-
Μου είπανε ότι η κουκούλα για το δικό μου είναι ίδια με του Seat Leon (περίπου...)
Ξέρει κανείς πόσο δίνει η Seat μια τέτοια κουκούλα για το Leon?
-
Ας ρωτήσω και εδώ που είναι και οι ειδικοί για τις κουκούλες!!
Επειδή έβαψα το αυτοκίνητο μου, μου είπανε να βάλω κουκούλα μετά από ένα μήνα για να μην χαλάσει η υγρασία μάλλον το χρώμα που ίσως 'δουλεύει' ακόμα από κάτω...
Με δεδομένο ότι η χρήση είναι καθημερινή, δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα παζάρι για τον ένα μήνα??
Τι λέτε??
-
Όπως έγραψα και στο Citroen forum μετά από 1 χρόνο δηλώνω ότι δεν έχω μετανιώσει τα λεφτά για την κουκούλα...
Πιστεύω ότι γλιτώνεις πολλά μικροσημαδάκια... -
Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι τα πιο πεταμένα λεφτά που έχω δώσει. Αν το αυτοκίνητο είναι μοναδικό στην οικογένεια και πρέπει να καλύπτεις με αυτό όλες τις ανάγκες της, πρέπει να μπαίνω βγάζεις την κουκούλα δέκα φορές τη μέρα. Δεν το κάνεις φυσικά και έτσι όταν θελήσεις να τη βάλεις σε κάποια εύκολη μέρα θέλει ξανά το αμάξι πλύσιμο, στέγνωμα κλπ. Φυσικά δεν διανοούμαι να την βάλω σε λερωμένο αμάξι γιατί οι γρατσουνιές δεν θα έρθουν από τους επιτήδειους αλλά από το τρίψιμο της κουκούλας με τη σκόνη και όχι μόνο.
-
Εμένα ο πατέρας μου έβαλε την κουκούλα το βράδυ στο αυτοκίνητό του (Α4) και την επόμενη μέρα του την είχαν πάρει.
Το παράξενο που είναι ομως ??? Την επόμενη μέρα υπήρχε λαική αγορά στην γειτονιά μας στο Μαρούσι και ως δια μαγείας η κουκούλα βρέθηκε σε έναν απο τους πάγκους ενός μανάβη να χρησιμοποιέιται ως προστασία για τα φρούτα του...
ΗΜΑΡΤΟΝ που λέει και ο Γεωργίου
-
Το μυστικό για την κουκούλα και τη σκόνη είναι να έχεις ένα ξεσκονιστήρι (αυτό με τις κλωστές) και να ξεσκονίζεις ελαφρά το αμάξι πριν βάλεις την κουκούλα. Με τον τρόπο αυτό τις τελευταίες 40 μέρες έχω πλύνει το αμάξι μια φορά μόνο και σίγουρα έχω γλυτώσει διάφορα. Ταυτόχρονα ένα άπλωμα σε σχοινί και κατάβρεγμα με το λάστιχο ήταν ό,τι έπρεπε για να μείνει κι η κουκούλα καθαρή.
Για το θέμα της κλοπής της, πριν μερικές μέρες την βρήκα ριγμένη κάτω (ίσως κάποιος το έκανε επίτηδες, ίσως την πήρε ο αέρας - λίγο δύσκολο πάντως γιατί τα λάστιχα είναι γερά και άλλα κουκουλωμένα αυτοκίνητα παραπλεύρως ήταν ΟΚ). Της έγραψα το νούμερο με σπρέυ και νιώθω λίγο πιο ήσυχος.
Ένα άλλο κόλπο που κάνω για να μην γίνεται χάλια η ίδια η κουκούλα από τη σκόνη είναι να την τινάζω 3-4 φορές ενώ είναι απλωμένη πάνω στο αυτοκίνητο πριν την τυλίξω. Αυτά. -
εαν κανεις εχει θεση σταθμευσης σε ελεγχομενο χωρο δεν ειναι απαραιτητη η κουκουλα.
εγω για το αστρα αφου την πηρα την επομενη μερα που ειδα οτι μου το χαρακωσαν με κλειδι [μολις τριτη μερα που το ειχα παραλαβει] την εβαζα και την εβγαζα καθημερινα ομως το μεγαλυτερο προβλημα ηταν ειτε οταν εβρεχε ειτε οταν ηταν βρωμικο.
