και πλήν;
-
καίει το καλοκαίρι
δύσκολη η επισκευή
χρειάζεται συντήρηση με κρέμεςόμορφο
μυρίζει δέρμα
αυξάνει (σε καλή κατάσταση) την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου, κοινώς είναι κράχτης -
Εγώ να παρατηρήσω
μετα από 3 1/2 χρόνια συμβίωσης με δερμάτινα :ναι καίνε το καλοκαίρι, αλλα όπως είπα παίζει ρόλο τι χρώμα έχουν, όσο ποιο σκούρα τόσο το χειρότερο
Φυσικά και θέλουν συντήρηση αλλά δεν είναι τιποτα σπουδαιο να τα παιρνάς μια φορά το 6μηνο ή το χρόνο με κρέμα.
το καλοκαίρι αν φοράς σορτς ιδρώνουν τα μπούτια σου
Τέλος δε συμπαθουν καθόλου τον Ηλιο, είναι ο χειρότερος εχθρός τους. Τα 'ξεραίνει' και μετά 'ρυτιδιάζουν' (Ευτυχώς εχω Γκαράζ και στο σπίτι και στη δουλειά. )Είναι χλίδα
αλλά όλα τα λεφτά είναι όντος η μυρωδιά !!! Μυρίζουν ακόμη βρε παιδί μου.
Σαφώς και αυξάνουν τη αξία του αυτοκινήτου.
Και βέβαια καθαρίζονται αμέσως σκόνες, πατημασιές, εμετοι, λαδια, χυμοί, ΚΑΦΕΔΕΣ !!, κλπ, κλπ, -
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
- Είναι χλίδα
- αλλά όλα τα λεφτά είναι όντος η μυρωδιά !!! Μυρίζουν ακόμη βρε παιδί μου.
- Σαφώς και αυξάνουν τη αξία του αυτοκινήτου.
- Και βέβαια καθαρίζονται αμέσως σκόνες, πατημασιές, εμετοι, λαδια, χυμοί, ΚΑΦΕΔΕΣ !!, κλπ, κλπ,
-
Είναι!!!
-
Κακό πράγμα να μυρίζεις κάτι συνέχεια χωρίς να μπορείς να το αποφύγεις αν κάποτε θελήσεις.
-
Δεν την αυξάνουν χωρίς τίμημα.Τα πληρώνεις καλά όταν τα βάζεις.
-
Οι πατημασιές μου άρεσαν!!! Μόνο και μόνο ο φόβος του τσιγάρου στα δερμάτινα είναι ντεζαβαντάζ
-
Α !!!
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ !!(Αν και φουμαρω αραια και που κανα τσιγαράκι, ποτε όμως στο αυτοκίνητο )
Ισα ισα που το τσιγάρο στο υφασμα κάνει τη ζημιά
αντίθετα το δερμα (και η ALFA έχει ΚΑΛΟ ΔΕΡΜΑ) δε το χαλάει.Ως αναφορά τις πατημασιές - εμετους αυτές φωτογραφίζουν το ...Γιό μου !
Μη πάει το μυαλό σας στο πονηρό...
-
TO Δερμα ειναι απλα ΟΛΑ τα λεφτα στο εσωτερικο του αυτοκινητου.
ΥΓ.Αφου μεχρι και σε ματιζ θα το σκεφτομουν... Στο παρισι εβλεπα συνεχεια κατι τουινγκό με δερμα... δεν ξερω γιατι ομως...
-
δεν ξερω αν εμφανιστηκε στο φορουμ (αν ναι απλα σβηστε το ποστ)
τσιμπατε το καινουργιο το μωρο.......
-
ρε παιδια τι ειναι καλυτερα 147 1.6 ti ή απλη με τις 17'' ,φτερο καιποδιες απο ti και αναρτηση φρενα ισος και καποιο φιλτροσιπαρισμα βελτιωτικα π.χ autodelta (ti gnomh εχεται για αυτη) ?
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Επειδή ακούω για πορτ μπαγκάζ... Όταν το πορτ μπαγκάζ είναι ανοιχτό δε θα έπρεπε να βγάζει κάποια ένδειξη αντίστοιχη με εκείνη όταν κάποια πόρτα είναι ανοιχτή; Να σε προειδοποιεί τουλάχιστον... Η δικιά μου έίναι 5θ, και μου έχει τύχει να ξεκινήσω με ανοιχτό πορτ μπαγκάζ και να το καταλάβω μόνο επειδή το είδα από τον καθρέφτη, καμία ένδειξη στο μόνιτορ μπροστά. Ή μήπως η ένδειξη είναι μόνο στις τρίθυρες εκδόσεις; Ευχαριστώ.
