-
Πως στρωνεις ενα καινουργιο αυτικινητο??Αλλαγη λαδιων στα 1000-2000 η οτι λεει ο κατασκευαστης δηλ.20000 (alfa gt 1..Και αν στρωσιμο μεχρι ποσα χλμ και ποσες στροφες περιπου???please help me!!!!!
-
Πως στρωνεις ενα καινουργιο αυτικινητο??Αλλαγη λαδιων στα 1000-2000 η οτι λεει ο κατασκευαστης δηλ.20000 (alfa gt 1..Και αν στρωσιμο μεχρι ποσα χλμ και ποσες στροφες περιπου???please help me!!!!!
-
Πως στρωνεις ενα καινουργιο αυτικινητο??Αλλαγη λαδιων στα 1000-2000 η οτι λεει ο κατασκευαστης δηλ.20000 (alfa gt 1..Και αν στρωσιμο μεχρι ποσα χλμ και ποσες στροφες περιπου???please help me!!!!!
-
Κάνεις ό,τι λέει ο κατασκευαστής.
(Πολύ) περισσότερα όμως, εδώ:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 3%E9%EC%EF -
Ο χρήστης μιχαλης1978 έγραψε:
Πως στρωνεις ενα καινουργιο αυτικινητο??Αλλαγη λαδιων στα 1000-2000 η οτι λεει ο κατασκευαστης δηλ.20000 (alfa gt 1..Και αν στρωσιμο μεχρι ποσα χλμ και ποσες στροφες περιπου???please help me!!!!!Μην περιμένεις να φτάσεις τα 20000χλμ για να αλλάξεις λάδια. Ειναι κριμα για το αυτοκίνητο.
-
γιατι κριμα , για να το λεει η εταιρια και σε καποιες μαρκες να δινει 7 χρονια εγυηση δε νομιζω να υπαρχει προβλημα . Μη φτασουμε και στο αλλο ακρο να αλλαζουμε λαδι καθε 3000 Km
προσεχε και το διχτη τη θερμοκρασιας , αν δε περνα τους 90 βαθμους , στο δικω μου ετσι ειναι , δε ειπαρχει προβλημα
ενα φιλος με pegeuot αλλαζει καθε 10000 αλλα αυτα τα αυτοκινητα στη κυπρο που εχει ζεστη καποτε το καλοκαιρι και με κινηση μπορει να ανεβασουν λιγο θερμοκρασια
αλλοστε τα λαδια που προτινουν οι αντιπρωσοπιες μονο πανω απο τους 90 καταστρεφονται . -
Ο δείκτης που αναφέρεσαι μάλλον είναι ο δείκτης θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού. Η ένδειξή του δε δίνει καμιά πληροφορία για την κατάσταση του λιπαντικού στο αυτοκίνητο. Επίσης, το λιπαντικό μπορεί και να φτάσει και τους 140 βαθμούς κατά τη λειτουργία του κινητήρα υπό ειδικές συνθήκες, χωρίς να θεωρείται ότι καταστρέφεται.
Οι συνθήκες κίνησης στη χώρα μας εντάσσονται σε αυτό που ονομάζουν μερικές εταιρίες 'ιδιαίτερες/ακραίες συνθήκες κίνησης'. Αυτό συμβαίνει λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της αρκετής σκόνης. Ιδιαίτερες συθήκες είναι και το σταμάτα/ξεκίνα στην πόλη, και οι μικρές διαδρομές κάτω των 20 λεπτών κατά τις οποίες δεν προλαβαίνει το λιπαντικό να φτάσει στη θερμοκρασία λειτουργίας του. Για αυτές τις συνθήκες, οι κατασκευαστές συνήθως προτείνουν συχνότερη συντήρηση και αλλαγή λαδιών, φίλτρων κλπ.Πέρα από αυτά, το διάστημα αλλαγής λαδιών έχει συζητηθεί ξανά στο forum:
-
Έχω παρακολουθήσει τα σχετικά θέματα, αλλά σαφής απάντηση νομίζω δεν έχει δωθεί... Μπορεί κάποιος που γνωρίζει υπεύθυνα να μας πει τί πρέπει να κάνουμε? Για παράδειγμα τί διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί για ένα καινούργιο τυπικό 16βάλβιδο?
Ισχύει ότι οι κινητήρες κάνουν κάποια χιλιόμετρα στο εργοστάσιο πριν τοποθετηθούν? Και αν ισχύει αυτό, ισχύει και η άποψη περί 'σκισίματος' τα πρώτα χιλιόμετρα, 'για να ανοίξουν οι βαλβίδες'?ΥΓ. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε και καλό θέμα άρθρου στο περιοδικό!