απο τοτε που αλλαξα σπιτι και απεκτησα παρκινγκ δεν την ξαναχρησιμοποιησα παρα μονο μετα απο δυο χρονια που ελλειψα για ενα μηνα εκτος χωρις το αυτοκινητο.
και τωρα διαβαζοντας το τοπικ θυμηθηκα οτι καπου στην αποθηκη την εχω καταχωνιασει.
-
Εγω που εχω παρκιγκ σκεπαστό, αλλα οχι κλειστό, εβαλα κουκουλα για το λογο οτι βαρεθηκα να το ξεσκονιζω, και εκτοτε ελυσα το προβλημα μου!!
Φυσικα το avensis δεν το περνουμε σε καθημερινη βαση, το alto την πληρωνει... , και ετσι δεν μου πεφτει τοσο βαρυ το βγαλε -βαλε.Την πηρα πριν λιγες μερες απο την autoplus 66 ευρώ και ειναι με θερμοκοληση, και αδιαβροχη, πολλα περισσοτερα απο αυτα που εγω ηθελα!!!
Ερωτηση, ειναι λογικο οι μασπιεδες του αυτοκινητου να ειναι εξω απο την κουκουλα????
Μπροστα πισω ερχεται μια χαρα στο πλαι χαμηλα εχω προβλημα, και ειναι και το XL, αν επερνα μεγαλυτερη θα σερνονταν μπροστα πισω.... -
γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν λεπτές κουκούλες χωρίς λάστιχα ?
Να μπαίνουν και να βγαίνουν με μία κίνηση (απλό σκέπασμα) σαν σεντόνι.
τη θέλω για το γκαράζ και μονο για τη σκόνη. -
Κοιταζα και εγω για κουκουλες και εχω στο ματι την παρακατω ιστοσελιδα:
http://www.griotsgarage.com/catalog.jsp?L1=L1_2500
Μαλλον θα παρω το
http://www.griotsgarage.com/catalog.jsp ... &SKU=92490
weathershield.
Δεν ειναι φτηνο αλλα βεβαια ειναι επενδυση.
Νικος
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Ήταν από λεπτό ύφασμα και απ' ότι μου είπε ο ιδιοκτήτης την πλένει στο πλυντήριο. Δεν είδα όμως κάτι τέτοιο σε κατάστημα, αν και σε ένα μου είπαν ότι υπάρχουν, αλλά δεν τις φέρνουν γιατί δεν είνει ούτε αδιάβροχες και ουσιαστικά προστατεύουν μόνο από τη σκόνη.Eγώ έχω λεπτή αδιάβροχη (και ελαφριά) κουκούλα από το Autoplus, πήρα την ακριβότερη που είχαν για να προστατέψω το αμάξι μου από βρωμόνερα μπαλκονιών, γρατζουνιές κλπ! Ομως, ούτε εγώ ξέρω πώς να την καθαρίζω εσωτερικά χωρίς να της κάνω κακό. Καταρχήν, σίγουρα στο πλυντήριο δεν χωράει και φοβάμαι οτι θα καταστραφεί έτσι κι αλλιώς (ακόμα και να χώραγε). Επίσης, το εσωτερικό της είναι από ένα είδος συνθετικού βαμβακιού που φοβάμαι οτι με το νερό θα καταστραφεί, θα στεγνώνει και δύσκολα, άσε που το σαπούνι φαντάζομαι οτι θα απαγορεύεται δια ροπάλου! Μήπως η μόνη λύση είναι οταν λερωθεί πολύ να τα ακουμπήσουμε πάλι και να πάρουμε καινούρια?
-
Για να την καθαρισω απο μεσα την βαζω ανποδα στο παλιο αυτοκινητο, την πλενω με σαπουναδα και την αφηνω μετα το ξεπλυμα να στεγνωσει. Αν ειναι να την βαλετε στο ιδιο το αυτοκινητο αναποδα, καντε το ποολυ προσεκτικα και αφου την εχετε καθαρισει καλα και απο εξω αλλα ισως να μην αποφυγετε γραντζουνιες. Μακαρι να υπηρχε αλλος τροπος για μεσα!
-
παιδες εγώ δάνεισα την κουκούλα μου σε ένα φιλαράκι που πηγε διακοπες χωρις το αμαξι για ένα μηνα και τώρα που μου την επέστρεψε η κουκουλα μου βρωμάει απιστευτα έντονα και υποψιάζομαι οτι είναι κατουρημένη απο σκύλους όσο καιρό ήταν πάνω στο αμάξι.μου φαίνεται πως η μόνη λύση είναι να την πετάξω διότι δεν έχω χώρο και άπλα να την πλύνω.την είχα αγοράσει 80ευρώ.