Φυσικά και πρέπει να βγάλει την ένδειξη της πορτούλας γράφοντας rear hatch door open (νομίζω), με ανάλογη ηχητική συνοδεία από καμπανάκι όταν αρχίσεις και κινείσαι. Και φυσικά δεν πρόκειται για προνόμιο των 3θυρων εκδόσεων.
Προφανώς κάποιος σχετιζόμενος αισθητήρας κοιμάται του καλού καιρού. Τουλάχιστον το φωτάκι του χώρου αποσκευών θυμάται να ανάψει;Όχι! Ούτε ένδειξη μου βγάζει για το πορτ μπαγκάζ ούτε το λαμπάκι του πορτ μπαγκάζ ανάβει! Νύχτα χρησιμοποιώ το κινητό για φακό αν θέλω κάτι από το πορτ μπαγκάζ! για το πρόβλημα της λάμπας είχα πάει στη Spicar μου είπαν δεν μπορούσαν να το εντοπίσουν τη συγκεκριμένη στιγμή, έπρεπε να μπει στον εγκέφαλο για περαιτέρω έλεγχο, και είπα να τους το πάω κάποια άλλη φορά που θα μπορώ να τους το αφήσω για 2-3 μέρες. Όσο για την ένδειξη του πορτ μπαγκάζ όταν αυτό είναι ανοιχτό, δεν είπα τίποτα, γιατί νόμιζα ότι ίσως δεν έπρεπε να τη βγάζει (τώρα γιατί το νόμιζα... ) Σ'ευχαριστώ alfista που με διαφώτισες!!
Αν επιτρέπεται ένα σχόλιο για το χρώμα του αυτοκινήτου (εξωτερικά). Είμαι πεπεισμένος μετά από πολλέέέέέές ματιές στο αμάξι ότι το χρώμα που 'γεννήθηκε' για την 147 και της ταιριάζει όσο κανένα άλλο είναι το Grigio Platino! Ένας παράξενος συνδυασμός ασημί και ανοιχτού πράσινου. Άλλο φρούτο.... εντυπωσιακό, πανέμορφο... Σε αυτό θα έπαιρνα και τη δικιά μου αλλά επειδή μάλλον θα περίμενα κάτι μήνες αναγκάστηκα να έπιλέξω το μόνο που υπήρχε τη συγκεκριμένη περίοδο, το Blu Vela (καθόλου άσχημο ευτυχώς)
Όσο για τα δέρματα, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, με απλό ύφασμα την έχω. Να 'σται καλά!
-
Ξέρουμε τίποτα για αλλαγές στα τεχνικα χαρακτηριστικα στην 147 μετα το facelift;
-
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
Ξέρουμε τίποτα για αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά στην 147 μετά το facelift;Καλημέρα σε όλους.
Στο site αυτό http://www.italiaspeed.com/2004/motor_s ... /1509.html έχει αρκετές λεπτομέρειες.Και μια αναφορά στο θέμα του Kyan...
Και στη δική μου το καπάκι του θετικού πόλου της μπαταρίας ήταν σπασμένο από την ημέρα που τη πήρα. Η αντιπροσωπία μου είπε ότι πρέπει να φέρει εμπειρογνώμονα (!!!!!!!!!) για δει από τι προήλθε... Ακόμα και σήμερα, μετά απο 2 1/2 χρόνια, σπασμένο είναι....... -
Ποιές διαφορές θεωρείτε σημαντικές στην νέα 147
-
Καλημέρα σε όλους!!! Ακούω γνώμες για το facelift! Εγώ την πήρα φέτος τον Απρίλιο την δικιά μου...Ανάμεικτα συναισθήματα, πιστεύω ότι το ήδη υπάρχον σχέδιο έχει την δικιά του ξεχωριστή και παράλληλα διαχρονική προσωπικότητα! Άλλωστε οι ίδιοι οι σχεδιαστές είχαν παραδεχθεί πως δύσκολα θα ξανασχεδίαζαν ένα τέτοιο αυτοκίνητο! Η μύτη της 147 απλά είναι η ομορφότερη, με ξεχωριστό ύφος! Τώρα η καινούργια μύτη ολίγο απο 156 φέρνει με αποτέλεσμα να 'χάνει' απο την προσωπικότητά της! Πίσω τα φωτιστικά σώματα αγρίεψαν όσο και μπροστά...και τέλος διακρίνω ένα νεύρο να διατρέχει το αυτοκίνητο χαμηλά! Συμπέρασμα το υπάρχον είναι ένα αρμονικό - πανέμορφο σύνολο και πιστεύω ότι για λόγους marketing το αλλάζουν! Το facelift το χαρακτηρίζω λιγότερο αρμονικό και περισσότερο 'αγριεμένο'! Αυτά απο έναν άνθρωπο που έχει σπουδάσει και έχει ως τρόπο ζωής το σχέδιο!
