-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Μετά από ΑΥΤΗ την εμφάνιση του Μπαριτσέλο βλέπουμε τέτοια σχόλια; Για όνομα του Θεού δηλαδή. Ο Μπαριτσέλο έχει πλησιάσει όσο κανείς άλλος το Σουμάχερ. Φέτος, σε 2 αγώνες(Ινδιανάπολη και Καναδά) τον πίεσε πάρα πολύ(και μάλιστα στην Ινδιανάπολη ήταν καλύτερος αλλά έχασε συγκυριακά). Σίγουρα δεν έχει σταθερότητα μέσα στη χρονιά και είναι πολύ 'συναισθηματικός' αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Μάλιστα, θεωρείται πάρα πολύ καλός εξελικτής, ενώ πρόσφατα ο Μαρτινέλλι είπε ότι κανείς άλλος από τους οδηγούς που έχει συνεργαστεί δεν έχει τέτοια 'αίσθηση' για τους κινητήρες.
Συμφωνώ μαζί σου για το Ρούμπενς!
Όσο για το Σούμι και την ομάδα, (ποιός δηλαδή βοηθάει ποιόν και είναι 7 χρόνια στην κορυφή), είναι ολοφάνερο ότι η FERRARI, σαν ομάδα, χτίστηκε πάνω και γύρω από το Σουμάχερ!!!
Και αφού το πείραμα πέτυχε και το κυριότερο επικρατεί άνετα ακόμα, καλά κάνει και κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια!!!!
Όσο για διάδοχη κατάσταση, μετά Σουμάχερ.... είδωμεν! -
Φιλε Shumi03 αν νομιζεις οτι ο Barri κατα τυχη βρισκεται στην Ferrari μαλλον παρακολουθεις πολυ λιγα χρονια F1. Αν νομιζεις οτι οποιαδηποτε ενεργεια μιας ομαδας που πρωταγωνιστει στην F1 γινεται κατα τυχη μαλλον εισαι γελασμενος κ μαλιστα πολυ.
Τιποτα απολυτως δεν γινεται στην τυχη οταν η λεπτομερεια της λεπτομερειας μπορει να ειναι ο κριτης της επιτυχιας ή της αποτυχιας. Μονο στην τυχη δεν γινεται η επιλογη των οδηγων της ομαδας κ στην προκειμενη περιπτωση του 2ου.
Κ καλα κατα την γνωμη σου αφου επιλεχτηκε κατα τυχη μηπως κατα τυχη του ανανεωσαν κ το συμβολαιο? Μπορεις να μας το εξηγησεις αυτο? -
Μια παρατήρηση μόνο: Απο που και ως που ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ το πρωτάθλημα στον Σέκτερ; Σε κανένα σημείο μέχρι τη Μόντσα δεν είχαν δοθεί εντολές, και ενώ ο Βιλνέβ εντυπωσίαζε, μηχανικά προβλήματα και λάθη τον είχαν ρίξει πίσω. Φτάνοντας στη Μόντσα ο Σέκτερ ήταν σε θέση να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και μαθηματικά ενώ ο Ζιλ είχε πολύ δύσκολο έργο. Όταν στην πορεία του αγώνα ήρθαν σε θέση 1-2 ο Βιλνέβ κράτησε σαν άντρας το λόγο του και δεν επιτέθηκε καν. Μετά τον αγώνα μάλιστα επέμεινε στον τύπο ότι δεν ήταν ΔΩΡΟ στον Σέκτερ.
Είναι προσβολή πιστεύω να λέει κανείς ότι ήταν χάρισμα το πρωτάθλημα. Ο Σέκτερ οδήγησε μυαλωμένα και συνετά τη χρονιά εκείνη. Πέρα από όλα όμως, οι δυό τους παρά τον ανταγωνισμό ήταν πολύ φίλοι και ο Σέκτερ στήριξε πάρα πολύ την οικογένεια του Βιλνέβ μετά τον άδικο χαμό του.