-
η μακροζωια ενος κινητηρα απαιτει καλο στρωσιμο για τα πρωτα 10000 χιλ περιπου που αυτο σημαινει κινηση εως την μεσαια περιοχη των στροφων για τα πρωτα 4-5000 χιλιομετρα στην συνεχεια σε ανοιχτους δρομους με 4-5 σχεση ας προσεγγιζουμε για λιγο την υψηλη περιοχη ενω παντα πρεπει να χρησιμοποιουμε πολυ καλη ποιοτητα λιπαντικων κατα προτιμηση φουλ συνθετικα τα οποια πρεπει να αλλαζουμε σε χρονο αναλογο με το τροπο που κινουμαστε [πχ πολλα χιλιομετρα σε αυτοκινητοδρομους βγαζουν ανετα πολυ περισσοτερα χιλιομετρα απο συνεχη κινηση στην πολη και με συντομες διαδρομες ].
αυτο που δεν πρεπει να κανουμε ποτε ειναι να εκκινουμε τον κινητηρα και πριν ανεβει η θερμοκρασια να κινουμαστε σε υψηλες στροφες αφου το λιπαντικο δεν προστατευει επαρκως τα κινουμενα μερη απο τις τριβες με αποτελεσμα μακροπροθεσμα να καιει λαδια εχοντας αυξημενη φθορα.
κατι αλλο επισης που δημιουργει περισσοτερα προβληματα απο αυτα που νομιζει ο οδηγος οτι μπορει να γλυτωσει ειναι η συνεχης κινηση με χαμηλες ταχυτητες κυριως αρεστος τροπος οδηγησης σε μεγαλυτερης ηλικιας οδηγους και οχι μονον οπου νομιζουν οτι επειδη δεν ''ζοριζουν'' το μοτερ αυτο δεν θα χαλασει ποτε ενω αυτο αντιθετα αφου δεν ''ξεκαπνιζει'' ποτε πιανει γρηγορα μακα στον θαλαμο καυσης [βοηθουν και οι καλες μας βενζινες σε αυτο] και στις εδρες των βαλβιδων και στα πιστονια και μετα αρχιζουν οι αρρυθμιες στο ρελαντι μικρομπερδεματα και δισταγμοι στην εκκινηση κακη καυση κλπ κλπ ενω τα φρενα σφυριζουν και δεν πιανουν καλα αφου εχουν γιαλυσει απο το χαιδεμα στο φρεναρισμα και γενικα το αυτοκινητο πασχει οπως ενας ανθρωπος που επειδη καθεται ολη μερα και δεν κινειται και δεν γυμναζεται ατονουν οι μυες του και γινεται φιλασθενος.
εγω ακολουθω ολα μου τα χρονια και σε αυτοκινητα και σε μηχανες την μεθοδο του να κινουμαι με οτι οδηγαω σε ''σβελτους ρυθμους'' πολυ συχνα να δουλευω τους κινητηρες σε υψηλες στροφες ποτε ομως κρυους και με λαδια κακης ποιοτητας που δεν θυμαμαι ποτε τα αλλαξα τελευταια φορα.
ποτε μου δεν ειχα εμπειρια βλαβης σε κινητηρα.
-
Υπάρχουν φυσικά και άλλες υπεύθυνες απόψεις που για το ανέβασμα στροφών και γκάζι υποστηρίζουν ακριβώς τα αντίθετα..... αλλά όλοι συμφωνούν για την ανάγκη του ζεστάματος του λαδιού και για το κακό των πολύ χαμηλών στροφών.
-
Αυτο που διαβασα σε αλλο topic ειναι οτι δεν πρεπει να διατηρουμε σταθερες στροφες για πολυ ωρα γιατι στρωνεται πολυ στις συγκεκριμενες στροφες. Αυτο μπορει να μου το εξηγησει καποιος πιο... επιστημονικα
-
Όταν λέμε 'χαμηλές στροφές' μιλάμε για κάτω από 3.000; Προσπαθώ κινούμενος στην πόλη να διατηρώ τώρα που στρώνω το αμάξι 3.000-4.500 στροφές. Αλλά κι αν είμαι στις 2.000-2.500 για λίγη ώρα δεν νομίζω να κάνω ζημιά, έτσι δεν είναι;
-
Aν δουλεύεις τον κινητήρα σταθερά 3000-4500 με 1η-2α ενώ είναι άστρωτος μάλλον του κάνεις ζημιά. Στο manual του προηγούμενου astra έλεγε να αποφεύγεις να ξεπερνάς τις 4000 με 1η-2α για πολή ώρα σε περίπτωση πχ. ανηφόρας.(γενική συμβουλή-δεν αναφερόταν σε περίοδο στρωσίματος) Ο λόγος ήταν ότι ο ανεμιστήρας ήταν ηλεκτρικός και με σταθερή λειτουργία ανεξάρτητα στροφών. Κάτι τέτοιο λοιπόν ανέβαζε την θερμοκρασία.
Βέβαια σε αυτές τις στροφές με χαμηλές σχέσεις έχεις το πλεονέκτημα ότι λειτουργείς τον κινητήρα με χαμηλό φορτίο οπότε το πράγμα μπλέκει...
Πάντως αν η θερμοκρασία ανεβαίνει έστω και λίγο καλύτερα να κατεβάσεις λίγο τις στροφές... -
Το θεμα το εχουμε ξεσκισει στο παρελθον,διαβασε τα παλιά και θα σου λυθεί κάθε απορία.
ΠΕΡΙ ΣΤΡΩΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