-
Παιδιά Καλημέρα
δε θα ξεχάσω ποτέ , μα ποτέ όταν πρωτοπήρα την 147 το φλεβάρη του 2001.
Τότε κυκλοφορούσαν ελάχιστες στο δρόμο. Αυτό λοιπόν το συναίσθημα
ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΟΥΝ ΟΛΟΙ , ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΜΟ , ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ ΜΕ ΖΗΛΙΑ , ΚΛΠ ΚΛΠ
ΕΙΝΑΙ Ανεκτίμητο !! ενιωθα τέλεια !! 'φούσκωνα σα παγώνι' !!
Θυμάμαι μάλιστα (ίσως να τα έχω ξαναπει παλαιότερα ) είχα ανέβει Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη για βόλτα-δουλίτσα-και φυσικά στρώσιμο. Στην Βόρεια Ελλάδα δε κυκλοφορούσαν σχεδον καθόλου 147, οπότε καταλαβαίνετε τι γινόταν όταν την έβλεπαν !! (δε υπερβάλλω)
Μάλιστα πολλές όταν την άφηνα παρκαρισμένη, έβρισκα μετά κόσμο γύρω της, με άπειρες δακτυλιές πάνω της . Δε μιλάμε για πιτσιρίκια...!Καταλάβατε φαντάζομαι τι εννοώ με τον παραπάνω πρόλογο .
Σαν το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ... μετά αρχίζει το 'πασάλλειμα '
Προσθεού ! δε λέω ότι δε μου αρέσει. Αλλά του λείπει εκείνο το διαφορετικό, το ORIGINAL !Λοιπόν στα Θετικά:
Φώτα μπρος και πίσω, προφιλακτήρες πάλι μπρος και πίσω. και τέλος
η κατω μάσκα με τα προβολάκια ή φλας (δε διακρίνω τι είναι)
στα Αρνητικά:
Η ΤΡΙΓΩΝΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ! ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ !!! -
Αν κι εμένα δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα πίσω φώτα, συμφωνώ στα υπόλοιπα με τον TAGHeuer .
Άρα πετυχημένο το facelift για 'μένα.
Πάντως αφού παρουσίασαν όλη τη γκάμα (147, 156, 166, spider, gtv) facelifted πλέον είναι καιρός να παρουσιάσουν κάτι καινούριο και σαν σχέδιο και σαν κινητήρες... -
Δωστε μου τα φωτα σας.
1)Για το ταμπλο τι μου προτεινεται.Στεγνο καθαρισμα η να χρησιμοποιησω τα διαφορα σπρει-αλοιφες(χρησιμοποιω armoral αλλα μου ειπαν οτι ολα αυτα μελλοντικα καταστρεφουν τα πλαστικα γιατι εχουν χημικα) της αγορας.
2)Για δερματινο σαλονι γαλατακι με υδρατμους η το κλασσικο περασμα με αλοιφουλα καθε εξαμηνο και αν ναι ποιας εταιριας?
3)Δυστυχως εδω στην πατρα δεν υπαρχουν εξειδηκευμενα πλυντηρια αυτοκινητων με βιολογικους καθαρισμους εσωτερικου-μηχανης και γυαλισμα-κερωμα οποτε ολα πρεπει να τα κανω μονος μου.Ποιας εταιριας τα προιοντα να αγορασω?sonax armoral η kartcher...δυστυχως δεν βρισκω πουθενα autoglym
Alfa 147 forum