-
Μια παρατήρηση μόνο: Απο που και ως που ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ το πρωτάθλημα στον Σέκτερ; Σε κανένα σημείο μέχρι τη Μόντσα δεν είχαν δοθεί εντολές, και ενώ ο Βιλνέβ εντυπωσίαζε, μηχανικά προβλήματα και λάθη τον είχαν ρίξει πίσω. Φτάνοντας στη Μόντσα ο Σέκτερ ήταν σε θέση να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και μαθηματικά ενώ ο Ζιλ είχε πολύ δύσκολο έργο. Όταν στην πορεία του αγώνα ήρθαν σε θέση 1-2 ο Βιλνέβ κράτησε σαν άντρας το λόγο του και δεν επιτέθηκε καν. Μετά τον αγώνα μάλιστα επέμεινε στον τύπο ότι δεν ήταν ΔΩΡΟ στον Σέκτερ.Είναι προσβολή πιστεύω να λέει κανείς ότι ήταν χάρισμα το πρωτάθλημα. Ο Σέκτερ οδήγησε μυαλωμένα και συνετά τη χρονιά εκείνη. Πέρα από όλα όμως, οι δυό τους παρά τον ανταγωνισμό ήταν πολύ φίλοι και ο Σέκτερ στήριξε πάρα πολύ την οικογένεια του Βιλνέβ μετά τον άδικο χαμό του.
Λέω ότι η ομάδα αποφάσισε να υποστηρίξει τον Schecter ως πρώτο οδηγό προκειμένου να γίνει πρωταθλητής και το κατάφερε. Όσο για την Μόντσα θα συμφωνήσω πως αν ήθελε ο Villeneuve να τον προσπεράσει θα το έκανε. Ενδεικτικά αναφέρω τα λόγια του Schecter:
'Ο Gilles προτιμούσε να κάνει τον ένα γρήγορο γύρο μετά τον άλλο εγώ αυτό που ήθελα ήταν να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση του Gilles, γνωρίζοντας ότι είμαι πιο γρήγορος από τον οδηγό που είναι μπροστά μου αλλά έπρεπε να μείνω πίσω του επειδή το θέλει η ομάδα. Δεν ξέρω αλλά σίγουρα θα έμπαινα στον πειρασμό να τον περάσω'Το χαρίστηκε μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά είναι αλήθεια. Αν δούμε τις κατατακτήριες δοκιμές βλέπουμε τεράστιες διαφορές μεταξύ των δυο teammate. Ψάξε να βρείς τη διαφορά είχαν στα δοκιμαστικά του Wαtkins Glen και θα καταλάβεις γιατί λέω χαρίστηκε.
-
Θες να πεις ότι απο τα 11sec της πρώτης περιόδου δοκιμών φαίνεται ότι χαρίστηκε το πρωτάθλημα; Ο Βιλνέβ ήταν τεράστιο ταλέντο, οπωσδήποτε μεγαλύτερο από τον Σέκτερ αλλά ήταν τρομερά παρορμητικός και χωρίς μακροπρόθεσμο στόχο για το πρωτάθλημα. Είμαι απίστευτα πορωμένος με αυτού του τύπου οδηγούς και ειδικά με το συγκεκριμένο, αλλά να λέμε όλες τις όψεις των πραγμάτων.
Το 'χαρίστηκε' θα το καταλάβαινα αν ήταν σχετικά συγκρίσιμη η βαθμολογική τους θέση, αλλά στο δεδομένο σημείο ο Τζόντι προηγούταν ξεκάθαρα. Αν ο Βιλνέβ υποχρεούταν να 'δώσει' ένα πρωτάθλημα που εδικαιούτο αμφιβάλλω αν θα συνέχιζε να έχει τέτοια σχέση με την ομάδα και με τον Σέκτερ.
Όταν 3 χρόνια αργότερα του φέρθηκαν πράγματι άσχημα, όντως κήρυξε πόλεμο....
-
Θες να πεις ότι απο τα 11sec της πρώτης περιόδου δοκιμών φαίνεται ότι χαρίστηκε το πρωτάθλημα; Ο Βιλνέβ ήταν τεράστιο ταλέντο, οπωσδήποτε μεγαλύτερο από τον Σέκτερ αλλά ήταν τρομερά παρορμητικός και χωρίς μακροπρόθεσμο στόχο για το πρωτάθλημα. Είμαι απίστευτα πορωμένος με αυτού του τύπου οδηγούς και ειδικά με το συγκεκριμένο, αλλά να λέμε όλες τις όψεις των πραγμάτων.Το 'χαρίστηκε' θα το καταλάβαινα αν ήταν σχετικά συγκρίσιμη η βαθμολογική τους θέση, αλλά στο δεδομένο σημείο ο Τζόντι προηγούταν ξεκάθαρα.