τι λέτε????????? -
Ο χρήστης luke έγραψε:
παιδες εγώ δάνεισα την κουκούλα μου σε ένα φιλαράκι που πηγε διακοπες χωρις το αμαξι για ένα μηνα και τώρα που μου την επέστρεψε η κουκουλα μου βρωμάει απιστευτα έντονα και υποψιάζομαι οτι είναι κατουρημένη απο σκύλους όσο καιρό ήταν πάνω στο αμάξι.μου φαίνεται πως η μόνη λύση είναι να την πετάξω διότι δεν έχω χώρο και άπλα να την πλύνω.την είχα αγοράσει 80ευρώ.
τι λέτε?????????Μην πετας 80 ευρω...
Να την καθαρισεις 'φορεμενη' στο αμαξι..... ειναι ευκολο.
-
Να του πεις να την καθαρίσει (πρόβλημά ΤΟΥ το πως!!) και να στην επιστρέψει όπως του την έδωσες!!!
Αλλιώς είναι μεγάλη γυφτιά!!
-
Γιατι να πεταξεις 80 ευρω;;;; Απ'εξω καθαριζεται πολυ ευκολα πανω στο αυτοκινητο. Εγω καθε βδομαδα την πλενω απ'εξω. Απο μεσα ειναι το προβλημα!
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Γιατι να πεταξεις 80 ευρω;;;; Απ'εξω καθαριζεται πολυ ευκολα πανω στο αυτοκινητο. Εγω καθε βδομαδα την πλενω απ'εξω. Απο μεσα ειναι το προβλημα!Αν την γυρίσεις μέσα έξω;
-
Ακριβώς αυτή είναι η λύση ...!
Την πλένεις πρώτα εξωτερικά στεγνώνει μπαμ μπαμ και μετα με μέσα έξω την σαπουνίεις την ξεπλένεις και σε λίγο περισσότερο χρόνο έτοιμη !
-
Αυτο εχω αναφερει και σε αλλα ποστς μου αλλα οταν την γυριζεις μεσα εξω ακουμπαει η εξωτερικη μερια η οποια ειναι αγρια και ειναι πολυ πιθανον να σου προκαλεσει γραντζουνιες! Εκτος του οτι να πλυνεις το αυτοκινητο μετα να πλυνεις την κουκουλα μετα μεχρι να στεγνωσει απεξω και να ξαναγυρισεις μεσα εξω να στεγνωσει και να ξαναγυρισεις εξω μεσα θες μια μερα και να τη χτυπαει και ο ηλιος(ειδικα απο μεσα) και να μην κουνας και το αυτοκινητο!!!
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Αυτο εχω αναφερει και σε αλλα ποστς μου αλλα οταν την γυριζεις μεσα εξω ακουμπαει η εξωτερικη μερια η οποια ειναι αγρια και ειναι πολυ πιθανον να σου προκαλεσει γραντζουνιες! Εκτος του οτι να πλυνεις το αυτοκινητο μετα να πλυνεις την κουκουλα μετα μεχρι να στεγνωσει απεξω και να ξαναγυρισεις μεσα εξω να στεγνωσει και να ξαναγυρισεις εξω μεσα θες μια μερα και να τη χτυπαει και ο ηλιος(ειδικα απο μεσα) και να μην κουνας και το αυτοκινητο!!!με τις προηγούμενες κουκούλες κ επειδή έχουμε 2 κλειώ, απλά την γύριζα πάνω στο άλλο (το μέσα έξω) το οποίο είχε ήδη φορεμένη κουκούλα!
Το κακό είναι με τις καινούργιες που επειδή είναι πολύ μαλακές από μέσα φοβάμε στο τρίψιμο ότι θα γίνουν.... χάλια!
Βέβαι δεν λερώνονται εύκολα, διότι (ειδικά παλιά) τα αυτοκίνητα τα πέρναγα ανά 6μηνο με τεφλόν (αν θυμάμε καλά όταν το έκαν ο ίδιος) κ με προστατευτικά χρώματος κ η σκόνη δεν κόλαγε, οπότε πριν βάλω την κουκούλα με ένα ξεσκονιστήρι απομάκρυνα την σκόνη κ όλα καλά! εκτός από τα σημεία που είναι οι τροχοί όπου φυσικά λερώνεται
κουκουλες αυτοκινητων