Λοιπόν για να το κλείνουμε δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζουμε ο καθένας έχει την άποψή του. Εντάξει μπορεί να είμαι υπερβολικός αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Ίσως βέβαια να έχεις δίκαιο μιας και στο Watkins Glen ο Schecter ήταν ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής. Η τελική βαθμολογία πάντως ήταν 51 - 47 με τον Alan Jones τρίτο με 40 άρα δεν ήταν πολύ πίσω
-
Είναι οι 4 αυτοί που έχασε όταν έμεινε από βενζίνη μετά από την τιτάνια προσπάθεια στο Ζόλντερ....
-
Οπα, οπα παιδια.
Λιγο σεβασμο παρακαλω σε εναν οδηγο που κερδισε 3 αγωνες με Wolf. Οχι και μετριος!!! Οχι τοσο γρηγορος, συμφωνοι! Οχι χαρισματικος, μαλιστα! Αλλα το 79 ηταν στο γενικο πακετο, καλυτερος οδηγος αγωνων F1. Αλλωστε μη φασκουμε και αντιφασκουμε! Πως ειναι δυνατον ο Εντζο να λατρεψε τον Βιλνεβ αλλα (απο βιτσιο ; ) να του στερησε το πρωταθλημα :?
Γενικοτερα τωρα μιλοντας, πιστευω πως πολλοι εδω μεσα εχουν χασει καθε μετρο. Μας αρεσει ο ΜΣ, κουλοι ολοι οι αλλοι. Μας αρεσε ο Βιλνεβ; Κουλος ο Σεκτερ, κλπ κλπ. -
παιδια ενταξει αλλα ο barrichello ειναι ο μονος που αντεξε τοσο καιρο με τον καλυτερο οδηγο στον κοσμο για μενα michael schumacher.και μην ξεχνατε οτι και ο barrichello εχει λιγη συμβολη στην τεραστια επιτυχια της ferrari τοσα χρονια γιατι με τον χαρακτηρα του δεν διμιουργησε κανενα προβλημα ποτε στην ομαδα και ομαδα που εχει μεσα τον michael χρειαζετε εναν barrichello για δευτερο και οχι καποιον αλλο.
εχω μουρλια με την ferrari και τον michael , αλλα και ο rubinio εχει δωσει κατι.ετσι και αλλιως οσο τρεχει ο michael θα τα παιρνει. -
Ο χρήστης ZXZXZCX έγραψε:
και ομαδα που εχει μεσα τον michael χρειαζετε εναν barrichello για δευτερο και οχι καποιον αλλο.Δηλαδή πριν πάει ο Μίκαελ στην Φεράρι, η... ομάδα είχε ανέκαθεν ισάξιους οδηγούς?
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
και ομαδα που εχει μεσα τον michael χρειαζετε εναν barrichello για δευτερο και οχι καποιον αλλο.
Δηλαδή πριν πάει ο Μίκαελ στην Φεράρι, η... ομάδα είχε ανέκαθεν ισάξιους οδηγούς?
Αλλοτε ναι αλλοτε οχι.
1982 Pirroni - Villeneuve G
1989 Berger-Mansel
1990 Prost - Mansel
1992 Berger - Alesi
1996 MS - Irvine -
μην συγκρινουμε ανομοια πραγματα. Ο ΜΣ ειναι σε αλλη κλάση απο τους ΤΡΕΧΟΝΤΕΣ οδηγους. Εχει το καλυτερο αυτοκινητο αυτη τη στιγμη, κατι που οφειλεται κατα ενα μεγαλο βαθμο και στον Μπαρι, και για τις οδηγικές αλλά κυρίως τις εξελικτικές, και αν θελετε τις 'ομαδικου πνευματος' του ικανότητες. Βλέπετε δεν ειναι Η οδηγάρα (και το ξερει) και βρισκόμενος προς το τελος της καριέρας του ( μαλλον ) είναι ακόμα, και θα ειναι, στο καλύτερο bucket και χωρίς κανενα ( λεμε ) αγχος - αν βγει δευτερος ειναι οτι του ζητηθηκε
Not bad!!!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Οπα, οπα παιδια.Λιγο σεβασμο παρακαλω σε εναν οδηγο που κερδισε 3 αγωνες με Wolf. Οχι και μετριος!!! Οχι τοσο γρηγορος, συμφωνοι! Οχι χαρισματικος, μαλιστα! Αλλα το 79 ηταν στο γενικο πακετο, καλυτερος οδηγος αγωνων F1. Αλλωστε μη φασκουμε και αντιφασκουμε! Πως ειναι δυνατον ο Εντζο να λατρεψε τον Βιλνεβ αλλα (απο βιτσιο ; ) να του στερησε το πρωταθλημα :?
Γενικοτερα τωρα μιλοντας, πιστευω πως πολλοι εδω μεσα εχουν χασει καθε μετρο. Μας αρεσει ο ΜΣ, κουλοι ολοι οι αλλοι. Μας αρεσε ο Βιλνεβ; Κουλος ο Σεκτερ, κλπ κλπ.Μα όταν λες όχι γρήγορος, όχι χαρισματικός ε, τότε δεν είναι μέτριος. Εγώ δεν είπα κουλός ή κακός είπα μέτριος.
Τώρα ότι ο Enzo Ferrari λάτρεψε τον G.Villenuve είναι παραδεκτό από όλους πέρα από κάθε οδηγό που πέρασε από την Ιταλική ομάδα ο Gilles ήταν μακράν ο πιο αγαπημένος του γέρου Ferrari. Για τον Enzo ο Gilles ήταν μέλος της οικογενείας του.
Το πως γίνεται να τον υπεραγαπούσε αλλά να του στέρησε το πρωτάθλημα του 79 και αυτό μπορώ να το εξηγήσω.
Όταν πάρθηκε η απόφαση για να πάει ο Καναδός στην ιταλική ομάδα ο Enzo δέχθηκες τρομερές επιθέσεις αλλά προτίμησε -όπως έκανε πάντα να υπεραμηνθεί της απόφασής του-
«Θέλω να πιστεύω πως η Ferrari μπορεί να κατασκευάσει καλά αυτοκίνητα ,αλλά και να δημιουργήσει εξίσου καλούς οδηγούς.
Πολλοί λένε πως ο Villeneuve είναι τρελός αλλά θα του δώσω μια ευκαιρία.»
Δήλωνε ο Enzo όταν έφερε τον Καναδό στην ομάδα του.
Θα ήταν βέβαια τρελό και πέρα από κάθε λογική να χρίσει πρώτο οδηγό το 1979 έναν οδηγό ο οποιός δεν είχε ούτε καν 20 αγώνες στη F1 και ο Ferrari δεν ήταν τρελλός. Έκανε το αυτονόητο έδωσε εντολή να βοηθηθεί ο Schecter ο οποίος ήταν μεν μέτριος αλλά είχε και εμπειρία από αγώνες ήταν και αρκετά προσεκτικός.
Άλλωστε γιατί μήπως ο Schecter ήταν ο μοναδικός μέτριος οδηγός αγώνων που έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής;;; -
Και συμπληρώνω στο παραπάνω post μου, ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο ο Schecter μετακόμισε στη Ferrari εκείνη ακριβώς τη χρονιά γιατί αν δεν κάνω λάθος το 1978 ο Jody Scheckter έτρεχε με Wolf/Ford.
-
Δεν ξέρω πόσο μέτριος ήταν ο Σέκτερ, αλλά πιο μέτριος από τον Χιλ;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Δεν ξέρω πόσο μέτριος ήταν ο Σέκτερ, αλλά πιο μέτριος από τον Χιλ;Οτι κ αν ηταν σιγουρα ηταν ο τελευταιος που πηρε πρωταθλημα οδηγων για την Ferrari πριν απο την σαρωτικη επικρατηση SF-MS.
-
re schumi?
me to pardon kiolas alla den mas xe....te na kselafrosete?
den ftanei pou pairnete protathlima griniazete tora gia to an nikise o enas kathara i oxi. -
Γραφει ο k:
'* Μα όταν λες όχι γρήγορος, όχι χαρισματικός ε, τότε δεν είναι μέτριος. Εγώ δεν είπα κουλός ή κακός είπα μέτριος. *'Δεν ειπα οχι γρηγορος, αλλα οχι ΤΟΣΟ γρηγορος οσο ο Ζιλ, παντα μιλοντας για απολυτη ταχυτητα. Αλλα γενικα πολυ γρηγορος ειναι σιγουρα ενας οδηγος που κερδιζε με Wolf. Με τη λογικη αυτη ο Προστ ηταν μετριος. Πολλοι το λενε, βεβαια, χωρις να σημαινει οτι ισχυει κιολας
Ακομα ομως και ο Σεκτερ τοτε ως πρωτος οδηγος ηταν κατι αντιστοιχο με το να χρισει καποιος φετος πρωτο οδηγο τον Φιζικελα, με στοχο το πρωταθλημα.
Και κατι αλλο που δεν παιζει ρολο πλεον στους αγωνες αλλα καποτε επαιζε και θα παιζει απο του χρονου. Ορισμενοι οδηγοι μονιμως εμεναν απο λαστιχα ή καυσιμα ενω ορισμενοι αλλοι οχι. Δεν ειχε να κανει με υπερπροσπαθειες κλπ. Και ο Προστ φερ'ειπειν θα μπορουσε να τελειωνε τα λαστιχα του νωριτερα και να ηταν θεαματικος (το εκανε στη Ρενω). Ηταν συνειδητη επιλογη να μην το κανει.
ΥΓ Μια συμπαθεια στον Σεκτερ την εχω αφου ο πρωτος αγωνας που θυμαμαι να ειδα στην τηλεοραση ηταν το GP του Μονακο το 77 με καποιον απιθανο Νοτιοαφρικανο να κερδιζει με μια πρωτοεμφανιζομενη ομαδα ονοματι Wolf.
[/quote] -
Ο χρήστης greo έγραψε:
(...)
Και κατι αλλο που δεν παιζει ρολο πλεον στους αγωνες αλλα καποτε επαιζε και θα παιζει απο του χρονου. Ορισμενοι οδηγοι μονιμως εμεναν απο λαστιχα ή καυσιμα ενω ορισμενοι αλλοι οχι. Δεν ειχε να κανει με υπερπροσπαθειες κλπ. Και ο Προστ φερ'ειπειν θα μπορουσε να τελειωνε τα λαστιχα του νωριτερα και να ηταν θεαματικος (το εκανε στη Ρενω). Ηταν συνειδητη επιλογη να μην το κανει.
(...)Θα παίζει;
Επειδή θα πρέπει να βγάλουν τον αγώνα με 1 σετ λάστιχα σημαίνει οτι αυτόματα θα πέσει και η ποιότητά τους; Θα γίνουν πιο σκληρά, ναι. Θα πέσουν οι χρόνοι, σίγουρα. Αλλα δεν θα έχουμε ως δια μαγείας αστοχίες...
Να σοβαρευτούμε λίγο.(θα μου πείτε οτι φέτος τα Mich σκάνε για πλάκα. Αλλα φτιάχνονται για να αντέξουν πόσους γύρους είπατε; ;))
-
Ο καθένας πιστεύει ότι θέλει,και καλά κάνει δεν πρόκειται να πώ τίποτα άλλο,απλά πιστεύω ότι ο Μπαρικέλο είναι ανάξιος για να είναι ο δεύτερος οδηγός,αυτό μονο.Δεν θα κάθομαι να διαφωνώ με όλους στο forum ο καθένας έχει τη γνώμη του.(Αυτά που είπα για τον Εντσο Φερράρι και τις τακτικές του ήταν ανακριβή,το έλεγξα και ζητώ συγνώμη που το χρησιμοποίησα στην δημοσιεύση ώς επιχείρημα.)'Αλλωστε έχουμε να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα τώρα που ο Villeneuve επιστρέφει στην F1.Ετοιμαστείτε έρχονται φοβεροί αγώνες.........
ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΡΟΥΜΠΕΝΣ!